- 21 Nisan 2020
- 345
- 607
- 33
İşte ameliyat yerine 5 6 kez vururken bir de elini sokup bakmıştı alttan kanama geliyor mu diyeAlt kontrolü nasıl canım karnına bastırıp akan kanı kontrol ediyorlar o mu dedigin evet 2. Doğumda hemşire kız geldi sakın dedim sakın yapma olmaz dedi korkma yavaş basalım dedi o kadar kötü değildi kendimi hazırladım ama ilk de haberim yokken bastı ve kötüydü ilk sezaryen olacak arkadaşlar uyarsınlar habersiz basma ve fazla basma diye
Bence bu listeler çok güzel abartısız yalnız deodorant koymayın diyorlar bebegin anne kokusu alması gerekiyormusKizlar listenin icinde fazlaliklar var ama size bi fikir olsun diye atayim dedim
Aaa hayır onu yaşamadım ameliyat yerime de vurmadılar seninki de daha degisikmis bnm sadece karnına ameliyat yerinin epey üst tarafına bastırdı afedersin o esnada kan geldi gözüyle gelen kana baktı azalmış mi diyeİşte ameliyat yerine 5 6 kez vururken bir de elini sokup bakmıştı alttan kanama geliyor mu diye
Tabiki neden kalmasın tercihtir bu genel anestezi kalktı mı diye düşünüyorsunuz benim hem migren hem panik atağım var ve hiç iyi şekilde girmiyorum ameliyathaneye en az spinal anestezi kadar genel de yapılıyor hatta belki daha fazlaKızlar
Genel anestezi altında mı yaptınız doğumu?
Ben ilk dogumu spinal oldum...
Genel anestezi altında sezeryan mı kaldıya da Baska bir sebep mi vardı ya da çok uzun zaman öncesinden mi bahsediyorsunuz?
Aah ah rezil ettiler beni üniversite hastanesinde kobay gibiydim asistanların stajyer hemşirelerin elindeAaa hayır onu yaşamadım ameliyat yerime de vurmadılar seninki de daha degisikmis bnm sadece karnına ameliyat yerinin epey üst tarafına bastırdı afedersin o esnada kan geldi gözüyle gelen kana baktı azalmış mi diye
Evet al canım her ihtimale karşı o serilen hasta bezi varken doğumdan yeni çıkmış oluyorsun forma oluyor üstünde ve batıyor biraz evet bacaklara falan gitmiyor öyle kanlar adetliykenki gibi sonra bezleyip giydiriyorlar o sıra popom felan kan oldumu diye düşünecek durum pek olmuyor yatağı kirlendiyse herşeyi seni kaldırıp değiştirip atıyorlar tertemiz tekrar yatırıyorlar ama o ara tuvalete felan artık kalkabiliyorsun tuvalette temizlenebilirsin tuvalet kagidiylaBen o zaman depend alayim listeme eklemiştim az kanamalı olurum diye vazgeçmiştim canım.Benim ameliyatlarimda hasta besinden serdiler yine az kanamam olmuştu. Haziranda kanamadan hast yatincada kapkalin bi ped vermişlerdi kanamayı kontrol etmek için.
Hasta beziyle uzandigimizda üstümüzde gecelik olacak onu sererlerse ustumuz batmaz mi hadi diyelim göbeğe kadar topladik geceliği popomuz bacaklarimiza kan bulaşmaz mi .Ben çok pipirikliyim eğer bi yerim kirlenirse çok gerilirim duş alabilecek miyiz ne çok sordum☺
Özel hastanede yaptım canım yine diğerlerini yaptığım yerde yapacağım bunu da ameliyata girerken çıkınca sürekli uyaracağım artık dinleyen olursaAah ah rezil ettiler beni üniversite hastanesinde kobay gibiydim asistanların stajyer hemşirelerin elindeşimdi özelde yapacağım doğumu, umuyorum ki çok canımız acımadan atlatırız bu durumu da.
Senin doğumların neredeydi canım devlet mi özel mi?
Ah canım olmaz mi nasıl temizlenecek küçülecek rahim kanamayla kasila kasila kendini toplar küçülür dışarı atılır kanama ve ölü dokular daSu an tamamiyle cahilligime guluorumsezeryanda da kanama mi oluomus hic duymamistm ben hep kuru temiz sanardim sezeryani
Genel anestezi tercih edilmiyor artık. Araştırın lütfen...Tabiki neden kalmasın tercihtir bu genel anestezi kalktı mı diye düşünüyorsunuz benim hem migren hem panik atağım var ve hiç iyi şekilde girmiyorum ameliyathaneye en az spinal anestezi kadar genel de yapılıyor hatta belki daha fazla
Ayyyy el sokmak nedir yaaİşte ameliyat yerine 5 6 kez vururken bir de elini sokup bakmıştı alttan kanama geliyor mu diye
Ne bilom hic oyle dusunmemistimAh canım olmaz mi nasıl temizlenecek küçülecek rahim kanamayla kasila kasila kendini toplar küçülür dışarı atılır kanama ve ölü dokular da
Canim ben igne kullaniyorum dr ikusinde genel anestezi yapti 1.de rahimde plesanta bir kismi kalmis alttan girdiler belden uyusturalim dediler bende srtes tavan yapti baktilar kotu oluyorum uyuttular bunda ne olur bilemiyorumGenel anestezi tercih edilmiyor artık. Araştırın lütfen...
