Benim diger kontrolume yakin tarihte en son kilosu kacti ne zaman gitmistin2 hafta var 18 ine felan daha doğrusu 32. Haftam dolunca
Allah yardımdın olsun canım. Çok yormadan yapmaya çalış ben farklı şehre taşındım bizde herşeyi eşimle yaptık anneler kronik hasta ve farklı şehirlerde olunca gelmelerini istemedik çok zor oldu seni çok iyi anlıyorum ama dikkat et ben o dönemde biraz yordum kendimi çok sırt ağrıları çektim. Taşındığım evi kadına temizlettim mecbur koltukları yıkamaya başkası geldi evde tadilat hala çıkıyor usta geliyor. önlemini al maskeni tak dikkat et Allah’ın izniyle hiç bir şey olmaz. Emin ol yakınından yardıma gelen daha da yük oluyor sana kimsenin olmaması bazen gerçekten daha iyiKızlar merhaba herkese yazılanları okudum hastane çantaları hazırlanmış temizlik konusu düşünülmeye başlanmış maşallah herkesehayırlısıyla gelsin bebeklerimiz Ben ne bebeğimin ne kendimin ihtiyaçlarını henüz tamamlayamadım, alışveriş yapamadım çünkü ev tadilatı ve taşınmayla uğraşıyoruz. Her günüm ağlamakla geçiyor. Tadilatçı ustamız bizi çok mağdur etti çok sinirlerimizi bozdu yarım yamalak işler yaptı bir an evvel taşınmamız gerektiğini bilmesine rağmen işleri uzattı da uzattı ☹ Normalde aynı şehirde oturduğum annem babam kardeşim taşınma ve tadilat sürecinde şehir dışına çıktılar ve bizi eşimle bu işlerle yapayalnız bıraktılar. Biz taşındıktan sonra gelecekler. Bu haftam koli yapmakla geçecek. Bugün bi tane yapayım dedim belim koptu. Ağlaya ağlaya devam ettim mecbur. Eşim de dışardaki işlere koşturuyor ustaydı tadilattı bunlarla uğraşıyor. Daha taşınacağımız evin tadilat sonrası temizliği var ama mecbur bu korona zamanı yardımcı kadın çağıracağım o da bulabilirsem... tek güvencem evin boş olması kendisiyle temas etmeyecek olmam. Aileme o kadar kırgınım ki annemin daha yardımcı olabileceğini bilsem bile doğumda refakatçimin eşim olmasını istiyorum. Her şeyi kendimiz yaptık onu da bir şekilde hallederiz diyorum. Bu kadar işim varken kimse bana yardımcı olmamış kimse için de temizlik yapıp bebeğimi riske atıp onları ağırlayamam diye düşünüyorum. Doğumdan sonra da kimseyi evime kabul etmeyeceğim. Zaten yeni taşınmış olacağımız için temizliğe çok ihtiyaç da olmaz diye düşünüyorum.
Bu süreç benim için çok zor geçti ve geçiyor her gün elimde olmadan ağlıyorum kızım bunları hissetti ve muhtemelen etkilendi ama ne kadar güçlü kalmaya çalışsam da bu kadar yalnız kalmak ve bunca stresle baş etmeye çalışmak beni çok zorladıumarım bu ayın sonunda biraz feraha çıkarım ve alışverişlerimizi tamamlayıp hastane çantamızı hazırlarım.
Sizin paylaştıklarınız çok faydalı oluyor bana çünkü fikir veren yardım eden akıl veren hiç kimsen yok. Hastanede ne giyilir ne gerekir ne gerekmez hep sizden öğreniyorum.İyi ki varsınjz
2 doğumu da spinal oldum, hiç baş ağrısı yaşamadım şükür ki, saolsun anestezi doktorum yapmam ve yapmamam gerekenleri söylemişti, o yüzden baş ağrısı yaşamadan atlattım inşallah bu da öyle olur. Hüseyin beyin ameliyat günü salı idi en son, ama her gün alıyolar sezaryen dediğin 10-15 dk işlem onlara göre zaten, yapıp çıkıyor hemen :) takipli hastası olunca da planlı sezaryende gün veriyor kendisi, 1 gün önce yatışla kendisi yapıyor, öyle acilden girdim kim varsa olmuyor tabi.Canım cok arkadaşlarım şehir hast doğum yaptı doğumdan sonra felaket baş ağrısı çektiler beni biraz da bu korkutuyor birde ben çok paniğim hep yazıyorum ama kafalarını oynatamayanlar oldu emzire emzire ağrı kesiciler kullandilar hem de ben doğuma çok kötü giriyorum bağırarak çok korku var bende bir de doğuma takibimizi yapan dr girmeyebilir diyorlar sehir hast denk gelmesi çok mu zor ki acaba son iki hafta hüseyin bey hangi gün ameliyathanede ise o güne denk getirilmez mi ki
çentik yüksek tansiyondan olabiliyor. tansiyonunuz ne durumda? bebeğin beslenmesi nasıl?Kızlar tecrübeli anneler bilir belki .Bende 23.haftada centik tek taraflı idi.suan iki tarafli olmus kan sulandırıcı iğne de kullanıyorum ama dr bu konu üzerinde durmadı ama nette gebelik zehirlenmesinden bahsediyor. Belkide benim tansiyonum bundan yükseliyordur benim ne yapmam lazım bu centik neden oluyor yardımcı olabilcek kimse var mi
Bitirdim ben almalari ama bende bittim dedigin gibi limitler vs fullkızlar sakin olun. cok ufak cok kisiye gore değisen bir konu simdi bu konuda boyle msajlara gerek yok birbirmizi kırmayalm. birbirmize ihtiyacımz var.
