Canim bende sabit kaldim inanamiyorumKızlar kilo durumları ne alemde benim 29 hafta bitiyor +8.5 kilodayım hala
canim ne kadar guzel anlatmissin darisi bizlere insallah bebde spinal yada epitural istiyorum peki sezeryandan sonra henen sut geliyormu bazilarinda binkac gun gelmiyormus o saman mecbur mama takviyesi yapiliyormus sut gelene kadarYa herkes yazmış ben de yazayım doğum hikayemi. Sezaryen oldum öyle çok korkulacak bir şey değil. Tabi zorlukları filan var doğumdan sonra bebekle ilgilenmek az biraz zor oluyor sadece.
Ben ilk doğumumda hep normal odaklandım ama acil sezaryene alındım. O yüzden travmatik gelmişti ama üzerine biraz düşündüm sonradan hamilelik dönemimde. Dedim Aslıcım ne abartmışsın be. Mühim olan bebeğin sağlıklı doğması.
Ben sabah 8de kontrole gittim. 40 hafta dolmuştu neredeyse 3 gün vardı. Nstye girdim sancı var. Anlamamıştım açıkcası regl ağrısı gibi bir sancım vardı ama aklıma gelmemişti.
Öğledne sonra 3.5'a kadar baya açılmam oldu 5-6 cm ama bebek iri dendi ve doktorum sezaryene ikna etti.
Odama gittim yatış yapıldı. Hemşire gelip sonda taktı. Hiç öyle dedikleri gibi acı verici değil valla. Saniyelik bir şey zaten.
Sonra tekerlekli sandalye ile ameliyathaneye götürüyorlar. Orada masaya çıkıyorsunuz. Anestezi uzmanı geliyor. Oturur vaziyette kendinizi öne doğru salarak hiç kasmadan bekliyorsunuz. İğneyi hissetmiyorsun bile yani. Onda da bir şey yok. Spinal olmuştum.
Sonra masaya yatıyorsun. Hastanabkıcı gelip alt tarafa tendürdiyot sürüyor filan sterilize ediyor. O sıra ayaklarını kontrol ediyorlar uyuşuyor.
Doktor giriyor. Sohbet muhabbet derken bebo 15 dakikaya dışarı çıkmış oluyor. Bir hemşire üstten bastırdı doktor da sallayarak çekti. Biraz sarsıntılı bir çıkış hahaha Ama bunda da endişe edecek bir şey yok.
Çirkin bebo karnımdan çıktı, doktorlar adını sordular. Sonra kendi de göbek bağını keserken isim verdi göbek ismi
Size gösteriyorlar filan, foto çekiliyor vs.
Sonra bebo gidiyor dikiyorlar. (Beni biraz uyutmuşlar burada iyi olmuş.)
Çıktım uyandım, anestezici kontrol etti. Kahve iç dedi.
Odaya aldılar sonra işte altınıza bez filan koyuyorlar. Hemşire gelip kontork ediyor. Bastırıyor evet ama çok hissetmiyorsunuz zaten spinal daha çözülmediği için :)
Sonra 8 saat öyle yatıyorsunuz, hemşire gelip ayağa kaldırabilirsiniz diyor. Sondayı çıkarıyor. Onda da acı verici bir şey yok. Yine saniyelik.
Temizleniyorsunuz filan sonra ayaklanıyoraunuz, sürekli yürümek hareket etmek iyileşmeyi kolaylaştırıyor. Korkacak bir şey yok bunda da.
Sadece ameliyat yeri biraz acıyor. Ayaktayken değil de oturup kalkarken acıyor sadece.
Ağrı kesici ve antibiyotik kullanıyorsunuz zaten ameliyat sonrası.
Süt de geliyor merak etmeyin :)
Pozitif düşünün pozitif olsun. Neyle karşılaşacağunızı araştırın bence bilmeden girmeyin sezaryene. Sonra benim gibi travmatik geçmesin.
