2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Bence kesinlikle başka bir doktora daha yaptır çatı muayneni iki görüş her zaman daha iyidir.

Kızlar sezaryende süt geç mi geliyor?

Sancı çektiğim halde 5.gün geldi benim kolastrom. 5 günde az mama verdik kilosu çok düşmüştü sarılığı sınırda çıkmıştı.
Lohusa psikolojisi işte illa sütüm gelcek deyip çocuğu aç bırakmamak lazım.
Tavsiyem pes etmeden 2 saatte bir her iki memeyi emzirmek süt olmasa bile
Süt yoksa memede emzirdikten sonra mama vermek
Bu şekilde olunca memeler uyarılıyor süt geliyor Allah ın izniyle
Ama gelmesede eksik anne değiliz takmayın sağlıklı olsunlar da
İlk doğumumda çok takmıştım süt olayına şimdi daha rahatım

Yani gelsin isterim tabi ama gelmeyince de kahrolmam ne yapayım sonuçta benim elimde değil.Mama veririm aynen.Süt gelmese bile emzirmeye devam etmeliyim o zaman

Ben hiç ıkınamıcam gibi hissediyorum hadi ıkınıp ıkınıp hiç bir şey çıkaramazsak ne olacak

Kızlar magnezyum kullanıyor musunuz siz? Doktor magnezyumu kesmedi ben de hatta doğumdan sonra da devam edecek vitaminler dedi. Ama magnezyum kasılmaları azaltmıyor mu, o zaman nasıl açılma olacak rahim ağzında?
Doktor kramplar varsa doğuma kadar yoksa 37de kesebilirsin dedi bana

Canım yürüyüşü neden tavsiye etti hangi durum için ?

İnşallah canım evet zor gerçekten ilkinden biliyorum malesef bende pilates topu alıyım bari hurmada geldi aklıma bir de günlük 45 dk yürü dedi işte ona yüklenmeye çalışıcam Kader kısmet artık
Pilates topu ben de alacağım. Ne gibi egzersizler yapıyoruz?

Yani gelsin isterim tabi ama gelmeyince de kahrolmam ne yapayım sonuçta benim elimde değil.Mama veririm aynen.Süt gelmese bile emzirmeye devam etmeliyim o zaman

Aynen öyle
İlk günler çenesi çok kuvvetli değildir emme refleksi son haftalarda gelişir
Bir memeyi 15 dk emzirirsin sonra bakarsın memede süt yoksa mama verirsin
2 saat sonra yine diğer memeyi 15 dk vericen bu şekilde bir beslenme planı oluşturursun
Hastanede zaten hemşireler yardım ediyor emzirmeye mama veriyorlar gerekirse
Odada mama verirsen hemşireye söyle ama birde onlar vermesinler bakım odasında falan
Bu anlattıklarım ev için kendi planını oluşturmada önemli
Süt içinde uyku su ve psikoloji önemli
Sonra baktın süt geliyor her iki memeyi verirsin bir beslenmede böyle böyle mamayı azaltıp bırakırsın
Diyorum ya lohusa psikolojisi ben çok takmıştım süt olayını emzirme danışmanına gittik çok faydası oldu
Birde memenin kahverengi kısmı tam olarak kavricak çocuk
Boğulur diye korkma
Sadece meme ucunu almasın yani
Ama şimdi olsa kafaya takmam artık
Ama tabi emzirmek çok keyifli birşey ayrıca rahatlık orası ayrı

Kiloya bagli demedi canim onu ciger gelisimi 36da tamamlaniyormus onceki muayenemde demisti 38.haftada bebek zayif olsada muhtemelen ciger gelisimi tamamlandigi icin bebis kendine yetebiliyor bebislerimiz cok yakin birbirine kiloda biy da:) rabbim saglikla dogurmayi nasip etsin hepimize senin normal mi sezeryan mi

Peki bebegi yormaktansa sut sagma makinasiyla getirtmeye calissak sut gelir mi ki acaba hazirlik bebege olurdu

Evet göğsün areolasını da kavraması gerekliymiş o zaman göğüs de yara olmuyormuş ağzının kenarında hava yutmadığı için gazı da olmuyormuş.Süt gelmediğini anlarım herhalde değil miSüt gelsin diye göğüs pompasının da faydası olur mu ki acaba...

Peki bebegi yormaktansa sut sagma makinasiyla getirtmeye calissak sut gelir mi ki acaba hazirlik bebege olurdu

Ama işte emecek ki onun çenesi güçlenecek ve meme ile temas olucakki meme uyarılıcak
Ayrıca en güçlü makina bile bebek kadar çekemez
Örneğin ilk günler makina ile 10 cc çıkar az geliyor dersin ama bebek emse 30 cc emer

Ayrıca bebeği yormadan kolayını verirsen ona alışır
Meme reddi o zaman olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…