2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
kizlar seker yuklemesi yaptinzmi ben yaptim yüksek çıktı yükleme yapmadim ac karnina ve tok karnına kan verdim.

ben bi kaç sayfa önce sonuçlarımı yazdım canım.

benim açlık şekerim yüksek olmamasına rağmen yaptırdım. ihmal etme. hatta 1 saatlik sonucum kötü çıkınca 3 saatlik olandan yaptırdı doktorum bir de.

evet 50gr lık tı 100 gr lık yapmamız gerekiyor demedi direk diyetisyen bugün kendim makinada ölçtüm açlık 104 1 saat sonra 229 çıktı :KK43:

çok çıkmış aslında. endokrinologa yönlendirmedi mi?
belki diyetle de düşmezse öyle endokrinologa yönlendirir. ama gebelik şekeri varsa ve insülin kullanırsan bile üzülme hiç. asıl şeker olup da kullanmazsan sıkıntı oluyor. bebeğe hiç bir zararı yok. allah kolaylık versin. diyet de zor hamileyken

Merhaba, evet ben bugün 27+4’ te iğnemi oldum hatta :) eşimin kan grubu pozitif ben negatifim. 16. Haftalarda benden kan alındı, bebeğin kanına bakıldı. Bebek pozitif çıktı yani babasından almış kanını. Bebek de negatif olsa iğne olmayacaktım ama bebekle kan gruplarımız farklı olduğu için bebeğe karşı vücudum antikor üretmesin diye 28.haftada kalçadan bir iğne yapılıyor. Sonra bebek doğunca da bir iğne daha yapılıyor, açılan damar yolundan vereceklermiş o dozu.
Ama türkiye de sanırım bebeğin kan grubuna bakılmasa da anne ve babada uyuşmazlık varsa 28. Haftada iğne yapılıyormuş. Bebek doğunca kan grubuna bakıp anneyle farklıysa anneye ikinci doz da yapılıyormuş, diğer türlüyse ikinci dozu yapmıyorlarmış.
Eşlerin ikisi de pozitifse iğne yapılıyor mu ?

Kızlar benim karnım çatlamış ya kasıktan pembe pembe dün gördüm çok moralim bozuldu :KK43:

Kızlar benim karnım çatlamış ya kasıktan pembe pembe dün gördüm çok moralim bozuldu :KK43:

bişey kullanıyo muydun? bana ilk hamileliğimde lierac çok iyi geldi. iyi geldiğini de şuradan anladım: sürmediğim bölgeler çatladı sadece. hatta doğumdan sonra bir süre daha devam edin diyorlar.

ben karnıma ve göğsüme bolca ve her gün sürmüştüm. üst bacağa arada aklıma geldikçe sürmüştüm. sadece bacağımda çatlak oldu. ama çatlak görüntüsü doğumdan bir süre sonra azalıyor. rengi açılıyor yani. çok kötü görünmeyecek yani ilerde. hiç dert etmeyin. ama kremlerden sürün.

bu hamileliğimde benim de göbeğim kaşınmaya başladı bu aralar. unutmazsam sabah, akşam sürmeye çalışıyorum. kaşıntıya da iyi geliyor

bişey kullanıyo muydun? bana ilk hamileliğimde lierac çok iyi geldi. iyi geldiğini de şuradan anladım: sürmediğim bölgeler çatladı sadece. hatta doğumdan sonra bir süre daha devam edin diyorlar.

ben karnıma ve göğsüme bolca ve her gün sürmüştüm. üst bacağa arada aklıma geldikçe sürmüştüm. sadece bacağımda çatlak oldu. ama çatlak görüntüsü doğumdan bir süre sonra azalıyor. rengi açılıyor yani. çok kötü görünmeyecek yani ilerde. hiç dert etmeyin. ama kremlerden sürün.

bu hamileliğimde benim de göbeğim kaşınmaya başladı bu aralar. unutmazsam sabah, akşam sürmeye çalışıyorum. kaşıntıya da iyi geliyor
Zeytin yağı sürerim diye düşünüyordum. Erteledim hep keşke sürseydim bizde birazda genetik annemde olmamış ama ablamda baya oldu.Doğumdan sonra o çatlaklar büzüştü öyle olucak diye korkuyorum. Dün fark ettikten sonra kaşınmaya başladı.

Zeytin yağı sürerim diye düşünüyordum. Erteledim hep keşke sürseydim bizde birazda genetik annemde olmamış ama ablamda baya oldu.Doğumdan sonra o çatlaklar büzüştü öyle olucak diye korkuyorum. Dün fark ettikten sonra kaşınmaya başladı.
Kaşınması gerıldıgının işaretı,kaşındıkca krem surmek gerek

Ben de

Ben de hindistan cevizi yagi sürüyorum çok iyi geliyor.

Anlamadım ki sürsem de çatlayacak mı acaba

Güzel bi krem alman lazım aslında ya
Ben hindistan cevizi yağı kullanıyorum ilk hamileliğimde ve bunda hatta arkadaşlar gibi tüm vücuduma sürüyorum

bir de karnımız kaşınırsa tırnağınızla kaşımayın derler ben hep öyle yaptım ovaladım elimin içiyle karnımı tek bir çatlağım yok çok şükür ☺️

Az catlar yada catlamaz genetıgıne baglı bıraz da ,kremin etkısı mutlaka var bence ,surmeseydım daha cok catlardı benc
Genetikte var zaten bazı vücut yaoısıda çatlamaya meyilli olabiliyor benim cildin çok kuru zaten.
Ben de

Ben de hindistan cevizi yagi sürüyorum çok iyi geliyor.
sanki onu önermiyorlar diye okumuştum ama yanılıyor da olabilirim.
Ben hindistan cevizi yağı kullanıyorum ilk hamileliğimde ve bunda hatta arkadaşlar gibi tüm vücuduma sürüyorum

bir de karnımız kaşınırsa tırnağınızla kaşımayın derler ben hep öyle yaptım ovaladım elimin içiyle karnımı tek bir çatlağım yok çok şükür ☺
hafif kaşıntı var ama ben kaşımıyorum zaten.birde dün çatladığını görünce psikolojikmen kaşınmaya başladı sanki

Back
X