Belden asağı uyusturmak doğum için daha tercih edilir yöntemler. Ama kişide Baska sıkıntılar var ise o zaman genel yapılır tabiki buna bri sey demiyorum. Genel anestezi sıkıntıları cok ve doğum anına sahit olamıyorsun vs.
Dr niz ile konusun size uygun acıklama yı yapacaklardır..
Benim mesela korkularım var sezaryenle ilgili bazen genel anestezi olsa daha mı iyi olur acaba diye düşünüyorum çünkü o anı düşününce korkuyorum panikleyebilirimGenel anestezi tercih edilmiyor artık. Araştırın lütfen...
Belden asağı uyusturmak doğum için daha tercih edilir yöntemler. Ama kişide Baska sıkıntılar var ise o zaman genel yapılır tabiki buna bri sey demiyorum. Genel anestezi sıkıntıları cok ve doğum anına sahit olamıyorsun vs.
Zaten panik atak başlı başına genel anestezi sebebi ya canımGenel anestezi tercih edilmiyor artık. Araştırın lütfen...
Ben genel anesteziyle oldum. Bi sıkıntısını yaşamadım ama sonra yani baş ağrısı vs. Gözümü açtım sedyedeydim sonra bebeği getirdiler. Ama benim olma sebebim karışık biraz ben istedim biraz zorunlu oldu gibi. Başta suyum geldi sancı açılma vs yoktu bekledik açılma yoktu saatler geçti sonra Dr su azaldıkça bebek tehlikeye girer diye doğumu başlatalım dedi ve suni sancı verdiler alttan. Saatlerce bağır kıvran yok açılma yok en son 4 cm olmuş sancılar dayanılmazdı artık doktora yalvardım beni sezaryene alın diye, neyse apar topar ameliyathane hazırlandı ekip toplandı falan, Dr dedi spinal olmak ister misin, olur dedim ama sancılar öyle kötüydü ki sabit duramıyordum ki belden katater takılabilsin. 7 8 kere iğne girdiler denediler yok olmadı en son hocam beni bayıltın dayanamıyorum dedim öylelikle genel anesteziye döndü yani. Damaryolu açık ya zaten, hemen 5 dk içinde yatırıp verdiler zaten. Gözümü açtığımda sedyedeydim.Genel anestezi tercih edilmiyor artık. Araştırın lütfen...
Ah canım ya senin öncesi de sonrası da zor olmuş biraz benim böyle olmadı ben normal dogumu da denemedim çünkü yine panik ve korkular muayene dahi olmadım doğumdan sonrada adet sancısı gibi bir ağrım oldu Öyle çok değil sadece karnınıza basma kısmı unutulmazdı dediğim gibiBen genel anesteziyle oldum. Bi sıkıntısını yaşamadım ama sonra yani baş ağrısı vs. Gözümü açtım sedyedeydim sonra bebeği getirdiler. Ama benim olma sebebim karışık biraz ben istedim biraz zorunlu oldu gibi. Başta suyum geldi sancı açılma vs yoktu bekledik açılma yoktu saatler geçti sonra Dr su azaldıkça bebek tehlikeye girer diye doğumu başlatalım dedi ve suni sancı verdiler alttan. Saatlerce bağır kıvran yok açılma yok en son 4 cm olmuş sancılar dayanılmazdı artık doktora yalvardım beni sezaryene alın diye, neyse apar topar ameliyathane hazırlandı ekip toplandı falan, Dr dedi spinal olmak ister misin, olur dedim ama sancılar öyle kötüydü ki sabit duramıyordum ki belden katater takılabilsin. 7 8 kere iğne girdiler denediler yok olmadı en son hocam beni bayıltın dayanamıyorum dedim öylelikle genel anesteziye döndü yani. Damaryolu açık ya zaten, hemen 5 dk içinde yatırıp verdiler zaten. Gözümü açtığımda sedyedeydim.
Biraz uzun anlattım ama
Benimki biraz travmatik bir doğum hikayesi. Arkadaşlarımı da korkutmak istemem bu arada her hikaye farklı olur. Bebişi görüp kucağına verdikleri an zaten zaman duruyor herşeyi unutuyorsuno an işte tüm acılara değiyor
Iyi geceler canım herkese iyi istirahatleriyi geceler hanımlar
Ben ilk doğumu epidural sezeryan oldumozel de yaptim ve bu sizin bahsettiğini hiç birseyi yapmadılar ve doğumum çok rahatti sizinkiler baya sıkıntılı en rahatı epidural sezeryanAah ah rezil ettiler beni üniversite hastanesinde kobay gibiydim asistanların stajyer hemşirelerin elindeşimdi özelde yapacağım doğumu, umuyorum ki çok canımız acımadan atlatırız bu durumu da.
Senin doğumların neredeydi canım devlet mi özel mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?