- 1 Ekim 2018
- 4.348
- 3.220
- 63
Tamam sağ olhipp combiotic aldım
Bence kesinlikle başka bir doktora daha yaptır çatı muayneni iki görüş her zaman daha iyidir.Kızlar benim amcamın kızına asla normal doğuramazsın demişlerdi. 1 hafta aramız var. Bana da öyle dediler. Normalde bugun gün içinde sezaryane alacaklardı. Gece sancısı tut mus normal doğurmuş. Acaba bende mi denemek istediğimi söylesem. Benimde 28eylülü günüm
Hoşgelir Kerem paşa inşAllahGeldi kızlar benim çikolata ve magnetler. Çikolatanın tadı çok güzelmagnetler birazcık büyük ama güzeller onlar daEki Görüntüle 2694234
Kızlar sezaryende süt geç mi geliyor?
Bu oyuncakları sen mi yaptın canım yoksa satın mı aldın çok güzellerBenim de kapı süsüm ve amigurumi oyuncaklarım
Yani gelsin isterim tabi ama gelmeyince de kahrolmam ne yapayım sonuçta benim elimde değil.Mama veririm aynen.Süt gelmese bile emzirmeye devam etmeliyim o zamanSancı çektiğim halde 5.gün geldi benim kolastrom. 5 günde az mama verdik kilosu çok düşmüştü sarılığı sınırda çıkmıştı.
Lohusa psikolojisi işte illa sütüm gelcek deyip çocuğu aç bırakmamak lazım.
Tavsiyem pes etmeden 2 saatte bir her iki memeyi emzirmek süt olmasa bile
Süt yoksa memede emzirdikten sonra mama vermek
Bu şekilde olunca memeler uyarılıyor süt geliyor Allah ın izniyle
Ama gelmesede eksik anne değiliz takmayın sağlıklı olsunlar da
İlk doğumumda çok takmıştım süt olayına şimdi daha rahatım
Arkadaşım yaptı canım sağ olsun.Kargoda şimdi bana gelmek üzereBu oyuncakları sen mi yaptın canım yoksa satın mı aldın çok güzeller
Ben hiç ıkınamıcam gibi hissediyorumCanım o biraz büyüklüğüne yapısına bağlı bende de var ama çok büyük değil doktorun görüşü önemli ıkınma sırasında sıkıntı cıkabilir yani belki kanama yırtılma olabilir o da derecesine bağlıumarım ayarlayabilirim ıkınma önceden çalışılcak birşey de değil doktor söyledikçe ıkınmaya çalışcam artık normal doğum olursa
Doktor kramplar varsa doğuma kadar yoksa 37de kesebilirsin dedi banaKızlar magnezyum kullanıyor musunuz siz? Doktor magnezyumu kesmedi ben de hatta doğumdan sonra da devam edecek vitaminler dedi. Ama magnezyum kasılmaları azaltmıyor mu, o zaman nasıl açılma olacak rahim ağzında?
Canım yürüyüşü neden tavsiye etti hangi durum için ?Arkadaşlar merhaba, bugün çatı muayenem vardı 36+0 haftamdayım bebek 3120kg 48cm olmuş. Açılman yok ama rahim yumuşamaya başlamış dedi doktor Günlük 45 dk yürü dedi 10-15 güne doğmazsa suni sancı verelim bebek çok kilo aLmadan dedi.Açıkcası biraz tedirgin oldum bu ikinci doğumum olucak ilk doğumumuda 40+3 de Suni sancıyla doğum yaptım bebek 3700 kg doğdu ve zor bir doğumdu. Yani suni sancı almak beni biraz korkutuyor acıkcası
Pilates topu ben de alacağım. Ne gibi egzersizler yapıyoruz?İnşallah canım evet zor gerçekten ilkinden biliyorum malesef bende pilates topu alıyım bari hurmada geldi aklıma bir de günlük 45 dk yürü dedi işte ona yüklenmeye çalışıcamKader kısmet artık
Kalça çevirme, 8 çizme, zıplama gibi hareketler. YouTube da bir sürü içerik var onlara da bakabilirsinPilates topu ben de alacağım. Ne gibi egzersizler yapıyoruz?
