2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
İşte ameliyat yerine 5 6 kez vururken bir de elini sokup bakmıştı alttan kanama geliyor mu diye

İşte ameliyat yerine 5 6 kez vururken bir de elini sokup bakmıştı alttan kanama geliyor mu diye
Aaa hayır onu yaşamadım ameliyat yerime de vurmadılar seninki de daha degisikmis bnm sadece karnına ameliyat yerinin epey üst tarafına bastırdı afedersin o esnada kan geldi gözüyle gelen kana baktı azalmış mi diye

Kızlar

Genel anestezi altında mı yaptınız doğumu?
Ben ilk dogumu spinal oldum...
Genel anestezi altında sezeryan mı kaldı ya da Baska bir sebep mi vardı ya da çok uzun zaman öncesinden mi bahsediyorsunuz?
Tabiki neden kalmasın tercihtir bu genel anestezi kalktı mı diye düşünüyorsunuz benim hem migren hem panik atağım var ve hiç iyi şekilde girmiyorum ameliyathaneye en az spinal anestezi kadar genel de yapılıyor hatta belki daha fazla

Aah ah rezil ettiler beni üniversite hastanesinde kobay gibiydim asistanların stajyer hemşirelerin elinde şimdi özelde yapacağım doğumu, umuyorum ki çok canımız acımadan atlatırız bu durumu da.
Senin doğumların neredeydi canım devlet mi özel mi?

Evet al canım her ihtimale karşı o serilen hasta bezi varken doğumdan yeni çıkmış oluyorsun forma oluyor üstünde ve batıyor biraz evet bacaklara falan gitmiyor öyle kanlar adetliykenki gibi sonra bezleyip giydiriyorlar o sıra popom felan kan oldumu diye düşünecek durum pek olmuyor yatağı kirlendiyse herşeyi seni kaldırıp değiştirip atıyorlar tertemiz tekrar yatırıyorlar ama o ara tuvalete felan artık kalkabiliyorsun tuvalette temizlenebilirsin tuvalet kagidiyla

Özel hastanede yaptım canım yine diğerlerini yaptığım yerde yapacağım bunu da ameliyata girerken çıkınca sürekli uyaracağım artık dinleyen olursa

Genel anestezi tercih edilmiyor artık. Araştırın lütfen...
Belden asağı uyusturmak doğum için daha tercih edilir yöntemler. Ama kişide Baska sıkıntılar var ise o zaman genel yapılır tabiki buna bri sey demiyorum. Genel anestezi sıkıntıları cok ve doğum anına sahit olamıyorsun vs.
Dr niz ile konusun size uygun acıklama yı yapacaklardır..

Canim ben igne kullaniyorum dr ikusinde genel anestezi yapti 1.de rahimde plesanta bir kismi kalmis alttan girdiler belden uyusturalim dediler bende srtes tavan yapti baktilar kotu oluyorum uyuttular bunda ne olur bilemiyorum

Benim mesela korkularım var sezaryenle ilgili bazen genel anestezi olsa daha mı iyi olur acaba diye düşünüyorum çünkü o anı düşününce korkuyorum panikleyebilirim

Zaten panik atak başlı başına genel anestezi sebebi ya canım
Diğer doğumlarımı da genel anestezi altında yaptım ve özellikle spinal istenmediği sürece özel hastanelerin rutini geneldi zaten bulunduğum ildeki tüm özel hastaneler spinal yada epidural istiyorum demedigin sürece genel yapiyorlar sadece şehir hastanelerinin rutini spinal anestezi bana ordada genel dedi doktorum çünkü ben korkuyorum doğum anına şahit olmak onları kestiği açtığı bebegi çıkarttığı beni diktiği anlar o kadar çok korkuyorum ki bana hiç büyülü önemli güzel gelmiyor anestezi verilene kadar bas bas bağırıyorum benim doğumlar 9 ve 7 sene önceydi ama şimdi gittiğimde doğum sonrası muayeneye gelen annelerle felan kısa sohbet fırsatım oluyor yada çevremdeki doğum yapan tanıdıklar hep genel bahsediyorlar senin kac sene oldu doğumuna belki eskiye nazaran artmıştır birde spinal sonrası inanılmaz baş ağrısı yaşıyoruz diyorlar sende oldu mu netten de özellikle arattim kk ya falan baktım baş ağrısı ve bel ağrısı 'ndan çok yakınan var korkularımın üstüne gitsem ki ben için mümkün değil o baş ağrısına nasıl dayanırım diyorum 3 hafta sürüyor diyen var omurilik sıvısını beyne mi ne kaçırıyorlarmış ona da baktim ondan oluyor diyorlar bol bol kahve için diyorlar ben ağrı kesici bile.almiyorum kafein sürekli doğumdan sonra almak süte geçmez mi ki

Ben genel anesteziyle oldum. Bi sıkıntısını yaşamadım ama sonra yani baş ağrısı vs. Gözümü açtım sedyedeydim sonra bebeği getirdiler. Ama benim olma sebebim karışık biraz ben istedim biraz zorunlu oldu gibi. Başta suyum geldi sancı açılma vs yoktu bekledik açılma yoktu saatler geçti sonra Dr su azaldıkça bebek tehlikeye girer diye doğumu başlatalım dedi ve suni sancı verdiler alttan. Saatlerce bağır kıvran yok açılma yok en son 4 cm olmuş sancılar dayanılmazdı artık doktora yalvardım beni sezaryene alın diye, neyse apar topar ameliyathane hazırlandı ekip toplandı falan, Dr dedi spinal olmak ister misin, olur dedim ama sancılar öyle kötüydü ki sabit duramıyordum ki belden katater takılabilsin. 7 8 kere iğne girdiler denediler yok olmadı en son hocam beni bayıltın dayanamıyorum dedim öylelikle genel anesteziye döndü yani. Damaryolu açık ya zaten, hemen 5 dk içinde yatırıp verdiler zaten. Gözümü açtığımda sedyedeydim.
Biraz uzun anlattım ama
Benimki biraz travmatik bir doğum hikayesi. Arkadaşlarımı da korkutmak istemem bu arada her hikaye farklı olur. Bebişi görüp kucağına verdikleri an zaten zaman duruyor herşeyi unutuyorsun o an işte tüm acılara değiyor

Ah canım ya senin öncesi de sonrası da zor olmuş biraz benim böyle olmadı ben normal dogumu da denemedim çünkü yine panik ve korkular muayene dahi olmadım doğumdan sonrada adet sancısı gibi bir ağrım oldu Öyle çok değil sadece karnınıza basma kısmı unutulmazdı dediğim gibi
Biz böyle bahsettigimize bakıp ilk doğum yapacak arkadaşlar sakin korkmasınlar bunlar tuzu biberi o bi iki saat içinde yaşananlar sonra sabaha kadar kalkıp kalkıp bebeğinizi almak koklamak istiyorsunuz hiç ağrınız sızınız olmuyor benim çok güzeldi doğumlarım

Ben ilk doğumu epidural sezeryan oldumozel de yaptim ve bu sizin bahsettiğini hiç birseyi yapmadılar ve doğumum çok rahatti sizinkiler baya sıkıntılı en rahatı epidural sezeryan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…