• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Hayırlı olsun ,kırk ucurdunuz mu ,neler yaptınız:))
Bugün yapıcaktım aslında kayınvalidem ağır hasta onu görmeye gidicez diye yapmak istemedim. Kırk uçurma hasta evine olsun istemedim açıkcası. Yarın yapıcam. Sonra da babası bizi tepelerde dolaştırsın :) yükseklere çıksın oğluşum inşallah 🙏🏻

Reflu oldugunu nerden anladın canım , kusma sebebi reflu mudur
Gaz çıkarma esnasında değil de emme sonrası direk süt şeklinde kusuyor bazen canım, arada bir de mide içeriğinin ağzına geldiğini fark ediyorum, yüzünü ekşitiyor, yutkunuyor ya da çiğneme hareketi yapıyor mesela .. bezini değiştirirken ağzına süt geliyor bazen çıkarıyor. Bunlar reflu belirtileri

Az önce bizde bir kriz atlattık ki sorma. Katıla katıla ağladı. Mamayı kaşıkla verdim ama yok tatmin etmedi. Memeyi alıyo ilk başlardaki o yoğun süt gelirken sorun yok sonlara doğru azalıyo ya o zamn başlıyo bizim mesele. Memeyi verdim sonlara doğru uyuklarken verdim mamayı. Neyseki uyudu. Bugün bütün medikallerde arattım eşime 5 numaralı sonda bulamadı. İnternetten sipariş ettim.
Napicaz biz boyle .. bir de Eds ile mama akinca daha sonra yine memeyi emerken tembellik yapmaz mı ?

Napicaz biz boyle .. bir de Eds ile mama akinca daha sonra yine memeyi emerken tembellik yapmaz mı ?
Ama ikisinden birden gelicek ya. Memede işliyor olucak. 2 ayı bitirsek sonrası kolay diye umut ediyorum. Ara ara mamasız vericez elbet yine memeyi. o da alışacaktır inşallah. Bi de mesela ben şimdi mamayı tek başına 90 veriyorum. Sonda gelince 30 la başlıcam. Hem memeden hem mamadan çekiceği için ne kadarla doyduğunu anlayabilmek adına. Onu da memeyi biraz çektikten sonra tam ağlamaya başlamadan vericem ki o son yağlı sütü alıp doysun. Yani planlarım böyle :)) umarım işe yarar

İyi akşamlar kızlar, tecrübelerinize güvenerek size danışmak istediğim bir konu var. Ana kucağı puset mi daha kullanışlı port bebe mi? Henüz almadık ve ben port bebe iyidir diyordum ama çoğu kişide ana kucağı görünce ikilemde kaldım, ne önerirsiniz?

Umduğun gibi olsun inşallahh :) 🌼 her çocuk farklı. Ben büyük oğlanda hiç böyle şeyler yaşamadım. Garibimin bi faranjiti vardı 30 günlükken ateşle başladı. Ondan başka hiç bir şikayeti yoktu. Ne gaz ne emmek ne uyku sorunu hiç bişeyi yoktu.
Aynen her bebek farklı olurmuş senin bebe de Bi an önce toparlanır inşallah canım

İyi akşamlar kızlar, tecrübelerinize güvenerek size danışmak istediğim bir konu var. Ana kucağı puset mi daha kullanışlı port bebe mi? Henüz almadık ve ben port bebe iyidir diyordum ama çoğu kişide ana kucağı görünce ikilemde kaldım, ne önerirsiniz?
Anakucagı 👍

Gaz çıkarma esnasında değil de emme sonrası direk süt şeklinde kusuyor bazen canım, arada bir de mide içeriğinin ağzına geldiğini fark ediyorum, yüzünü ekşitiyor, yutkunuyor ya da çiğneme hareketi yapıyor mesela .. bezini değiştirirken ağzına süt geliyor bazen çıkarıyor. Bunlar reflu belirtileri
Ay benımkı de reflu sanki, ne yapmak gerek, reflu yatagı mı kullansak işe yarar mı, dr s gıtcez bugyn sorayım ,bi ilacı fln varmıkı

Ay benımkı de reflu sanki, ne yapmak gerek, reflu yatagı mı kullansak işe yarar mı, dr s gıtcez bugyn sorayım ,bi ilacı fln varmıkı
İlacı 2 aydan once pek kullanılmıyor ya da semptomlar ciddi boyutta değilse kilo alımı normalse kullanılmıyor. Reflu yatağı kullanıyorum canım ama o yatak kusmasini engellemekten ziyade kustugunun akciğerlere kaçmasını engelliyor. Kusmayı engelleme etkisi de illa ki vardır ama çok çok az. Yapabileceğimiz en etkili şeyler bebeğin gazını tam çıkarmadan beslememek,bir beslenme esnasında meme değiştirirken arada gazını çıkarmak, besledikten sonra 30-45 dk mümkün mertebe yatirmamak, annenin reflu tapan yiyecekleri dikkatli tüketmesi ya da tuketmemesi..

japon88 japon88 ben bu gece 4 saatlik uyanıklık ve direnme sonrası mamayi verdim kendimi çok kötü hissediyorum :( mama içince de bezini az ıslatmış, her işimiz ters, ne kadar yediğinden doydugundan emin olduğumda da doymama belirtisi çıkıyor 😤 gece uyumuyor, mamayı yiyip de bi uyudu mu emmek için uyanmıyor, inadıma yapıyor sanki 😂 ya sabır ...

İlacı 2 aydan once pek kullanılmıyor ya da semptomlar ciddi boyutta değilse kilo alımı normalse kullanılmıyor. Reflu yatağı kullanıyorum canım ama o yatak kusmasini engellemekten ziyade kustugunun akciğerlere kaçmasını engelliyor. Kusmayı engelleme etkisi de illa ki vardır ama çok çok az. Yapabileceğimiz en etkili şeyler bebeğin gazını tam çıkarmadan beslememek,bir beslenme esnasında meme değiştirirken arada gazını çıkarmak, besledikten sonra 30-45 dk mümkün mertebe yatirmamak, annenin reflu tapan yiyecekleri dikkatli tüketmesi ya da tuketmemesi..
Kesin reflü, bu gece cok zordu , bı yandan emmek istyo bi yandan agzından gerı gelıyo fln , gaza bir de bu eklemdi ,zor gunler bızı beklıyo, Allah yardımcımız olsun

Back
X