Hayırlı doğumlar :)
Sezaryen ya da normal doğum fark etmiyor aslında plesanta rahimden ayrıldığı anda süt salgılanmaya başlıyor. Gelen şey beyaz süt değil, Kolostrum olacak. Sarı kıvamlı bir akıntı gelecek memeden. O bebişe yetecek zaten merak etmeyin. İçiniz rahat etmez de Mama vermek isterseniz de çay kaşığı ile verin, biberonla alışmasın. Yoksa memeyi bırakır. Ama Kolostrum yeterli zaten hiç merak etme:) emzirdikçe çoğalacak zaten.Canim bende sabit kaldim inanamiyorumyuruyuse basladim zaten baslamistim ama surekli yapamiyordum simdi hergun yuruyoruz esimle 500 gr vermisim yani 10.5 almistim 500 gr gitmis sanada demistm 10 kiloyu koruyorum bakalim sonaylar ne olacak merakla bekliyorum
canim ne kadar guzel anlatmissin darisi bizlere insallah bebde spinal yada epitural istiyorum peki sezeryandan sonra henen sut geliyormu bazilarinda binkac gun gelmiyormus o saman mecbur mama takviyesi yapiliyormus sut gelene kadar
Kızlar kilo durumları ne alemde benim 29 hafta bitiyor +8.5 kilodayım hala
Hasta bakicilar oyle guzel temizliyolarki o batikonlari bisey kalmiyo 7 saattede kaldiriyolar zaten 4 saate bacaklar yavas yavas kendine gelmeye basliyo ondan sonra sondayi cikartiyo giydiriyolar seni kaldiriyolar bikac adim adinca koltuga oturtup carsaflari temizliyolar ohh miss zaten bidaha yatmak istemiyosun oturmak daha guzelAyaklarımızın uyuşması geçer dimi o vakte kadar .Bende hemen giymem bi ayağa kalkıp vücudumu vücut mendiliyle temizlemeden giyemem cicilerimi ☺ Bebek gelicek ama dimi yanımıza emzirmeye çalışıcaz. Düşündükçe içim kıpır kıpır oluyor
Ya herkes yazmış ben de yazayım doğum hikayemi. Sezaryen oldum öyle çok korkulacak bir şey değil. Tabi zorlukları filan var doğumdan sonra bebekle ilgilenmek az biraz zor oluyor sadece.
Ben ilk doğumumda hep normal odaklandım ama acil sezaryene alındım. O yüzden travmatik gelmişti ama üzerine biraz düşündüm sonradan hamilelik dönemimde. Dedim Aslıcım ne abartmışsın be. Mühim olan bebeğin sağlıklı doğması.
Ben sabah 8de kontrole gittim. 40 hafta dolmuştu neredeyse 3 gün vardı. Nstye girdim sancı var. Anlamamıştım açıkcası regl ağrısı gibi bir sancım vardı ama aklıma gelmemişti.
Öğledne sonra 3.5'a kadar baya açılmam oldu 5-6 cm ama bebek iri dendi ve doktorum sezaryene ikna etti.
Odama gittim yatış yapıldı. Hemşire gelip sonda taktı. Hiç öyle dedikleri gibi acı verici değil valla. Saniyelik bir şey zaten.
Sonra tekerlekli sandalye ile ameliyathaneye götürüyorlar. Orada masaya çıkıyorsunuz. Anestezi uzmanı geliyor. Oturur vaziyette kendinizi öne doğru salarak hiç kasmadan bekliyorsunuz. İğneyi hissetmiyorsun bile yani. Onda da bir şey yok. Spinal olmuştum.
Sonra masaya yatıyorsun. Hastanabkıcı gelip alt tarafa tendürdiyot sürüyor filan sterilize ediyor. O sıra ayaklarını kontrol ediyorlar uyuşuyor.
Doktor giriyor. Sohbet muhabbet derken bebo 15 dakikaya dışarı çıkmış oluyor. Bir hemşire üstten bastırdı doktor da sallayarak çekti. Biraz sarsıntılı bir çıkış hahaha Ama bunda da endişe edecek bir şey yok.
Çirkin bebo karnımdan çıktı, doktorlar adını sordular. Sonra kendi de göbek bağını keserken isim verdi göbek ismi
Size gösteriyorlar filan, foto çekiliyor vs.
Sonra bebo gidiyor dikiyorlar. (Beni biraz uyutmuşlar burada iyi olmuş.)
Çıktım uyandım, anestezici kontrol etti. Kahve iç dedi.
Odaya aldılar sonra işte altınıza bez filan koyuyorlar. Hemşire gelip kontork ediyor. Bastırıyor evet ama çok hissetmiyorsunuz zaten spinal daha çözülmediği için :)
Sonra 8 saat öyle yatıyorsunuz, hemşire gelip ayağa kaldırabilirsiniz diyor. Sondayı çıkarıyor. Onda da acı verici bir şey yok. Yine saniyelik.
Temizleniyorsunuz filan sonra ayaklanıyoraunuz, sürekli yürümek hareket etmek iyileşmeyi kolaylaştırıyor. Korkacak bir şey yok bunda da.
Sadece ameliyat yeri biraz acıyor. Ayaktayken değil de oturup kalkarken acıyor sadece.
Ağrı kesici ve antibiyotik kullanıyorsunuz zaten ameliyat sonrası.
Süt de geliyor merak etmeyin :)
Pozitif düşünün pozitif olsun. Neyle karşılaşacağunızı araştırın bence bilmeden girmeyin sezaryene. Sonra benim gibi travmatik geçmesin.
