Sen dikkat et diye demiştir belki canım. Okuduklarıma gore cokta önde değiller bence. Beni de sağlık ocağındaki ebe arayıp korkuttu erken doğum olabilir sakin temizlik filan çok yapma dedi kpss ye gireceğim bence sıkıntı olabilir girmeni tavsiye etmem dedi. Ertesi gün doktoruma sordu sınava girmem de sakınca varmı diye yok girebilirsin dedi. Korkutucu söylemlere bazen çokta takılmamak lazim sen kendini iyi hissediyorsan sıkıntı olmaz inşallah.Bana perinatolog karın çevresi baş çevresinden önde gitmediği sürece şekere bağlamak doğru olmaz dedi
Ama doktorum en başından beri hep önde gidiyordu ve hiç olumsuz konuşmamıştı bu sefer ilk dediği şey bebekte irileşme var demek oldu ve aradaki fark aynı olmasına rağmen birde korkuttu bir güzel böyle giderse kanaman olur hem doğum öncesi hem doğum sonrası çok problem yaşarız falan dedi ağlayacaktım nerdeyse
Henüz alışverişi bile tamamlamadim ama bende haftaya hazırlamayı düşünüyorum.Kızlar doğum çantası için yavaş yavaş listelere bakıyorum sizde planlıyor musunuz neler götürüp goturmeyeceginizi
Merhaba canim bende alicam ama karsida pendikte erol mobilya diye biyer var orasi uygun ablamda gecen yil ordan aldi hafta arasi bende bakmaya gidicem r kapili olmasinin sebebi diger kizimla birlikte kullanicakGünaydın kizlar . Hepiniz küçük büyük birşeyler aldınız .ben birşey olursa korkusundan kendimi tuttum ama fiyatlar gün geçtikçe yükseliyor galiba . Bebek odası alacağız büyüyen besikle bebek arabası zaten karar vermiştik . Herkes galiba park yatak ve ahşap beşik alçak . Deneyim sahibi 6 yigen teyzesi olarak büyüyen beşik daha mantıklı geliyor bana . Ama dolapta kararsızım bana kalsa 5 kapaklı olsun buyuncede kullansın 5 6 yaşına kadar sonra çocuk odası yaparım ama o zamana kadar eşya ile tekrar uğraşmak istemiyorum . Fiyatlar bana çok uçuk geldi benim gibi oda alacak olan varmı nerden aldı memnunlar mi merak ediyorum
bende sleppy aldim hatta islak mendilini aldimBen önce sleppy deneyeceğim herkes olumlu yorum yapıyor herhangi bir etki yaparsa pişik sızdırma vs primaya geçmeyi düşünüyorum canım
aksine bende boy olarak kucuk diye duydum canimben de sleepynin kalıbı 1 beden olan buyuk diye duydum ondan ilkin prima alaym sonra zten fazla pahalı sleepyye gecerm dedm
Sudokreminin büyük boylarindan almayi dusunuyirum bende canimbu arada pişik önleyici krem ya da pudra alacak mısınız? diğer sorum da benim bebek gibi sakin olanlar var mı? gün içi bir iki hafif dokunuş o kadar, sabah akşam. başkada hareketi yok :) bir de kayıyor ara sıra içimde midemin ust tarafında
Benim ilk uc ayda cok oluyordu kalp çarpintim sonra birden geçti. Şimdi nefes alamama özellikle geceleri, ve karnım yirtilcakmis gibi gergin oluyor yine akşamları. Bunlardan başka bir sorun yok simdilikbenim cok hafif carpıntılarım olcak gibi oluyor iki gundur szide de var mı bu tarz seyler oksurunce gecıyor gibi.
