2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
8 yil once kizimin dogumda sezeryan oldum ama hasta bezi getirmediler buyuk kalin bir ped koydular aman aman bi kanama olmadi 11 yil oncede oglumu normal dogurdum hasta bezi yetismedi bile damari kesmisler gibi su gibi kan geliyodu

Gecelik değil canım kalkana kadar ameliyat önlüğü ile yatıyorsun. Merak etme sonra da çarşaflar filan full değişiyor kalkınca, sondajı çıkarıp üzerini değişiyorsun. O andan itibaren rahatlıyorsun.

8 yil once kizimin dogumda sezeryan oldum ama hasta bezi getirmediler buyuk kalin bir ped koydular aman aman bi kanama olmadi 11 yil oncede oglumu normal dogurdum hasta bezi yetismedi bile damari kesmisler gibi su gibi kan geliyodu
Şimdi birikiyor içerde bakalım bu doğumda nasıl gelecek

Yalancı kasılmalar başlıyor 30. haftadan sonra canım.

Ben sandım ki odaya gelir gelmez pijamalarimizi giyip tacimizi takip oturcaz

Kızlar korkutmak değil ki amacımız burda herkes hikayesini paylaşıyor, eksik fazla vs varsa birbirinden öğrenmeye çalışıyor. Ayrıca tabiki herkesin hikayesi de acı eşiği de farklı.

Sizin yerinizde olsam korkmak yerine öğrenip herşeye hazırlıklı olurdum. Kötü hikayelere kulağınızı tıkayıp giderseniz aynı şeyleri yaşayınca travma yaşayabilirsiniz. Herşey olabilir gözüyle bakın benden size abla tavsiyesi.

O bebek ordan bir şekilde çıkacak artık korkmanın hiçbir faydası yok kendinize zarar, biraz gerçekçi olmak lazım.

Ben sandım ki odaya gelir gelmez pijamalarimizi giyip tacimizi takip oturcaz
Yok hemen kalkamıyorsun zaten biraz yatman gerekiyor pıhtı atması filan gibi tehlikeler olabiliyor çünkü. Arkadaş 5 saat yazmış beni 8 saat yatırdılar. İstersen gerçi altını temizleyip pijamanın ya da geceliğini giyebilirsin. Ben giymemiştim öyle bekledim kalkana kadar :)

Ayaklarımızın uyuşması geçer dimi o vakte kadar .Bende hemen giymem bi ayağa kalkıp vücudumu vücut mendiliyle temizlemeden giyemem cicilerimi ☺ Bebek gelicek ama dimi yanımıza emzirmeye çalışıcaz. Düşündükçe içim kıpır kıpır oluyor

Ya herkes yazmış ben de yazayım doğum hikayemi. Sezaryen oldum öyle çok korkulacak bir şey değil. Tabi zorlukları filan var doğumdan sonra bebekle ilgilenmek az biraz zor oluyor sadece.

Ben ilk doğumumda hep normal odaklandım ama acil sezaryene alındım. O yüzden travmatik gelmişti ama üzerine biraz düşündüm sonradan hamilelik dönemimde. Dedim Aslıcım ne abartmışsın be. Mühim olan bebeğin sağlıklı doğması.

Ben sabah 8de kontrole gittim. 40 hafta dolmuştu neredeyse 3 gün vardı. Nstye girdim sancı var. Anlamamıştım açıkcası regl ağrısı gibi bir sancım vardı ama aklıma gelmemişti.
Öğledne sonra 3.5'a kadar baya açılmam oldu 5-6 cm ama bebek iri dendi ve doktorum sezaryene ikna etti.

Odama gittim yatış yapıldı. Hemşire gelip sonda taktı. Hiç öyle dedikleri gibi acı verici değil valla. Saniyelik bir şey zaten.

Sonra tekerlekli sandalye ile ameliyathaneye götürüyorlar. Orada masaya çıkıyorsunuz. Anestezi uzmanı geliyor. Oturur vaziyette kendinizi öne doğru salarak hiç kasmadan bekliyorsunuz. İğneyi hissetmiyorsun bile yani. Onda da bir şey yok. Spinal olmuştum.

