• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Çocuk olunca dinlenilmiyor gerçekten şuanda sürekli yardimci alacak maddi imkan yok ev temizliği utu vs icin almaya basladim çünkü düşük riskim vardi birşey yapmiyordum sancilaniyordum bu arada dun plesentanin asagida olduğunu öğrendim yani kendimi yormamam gerek kanama oluşturabilir sadece yemek mutfak toplama ufak tefek ortalik toplama bile beni cok yoruyor ama yapacak birşey yok anneme gidip kalamam da hasta zaten kendine zor bakiyo kayınvalide desen bi tek kendini düşünen biri hamile kaldim bi kere arayip sormadi sormazda... Yani tirnagin varsa basini kasirsin durumundayim suan... Kizim biraz laf dinlese diğerleri benim için cok sorun değil 5 yasinda ama anlamiyo halden... Evde sıkılıyor bana sariyor gecen gün karnima tekme attı kardes istemiyor herhalde tüm hircinligi bundan...
Sende kendimi gordum bian evimde sadece 2 gün kaldım yanında kimse olmadan çok zorlandım sadece ev toparlaması yaptığım halde yine dayanamadım geldim anneme, eşimde saolsun bişey demiyor bizi dusunuyor sadece. Allah annene ve sana şifa versin, kolaylık versin. Durumun benim içimi acıttı gerçekten, bende eşimde hep diyoruz iyiki annemler var, karşılıksız sonsuz sevgi ile bakıyorlar. Plesanta sorunları yaşayan çok kişi var. Inşallah bi sorun olmadan yukarı giderde sen de rahatlarsın biraz. Benim kızım da o kadar çok kardeş istiyor ki hep dua ediyordu kardeşim olsun diye, birde geçen sene bir kaybim olmuştu, üzülmüştü ona, şimdi o yuzden bana karşı çok hassas Allahtan ama zaten annemde olduğum için bana gerek kalmıyor burda.

Kıpır kıpırdı miniğim resmen sanki suda yüzüyordu 😄😄

Eklentiler

• IMG_20191205_173711.webp
    IMG_20191205_173711.webp
    28,3 KB · Görüntüleme: 45
Yaptırdım canım. Randevu alıyorsun hastaneden zaten sana 4. Aya doğru anca randevu veriyorlar. O zamana kadar ebeyle ilerliyorsun. 12. Hafta ultrasonu isterler evet önemli o. 6. Aya kadar ebeye ve evinin ordaki ekografiye devam ediyorsun. 6. Aydan sonra herşey hastanede. Bir de bu gittiğimde benden 6 tüp kan aldılar yine. Ayrıca randevu 3,5 saat sürdü. İdrar tahlili de yaptılar. Hastane ebesiyle görüşüyorsun. Bebeği ultrasonda göstermiyor sadece kalbini dinliyor el doppleriyle. Doğum bölümü sekreteriyle görüşüyorsun baştan sona randevuları ayarlıyorsunuz. Anestezi uzmanıyla ayrı, doktorla ayrı herşeye ayrı randevu alıyorsun sekreterle. Ayrıca doğum sırasındaki isteklerini konuşmak için ayrıca bir randevu veriliyor işte doğuma kimle giricen, doğumdan sonra bebek temizlensin mi hemen kucağa verilip 1 saat seninle mi kalsın vs vs gibi. Benim toplam 3,5 sat sürdü sadece bu randevuları planlamak, hastane baş ebesiyle görüşmek ve tahliller. Aç gitmiştim bu kadar uzun süreceğini bilemedim, 6 tüp kan da alınınca bayıldım hatta :) ilk defa gerçekten hamile olduğumu, eskisi kadar dayanıklı olmadığmı anladım.
Bu arada bu randevuyla eşinle gitsen de seni içeri tek alacaklar çünkü aile içi şiddet var mı, eşin hamilelikte yardımcı mı, hamilelikle ilgili psikolojik bir baskı var mı, evde yeterli besin , erzak var mı vs sorular sorulacak yalnız alıyorlar o yüzden.
Kız senin dediğin gibi turkiyede herşey omuzumdaydi her yere koşuyordum aileme bakıyordum buraya geldim gene aynı tahliller ultrasonlar hep tek gidiyorum alisveri ev hepsi benden soruluyor eşim de önümüzdeki hafta ekografi randevusuna girecek benle başka bisey yok insan artık yıpranıyor inanki bende bir yere çıktığımda tansiyonum çok düşük ondan fenalıklar geçiriyorum bir yerde hemen oturuyorum zor inanki vallahi canım geçmiş olsun sanada dikkat et kendine çantanda biseyler olsun Ben meyve falan hep taşıyorum seninde izne az kaldı inşallah gider biraz rahat edersin insalah canım 😘🙏