Ben daha yeni başladım canım yarın e bebege bakacağız esimle . Ve ne almam gerek hiç bilmiyorum . Doğum çantası bile yokKızlar doğum çantası için yavaş yavaş listelere bakıyorum sizde planlıyor musunuz neler götürüp goturmeyeceginizi
Çok güzel gözüküyor canım oda . Ben bakma aşamasından alma aşamasına gecemedim henüzMerhaba canim bende alicam ama karsida pendikte erol mobilya diye biyer var orasi uygun ablamda gecen yil ordan aldi hafta arasi bende bakmaya gidicem r kapili olmasinin sebebi diger kizimla birlikte kullanicakEki Görüntüle 2676216
0-3alırsan özellikle 10adet olan zıbınlar fazla gelir. yoğunluğu 3-6aya vermeni tavsiye ederim.0-3ay için 10lu hastane çıkışı(penye battaniyeli) hastane için işlemeli battaniyeli tulum takım, 5tane 5li alt üst takım, 2tane ayaklı tulum, 5adet atlet zıbın, 3 adet yarım kollu zıbın,2 adet penye yelek, 1 adet içi yün kaban,8çorap, 1 pazen, 2müslin,1 örme battaniyeKizlar bu listeden ne çıkarıp ne eklemeliyim. Bide 0-3 aymı 3-6 ay mi almaliyim
-hastane çıkışı 5li
-uzun kollu zıbın 5-10 adet
-ayakli tulum 5 adet
- bady kısa kollu 10 adet
-atlet ince (almalimiyim)
-corap 10 adet
-yun patik 3 adet
-yun hırka (kactane almalıyım )
-sapka 5 adet
- eldiven 7 adet
- battaniye ( bir peluş 1 muslin 1 pamuk )
-muslin örtü 5 adet
-agiz bezi 20 adet muslin
- yelek(örgü olmayacak )
-reflu yatağı
- önlük
-bebek arabası yada sadece puset
- beşik
- 5 kapaklı dolap
- sifonyer
Canım sende mi rahim yapışıkligi vardı bende de aynı problem varda 2 kez ameliyat oldum biraz açabildiler normal gebe kalmam zor ne gibi problem yaşadınSeninki kac kiloki canim oyle korkutmus benim kucuk kizim 3900 dogdu kardesimin oglu 4200 dogdu cok sukur bisey olmadi rahim yapisikligindan xolayi problem yasadik ama kiloyla alakalidegildi icini ferah tut insallah hepimuz saglikli bi sekilde kucagimiza aliriz
Zaten daha erken canım 32 haftadan sonra yavaş yavaş hazırlarız ancak olurBen daha yeni başladım canım yarın e bebege bakacağız esimle . Ve ne almam gerek hiç bilmiyorum . Doğum çantası bile yok
Çok güzel gözüküyor canım oda . Ben bakma aşamasından alma aşamasına gecemedim henüz
Çoğu şeyin gelme süresi 20 30 günü buluyor. Haberiniz olsun. Ona göre yapın hazırlığı kızlarZaten daha erken canım 32 haftadan sonra yavaş yavaş hazırlarız ancak olur
Bende diğer.çocuklarda ne koyduğumu bile tam net hatırlayamıyorum yeniden netten baktim kimisi epey fazla koyuyor kimisi daha az ihtiyaca yönelik şimdilik sadece inceledimHenüz alışverişi bile tamamlamadim ama bende haftaya hazırlamayı düşünüyorum.
Neyin gelme süresi canımÇoğu şeyin gelme süresi 20 30 günü buluyor. Haberiniz olsun. Ona göre yapın hazırlığı kızlar
Hazır harici olan şeyler canım, mesela beşiktir, nevresim takımı, kapı süsü, eğer çikolata, magnet vs yaptıracaksanız onlar nerdeyse 1 ayı buluyor gelmesiNeyin gelme süresi canım
Onlar hep hazır çok şükürHazır harici olan şeyler canım, mesela beşiktir, nevresim takımı, kapı süsü, eğer çikolata, magnet vs yaptıracaksanız onlar nerdeyse 1 ayı buluyor gelmesi
Ben de tüm alışverişi sandım e bebek falan deyinceOnlar hep hazır çok şükürdoğum çantası içini hazırlayıp koymayı kastettim 32 den sonra Allah korusun ne olur ne olmaz diye şimdiden tabiki alıp eve koymalı herşeyi benim tüm alışverişler tamam çikolatayi da bulunduğum yerde carsida çikolatacı var oraya yaptıracağım şimdiden yaptırırsan bayatlar zaten son haftalar yaptırırım inşallah hepimiz vaktinde saatinde gününü doldurup doğum yaparız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?