Baş ağrısı ve bel ağrısı yaşadınız mi siz ve çok mu uzun sürdüBen ilk doğumu epidural sezeryan oldumozel de yaptim ve bu sizin bahsettiğini hiç birseyi yapmadılar ve doğumum çok rahatti sizinkiler baya sıkıntılı en rahatı epidural sezeryan
3 sene once yaptım sezeryan dogum benimde karnıma bastırmadilar kum torbadı koydular alttanda gözüyle bakiyordu hep hemsire özel hastanede yapmistim dogumu simdi ise devlette yapmayı düsünüyorum bakalım nasıl olcak bu seferAaa hayır onu yaşamadım ameliyat yerime de vurmadılar seninki de daha degisikmis bnm sadece karnına ameliyat yerinin epey üst tarafına bastırdı afedersin o esnada kan geldi gözüyle gelen kana baktı azalmış mi diye
Evet benim gibi ilk kez doğum yapacaklar için biraz korkutucu oluyor düşününceAh canım ya senin öncesi de sonrası da zor olmuş biraz benim böyle olmadı ben normal dogumu da denemedim çünkü yine panik ve korkular muayene dahi olmadım doğumdan sonrada adet sancısı gibi bir ağrım oldu Öyle çok değil sadece karnınıza basma kısmı unutulmazdı dediğim gibi
Biz böyle bahsettigimize bakıp ilk doğum yapacak arkadaşlar sakin korkmasınlar bunlar tuzu biberi o bi iki saat içinde yaşananlar sonra sabaha kadar kalkıp kalkıp bebeğinizi almak koklamak istiyorsunuz hiç ağrınız sızınız olmuyor benim çok güzeldi doğumlarım
Bunu kastetmiştim işte canomCanim ben igne kullaniyorum dr ikusinde genel anestezi yapti 1.de rahimde plesanta bir kismi kalmis alttan girdiler belden uyusturalim dediler bende srtes tavan yapti baktilar kotu oluyorum uyuttular bunda ne olur bilemiyorum
Anladım canım benimBen genel anesteziyle oldum. Bi sıkıntısını yaşamadım ama sonra yani baş ağrısı vs. Gözümü açtım sedyedeydim sonra bebeği getirdiler. Ama benim olma sebebim karışık biraz ben istedim biraz zorunlu oldu gibi. Başta suyum geldi sancı açılma vs yoktu bekledik açılma yoktu saatler geçti sonra Dr su azaldıkça bebek tehlikeye girer diye doğumu başlatalım dedi ve suni sancı verdiler alttan. Saatlerce bağır kıvran yok açılma yok en son 4 cm olmuş sancılar dayanılmazdı artık doktora yalvardım beni sezaryene alın diye, neyse apar topar ameliyathane hazırlandı ekip toplandı falan, Dr dedi spinal olmak ister misin, olur dedim ama sancılar öyle kötüydü ki sabit duramıyordum ki belden katater takılabilsin. 7 8 kere iğne girdiler denediler yok olmadı en son hocam beni bayıltın dayanamıyorum dedim öylelikle genel anesteziye döndü yani. Damaryolu açık ya zaten, hemen 5 dk içinde yatırıp verdiler zaten. Gözümü açtığımda sedyedeydim.
