- 24 Ağustos 2012
- 6.055
- 7.342
- 398
Bence erken doğumun altında yatan başka faktörler olabilir canım hiç duymadım şeker testinin erken doğumu etkiledigini öyle olsa benim doktorum izin vermezdi çünkü ameliyatlardan yıpranan bir rahmim var ve sürekli rahim ağzım kontrol ediliyor. Canan karatay insanları bu konuda ikiye ayırdı ki kendisi kardiyolog benim cevremde yaptırmayan yok bende şuana kadar tüm testleri önlem amaclı yaptırdım buna da doktorum uygun gördüğü için okey dedim .Ben hala yaptırmadım hiç tavsiye etmiyorlar şeker yüklemesini, erken doğumuda tetikliyo ilķ çocuğumda yaptırmıştım doktorlarım erken doğum yok kesinlikle demelerine rağmen 2.5 hafta erken doğdu bunda yaptırmıyacam bakalım gerçekten doğrumu
Dogum sancısi belli aralıklarla oluyor doktorum dakikayla kontrol et dedi benim de popoma kadar yayılan bir ağrı giriyor ve dk tuttum kimi 9 dk kimi 2 dk arayla yalancı kasilmaymis.Bu gaz sancısını doğum sancısından nasıl ayıracağız ya her gün başka bir rahatsızlık okuyor Rabbim günah yazmasın daha büyük dert vermesin. Adet sanvısı gibiydi şimdi gaz sancısı gibi eğildikçe artıyor gidip gelmiyor hep var gibi sızlama doğum sanvısı olsa aralıklarla gelirdi değil mi
Ben yanlış anlamışım toplam 7 kere kan alicaklar sabah ac kan verdim 100 lük yüklememi ıctim yarım saat arayla kan vereceğim 10.10 geceye kadar son iki kanı 1 saat arayla 12.10 e son kan alınacak ondan sonra yiyip içeceğim. Her hastanenin doktor un uygulama şekli farklı oluyir sanırımNasıl yani o kadar beklemek mi gerekiyordört defa mı kan alıyorlar şekerli şeyi içirip bir kere kan almıyorlar mı şok oldum
Allah yardımcın olsun canım. inş bi sorun olmaz sonuçlar iyi gelir stres yapmamaya çalış sen şekere etkisi olmasınBen yanlış anlamışım toplam 7 kere kan alicaklar sabah ac kan verdim 100 lük yüklememi ıctim yarım saat arayla kan vereceğim 10.10 geceye kadar son iki kanı 1 saat arayla 12.10 e son kan alınacak ondan sonra yiyip içeceğim. Her hastanenin doktor un uygulama şekli farklı oluyir sanırım
Sağol arkadaşımAllah yardımcın olsun canım. inş bi sorun olmaz sonuçlar iyi gelir stres yapmamaya çalış sen şekere etkisi olmasın
Oyyy Oyyy maşallah annesiKızlar günaydın bizde kontrole gittik çok şükür herşey yolunda☺ Çok güzeldi ağzını sürekli oynatıyordu gülen bir ultrason görüntüsü yakaladı doktorBebeğim 27+3 normalde ultrason da tam 28 çıktı. Kilosu 1164 gr boyu yaklaşık 37. Çok çatı ağrısı çektiğimi daha yazmamıştım burda da, Doktora sordum normal daha hızlı büyüyor artık magnezyum başladı. Bu arada tüp bebekler biraz kıymetli gebelik normal doğum şansına pek bırakmamak gerek dedi
Çok ilginçBen yanlış anlamışım toplam 7 kere kan alicaklar sabah ac kan verdim 100 lük yüklememi ıctim yarım saat arayla kan vereceğim 10.10 geceye kadar son iki kanı 1 saat arayla 12.10 e son kan alınacak ondan sonra yiyip içeceğim. Her hastanenin doktor un uygulama şekli farklı oluyir sanırım
Aslinda meyve adi vermedi bana ama ben karpuz kavun kiraz uzum yemiyorum bunlarin fazla sekerli oldugunu okumustum sormakta hic aklima gelmedi sadece ara ogunde meyve yaziyorverdiği meyveler neler?
