• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Kızlar ben 2 hafta once dahılıyeye gıtmıstım ,Tsh 0,09 du.ıkı haftadır gunde ıkı tane propcyil kullanıyodum.bugun endokrın uzmanına geldim .kan vercem şimdi ama doktor şey dedı ;gebelık oncesı tsh ın normalse şimdi sıkıntı olduysa bu hormonların etkısı ,ilac kullanmaya gerek olmas dedi.yine kan sonucuna gore degerlendıecek pazartesı ,ozmana kadar ılacı bırak dedi .

Kızlar benimde burda tam 10 haftalıktı bişey anlayan bişeye benzeten var mı 😄😄

Eklentiler

• IMG_20191122_195136.webp
    IMG_20191122_195136.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 38
Kızlar ben 2 hafta once dahılıyeye gıtmıstım ,Tsh 0,09 du.ıkı haftadır gunde ıkı tane propcyil kullanıyodum.bugun endokrın uzmanına geldim .kan vercem şimdi ama doktor şey dedı ;gebelık oncesı tsh ın normalse şimdi sıkıntı olduysa bu hormonların etkısı ,ilac kullanmaya gerek olmas dedi.yine kan sonucuna gore degerlendıecek pazartesı ,ozmana kadar ılacı bırak dedi .
Bebegi etkiliyor diye biliyorum. Sen ilacini iste bence. Ben de kullaniyorum

Ya bize yasak dediler bi sıkıntımız da yok ama ben cok tedirgin oluyorum bebek için enfeksiyon falan kapar die. O yüzden 12. Haftaları beklioz. Eşim garibim gözümün içine bakıo bende tık yok. Erken cocuk düşünmeyin die bu yüzden diolarmış şimdi anladım. Biraz uzaklaşıosun. Ama size maşallah 🤭🥰 inşallah bende biran once o psikolojiden cıkarım
Dr sordum ılk 3 ay önermıyorum dedı hıcbır sıkıntı yok dedı bugune kadar oysa şükür. Ama kımseye onermıyormuş. Ama bızımkı bıgun uslu durmadı şükür hıcbırsey olmadı kötu. 🙈 Bende sizler gbıyım ama ben cok istekli degıldım bu hormonlar acayip bırsey bence 🤭🤭

Evet bizimde 3 yıl sonra oldu işte ,geceb anneme bırı oyle demiş . Belkı ben daha yenı cocuk dusunmeye basladım olamaz mı,hem velev ki oyle sanane .ogrenınce ne geccekse elıne . Birkaç arkadasıma da cocuk dusundgumuzu solemıstım solemes olaydım , her ay hatta ayda bazen ıkı kere ‘ bişi var mı ‘ dıye mesaj yazıyodu ,hatta bikere yok dedıgımde haftasına sordu yıne.dedım bir haftada sonuc degjsmıyo ,oldugunda ben sana soylerım ,senın sormana gerek yok dedim. Nedir bu ogrenme arzusj ,sanırsın erkenden ogrenıp ceyız duzecek ,ogrenınce geccek kenara,yardımmı edeyım diycek yok..
Aynen öyle sinir bozucu oluyolar. Ben 7.senemde aldım oğlumu kucağıma kayınvalidem hep bende sorun aradı o zamanlar sperm testi yaptırmıştık gittim dedim git sen oğluna bak önce sıkıntı oğlunda sağda solda laf yapma dedim sustu. Saygı göstericez onu da engelliyolar 🤦‍♀️
Boşver kim ne derse desin artık ☺️

gerçekten öyle. şu milletin ağzı torba olsada büzsek lafı çok doğruymuş. bide sürekli bak eltimin halası şu otu içti o akşam hamile kaldı, yok kaynar sütün buharına otur şıp diye gebe kalırsın diyenler var 😂 he sorarsanız yaptın mı diye hepsini denedim içmediğim ot yapmadığım kür kalmadı ama yinede insan sinir oluyo bu söylenenlere 😂
😂😂😂😂 ben hiçbirini denemedim

kendim gibi birini bulmak beni sevindirdi acıkcası. gerçekten aynılarını yaşamışız. rabbim sevindirmis ikimizide, bekleyen herkesi sevindirsin insallah gerçekten çok zor süreçler 🤲🏼

hele o reglyken gitmek işkence gibiydi 😞
ayy ne güzel ☺ kesinlikle nasip bu işler, rabbim hayırlı zamanı biliyor. bende 3. aşılama zaten tutmaz diye hiç beklemedim, test gününe şafak saymadım ilk kez. hatta yok zaten diye yolumun üstündeki hastanede kan verdim pozitif çıktı. kafadan atmadan olmuyo, söyleyenler haklı aslında ama insan o psikolojideyken de kafasından atamıyo işte kısır döngü resmen 😬
Benim de 3. Aşılamada tuttu hiç beklenmedik zamanda.artık tüp bebeğe geçecektim