Yani gelsin isterim tabi ama gelmeyince de kahrolmam ne yapayım sonuçta benim elimde değil.Mama veririm aynen.Süt gelmese bile emzirmeye devam etmeliyim o zaman
Kiloya bagli demedi canim onu ciger gelisimi 36da tamamlaniyormus onceki muayenemde demisti 38.haftada bebek zayif olsada muhtemelen ciger gelisimi tamamlandigi icin bebis kendine yetebiliyor bebislerimiz cok yakin birbirine kiloda biy da:) rabbim saglikla dogurmayi nasip etsin hepimize senin normal mi sezeryan miBende aynıydı 35+2 de 2750 gram 49 cm maşallah kağıda baktığımda benmde kafa ölçüsü geride karın ölçüsü önde görünüyo bence takılacak bsy yok o ölçümler hem oynuyor hemde kafası küçük olabilir bu genetik faktörlerle alakalı olabilir pramatüre olmuyor ki bu kiloda benm eltim 38.haftasınds 2800 dogurdu maşallahı vardı cocugun pramatüre denmedi
Sancı çektiğim halde 5.gün geldi benim kolastrom. 5 günde az mama verdik kilosu çok düşmüştü sarılığı sınırda çıkmıştı.
Lohusa psikolojisi işte illa sütüm gelcek deyip çocuğu aç bırakmamak lazım.
Tavsiyem pes etmeden 2 saatte bir her iki memeyi emzirmek süt olmasa bile
Süt yoksa memede emzirdikten sonra mama vermek
Bu şekilde olunca memeler uyarılıyor süt geliyor Allah ın izniyle
Ama gelmesede eksik anne değiliz takmayın sağlıklı olsunlar da
İlk doğumumda çok takmıştım süt olayına şimdi daha rahatım
Evet göğsün areolasını da kavraması gerekliymiş o zaman göğüs de yara olmuyormuş ağzının kenarında hava yutmadığı için gazı da olmuyormuş.Süt gelmediğini anlarım herhalde değil miAynen öyle
İlk günler çenesi çok kuvvetli değildir emme refleksi son haftalarda gelişir
Bir memeyi 15 dk emzirirsin sonra bakarsın memede süt yoksa mama verirsin
2 saat sonra yine diğer memeyi 15 dk vericen bu şekilde bir beslenme planı oluşturursun
Hastanede zaten hemşireler yardım ediyor emzirmeye mama veriyorlar gerekirse
Odada mama verirsen hemşireye söyle ama birde onlar vermesinler bakım odasında falan
Bu anlattıklarım ev için kendi planını oluşturmada önemli
Süt içinde uyku su ve psikoloji önemli
Sonra baktın süt geliyor her iki memeyi verirsin bir beslenmede böyle böyle mamayı azaltıp bırakırsın
Diyorum ya lohusa psikolojisi ben çok takmıştım süt olayını emzirme danışmanına gittik çok faydası oldu
Birde memenin kahverengi kısmı tam olarak kavricak çocuk
Boğulur diye korkma
Sadece meme ucunu almasın yani
Ama şimdi olsa kafaya takmam artık
Ama tabi emzirmek çok keyifli birşey ayrıca rahatlık orası ayrı
Peki bebegi yormaktansa sut sagma makinasiyla getirtmeye calissak sut gelir mi ki acaba hazirlik bebege olurdu
Masallah canim seninde gün belli oldu 10.10.2020 guzel bir tarih olcak dogum tarihi o zamana kadar 4 kilo olur masallah tosbik olacak annesiHer şey güzelmiş canım henüz sancım yok 10 ekime gün verdi.Kızım 3160 gr olmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?