• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Açıkçası tam olarak neye bakiyorlar bilmiyorum. 1 ve 2. Gebeligimde yaptırdım ama şimdi yaptirsam mi bilmiyorum, bu gittiğim doktor pek önemsemedi.
Kan değerlerine bakıyorlar ense kalınlığı falan hesaplanıyor galiba buradaki çoğu arkadaş yaptırcam dedi bende o yüzden en çok yaptırmayı düşündüm hatta burda çokta dedim de yaptırmayı düşünmüyorum ama şimdi içim içimi yiyor gerçekten kaç gündür moralim çok bozuk :(

Bende 21 inde gidicem inşallah.18 ine devlet Hastanesi'ne gidip kan uyuşmazlığı testlerini yaptiricam sonra 21 inde kendi Dr uma gidicem 13 haftalık olur o zana inşallah cinsiyet de söyler günler geçmiyor 😄😄
25inde de benim bizim artık netsöyler herhalde cinsiyet tabi gösterirse ay sonu hemen hemen belli olur burdakilerin gibi hadi hayırlısı olsun

Kan değerlerine bakıyorlar ense kalınlığı falan hesaplanıyor galiba buradaki çoğu arkadaş yaptırcam dedi bende o yüzden en çok yaptırmayı düşündüm hatta burda çokta dedim de yaptırmayı düşünmüyorum ama şimdi içim içimi yiyor gerçekten kaç gündür moralim çok bozuk :(
Bende düşünmüyorum canım yaptirmayi hiç kafana takma bence nasibimiz ne ise o olacak zaten riskli çıkıp 9 ay kendini mahvederek geçireceğine ki yanılma payı çok yüksekmiş , hamileliğin tadını çıkar . Hayırlı sağlıklı sıhhatli akıllı evlatlarımız olsun diye bol bol dua edicez tam tevekkül 🤗

Kan değerlerine bakıyorlar ense kalınlığı falan hesaplanıyor galiba buradaki çoğu arkadaş yaptırcam dedi bende o yüzden en çok yaptırmayı düşündüm hatta burda çokta dedim de yaptırmayı düşünmüyorum ama şimdi içim içimi yiyor gerçekten kaç gündür moralim çok bozuk :KK43:
Evt onlara bakıldığını biliyorum ama hcg nin ne kadar etkisi var onu bilmiyorum. Direk doktorunu arayıp sor aslında belkide boşuna moralini bozuyorsun. Ben birde bu ikili testen sonra baksa bir test daha yaptırmıştım doktor istedi afp gibi bişeydi adı. Onda yüksek risk çıkmıştı mesela cidden baya moral bozucuydu, doktor dedi hemen detayli ultrasona gir 17.haftada detayliya girdim hiç bir sorun çıkmamıştı. Yanı en önemlisi ultrasonda ne çıktığı aslında diğerlerinin hepsi istatiksel veriler.

Bende düşünmüyorum canım yaptirmayi hiç kafana takma bence nasibimiz ne ise o olacak zaten riskli çıkıp 9 ay kendini mahvederek geçireceğine ki yanılma payı çok yüksekmiş , hamileliğin tadını çıkar . Hayırlı sağlıklı sıhhatli akıllı evlatlarımız olsun diye bol bol dua edicez tam tevekkül 🤗
Şuan hiç çıkaramıyorum canım 3 günden beri hep aklımda hep araştırıyorum rahat olunmuyo bu testi yaptırınca insanın aklında hep bi soru işareti napıcam bilmiyorum.

kızlaar günaydııın

kullanıcı adımı değiştirdim, yabancılamayın :KK9:
konu sahibi oldum, çizelgeyi yarın sabah hazırlıycam.
istediğim bilgiler;
tahmini doğum tarihi
şehir (isterseniz hastanelerimizi de yazabiliriz)
kaçıncı çocuk
isterseniz kilolarımızı da yazabiliriz.

ben diğer sayfalara bakarak bunları buldum, eklemek çıkartmak istenilenleri ve bu bilgileri bu mesajıma cevap olarak yazmanızı rica ediyorum :halay:

Yas: 31
Sat: 18 eylül
Tahmini doğum tarihi: 24 haziran
Istanbul
3.gebelik, 2.cocuk
Cinsiyet belli değil
Isim belli degil
Kılo 80🙈

Kan değerlerine bakıyorlar ense kalınlığı falan hesaplanıyor galiba buradaki çoğu arkadaş yaptırcam dedi bende o yüzden en çok yaptırmayı düşündüm hatta burda çokta dedim de yaptırmayı düşünmüyorum ama şimdi içim içimi yiyor gerçekten kaç gündür moralim çok bozuk :KK43:
Hiç canını sıkma bence benimde bugün öğlen çıkcak sonuç açıkçası kötü birşey deselerde yapacak birşey yok allah korusun allaha emanet çokda güvenmiyorum keşke yaptırmasaydim diyorum şimdi çünkü kaç kişi var şahit olduğum sakat diyip de sağlam doğan boşuna moral bozukluğu

