2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Canim güle güle büyüt bebeğini, bugün benim kontrolüm vardı,benden sonra Ahmet hoca 1 de klinikten doğum var diye koşarak cikti. Sanırım senin doğumdu:) çok geçmiş olsun
Aynen canım o bendim çünkü benden başka doğum yoktu bugün hastanede şansıma Darısı başına hastaneyle ilgili filan aklına bişey takılırsa sor lütfen. Ben ebelerin ilgisinden filan çok memnun kaldım açıkcası

Canım bebeğin hayırkı olsun sağlıkla buyut. Benim de 2.doğum olacak dikişin var mi 2.doğum da kesi atmayabikiyorlarmis
Canım benim ilk doğumumda 14 dikişim vardı bunda 2 dikişim olmuş doktorun dediğine göre. Hatta ebe belki hiç dikişin olmaz dedi bana da ama inan o an çıksında nasıl çıkarsa çıksın modunda oluyorsun sende anlamışsındır beni

Hayırlı olsun canım gözün aydın, kavuştun bebişine

Maasallahlari var seninkiler in bence. Benim tek bebek ancak senin büyük kadarmış bana da daha kuvvetli geliyor. Çok şükür sarılık da sorun olmadı, riskli günleri atlattık sanırım. 3. Ve 5. Gün cilt ölçümü 11 çıkmıştı.

Yaa kan sulandırıcı kullanmamla alâkası yok o zaman kansızlıklıkla alâkalı bişey demekki. Aslında şuan aklıma geldi dr hematolojiye git dedi iğneyi bırakmadan çünkü çoğu zaman gebelikten kaynaklı bu değer düşüyor dedi. Kendimi bildim bileli kansızlık var cidden çözümü yok ne kan ilacı çözüm oluyor ne yiyecekler hep var

Çok normal canım senin dikkatini çekmeye çalışıyor kaç yaşında bilmiyorum ama oda ilgi istiyor ve yeni hayatı kabullenmeye çalışıyor
Karşına alıp konuşmalısın
Annelerin çok sevgisi olduğu ve herkese yeyecek sevgisi olduğunu söyle
Ben seni babanı ve kardeşini çok seviyorum çünkü bende çok sevgi var de
Şuan kardeşin bakıma muhtaç olduğu için onınla ilgileniyorum sen bebekken ssana da böyleydim ama sonra sen büyüdün abla abi oldun herşeyini kendin yapabiliyorsun
İstersen kardeşine beraber bakarız deyin
Ve her bez değiştirirken ondan y
ardım isteyin onuda bakıma dahil edin

Benim de öyle demir depomun 4 e düştüğünü biliyorum, ama vegaferon 100mg yazdırdım kendime ve hergün bunu kalsiyum içeren bir öğünden iki üç saat uzaklaştıktan sonra iki üç kaşık kuşburnu pekmeziyle birlikte içtim hapı. C vitamini emilimi artırıyor ya o yüzden. İlk kez hem plt hem hemoglobin yükseldi. C vittamini extra alıp da deneyebilirsin belki kuşburnu bulamazsan. Ama 100 mg beni anca topladı. Multivitaminde de 17 mg var extradan anca anca yükseldi yani. Buarada bana da bir sürü farklı dr 50 bine kadar ameliyatta sıkıntı olmaz dedi merak etme sen de ama biri bile demediki senin kan değerin de düşük, kan yükselirse belki o da yükselebilir bi deneyelim falan demediler hep ilacı yok dediler yani ben deneme yanılma buldum anca 2.gebeliğimin son ayında o da

Anladım canım teşekkür ederim, deneyim kuşburnu pekmeziyle. Ben demir ilacını c vitaminiyle alayım diye suya limon damlatıp içiyordum bi iki aydır limon da kanı sulandırıyor acaba o yüzden mi düşüyor benim değer

Limonla ilgili ben de öyle düşünüp kuşburnuya yöneldim ama bilemedim o kadar etki eder mi. Demirin kaç mg senin? Bide demir hapından en az iki saat önce ve iki saat sonra kalsiyum almamaya çalış. Ben kahvaltıdan iki saat sonra alıyorum demiri kuşburnuyla hemde ara öğün gibi oluyo pekmezle, iki saat sonra da ne yiyeceksem yiyorum rahat rahat.

sen zaten girmişsin 39.haftaya.40da doğum yapmış olacaksın o zaman. baya geç vermiş tarihini. maşallah bebişin boyu kilosu da iyi. aslında alabilirmiş artık gitmişken. 3 saat baya uzun mesafe çünkü.

gozdefat26 çok güzel yazmış merve abla/abiyi bakıma dahil etmeyi ben de bir çok pedagogdan okudum dinledim. Hem biraz dertleşerek, hem de eldiven yelek giydirme gibi bebeği daha az sıkacak işleri vererek mesela krem sürme popoya da olabilir , bebek çok ağır gibi emzirirken işte mesela ayaklarını tutmasını isteyip yada bu bebeği rahatsız edecekse belinize yastık tutmasını isteyip vs ne kadar işini kolaylaştırdığını anlatıp emzirme sürecine kadar dahil edebilirsin. Bu zamanla hırçınlığını azaltıp iyice dahil olunca ve dışlanmadığına emin olunca bu sefer kendi işine bakar ve daha az rahatsız etmesini sağlar gibi görünüyor. Buarada bebekten şikayet etmememiz öneriliyor ki yalnız kaldıkları bir anda annemi bunaltıyor bu bebek diye masumca bizi korumaya çalışmasınlar diye

sen zaten girmişsin 39.haftaya.40da doğum yapmış olacaksın o zaman. baya geç vermiş tarihini. maşallah bebişin boyu kilosu da iyi. aslında alabilirmiş artık gitmişken. 3 saat baya uzun mesafe çünkü.
Teşekkür ederim 38+2 oldu bugün, kontrol gününde tam 38+0 dım. Burdaki takvim üstüne tamamlayarak sayıyo hf yı sanırım tam 39.+0 değil aslında haftam evet en ufak bir belirti olduğunda çıkıcaz hemen, bugünü atlattım çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…