Biraz uzun anlattım ama
Benimki biraz travmatik bir doğum hikayesi. Arkadaşlarımı da korkutmak istemem bu arada her hikaye farklı olur. Bebişi görüp kucağına verdikleri an zaten zaman duruyor herşeyi unutuyorsuno an işte tüm acılara değiyor
Benim 4yıl olacak eylül de doğum yapalıZaten panik atak başlı başına genel anestezi sebebi ya canım
Diğer doğumlarımı da genel anestezi altında yaptım ve özellikle spinal istenmediği sürece özel hastanelerin rutini geneldi zaten bulunduğum ildeki tüm özel hastaneler spinal yada epidural istiyorum demedigin sürece genel yapiyorlar sadece şehir hastanelerinin rutini spinal anestezi bana ordada genel dedi doktorum çünkü ben korkuyorum doğum anına şahit olmak onları kestiği açtığı bebegi çıkarttığı beni diktiği anlar o kadar çok korkuyorum ki bana hiç büyülü önemli güzel gelmiyor anestezi verilene kadar bas bas bağırıyorum benim doğumlar 9 ve 7 sene önceydi ama şimdi gittiğimde doğum sonrası muayeneye gelen annelerle felan kısa sohbet fırsatım oluyor yada çevremdeki doğum yapan tanıdıklar hep genel bahsediyorlar senin kac sene oldu doğumuna belki eskiye nazaran artmıştır birde spinal sonrası inanılmaz baş ağrısı yaşıyoruz diyorlar sende oldu mu netten de özellikle arattim kk ya falan baktım baş ağrısı ve bel ağrısı 'ndan çok yakınan var korkularımın üstüne gitsem ki ben için mümkün değil o baş ağrısına nasıl dayanırım diyorum 3 hafta sürüyor diyen var omurilik sıvısını beyne mi ne kaçırıyorlarmış ona da baktim ondan oluyor diyorlar bol bol kahve için diyorlar ben ağrı kesici bile.almiyorum kafein sürekli doğumdan sonra almak süte geçmez mi ki
Genel anestezi de korku anlamında haklısın ama o an uyanık olmak inna daha iyi.. Sonrası zor oluyor uyanmak normale dönmek sarhos gibisin. En azından belden asagı uyusunca toparlanması daha kolay olıyor. Ama kişi kendini bilir en hayırlısı neyse o osun canım inşallahBenim mesela korkularım var sezaryenle ilgili bazen genel anestezi olsa daha mı iyi olur acaba diye düşünüyorum çünkü o anı düşününce korkuyorum panikleyebilirim
Evet onu da duyuyorum ve okuyorum forumlarda kolay olsun inşallah hepimizin de3 sene once yaptım sezeryan dogum benimde karnıma bastırmadilar kum torbadı koydular alttanda gözüyle bakiyordu hep hemsire özel hastanede yapmistim dogumu simdi ise devlette yapmayı düsünüyorum bakalım nasıl olcak bu sefer
Daha öncesinde ameliyat tecrübem oldu dediğin gibi canım uyandıktan sonra sarhoş gibi oluyorsun bu konuda çok haklısın şimdi bir de bebek olacak bebeği ilk ayık kafayla kucaklamak ayrı tam kendine gelemeden kucaklamak ayrıdır bu konuda kafam çok karışık doktorun yaklaşımı da önemli burda bakalım inşaallah hepimiz sağlıkla mutlulukla geçiririz o süreciGenel anestezi de korku anlamında haklısın ama o an uyanık olmak inna daha iyi.. Sonrası zor oluyor uyanmak normale dönmek sarhos gibisin. En azından belden asagı uyusunca toparlanması daha kolay olıyor. Ama kişi kendini bilir en hayırlısı neyse o osun canım inşallah
Senin belden aşağı olduğu için hissetmedin mi acaba bastılarda uyusukken bi yazsana nete hep yaptıkları birşeymiş eğer olmazsa olmaz değilse bana da yapmasinlar o zamanbende 4 sene önce özelde yaptım doğumumu. hiç öyle karna bastırma, alttan bakma, kum torbası koyma gibi şeyler yaşamadım ben. spinal+epiduralle sezeryan oldum. eğerki doğum anında tansiyon kaynaklı bir sıkıntı görülürse genel anestezi verilecekti çok şükür öyle bir sorun olmadı.bebeğimi doğar doğmaz gördüm. hissettiğim tek şey karnımdan onu çıkarırlarken biraz sağa sola sallanmaktı
işlem bitince kalın kalın gazlı bezleri koymuşlardı alt tarafıma. yatakta da hasta bezi vardı. odaya gelince hemen geceliğimi giydirdiler. bir kaç saat sonra kalkıp depend giymiştim. ne baş ağrısı ne bel ağrısı hiç bir sıkıntı yaşamadım. ertesi gün doktor gelene kadar üstümü giyip odada dolanıyordum. vizite gelince istersen yat da çıkmadan bir bakayım dikişlerine dedi
kısacası benim ilk sezeryanım çok rahattı. inşallah bu da öyle olur.
İnşallah canım benimDaha öncesinde ameliyat tecrübem oldu dediğin gibi canım uyandıktan sonra sarhoş gibi oluyorsun bu konuda çok haklısın şimdi bir de bebek olacak bebeği ilk ayık kafayla kucaklamak ayrı tam kendine gelemeden kucaklamak ayrıdır bu konuda kafam çok karışık doktorun yaklaşımı da önemli burda bakalım inşaallah hepimiz sağlıkla mutlulukla geçiririz o süreci
Ben ilk doğumu epidural sezeryan oldumozel de yaptim ve bu sizin bahsettiğini hiç birseyi yapmadılar ve doğumum çok rahatti sizinkiler baya sıkıntılı en rahatı epidural sezeryan
Benim 4yıl olacak eylül de doğum yapalı
Bende baş ağrısı fikan hiç olmadı ama çok agır kaldırdığında filan belde ağrım olurdu.. O da zamanla geçti.