ne eksikler kaldı sizde benim sut sağma makınam yok bebek arabam yok ana kucağım yok yok yok alıyorum alıyorum bitmiyor kredi kartlarımın limitleri doldu valla. banyo küvet seti alıp oneren varmı. bir de sling oneren olursa cok sevinirm.
evt erkekler hep aynı demek ki benimki kıyafet almayı yasakladı banaBitirdim ben almalari ama bende bittim dedigin gibi limitler vs fullhatta esimle sabah bu konuda hafif tartistik onlarda biraz buna ne gerek vardi falan kafasi oldugu icin neyse bebisimiz gelsin saglikla bir sekilde odenicek
Hepsi üst üste gelmiş canım stres yapmadan ke dini çok yormadan yapmaya çalış. Herşey bitince ailenle huzurlu bir şekilde oturursunuz. Insan ailesinden zor zamanlarında bekliyor haklısın heleki bu halinle .ne demişler tırnağın varsa kendi kendini kendin kasiyacaksin boşver doğumu da yerinde olsam yine eşimle geçiririm.Kızlar merhaba herkese yazılanları okudum hastane çantaları hazırlanmış temizlik konusu düşünülmeye başlanmış maşallah herkesehayırlısıyla gelsin bebeklerimiz Ben ne bebeğimin ne kendimin ihtiyaçlarını henüz tamamlayamadım, alışveriş yapamadım çünkü ev tadilatı ve taşınmayla uğraşıyoruz. Her günüm ağlamakla geçiyor. Tadilatçı ustamız bizi çok mağdur etti çok sinirlerimizi bozdu yarım yamalak işler yaptı bir an evvel taşınmamız gerektiğini bilmesine rağmen işleri uzattı da uzattı ☹ Normalde aynı şehirde oturduğum annem babam kardeşim taşınma ve tadilat sürecinde şehir dışına çıktılar ve bizi eşimle bu işlerle yapayalnız bıraktılar. Biz taşındıktan sonra gelecekler. Bu haftam koli yapmakla geçecek. Bugün bi tane yapayım dedim belim koptu. Ağlaya ağlaya devam ettim mecbur. Eşim de dışardaki işlere koşturuyor ustaydı tadilattı bunlarla uğraşıyor. Daha taşınacağımız evin tadilat sonrası temizliği var ama mecbur bu korona zamanı yardımcı kadın çağıracağım o da bulabilirsem... tek güvencem evin boş olması kendisiyle temas etmeyecek olmam. Aileme o kadar kırgınım ki annemin daha yardımcı olabileceğini bilsem bile doğumda refakatçimin eşim olmasını istiyorum. Her şeyi kendimiz yaptık onu da bir şekilde hallederiz diyorum. Bu kadar işim varken kimse bana yardımcı olmamış kimse için de temizlik yapıp bebeğimi riske atıp onları ağırlayamam diye düşünüyorum. Doğumdan sonra da kimseyi evime kabul etmeyeceğim. Zaten yeni taşınmış olacağımız için temizliğe çok ihtiyaç da olmaz diye düşünüyorum.
Bu süreç benim için çok zor geçti ve geçiyor her gün elimde olmadan ağlıyorum kızım bunları hissetti ve muhtemelen etkilendi ama ne kadar güçlü kalmaya çalışsam da bu kadar yalnız kalmak ve bunca stresle baş etmeye çalışmak beni çok zorladıumarım bu ayın sonunda biraz feraha çıkarım ve alışverişlerimizi tamamlayıp hastane çantamızı hazırlarım.