Bende normal doğum mümkünse olsun istiyordum ama her defasında bu fikrime şaşırıyor doktor. 38. Haftaya kadar takip edip 38 de genelde alıyoruz dedi kıymetli gebelik riske bırakılmaz diyorOyyy Oyyy maşallah annesiDoğum şeklini ben daha hamile kalmadan tüp bebek doktorum demişti kıymetli gebelik kıymetli bebek diye ve o zaman sezeryandan bahsetmişti hamile değilken bile şimdi ki doktorum da sezeryan diyor eşim her ne kadar istemese de hem zor gebelik hemde vajina girişinde kanama alanlarından dolayı bende hangisi benim vücudum için uygunsa onu istiyorum canım
İnşallah güzel sonuçlar çıkar canımBen yanlış anlamışım toplam 7 kere kan alicaklar sabah ac kan verdim 100 lük yüklememi ıctim yarım saat arayla kan vereceğim 10.10 geceye kadar son iki kanı 1 saat arayla 12.10 e son kan alınacak ondan sonra yiyip içeceğim. Her hastanenin doktor un uygulama şekli farklı oluyir sanırım
Ya yerim ben onu bizimkide suratımı nasıl kapasam bu defa nasıl gizlesem modundaydi ama Dr inatla aldı görüntüKızlar günaydın bizde kontrole gittik çok şükür herşey yolunda☺ Çok güzeldi ağzını sürekli oynatıyordu gülen bir ultrason görüntüsü yakaladı doktorBebeğim 27+3 normalde ultrason da tam 28 çıktı. Kilosu 1164 gr boyu yaklaşık 37. Çok çatı ağrısı çektiğimi daha önce yazmıştım burda da, Doktora sordum normal daha hızlı büyüyor artık dedi magnezyum başladı. Bu arada tüp bebekler biraz kıymetli gebelik normal doğum şansına pek bırakmamak gerek dedi
Benimde bugün baya hafiflemiş çok şiddetli bir gaz sancısıydı karnıma dokunamıyordum öne eğilemiyordum ama gidio gelen sancı değildi hep vsrdı tüm gün. Üşüttüm galiba seydişehir biraz serin oluyor akşamlarıDogum sancısi belli aralıklarla oluyor doktorum dakikayla kontrol et dedi benim de popoma kadar yayılan bir ağrı giriyor ve dk tuttum kimi 9 dk kimi 2 dk arayla yalancı kasilmaymis.
Bende yaptirmayacaktim memlekete detayli ultrason icin gittigimde perinatolog direk hayir yaptiracaksin dedi bende hocam kimse onermiyor dedigimde bana bana soylermisin kim onermiyor dedi bende biran gulumsedim anladi canan karatay degilmi dedi evet dedim ona butun doktorlar dava acti dedi onun yuzunden kac bebek hastalandi kac bebek öldu dedi gercekten ben alaninda cok iyi 4 doktora daha sordum kesinlikle yaptir dedi ve yaptirdim ben canan karatayi sonra bidaha izledim biseyi atlamisim kadin evet seker yuklemesini kabul etmiyor ama size oturup hergun tatlinii Boregini meyvenizide yiyin demiyor yani yukleme yaptirma ama tatli oraninizada dikkat edin diyor simdi yaptirmak istemeyenlere soruyorum diyet yapiyormusunuz şekeri cikardinizmi hayatinizdan bence iyi arastirin sonra geri donusumu olmuyor bende iyiki yaptirmisim yaptirmasaydim belki aklimda kalacakti burda kac kiside şeker cikti yaptirmasalardi ne olurdu allah korusunKim tavsiye etmiyor gerçekten merakimdan soruyorum. Ben daha yavsiye etmeyen doktora denk gelmedim burda kac kisiyiz kacimizin doktoru gereksz yapmaya gerek yok dedi
Kafamı karıştıran tek konu zaten bu virüs olayı neden dir bilmiyorum hep sanki erken doğurcakmisim gibi his var için de yarın bir kontrole gidim bakalim doktor neler dicek ona göre yavaştan başlarım artikCanım çok da geç kalma bence alışverişe ☺ ben geçen hafta İzmire gittik izin için oradan yaptım alışverişinin çoğunu. Büyük bebek alış veriş merkezleri var izmirde, Dört beş katlı yan yana dört beş mağazanın olduğu. Oraları gezerken bile çocuk gibi sürekli şu durumdaydım : ben acıktım, mola verelim, susadım, tuvaletim geldi hadi gidip gelelim, yoruldum, mola verelim, maskeden nefes alamıyorum hadi çıkalım, oturmak istiyorum, hadi gidelim sonra gelelimbir de gezerek almak istiyorsan bence peyderpey al, çünkü virüs yeniden patlama noktasındaymış. Eylüle ne olur bilinmez hayırlısı olsun
Doktor kontrol ediyor söylüyor erken doğum riski var yok diye. Hayırlısı olsun canımKafamı karıştıran tek konu zaten bu virüs olayı neden dir bilmiyorum hep sanki erken doğurcakmisim gibi his var için de yarın bir kontrole gidim bakalim doktor neler dicek ona göre yavaştan başlarım artik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?