Evt onlara bakıldığını biliyorum ama hcg nin ne kadar etkisi var onu bilmiyorum. Direk doktorunu arayıp sor aslında belkide boşuna moralini bozuyorsun. Ben birde bu ikili testen sonra baksa bir test daha yaptırmıştım doktor istedi afp gibi bişeydi adı. Onda yüksek risk çıkmıştı mesela cidden baya moral bozucuydu, doktor dedi hemen detayli ultrasona gir 17.haftada detayliya girdim hiç bir sorun çıkmamıştı. Yanı en önemlisi ultrasonda ne çıktığı aslında diğerlerinin hepsi istatiksel veriler.
Doktoruma msj attım grafik çıksın bakarız dedi ama baktıkları m hepsi hcg benim kdr yüksek değil olanda hep yüksek risk çıkmış herşeyin detaylı ultrasonda belli olduğunu bilseydim direk onu yaptırırdım inşAllah bolu boşuna kuruntu yapıyorumdur diye dua ediyorum hep beta HCG yüksek olup papp-a değeri düşük olunca risk artıyor muş

Doktoruma msj attım grafik çıksın bakarız dedi ama baktıkları m hepsi hcg benim kdr yüksek değil olanda hep yüksek risk çıkmış herşeyin detaylı ultrasonda belli olduğunu bilseydim direk onu yaptırırdım inşAllah bolu boşuna kuruntu yapıyorumdur diye dua ediyorum hep beta HCG yüksek olup papp-a değeri düşük olunca risk artıyor muş
Yani riskin yüksek bile çıksa bi önemi olmuyor aslında, bir çok arkadaşa söyledikleri gibi benimde kaç tane akrabama hep yüksek risk cıktı ama hepsi normal doğdu. O yüzden hiç canını sıkma biliyorum zor bir durum süreç insan ister istemez stress yapıyor, bende yüksek risk çıkınca çok korkmuştum ama ultrasonda oyle bişey çıkmamıştı. Rabbim güzel haber nasip etsin

Hiç canını sıkma bence benimde bugün öğlen çıkcak sonuç açıkçası kötü birşey deselerde yapacak birşey yok allah korusun allaha emanet çokda güvenmiyorum keşke yaptırmasaydim diyorum şimdi çünkü kaç kişi var şahit olduğum sakat diyip de sağlam doğan boşuna moral bozukluğu
Aynen canım bende keşke yapmasaydım ama pişmanlık çare değil kötğ bişey çıkmaz inşAllah ben daha haftaya cuma doktorla görüşmeye gidicem

Yani riskin yüksek bile çıksa bi önemi olmuyor aslında, bir çok arkadaşa söyledikleri gibi benimde kaç tane akrabama hep yüksek risk cıktı ama hepsi normal doğdu. O yüzden hiç canını sıkma biliyorum zor bir durum süreç insan ister istemez stress yapıyor, bende yüksek risk çıkınca çok korkmuştum ama ultrasonda oyle bişey çıkmamıştı. Rabbim güzel haber nasip etsin
Zaten ne kadar okuduysam hep sağlıklı çok şükür ama insanın içi içini yiyen bi şüphe mesela detaylı ultrason da herşey belli oluyr mu

Ben en son üni ye gidiyorken 65 tim yaa 🙈🙈🙈 diyetteydim hemde, eşim o zaman sevgilimdi bana diyet yaptirmiyordu, kilolu seviyor diye halada oyle , hep onun yüzünden bu haldeyim 😆😆
Valla canım ben 6 rakamını bile görmemiştim evlendikten sonra aldım birde troid var ilaç başlamamışlardı oda aldırdı bana gebeliği de ertelemek istemedim veriyim öyle kaliyim dedim ama vazgeçtim allah da verdi çok şükür..boşver esin seviyorsa kal öyle sağlığın için doğumdan sonra biraz verirsin ama sağlık için çok da fazlası zarar canım..

Zaten ne kadar okuduysam hep sağlıklı çok şükür ama insanın içi içini yiyen bi şüphe mesela detaylı ultrason da herşey belli oluyr mu
Detaylı ultrasonda çok şey belli oluyor %75 tanı koyabiliyorlar, mesela ikili teste bişey çıkmamış ve detaylida da çıkmamış ama bebek sorunlu doğabiliyor ya da tam terside olabiliyor. Detaylida mesela kalpde parlama, böbreklerde sorun, kalp damarlarında sorun vb şeylerde çok çıkabiliyor ama çoğu düzelmiş olarak doğuyor yada daha farklı bir hastalık olursa doğumdan hemen sonra ameliyata alınanlar oluyor, hatta bazıları anne karnındayken bile ameliyat olabiliyor. Yanı hiç birşey tam %100 değil. Rabbimden sagliklisini isteyelim her zaman.

Back
X