2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Aldıkların çok güzel canım uzak çekim tek tek görünmüyor ama minis minis çok tatlılar listende iyi olmuş artık bende yavaş yavaş yapsam iyi olucak listeyi
Evet yavaştan hazırlıklara başlamak lazım sanırım :) Artık doğumlar yaklaşıyor, 2 haneli sayılara düştük.
bana bu liste biraz fazla geldi. bunların hepsini almaya kalkarsak 2valiz ancak alır ben daha sade takılacağım. zaten 1 gece kalınıyor.
Benim doğum yapacağım hastane, çantada olması gerekenleri yazmış hem bebek hem anne için. Onları koyacağım bir tek. Bu liste biraz daha detaylı geldi bana.
Biraz detaylı evet kızlar ama ilk doğumda ben eksikliğini hissettin bunların. Sade hazırlanmıştım, sonra sürekli eşimden evden getirmesi için bir şeyler istedim durdum.
Mesela yere düştü sürekli eldiven ve bereler. İhtiyaç oldu baya. Fazla gördüğünüz neler mesela?

Paylaşalım listeleri kızlar bende ne az ne çok ortalama bir liste yapicam paylaşırım sizlede
Benim doğum yapacagim hastane websitesinde hem anne hem bebek için gerekli şeyleri sıralamış çantaya bir tek onları koyacagim.
Anne için: geniş kalıpta bir gecelik (doğum sonrası için), ekstra gecelik veya pijama (hastanede yatış için), geniş ve rahat kıyafet (hastaneden çıkış için), emici kullan at külot, normal külot, çorap, terlik, sabahlık, tarak, duş jeli, deodorant, diş fırçası, macunu, ped, koyu renkte banyo havlusu, doğum sonrası giyinmek için emzirmeye uygun sütyen ve gecelik, göğüs pedi, fotoğraf makinesi :)
Bebek için: bez, hırka, şapka, tulum, zıbın ve yelek, banyo havlusu, pamuk.
Doğum sonrasi için bir çanta, hastanede yatış için ikinci bir çanta hazırlayın yazmışlar.

Valla evet eldiven dusme olayi cok oluyo ustu kirlenmiyo du ben ertesi gun degustirmek istedigim icin degistirmistim ben digerlerinde 1 gece yattim ama bu medipol 2 gun dedi bakalim doktor sikinti girmezse belki 24 saat sonra cikartabilir

İlk doğumumda çok rahatmışım sanırım hazırlık konusunda. Sabah kontrole gideceğim, öğleden sonra da eve temizlikçi gelecek temizlik yaptıracaktım güya. O gün doğum başladı. Ev öyle pis kaldı. Hastane Çantası tamamlanmamıştı öylece açık yatağın yanında duruyordu filan :)) evde kalacak annem ona bi çarşaf bi yastık hazırlamamıştım. Rahatlığa bak
Bu sefer bunları düşünmek istemiyorum hiç fazla fazla hazır hazır olsun her şey diyorum 38 öncesi her şey tamam olsun istiyorum.

Valla evet eldiven dusme olayi cok oluyo ustu kirlenmiyo du ben ertesi gun degustirmek istedigim icin degistirmistim ben digerlerinde 1 gece yattim ama bu medipol 2 gun dedi bakalim doktor sikinti girmezse belki 24 saat sonra cikartabilir
Aynen üstü kirlenmiyor pek ama insan değişmek istiyor sonuçta hastane ortamı. Ben devlette yapmıştım bir de. Şimdi üstüne bir de pandemi dönemi. Bence yedek battaneiiye, kıyafet vs daha çok lazım olur diye düşünüyorum. Olmadı eve geri götürürüm :) hepsini ayrı poşet yapacağım çünkü. Kilitli poşetler aldım.

Bende duru sabun tozu aldim fakat bi dahakine sivi alacam cunku makineden gitmiyor az bisey aliyor gerisi kaliyor malesef memnun kalmadim
Bu bahsettiğin sorun bende de oldu granül sabun makinenin kapak kısmına yapışıyor gitmiyor ama yine de devam ediyorum İkinci bir durulama yaptırdığımda gidiyor sıvıya da güvenemiyorum ben nedense

Olabilir canım ama Benimki daha çok o bölgede kas kemik ağrısı gibi. Senin dediğin ağrılar enfeksiyon varsa da olabiliyor hiç idrar tahlili verdin mi
1 ay oldu heralde ama enson birşey çıkmamıştı ama birdahaki kontrolüm öncesi tekrar vermek istiyorum doktor çok istemiyor tahlil

merhaba, ben pek yazmıyorum ama sayfaları okuyunca bildiklerimi yazayım dedim.

hastaneye bebek için 3-4 alt üst ve atlet götürmek lazım, artık ister tulum ister alt üst takım zevkinize göre. kusar, terler, çiş kaka olur vs. bulunsun, geri gelir en kötü. kendinden eldivenli atletler ve tulumlar oluyor, en pratiği onlar, henüz atlet filan almamış olanlar bu tarz almayı tercih edebilir. eldiven düştü derdine çare.