Ben farklı ölçüm yerlerindeki referans develerine baktım ve en düşüğü 0,27. Yanı senin değerin zaten normal değilmiş yinede düşükmüş. Benimde mesela gebelik öncesi normaldi ama gebelikte istenen aralıkta olmadığı için ilaç kullandım. Yanı sonuçta gebelik daha farklı bir olay, mesela gebelik şekeri diye bişey var. O zaman doktor gebelik öncesi sende şeker yoktu gebelikte olmuştur bu normal demesi saçma. Evet gebelikte hormonlar değişiyor önemli olan zaten bunu dengelemek, açıkçası ben uygulamasını çok doğru ve mantıklı bulmadım.

Kızlar bu arada rüyamda altın bilekliklerle uğraştım hep ☺
Büyük altına erkek derler :) ilk gebeligimde eşimin yeğeni ceyrek altin görmüş bana vermiş dedi kizin olucak öyle oldu, ıkincisinde ben altın bileklikler kolyeler gordum erkek dediler bu rüya erkek cıktı:) hadi hayirlisi

Büyük altına erkek derler :) ilk gebeligimde eşimin yeğeni ceyrek altin görmüş bana vermiş dedi kizin olucak öyle oldu, ıkincisinde ben altın bileklikler kolyeler gordum erkek dediler bu rüya erkek cıktı:) hadi hayirlisi
Amin inşallah hayırlısı olur ☺️ 17 nde 2 li test daha çok var gerçekten beklemek çok zor 😬

😂😂😂😂 ben hiçbirini denemedim
Aynen bende denemedim hıcbırsey. Yaş 35 15aylık evliyim Allah verdi işte.
Ama biz evlendık dıye herkes bebek varmı varmı yok yok yok ben zaten 3ay ıstemedımki. Evlılıge yenı alışıyorum.Derken 3ay sonra ara sıra korunmadik baktık olmadı tesaduf akıntı şikayetim oldu. Kasıntı vs yok özele kontrole gittim fıtıl verdı Dr adetimde duzensızlesmıstı evlılıgım de ıyıce. Fıtık duzelttı. Enfeksiyon yada birsey varsa temizledi herhalde. Derken Dr pko oldugumu soyledı ama bu cocuga engel degil dedı. Neyse ılac vs hıcbırsey yazmadı korunma dedı bize. Bızde devam ettik. Buraya giriyordum okuyordum butun pkolu arkadaslar adına üzülüyordum ama onların hıc olmayacak diye üzüntüleri üzüyordu. Bıgun bıle olmayacak dıye aklımdan gecmedı benım. Ya Allah istesin verir oluruna bırakın yazdım hatta herkese. Birde o kdr degısık ki bu pko bırcok kişi tedavı gormus. Neyse temmuz agustos gb reglim yıne bozuldu gittim bu sefer aynı fitili kendim aldım. Eylul15 reglı oldum kendiliğimden derken fitili bir hafta sonra kullandım ilişki yasak. 6gunluk ama 4.gunu uslu durmadık. Regliden sonrada durmamıstık. Fıtıl bıttı yıne 2 gune bır devam. Sonra oylesıne dr gun aldım. Akıntıya cozmezsem bu fitili kullandım bıttı gb ama yine tekrarlarsa Bıde Dr a demedim gideyim kontrol olayım dedim. Bıde ne duysam Dr muayene baktı Yumurta kistin var dedı zaten pkoyum dedım guldum oda olsun dedı. Birde kan ver dedi goruselım dedı şaşırdım. Normalde gebe degılsın der yollardı. Baktık 2haftslık hamilesin dedı ben sok. Ve o an anladim ki Allah senın aklında bile yokken ve stres sıkıntı etmeden hayatına bakar oluruna bırakırsan hersey Oluyordu. 🙏🙏💙
Oysa Dr bana en son bı gıttıgımde klomen baslayım demıstı bilerek gıtmemıstım olacagı varsa olur diye herseyi Allaha bırakmıştım ve oldu hıcbır tedavı gormeden.
Oysa yok belini sar yakı yapıştıralım yok ılac basla yok hayıt otu iç yok ayagını kaldır soyle yat boyle yap.
Hıcbırını yapmamı esım istemedi bastanberı bır yerını vs sardıramam bırsey olur dedı sen kendine dikkat et yeter dedı üşütme dedı saglıklı olalım olacagı varsa olur dedı hıcbır Dr tedavide gör demiyor dedı. Oluruna bıraktık. Hayırlısı boyleymıs.
Allah herkese nasip etsin kolaylıkla inşaallah 🙏

Son düzenleme:
Back
X