2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Ben kendimi hiç hamile gibi hissetmiyorum neden öyle bilmiyorum ilk bebegim diye mi bazen gelen hediye oluyor bakıp agliyorum ama böyle bebeği hissetmedgim annelik duygusunu hiç tatmadgm için sanki sadece kilo almışım gibi hissediyorum eskiden beri hep kilo alıp verdim göbek mi bebek mi onu da anlamıyorum kilolu duruyorum hamile gibi değilim ultrason olmasa inanmicam valla😁

Merhaba arkadaşlar bebek alışverişine başladık ama hala bebek arabası konusunda karara varamadık. Hafif olsun kolay kutlansın ve araba bagajında yer kutlamasın istiyoruz pusetli modeller genelde çok hantal beğendiğimiz bi kaç model var ama onlarda baya yüksek fiyatlar da acaba sizler ne yaptınız neye karar verdiniz
Ben de hiç bi şeye karar veremiyorum aynı düşüncedeyim gittik gördük ama hala şunu alayım diyemiyorum açıkçası 🤷‍♀️son zamanlara bırakıcam sanırım

Dün birileri bütün yataklar dolu falan dedi orda yatis yapılması gereken birileri vardı doğum için hiç konuşmadım ama 800 TL ise iyiymiş burda 2000 TL civarı gercekden Dr çok iyi devam edebildiğim kadar gitmek istiyorum kazım hocaya .😊
Yanı 800 oldum kazım hocaya demıs ama tabi şu an ne kadardır kazım hocada sezeryan dogum bılmıyorum. Eger yıne ugrar yada kontrol vs gidersen bılgı alabılırsen cok sevınırım. Sezeryan dogum ne kadarmış dıye olmazsa orda olurum bende yer vs bulabilirsek o zamanlar. ☺️ 2000 aksehırde mi benmı yanlış anladım.

Yanı tam içeri kadar itememiş olabilir o yüzden parça gelmiş olabilir. Bir önceki gittiğim doktorda enfeksiyon vardı o da kültür testi yapmadı yapalım mi ben demistim, sonra doktoru degistirdim, kendisi dedi vajinal kültür yapalım diye. Doktordan doktorada fark ediyor.
Anladim canim her doktor ayni degil malesef yarin gidicem kontrole bakalim ne dicek doktorumuz ;)

Peki fiyatını öğrenebildin mi? Gittiğinde direk ultrasona mı alıcak yoksa yine gün mü vericek hastanedeki gibi?
Normalde fiyatı 650 TL. Nakit ödemede 500 TL dedi sekreteri. Günü telefonla arayıp sekreterinden randevu alarak kendiniz ayarliyorsunuz. Gittiğinizde de direk ayrıntılı usg muayenesi yapılıyor

Yanı 800 oldum kazım hocaya demıs ama tabi şu an ne kadardır kazım hocada sezeryan dogum bılmıyorum. Eger yıne ugrar yada kontrol vs gidersen bılgı alabılırsen cok sevınırım. Sezeryan dogum ne kadarmış dıye olmazsa orda olurum bende yer vs bulabilirsek o zamanlar. ☺ 2000 aksehırde mi benmı yanlış anladım.
Evet canım burda park hayat hastanesi var özel 2000 TL ilk çocuğumda asla devlette dogurmam bı daha diye yemin ettim. Eğer özel odası falan varsa kazım hoca isterim yoksa ebeler hemşireler çok kötü davranıyor ikinci bebeğimi de konya Medicana da yaptım 1200 TL idi ama 2016 da şimdi orası da epey vardır 😉 bir ay sonra çağırdı kazım hoca gidince bu konuları konuşurum galiba doğum falan

Selamlar arkadaşlar . Detaylı ultrasona giren, araştıran, fiyat alan, memnun kalan varsa yazabilir mi acaba? Benim bulunduğum ilçede yok. En yakın Balıkesir ve İzmirde gidebilirim. Bu şehirlerde yaptıran veya randevu alan var mı?
İzmir'de prof dr mert kazandı bayraklıda özel muayenehanesinde yaptırıcam 19 şubatta. Perinatolog kendisi. 450 TL nakit 500 TL kredi kartı. Ben normal takibimi de kendisine yaptırıyorum memnunum.