hastane odaları 22-24 derece arasında tutuluyor o yüzden soğuk olur derdiniz olmasın. bebeği çok kalın giydirmeye gerek olmaz. kendimize de üşüme ve ateş basması durumları için çorap-hırka- sabahlık vs şeklinde bir çözüm bulunur.

sezaryende iyi doktorlar doğum sonrası hastayı dikmeden önce elleriyle rahmi hamur ovar gibi hafif hafif ovarak küçülmesini sağlıyorlar. o da kanamayı ve doğum sonrası karındaki kasılmaları azaltıyor. doktorunuzla aranız iyiyse rahmi ovmasını isteyebilirsiniz

çok alma çabuk büyüyor genel bir kanı ama benim oğlum alerjik bir bebekti, çok yavaş kilo aldı ve sürekli kusuyordu. yenidoğan kıyafetlerini o kadar çok giyindi ki, anlatamam. her gün kusmuklu kıyafetlerden dağ oluyordu. demem o ki inşallah bebeleriniz hep sağlıklı sıhhatli olur ama her duruma hazırlıklı olmak lazım. 0-3 kıyafetlerinden sizi rahat ettirecek kadar ilk elde almanız iyi olur bence. tecrübe kazandıkça tulum mu rahatınıza geliyor takım mı, kusuyor mu, çocuğun boyu var eni yok mu durumlarına göre kıyafet tercihi yapabilirsiniz.

elektirikli pompalara ek olarak mochi marka vakumla sağan bir alet var. hem ilk haftalar sütü artırmak için kullanabilirsiniz hem de bebek bir memeyi emerken diğerini boşaltmak için filan. düşünenler bir araştırabilir.

oda yapmayanlar için, gardrop yerine 4 gözlü bir şifonyer bebeğin hemen hemen bütün ihtiyaçlarını kaldırıyor. dolap yerine şifonyer tercih edebilirsiniz.

beşik alacaklar sallanıyor olmasına dikkat etsin. ay ben kesinlikle sallamayacağım diyenler olabilir. hayat bize sözlerimizi yedirmeyi seviyor. o beşik sallansın da siz yine de istemezseniz sallamazsınız.

bebeklerin beyin gelişiminin arttığı ve kilo aldıkları döneme geldik. imkanı olanlar her gün ceviz fındık fıstık yemeye dikkat etsin.

benim gibi midesi ekşiyenler reflüsü gastriti olanlar salçasız ve asitsiz beslenirse mide bir nebze rahatlıyor. ilaç kullanma sırası ise gaviscon-gaviscon double action- rennie ve en son çare tavsiye edilmeyen ama kesin çözüm lansor. canım lansor.

isim koyarken de sarp-yamaç-volkan gibi zorluğu çağrıştıran, çilem gibi çocuğa misyon yükleyen ya da ölen bir dedenin-ninenin ismini vermemenizi, anlamı güzel, söylenmesi kolay ve keyifli isimler tercih etmenizi tavsiye edebilirim.

çocuk gelişimi ile ilgili kitap okumak isteyenlere aletha solther'in kitaplarını ve attachment parenting denen akımın yaklaşımını incelemelerini nacizane önerebilirim.

Günaydın kizcelerim . Butun gece sancidan uyuyamadım . ishal olmuşum ama çok kötü . Bu ilaçların hangisi ishal yapıyor .bilen varmı

Eklentiler

• IMG_20200827_082233.webp
    44,7 KB · Görüntüleme: 57
bu özelde ya da devlette doğum yapıp yapmayacağına göre değişir aslında. mesela kuruyemiştir, cattle dır.,kahvedir onlar özel hastane kantinlerinde oluyor. ilk doğumdaki tecrübeme göre söylüyorum tabi. alt iç çamaşırı depend kullanacaksan bence gerek yok zaten külot gibi. dezenfektan odalarda bol bol oluyor zaten.
eldiven ve bere için birşey diyemem. ben zaten eldiven 2-3gün taktım,

Günaydın anneler bu iç zıbından kaç tane almak lazım? Göbek bağı düşene kadar tulumların içine fln hep bundan mı giydiriyoruz?

Eklentiler

• SmartSelect_20200827-091058_Google.webp
    3,4 KB · Görüntüleme: 51
Günaydın anneler bu iç zıbından kaç tane almak lazım? Göbek bağı düşene kadar tulumların içine fln hep bundan mı giydiriyoruz?
Ben bundan hiç kullanmadım canım göbek bağına daha çok sürtüyor alıp koyarken sıyrılıyor ben hep citcitli atlet giydirdim bunlar hastane çıkışlarının vs içlerinden çıkıyor ama ben hep koydum bi kenara kullanmadım

Göbek bağını örtüyor muyuz peki gazlı bez gibi bir şeyle? Düşene kadar nasıl olacak, çok tedirginim kısa kollu iç zıbın, üstüne uzun kollu tulum giydirsem olur mu ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…