Sonra masaya yatıyorsun. Hastanabkıcı gelip alt tarafa tendürdiyot sürüyor filan sterilize ediyor. O sıra ayaklarını kontrol ediyorlar uyuşuyor.

Doktor giriyor. Sohbet muhabbet derken bebo 15 dakikaya dışarı çıkmış oluyor. Bir hemşire üstten bastırdı doktor da sallayarak çekti. Biraz sarsıntılı bir çıkış hahaha Ama bunda da endişe edecek bir şey yok.

Çirkin bebo karnımdan çıktı, doktorlar adını sordular. Sonra kendi de göbek bağını keserken isim verdi göbek ismi

Size gösteriyorlar filan, foto çekiliyor vs.

Sonra bebo gidiyor dikiyorlar. (Beni biraz uyutmuşlar burada iyi olmuş.)

Çıktım uyandım, anestezici kontrol etti. Kahve iç dedi.

Odaya aldılar sonra işte altınıza bez filan koyuyorlar. Hemşire gelip kontork ediyor. Bastırıyor evet ama çok hissetmiyorsunuz zaten spinal daha çözülmediği için :)

Sonra 8 saat öyle yatıyorsunuz, hemşire gelip ayağa kaldırabilirsiniz diyor. Sondayı çıkarıyor. Onda da acı verici bir şey yok. Yine saniyelik.

Temizleniyorsunuz filan sonra ayaklanıyoraunuz, sürekli yürümek hareket etmek iyileşmeyi kolaylaştırıyor. Korkacak bir şey yok bunda da.

Sadece ameliyat yeri biraz acıyor. Ayaktayken değil de oturup kalkarken acıyor sadece.

Ağrı kesici ve antibiyotik kullanıyorsunuz zaten ameliyat sonrası.

Süt de geliyor merak etmeyin :)

Pozitif düşünün pozitif olsun. Neyle karşılaşacağunızı araştırın bence bilmeden girmeyin sezaryene. Sonra benim gibi travmatik geçmesin.

Hayırlı doğumlar :)

Tabi canım geçiyor uyuşma merak etme. Bebe senden önce geliyor odaya hem de seni bekliyor :))) Sonra işte emzirme koklama uyutmac vs. Çok bal oluyor yenidoğan bebekler. Her şeyi unutuyorsun. Ne kesik ne sancı... Omzunda uyutunca dünyalar senin oluyor.

Arkadaşlar bebeginizin hareketlerini sayiyor musunuz gün içi? Iki saatlik süre içinde en az 10 kez hareket etsin deniyor, benimki hiç öyle degil. Gün içi toplasan 10 kere hareket ediyordur herhalde
Ben saymıyorum hiç hareket etmezse gel dedi.Internette 10 kez atması gerekiyormus dedim güldü hoş geçen hafta hareket yoktu gittim nts bağladılar ultrasonla baktı sorun yok gayet iyi dedi.Bizim bebeklerimiz bence uykucu sakin bir yapıya sahip olacaklar. Şimdi stres yapıyoruz ama o zaman yazarız bebeğim uyuyor sadece acikinca uyanıyor gece uykuları düzenli beni yormuyor diye

Arkadaşlar bebeginizin hareketlerini sayiyor musunuz gün içi? Iki saatlik süre içinde en az 10 kez hareket etsin deniyor, benimki hiç öyle degil. Gün içi toplasan 10 kere hareket ediyordur herhalde
Benimki 30.haftaya girmesiyle beraber baya azaldı yavaş yavaş yeri daralıyor galiba

Kizlar erken doğum sancısı çıktı yatisimi yaptı Dr . Gidersen doğur hastaneye yetişemez sin dedi. Çok kötu oldum hiç ağrım yok

canim rahimde acilma var ise bunu dikebiliyorlar diye okumustum.
bebegin gelişimi nasıl, gelişimi devam ediyor bi sorun yok ise doğuma almazlar sanıyorum.
cok geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…