Baska bir yan etkisi olmadı.. Genel anestezi ile ameliyat olmustum çok öok eskşden ondna da bilşuorm ondan uyanmak zor.. İnsan sarhos gbi olıyor içi dısına çıkıyor sanki...
Belden asağı uyusmayı da kızımda deneyimledm daha kolay aslında genel e göre ama bacak uyusuyır ya o duygu resmen bedensel engelliler ile empati kurduruyor rabbim yardımcıları olsun..
Kızımda bir sey bilmşyordum bunda her seyi bilince doğum anı ile alakalı bende de korku var
Sağ salim alalım inşaallah kucagımıza...
Ay valla kızlar umut oldunuz bana bu hikayelerle teşekkür ederim. Benim ilki zor olduğu için bunda da bir korku var açıkçası ama inşallah rahat geçer hepimizin doğumlarıbende 4 sene önce özelde yaptım doğumumu. hiç öyle karna bastırma, alttan bakma, kum torbası koyma gibi şeyler yaşamadım ben. spinal+epiduralle sezeryan oldum. eğerki doğum anında tansiyon kaynaklı bir sıkıntı görülürse genel anestezi verilecekti çok şükür öyle bir sorun olmadı.bebeğimi doğar doğmaz gördüm. hissettiğim tek şey karnımdan onu çıkarırlarken biraz sağa sola sallanmaktı
işlem bitince kalın kalın gazlı bezleri koymuşlardı alt tarafıma. yatakta da hasta bezi vardı. odaya gelince hemen geceliğimi giydirdiler. bir kaç saat sonra kalkıp depend giymiştim. ne baş ağrısı ne bel ağrısı hiç bir sıkıntı yaşamadım. ertesi gün doktor gelene kadar üstümü giyip odada dolanıyordum. vizite gelince istersen yat da çıkmadan bir bakayım dikişlerine dedi
kısacası benim ilk sezeryanım çok rahattı. inşallah bu da öyle olur.
yok cnm hiç yapılmadı hatırlamıyorum öyle bir durum. belden aşğı uyuşukluk da olsa bir kaç saat sonra geçiyor aklımda kalırdı yapılsaydıSenin belden aşağı olduğu için hissetmedin mi acaba bastılarda uyusukken bi yazsana nete hep yaptıkları birşeymiş eğer olmazsa olmaz değilse bana da yapmasinlar o zaman
Benimde çok güzeldi öyle ne yattim ne sizlandim çok şükür hep gezdim
Direk vajina ve etrafında agrılar yoğunlaşıyor ayağımı hafif kaldırıp kıyafet giyerken canım çok acıyorDoktora gidince bir muayene ettir bakalim o daha iyi anlar su cati agrisi nasil bisey ya bende olmuyo sanki
Kuzum ben de kafayı yemek üzereyim seninle aynı sorun , uyku.. bugün 3. Gün uyku yok gündüz de yok rahat edemiyorum bir türlü ... bacaklarım da ve kollarımda bende de kramplar oluyor magnezyum içtiğim halde.. karında sertleşme konusunu bilemiyorumGeceleri uyku muyku kalmadı bende.sizler nasılsınız? Karnım çok sertleşiyor. İlk doğumum olacak. Karın sertleşmesi normal mi bu haftada acababacaklarımda gerilyor kasılıyor baya. Bir sonraki randevum 7 Eylül de. Bunları soracağım. Kan testimde magnezyum seviyem normal seviyede çıkmıştı.
Ben ne bel agrisi yaşadım nede baş ağrısı yaşadım valla doğum ne zaman oldu anlamadim bile önce epidralBaş ağrısı ve bel ağrısı yaşadınız mi siz ve çok mu uzun sürdü
Ne baş ağrısı ne bel agrisi yaşamadım ilk önce epidural yaptılar sonra ben hemşire ile sohbet ediyordum bebeğin doğarken fotoğraflarını çeker misin diyordum o sırada bi baktım oğlumu çıkardılar temizlediler bana getirdiler sonra onu çıkardılar ameliyat hane soğuk diye o çıktık tan 15 dk sonra falan ben çıktım ve doğum dan sonra beni gören herkez ne kadar iyisin dedi zaten 1 gün yattım 2 gün ayaklanmistimBaş ağrısı ve bel ağrısı yaşadınız mi siz ve çok mu uzun sürdü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?