• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
A
Hiç kilo arkadaşım 🤷‍♀️ 77 ile kaldım 74 ü zor gördüm iştahım inanılmaz kapalı bisey yemek istemiyorum bebegin durumu iyi ama kaç kg doğar inan düşünmekten kafayı yiyeceğim o iyi olsun da başka bisey istemiyorum

Ben çok içiyorum zaten gebelik öncesinde de hiç tutamazdım şimdi kanki olduk wc ile😃 sodayı da günde 2ye çıkardım içim yanıyor resmen🤷‍♀️
Alıyordur o kilo annesi sen merak etme

Bende 3 kilo almışım 75 dim 77.8 falan geldim şimdi tartıldım

Ya başta kafaya takıyordum acaba sorun olur mu vs. Ama baktım bebiş iyi gidiyor elhamdülillah, ben de her zamanki gibi devam ettim. Bir de çok yemek yediğim anda kabız oluyorum ben sizde de var mı benzer durum?

Kızlar ben ailemden uzakta yaşıyorum, ikinci çocuğuma hamileyim. Annem doğumuma tabiki gelecek fakat en fazla 15-20 gün kalabilirler. Ablamda gelecek ve o da çalıştığı için en fazla 3-4 izin alabilir. Dolayısıyla ilk çocuğumda olduğu gibi onlar döndükten sonra yanlız bakacağım. İlk çocuğumda en zorlandığım şey yemek yapmak oldu. Geceleri sık uyanan bir bebekti, gündüzleri ben halsiz oluyordum ve yemek yapmakta zorlanıyordum bu yüzden ikinci çocuğum için derin dondurucuya hazır yemekler koymak istiyorum. Çünkü ilk bebeğimizde sadece eşim ve kendim için sofra kurardım, geçiştirebilirdik, kahvaltılık yediğimiz yada eşimin yaptığı ile yetindiğimiz olurdu. Ama şimdi gelişim çağında bir çocuğum daha var. Şimdiye kadar sadece biber dolması doldurup derin dondurucaya attım. Bir de sulu köfte için köfte hazırlayacağım.Yemek yapamadığım günler, çözdürür pişiririm diye. Ayrıca Karışık kızartma konserve hazırladım. Bana derin dondurucuya atabileceğim yemek önerilerinde bulunabilir misiniz?
Eşiniz yemek yapma konusunda sorumluluğu alabilir aslında özellikle ilk 2 ay. Çalışıyor bile olsa en azından akşamları gelince ha da haftasonlari yapıp buzdolabına koyar en azından bir kaç gün yersiniz. Lohusa dönemini sağlıkla Güzel bir şekilde atların sonra siz yaparsinz yavaş yavaş. Hem çocuk bak hem emzir hem yemek yap o halde çok zor

Ya başta kafaya takıyordum acaba sorun olur mu vs. Ama baktım bebiş iyi gidiyor elhamdülillah, ben de her zamanki gibi devam ettim. Bir de çok yemek yediğim anda kabız oluyorum ben sizde de var mı benzer durum?
Hiç ona dikkat etmedim canım ama şu sıralar pek kabızlık sorunum yok çok şükür

sadece 1 gün dayanabilirler mi acaba bu kadar hormon değişimine - yüklenmesine. onlar havayı 28 derece hissederken bizim 35 hissetmemize. aniden gelen öfke, ağlama krizlerine. bebek 1 gün bile hareket etmese hissettiğimiz o korkuya. yalancı kasılmaların verdiği acıya. kontrollerde sedyeye yatarken içimizden ettiğimiz allahım nolur kötü bişey çıkmasın demelerimizin verdiği hisse. doğumun vereceği acıya... bunlardan birini çekseler başlarlar mızmızlanmaya. sonra çekilemeyen biz oluyoruz.

ellerimiz ayaklarımız davul gidi oldu. kaçar kilo aldık. endişeyle taşıyoruz her birimiz bu bebekleri. her gün doğsa da rahat etsek diye bekliyoruz. dahası doğduktan sonra da biz ilgileneceğiz ama beylere bi yer süpürmek iki kaşık yemek yapmak yediğini toplamak çamaşır katlamak zor geliyor. binbir nazla niyazla iş yapıyorlar.

bunları bile bile istediler bu çocukları. hayat müşterek ama bizim feda ettiklerimizle onların feda ettikleri denk değil. ve biz seve seve bunlara katlanırken acaba onlar neyin nazını tribini yapıyo.

yerim o tribi.
Benim eşim diyor ki kadın olsam bekar kalırdım hamilelik dogum falan yüzünden 😂
Geçenlerdeki erken doğum tehlikesinden dolayı eşim yemek ev işi kızımızla ilgilenme falan derken dün işe başlayınca arkadaşlarına eşlerinizin kıymetini bilin onların bize sunduğu konforlu hayata alışmışız ne zorluklar çekiyorlar falan demiş😂 gerçi ben sende yoruldun falan dedikçe yok bugume kadar sen yaptın simdi ben yapmışim çok mu dedi Allah razı olsun.tabi ki bir kadının yaptığı iş kadar tam olmuyor ama bir erkeğe göre gayet iyiydi.

kızlar 2.5 ya da 3 lt su içebilen var mı? allahım eskiden şakır şakır içerdim şimdi 2 lt yi az geçsem şişiyorum resmen midem mi küçüldü ne oldu anlamadım hiç. zaten 2 bile içsem tuvalete gitmeleri saymıyorum artık :duduk:
Ben erken doğum riskinden beri 3-3,5 içiyorum.enfeksiyon kaynaklı idi.bşr de kasılma ilacı tansiyon düşüklüğü yapıyor bas ağrısı yapıyor doktorum iç demişti içiyorum.ben de önceden şişiriyordu içemiyordum şimdi şükür içiyorum

Ben erken doğum riskinden beri 3-3,5 içiyorum.enfeksiyon kaynaklı idi.bşr de kasılma ilacı tansiyon düşüklüğü yapıyor bas ağrısı yapıyor doktorum iç demişti içiyorum.ben de önceden şişiriyordu içemiyordum şimdi şükür içiyorum
ay bi tıkanan benim herhalde. öyle doluyo ki midem karnım açken kaç kere sofradan kalktım öyle diyeyim. sanırım bebek organları sıkıştırıyor.

Back
X