Sezaryen ya da normal doğum fark etmiyor aslında plesanta rahimden ayrıldığı anda süt salgılanmaya başlıyor. Gelen şey beyaz süt değil, Kolostrum olacak. Sarı kıvamlı bir akıntı gelecek memeden. O bebişe yetecek zaten merak etmeyin. İçiniz rahat etmez de Mama vermek isterseniz de çay kaşığı ile verin, biberonla alışmasın. Yoksa memeyi bırakır. Ama Kolostrum yeterli zaten hiç merak etme:) emzirdikçe çoğalacak zaten.
Süt gelmeme gibi bir şey olmayacağı zaten taaaa hamileyken süt gelmeye başlamasından belli değil mi :)
Evet benimde ameliyattan çıkar çıkmaz ikisinde de daha uyanırken yapıştırdılar göğsüme bebeğimi hemen orda gelmişti süt çoktan
eve çıkmaya taşıyordu hiç öyle uzun sürmüyor gelmesi falan
Hasta bakicilar oyle guzel temizliyolarki o batikonlari bisey kalmiyo 7 saattede kaldiriyolar zaten 4 saate bacaklar yavas yavas kendine gelmeye basliyo ondan sonra sondayi cikartiyo giydiriyolar seni kaldiriyolar bikac adim adinca koltuga oturtup carsaflari temizliyolar ohh miss zaten bidaha yatmak istemiyosun oturmak daha guzel
Evet umarim sakin bebek olur :) yani gecen hafta bir hareketlenmisti şaşırdım şimdi yine eski haline döndü sağ olsun :) bebek hareketlerini hissettiğim gunden beri böyle içimde sadece kayıyor hafif dokunuyor, ne tatlı yememe bağlı ne de bir saati vakti var, kendi kafasına ne zaman eserse ben arada tatlı yiyorum durtuyorum bana mısın demiyor bile, belki bir iki hafif dokunuş hissediyorum o kadar
Insallah doğduktan sonrada sakin mutlu bir bebek olurda seni hiç yormaz annesi anne karnındaki bu durum sonrada devam ediyor benim 2. Oğlum karnimda da sakindi doğunca da çok sakin bir bebek olmuştu
Kuzu bende tulumlu almayı düşünüyorum çoğu hastane çıkışını Kasım’da doğacaklar diye tulum baya iyi oluyormuş. Ama hepsi birbirinden güzel güle güle giysin
Arkadaşlar bebeginizin hareketlerini sayiyor musunuz gün içi? Iki saatlik süre içinde en az 10 kez hareket etsin deniyor, benimki hiç öyle degil. Gün içi toplasan 10 kere hareket ediyordur herhalde
Ben en son doktora gittigimde 24 saat icinde hic hareket olmazsa mutlaka heber ver demisti bir de hastanedeki hemsire sabah aksam bir kere hareket etsin yeter demisti her bebek bir olmuyor kimi sakin kimi hareketli ben daha hic saymadim hareket falan
Aynen kirlenir eder diye fazla olsun eksik olmasın dedim.1 gün kalırsak hepsi kullanilmaz gibi geliyor ama genelde 3-4 takım koyuyorlar hep izledigim videolarda
Kızlar sizde de oluyor mu? Bebeğim karnımı o kadar çok sallıyor ki korkuyorum bir şey mi oluyor diye yani sanki çırpınıyor bir de çatı ağrısı çeken var mı
Arkadaşlar bebeginizin hareketlerini sayiyor musunuz gün içi? Iki saatlik süre içinde en az 10 kez hareket etsin deniyor, benimki hiç öyle degil. Gün içi toplasan 10 kere hareket ediyordur herhalde
Canim senin bebeğin bastan beri sakın bir bebek zaten, o yüzden başka bebeklerin hareketleri ile kıyaslama bence. Kendi içinde kıyasla. Her zamanki gibi sakinde sıkıntı yok bence,ki benim bebeğim de burda bazı arkadaşların bahsettiği gibi sert tekmeler, uykudan uyandirmalar falan yapmıyor, sakın hanım hanımcık kız olacaklar belli ki
Herkeste oluyor oluşu iç rahatlatıcı demek ki olağan bir şey . Yani insan korkuyor ne oluyor çırpınıyor mu Allah korusun bir şey mi oluyor diye düşünüyor o an hemen pozisyonuma bakıyorum oksijensiz kalacak bir hareket mi yaptım diye . Sağ sağlam doğarlar bütün bemişler inşallaaah