Benim ece
Canım bu arada söylemeyi unuttum; dopplerle bebeği dinlemenin yanında boy kilo tansiyon ölçüyorlar bir de eğer eben rahim ağzı açıklığı kontrolü yapmadıysa onu yapıyorlar alttan ona göre hazırlıklı git. Ben hazırlıklı değilim falan dinlemez bunlar çünkü :) bir de smear testin yoksa onu isteyecekler o da alttan yapılan bir test. Benim ikisi de ebem tarafından yapılmıştı o yüzden hastanede yapmadılar
Benim ebem bisey yapmadı bir hastaneye yönlendirdi o hastanede yer yok dedi ebem dosya hazırlayıp verdi ekografi yerindeki kadın sağolsun yönlendirecek beni

Kıpır kıpırdı miniğim resmen sanki suda yüzüyordu 😄😄
Maşşallah annesi miniğe.🥰 Yok belli olmuyor dediğiniz gibi. Bizde bugun ikili için devlete gittik yatmam la kalkmam bir oldu cok göremedim. Buyuk ihtimal herhangi bir cıkıntı olmadıgı için kız dedi. Daha küçükler ya 4. Ayda dediğiniz gibi netleşiyor.

Amin canım inşallah görsel atıyım bak istersen bunlar hem iyi hemde kullanışlı..
Evet canim e bebekte gorduk bunu kararsiz kaldik. 1 tane chicco cam aldim. Ablam da tutmaz belki diye setalma dedi. Sadece su icin kucuk bi tane al dedi diye ben de 1 tane kucuk alsam simdilik 2 tane yeter diye dusunuyorum. Puset bebek arabasi ve besigini annem alacak sag olsun. Bi de dogunca kunye yaptircak babamla insaAllah😍Aileler iyi ki varlar Allah basimizdan eksik etmesin onlari amin🤲

kızlaar günaydııın

kullanıcı adımı değiştirdim, yabancılamayın :KK9:
konu sahibi oldum, çizelgeyi yarın sabah hazırlıycam.
istediğim bilgiler;
tahmini doğum tarihi
şehir (isterseniz hastanelerimizi de yazabiliriz)
kaçıncı çocuk
isterseniz kilolarımızı da yazabiliriz.

ben diğer sayfalara bakarak bunları buldum, eklemek çıkartmak istenilenleri ve bu bilgileri bu mesajıma cevap olarak yazmanızı rica ediyorum :halay:
22
07.09.2019
13.06.2020
İzmir
Belli değil
64 kilo
İlk çocuk
Bunlarda benim bilgiler canm 😊

Ah cnm keşke tekrarlamayack birşey olsaydi... Omur boyu sürecek genetik bir hastalık bu hep ilaç kullanacağım 10 senedir kullanıyorum ve omur boyu kullanacagimda beterin beteri var yinede sukrediyorum en azindan ataklari önlemeye yardimci bi ilaci var
Anladım canım üzüldüm ama en azından ilacı var çok şükür ama inşAllah ataklar tekrar etmez sürekli Allah şifa versin inşAllah ❤

Kızlar moderatörlerden bi hareket yok 2 gündür. anketin nasıl eklendiğini bilen var mı?

Sende kendimi gordum bian evimde sadece 2 gün kaldım yanında kimse olmadan çok zorlandım sadece ev toparlaması yaptığım halde yine dayanamadım geldim anneme, eşimde saolsun bişey demiyor bizi dusunuyor sadece. Allah annene ve sana şifa versin, kolaylık versin. Durumun benim içimi acıttı gerçekten, bende eşimde hep diyoruz iyiki annemler var, karşılıksız sonsuz sevgi ile bakıyorlar. Plesanta sorunları yaşayan çok kişi var. Inşallah bi sorun olmadan yukarı giderde sen de rahatlarsın biraz. Benim kızım da o kadar çok kardeş istiyor ki hep dua ediyordu kardeşim olsun diye, birde geçen sene bir kaybim olmuştu, üzülmüştü ona, şimdi o yuzden bana karşı çok hassas Allahtan ama zaten annemde olduğum için bana gerek kalmıyor burda.
Şu anneler iyiki varlar gerçekten onlardan başkası acımıyor ben burda kusuyorum evi bile toplaamıyorum karı üstümde oturuyor ne haldesin demiyor inanın kendi başımayım eşim allahtan yardımcı oluyor çok kötü olursam anneme gidip birkaç gün kalıyorum

Biberon alan arkadaşlar neden aldınız şimdiden emzirmeyi düşünmüyor musunuz yoksa nolur nolmaz diye mi emen bebeğe biberon 6 aylık olana kadar lazım değil ha emmez süt olmaz mama şart olursa o ayrı ama sanki daha çok erken gibi bana mı öyle geldi iki çocuğumu da iki yaşına kadar emzirdim bı suluk ihtiyacımız oldu sonraları devam maması için almıştım bı tane o da yetmisdi 😄😘😁🤗

Maşşallah annesi miniğe.🥰 Yok belli olmuyor dediğiniz gibi. Bizde bugun ikili için devlete gittik yatmam la kalkmam bir oldu cok göremedim. Buyuk ihtimal herhangi bir cıkıntı olmadıgı için kız dedi. Daha küçükler ya 4. Ayda dediğiniz gibi netleşiyor.
Aynen canım daha minikler ☺️ bizim doktor baya gösterdi ya elini bacaklarını sallıyordu ☺️ devlet ilgilenmiyor düzgün

Back
X