Hayırlı doğumlar :)
Evet umarim sakin bebek olur :) yani gecen hafta bir hareketlenmisti şaşırdım şimdi yine eski haline döndü sağ olsun :) bebek hareketlerini hissettiğim gunden beri böyle içimde sadece kayıyor hafif dokunuyor, ne tatlı yememe bağlı ne de bir saati vakti var, kendi kafasına ne zaman eserseBen saymıyorum hiç hareket etmezse gel dedi.Internette 10 kez atması gerekiyormus dedim güldü hoş geçen hafta hareket yoktu gittim nts bağladılar ultrasonla baktı sorun yok gayet iyi dedi.Bizim bebeklerimiz bence uykucu sakin bir yapıya sahip olacaklar. Şimdi stres yapıyoruz ama o zaman yazarız bebeğim uyuyor sadece acikinca uyanıyor gece uykuları düzenli beni yormuyor diye
Kızlar korkutmak değil ki amacımız burda herkes hikayesini paylaşıyor, eksik fazla vs varsa birbirinden öğrenmeye çalışıyor. Ayrıca tabiki herkesin hikayesi de acı eşiği de farklı.
Sizin yerinizde olsam korkmak yerine öğrenip herşeye hazırlıklı olurdum. Kötü hikayelere kulağınızı tıkayıp giderseniz aynı şeyleri yaşayınca travma yaşayabilirsiniz. Herşey olabilir gözüyle bakın benden size abla tavsiyesi.
O bebek ordan bir şekilde çıkacak artık korkmanın hiçbir faydası yok kendinize zarar, biraz gerçekçi olmak lazım.
Evet ben de senin gibi düşünüyorum her doğum kendine özelse öğrenmeye gerek yok bence. Mesela benim belli bir korkum yoktu olumsuz düşünmemeye çalışıyordum bebeğine kavuşacaksın en güzel şey gözüyle bakıyordum ama okudukça biraz gözümde canlandırıp korktum doğrusuherkesin hikayesi kendine özel o yuzden cok ögrenmeyede gerek görmüyorum ben mesela birisi karnıma bastırdılar diyor birisi öyle birşey olmadı bende diyor o yuzden şuan duymanın korkmaktan baska faydası yok. Başa gelirse mecbur çekilecek zaten :)
Yok biberonla zaten verilmeyecek Mama verilirse Siringayla verilecek ama ben mama verme taraftari hic degilim eger oyleyse vermem yine doktorum ne derse onu yaparimSezaryen ya da normal doğum fark etmiyor aslında plesanta rahimden ayrıldığı anda süt salgılanmaya başlıyor. Gelen şey beyaz süt değil, Kolostrum olacak. Sarı kıvamlı bir akıntı gelecek memeden. O bebişe yetecek zaten merak etmeyin. İçiniz rahat etmez de Mama vermek isterseniz de çay kaşığı ile verin, biberonla alışmasın. Yoksa memeyi bırakır. Ama Kolostrum yeterli zaten hiç merak etme:) emzirdikçe çoğalacak zaten.
Süt gelmeme gibi bir şey olmayacağı zaten taaaa hamileyken süt gelmeye başlamasından belli değil mi :)
Ahh ahh o salladığı ani bende arastirdim dönuyorlarmiş canim vede yer degistiriyorlarmisKızlar sizde de oluyor mu? Bebeğim karnımı o kadar çok sallıyor ki korkuyorum bir şey mi oluyor diyeyani sanki çırpınıyor bir de çatı ağrısı çeken var mı
Hadi ya bilmiyordum bende öyle olduğunu benimde öyle oluyor son günlerde. Dönüyor demek kuzum benimAhh ahh o salladığı ani bende arastirdim dönuyorlarmiş canim vede yer degistiriyorlarmis
İçime su serptin teşekkğr ederimAhh ahh o salladığı ani bende arastirdim dönuyorlarmiş canim vede yer degistiriyorlarmis
Evet canım bende en azindan sabit kalıyorum.diye seviniyorum 8.5 kg da kalırsam öbür kontrole kadar 3 hafta sonraya verdi dr randevu zaten epey haftamda ilerlemiş olacak hala 10 kg ile bitirme umudum var bakıcaz artık ha bu arada demedim galiba bugün dr a gittim 1250 g olmuş benim bebegimde çok iyi dedi dr haftasıyla uyumlu dediCanim bende sabit kaldim inanamiyorumyuruyuse basladim zaten baslamistim ama surekli yapamiyordum simdi hergun yuruyoruz esimle 500 gr vermisim yani 10.5 almistim 500 gr gitmis sanada demistm 10 kiloyu koruyorum bakalim sonaylar ne olacak merakla bekliyorum
canim ne kadar guzel anlatmissin darisi bizlere insallah bebde spinal yada epitural istiyorum peki sezeryandan sonra henen sut geliyormu bazilarinda binkac gun gelmiyormus o saman mecbur mama takviyesi yapiliyormus sut gelene kadar
Anneninmi bebegin kilosumu.ikisinede şaşırdım.maşallah.Anne sanırım.sadece 4 kilomu 14 kilo ben şok
Sen birinci bitireceksin canım
28+5 deyim bende kilom +6Kızlar kilo durumları ne alemde benim 29 hafta bitiyor +8.5 kilodayım hala
Kuzu bende tulumlu almayı düşünüyorum çoğu hastane çıkışını Kasım’da doğacaklar diye tulum baya iyi oluyormuş. Ama hepsi birbirinden güzel güle güle giysinFoto eklemeyi unuttum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?