Arkadaşlar merhaba;
Son olanlardan sonra Mayıs anneleri grubunu takip ediyorum artık. Zaten büyük ihtimal Mayıs'ta doğururum. Burada bir iki arkadaşa prof. Dr cihat Şen'e gidince bilgi vereceğimi yazmıştım 22+0 da gittim. Çok ilgili bir doktordu. Beyin beyincik beyin sıvısı serviks bebeğin sıvısı, kalp, kalp kapakçıkları tüm damarlar tek tek incelendi mesane böbrek karaciğer akciğer bağırsak bakıldı. Tek tek bize de gösterildi. Kordon kanı akışı bebeğin beslenmesi hepsine de bakıldı. 407 Gr idi bebeğim. Bacak boyu omurilik kemik yapısı ayak ve el parmakları da bakıldı. Boyun düzleşmesi tavşan dudak durumu omurilik yamukluğu vs de bakıldı yaklaşık 50 dk sürmesine rağmen bizim 2.5 saat sürdü çünkü bebeğim tam dönmedi ama cihat bey de bırakmadı kalp damarlarındaki akışı damarlardaki akım hızına bakmak istediğini söyledi diye bekledik. Sonunda 4 sayfalık bir ölçüm raporu bir de CD verdi. Bebeği de renkli gösterdi. Kendisi dünya perinatoloji derneği başkanı. sağlık sigortası olanlara ücretsiz. Ama yine de normal ücretini sordum 1150 TL dediler. 2 arkadaşın sorduğunu net hatırlıyorum ama kim olduklarını bulamadım. O yüzden onlar için yazdım. Hepinize sağlıklı hamilelik dönemi ve sağlıklı doğumlar dilerim.

Merhaba ben kızımda 3 tane bebek arabası aldım, kraft, chicco ve başka bir marka daha hatırlamıyorum şuan. Ilk aldığım travel sistemdi tabi pek kullanışlı olmadi, daha sonra baston aldım ve uzun süre kullandım. 1 tanesini verdim 2 bebek arabam duruyor, şuan aslında yeni arabaya ihtiyacım yok ama internette rastladım ve hoşuma gitti onları paylaşabilirim. Kilo olarak baya fazla ağırlık taşıyabiliyorlar benim için en önemlisi o, normal arabalar 15 18 kg kadar tasiyabiliyorlar. Ben o zaman chiccoyu bulmustum 22kg tasiyan ama benin kizim biraz tombul oldugu icin 3 yasa kadar kullanabildik. Belki ilerleyen zamanlarda bundan yine alabiliim. Şuan da indirimdeler :KK66:

Mevayigit Mevayigit @Muallimeee90 C Cokoprenses83
Peki pusetsiz tercih etsek. Yani puset ne kadar faydalı olur. Bana sanki pusetin içinde bebek toplanıyor gibi hissediyorum. Kemik yapısı için iyi olmaz gibi geliyor. Düz yatması gerekiyor ya hani. Yanlış mı biliyorum.

Peki pusetsiz tercih etsek. Yani puset ne kadar faydalı olur. Bana sanki pusetin içinde bebek toplanıyor gibi hissediyorum. Kemik yapısı için iyi olmaz gibi geliyor. Düz yatması gerekiyor ya hani. Yanlış mı biliyorum.
Ilk aylarda içine pek koymadık çünkü yeni doğan için ekstra ürünleri olsada bebek çok rahat etmiyor gibi geldi bizede yada pusete koyacaksak altını doldurduk biraz daha sonra büyüdükçe daha rahat oturdu içine ama yinede çok kullanamadık çok ağlıyordu kızım kucağa alıyordum. Oturmaya başladığı zamanlar sanki daha rahat oluyor ama bebekten bebege de değişebilir. O zamanlar cok rahatsiz gibi durmuyordu, bazen misafirlikte vs içinde uyuyordu yada arabada, yatırmak için bir yer aramaya gerek kalmıyordu.

Ben de hiç bi şeye karar veremiyorum aynı düşüncedeyim gittik gördük ama hala şunu alayım diyemiyorum açıkçası 🤷‍♀️son zamanlara bırakıcam sanırım
Sadece bebek arabası olsa iyi anakucağı konusunda da karar veremedim bu gidişle hiç bir şey alamayacağım

Back
X