Sizin paylaştıklarınız çok faydalı oluyor bana çünkü fikir veren yardım eden akıl veren hiç kimsen yok. Hastanede ne giyilir ne gerekir ne gerekmez hep sizden öğreniyorum.İyi ki varsınjz
Sorma ya ben kredi kartına hiç borçlanmayı sevmem taksit vs ful şimdilik limiti 15.000 tl yaptım diyorBitirdim ben almalari ama bende bittim dedigin gibi limitler vs fullhatta esimle sabah bu konuda hafif tartistik onlarda biraz buna ne gerek vardi falan kafasi oldugu icin neyse bebisimiz gelsin saglikla bir sekilde odenicek
Eğer hüseyin bey yaparsa belki spinal bile razı olurum ama bana hüseyin bey kime denk gelirse dedi takibini yapan dr denk gelmeyebilir dedi bende son anda tanımadık bir doktora nasıl ameliyat olurum o yüzden özelde de dr a gidiyorum ki tanıyım bi güven ortamı oluşturayim diye özelde kine de güvendim alıştım2 doğumu da spinal oldum, hiç baş ağrısı yaşamadım şükür ki, saolsun anestezi doktorum yapmam ve yapmamam gerekenleri söylemişti, o yüzden baş ağrısı yaşamadan atlattım inşallah bu da öyle olur. Hüseyin beyin ameliyat günü salı idi en son, ama her gün alıyolar sezaryen dediğin 10-15 dk işlem onlara göre zaten, yapıp çıkıyor hemen :) takipli hastası olunca da planlı sezaryende gün veriyor kendisi, 1 gün önce yatışla kendisi yapıyor, öyle acilden girdim kim varsa olmuyor tabi.
senin doğum fobin mi var? Nasıl bağırarak giriyosun doğuma kız?
Tansiyon 13 14 çıkıyor canim.gelisimi geri kuzumunçentik yüksek tansiyondan olabiliyor. tansiyonunuz ne durumda? bebeğin beslenmesi nasıl?
canım senin çok sıkı takipte olman lazım. doktorun da rahat anladığım kadarıyla. ben aynı durumu ilk hamileliğimde yaşadım 32.hafta sonrası tansiyon sıkıntım ortaya çıktı. haftada en az 2 kere usgye girdim. sürekli bebek kontrol edildi gelişimine bakıldı. ve en son 37+3de alındı. çünkü kilo alımı durmuştu.Tansiyon 13 14 çıkıyor canim.gelisimi geri kuzumun
Ya az once aldığım müjdeli haberde tuzu biberi oldu doğum izni süresinde 4ay sirket maas yatiriyordu insiatif kullanarak bu ay itibariyle kaldırmışlar 4ay boyunca şirketten maaş almayacakmışımSorma ya ben kredi kartına hiç borçlanmayı sevmem taksit vs ful şimdilik limiti 15.000 tl yaptım diyorBenim bu hafta son alışverişim vardı gidemedim ağrım var diye ufak tefek şeyler kaldı mesela banyo süngeri banyo filesi depend gibi ufak şeyler bitimce tamam .Ama yatak odasının şeklini degistigikiz için boşluk alan çok kaldı halı almam lazım int baktım fiyatlar yüksek epeyce birde ikeadan evdeki ivir zivirlari toplamak için dolap almam lazım. Eksikler bitmiyor nedense sanko yeniden evleniyoruz gibi ☺
Benimde makat pozisyonunda canim bidaha ki bakalim ne olur benim zaten sezeryanArkadaslar şu an bebekleriniz hangi pozisyonda ultrasonda en son gördüğünüzde. Benimki gibi makat pozisyonunda olan var mı yoksa doğum posizyonuna giriyorlar mi bu haftalarda?
Bende en son 14 ağustos 'ta gittim 18 eylül de randevum 32+1Ben 15 ağustosta gittim 4 hafta sonra geldi dedi ama 5 hafta sonrası 32. Hafta olduğu icin 19 eylüle aldim bi kere. Insallah her sey yolundadır hepimiz icin.
Canım o pozisyondayken bebeğin tekmeleri daha çok nerde oluyor aşağı da mı oluyorBenimde makat pozisyonunda canim bidaha ki bakalim ne olur benim zaten sezeryan
Sizle aynıyızBende en son 14 ağustos 'ta gittim 18 eylül de randevum 32+1
Oluyorum ve raporu baslicak
Ben yeni gördüm 28+2 de baş aşağıdaydı.Arkadaslar şu an bebekleriniz hangi pozisyonda ultrasonda en son gördüğünüzde. Benimki gibi makat pozisyonunda olan var mı yoksa doğum posizyonuna giriyorlar mi bu haftalarda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?