2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Kızlar geçen gün bana sağlık ocağından vegaferon kan ilacı verdiler kullanan var mı nasıl kullanıyorsunuz?
Bana da verdiler. Aşı için gittiğimde. Doktora gidicektim zaten ertesi günü sormadan kullanmıyım dedim. Sordum muadili kullanabilirsin dedi. Kullanıyorum 5 gündür. Yan etkisi olmadı bana. Sen doktoruna sordun mu?

Bana da verdiler. Aşı için gittiğimde. Doktora gidicektim zaten ertesi günü sormadan kullanmıyım dedim. Sordum muadili kullanabilirsin dedi. Kullanıyorum 5 gündür. Yan etkisi olmadı bana. Sen doktoruna sordun mu?
Ben sormadım doktoruma o bana başka yazmıştı ama onu içemem sıvı bişeydi.Yarın başlıcam bende bu vegaferon a sonuçta sağlık ocağında ebe verdi.

Benim bulantı kusmalar geçti çok şükür aslında doktor başka yazmıştı sıvı olan onu içemem deyince ebe bunu verdi yarın başlayım artık önemli demir takviyesi. Önemli değil canım zaten bakmıştım reçete de iki saat kalsiyum almayın yazıyor 🙂
Evet bende sabah kalktığımda hemen bir portakal sıkıyorum, üzerine ilacı içiyorum.

Ben sormadım doktoruma o bana başka yazmıştı ama onu içemem sıvı bişeydi.Yarın başlıcam bende bu vegaferon a sonuçta sağlık ocağında ebe verdi.
Sıvı dediğin kırmızı renkte bişey dimi? İlk hamileliğimde onu kullanmıştım. Daha tatlı bişey diye anımsıyorum. Onu içmesi daha rahattı bana.

Evet bende sabah kalktığımda hemen bir portakal sıkıyorum, üzerine ilacı içiyorum.
Evet öyle de daha faydalıymış emilim açısından
Sıvı dediğin kırmızı renkte bişey dimi? İlk hamileliğimde onu kullanmıştım. Daha tatlı bişey diye anımsıyorum. Onu içmesi daha rahattı bana.
Bilmiyorum ki almadım sıvı olduğunu duyunca bana hep kan içiyormuşsun gibi anımsatıyor o yüzden içemem dedim doktorum da tadı güzel dedi ama 🙂

Bilmiyorum ki almadım sıvı olduğunu duyunca bana hep kan içiyormuşsun gibi anımsatıyor o yüzden içemem dedim doktorum da tadı güzel dedi ama 🙂
12 yıl geçti aradan ama Evet anımsadığım kadarıyla tatlı bişeydi, pekmez gibi ama o kadar yoğun kıvamlı değil. Bu arada demir ve kan ilaçlarının mutlaka aç içilmesi gerekiyormuş. O konuda biraz zorlanıyorum. Aç beklemek zorluyo biraz. Ama bişeylerle oyalanmaya çalışıyorum işte. 1 saat olmasada kesin 45 dk bekliyorumdur:)

12 yıl geçti aradan ama Evet anımsadığım kadarıyla tatlı bişeydi, pekmez gibi ama o kadar yoğun kıvamlı değil. Bu arada demir ve kan ilaçlarının mutlaka aç içilmesi gerekiyormuş. O konuda biraz zorlanıyorum. Aç beklemek zorluyo biraz. Ama bişeylerle oyalanmaya çalışıyorum işte. 1 saat olmasada kesin 45 dk bekliyorumdur:)
Ben sürekli WC için kalkıyorum o arada içip ya tarım sonra kalkınca kahvaltımı yaparım diye düşünüyorum 🙂

Ben sürekli WC için kalkıyorum o arada içip ya tarım sonra kalkınca kahvaltımı yaparım diye düşünüyorum 🙂
Evet bu da bir ihtimal ama o yataktan bir kere kalktığımda geri yatamıyorum. Kötü bir alışkanlık şu süreç için :))

Hatta bazen öyle ki oyalanayım derken kendimi işlerin ortasında buluyorum, yemek istemiyo canım bu sefer bilemedim. Öyle böyle sağlıkla geçsin bu günler. Hamilelik şahane ama uzun sürüyo 🤣

Evet bu da bir ihtimal ama o yataktan bir kere kalktığımda geri yatamıyorum. Kötü bir alışkanlık şu süreç için :))
Ben her türlü yatarım ya çok düşkünüm uykuma 😀
Hatta bazen öyle ki oyalanayım derken kendimi işlerin ortasında buluyorum, yemek istemiyo canım bu sefer bilemedim. Öyle böyle sağlıkla geçsin bu günler. Hamilelik şahane ama uzun sürüyo 🤣
Ben geceden bi acıkıyorum sabaha kadar ama kahvaltı da çok bişey yiyemiyorum. Öyle gerçekten ya zor bi yandan güzel vakti zamanında sağ salim gelirler inşAllah.😊

Merhaba, bebeğinize ve size sağlıklı günler diliyorum. Benimde ikiz gebelik ve plesentada kanama alanlarım var rahim ağzım kapalı .. dedğiniz gibi bende 10. Haftalarda böyle adettren yoğun b kanama yaşadım gece yarısı, sonra geçti. Ama ilerleyen haftalarda temizlik yemek bir gün çok iş yaptığımda tekrar hafif başladı şiddetlendi durdu şimdi leke leke oluyor doktora gittim ikiz gebelik olunca zaten riskli görüyorlar. Yatıp istirahat etmeye başladım ve bol su içiyorum acaba düzelirmi? Bebeğin beslenmesine engel olabiliyormuş sizde nasıl oldu? Cevap için cok tesekkür ederim. Bu arada plesentam geride
Burada kizimin hamileliginden bahsetmistim şuan 5 yasinda zor bir hamilslikti ama kizim gününde ve saglikli bir şekilde dogdu size onerim kendinizi yormayin bol bil dinlenin plasenta aşagidaysa yatmanizi öneririm benim 5. Ay sonrasi yukari cikmisti ona rağmen yatmistim umarim bebeklerinizi saglikli bir şekilde kucaginiza alirsiniz...

Kalsiyum ne zaman alınmayacak ben hiç bilmiyorum ilaçtan sonra mı ?

Kalsiyum ne zaman alınmayacak ben hiç bilmiyorum ilaçtan sonra mı ?

İlaçtan 2 saat öncesi ve sonrası alınmaması gerekiyor. Sadece süt ürünleri değil, çay, kahve de tüketilmemesi gerekiyor. Dolayısıyla en güzeli sabah aç içmek, sonrasında 1-2 saat kahvaltı etmemek.

Back
X