- 14 Aralık 2015
- 413
- 787
- 103
Canım sana tavsiyem başka bir doktorla görüş hatta eski doktoruna git görüşünü al..Muayene ücret süresi 10 günde bir ilk gittiğim muayenemde haftaya gel hem süren dolmamış olur dedi bizde sevindik eşimin işi yoğun old için randevu saatini 16.00 a aldık gittiğin de ne doktor da ne de asistanda enerji kalmamıştı rahim agzimi ölçüp gönderdi ve biz neredeyse şehirler arası yolculuk yapıyoruz mesafe çok uzak.Gunu gelmedi dedi ama bize inandırıcı gelmedi 3.hafta gittik güzel baktı enerjisi iyiydi. Serklaj ölü doğum hikayesi olan annelere atılıyor 2 veya 3 çocuk daha fazlası da olabilir ben hiç kendim hamile kalamadim ki düşük olsun.Bana tüp bebek hastanem ameliyat sonrası söyledi 12.haftaya geldiğinde rahme dikiş atilacak demişlerdi rahmin dar bebeği taşımaz demişti. Bu doktorsa serklaj da çok iyiymis o yüzden gittik zaten ilk muayene de biz hemen dikişten bahsettik durun ni ölçelim dedi önce dikisin de zararları var eğer sorun yoksa neden atalım ki demişti o zaman bize samimi geldi.Hakikaten her muayene de ölçüyor iyi durumda .tüp bebek merkezimden görüştüğüm arkadaşlarım var işin tuhaf yani onlara da yani ameliyat ettiği benim bir kaç arkadaşıma da dikis atılacak demişler anlamadim gitti. Doktor bulmadım virüs dönemine geldiği için gidip görüşme şansım da yoktu kafam çok karışık
Buyuk ihtimal ondan sik cagiriyodr serklaj yapmadigi icin riske atmak istememistir. Benim doktorum ayda bir cagiriyor 8. HFtada gittm sonra 12de perinatologa gttm sonra o peranatologu begenmeyip baska dr.a daha gittm 2si de tahlil mahlil demedi, ki 2. Gittgim adam cok meshurdur o da hicbisey istemedi guvendm 16da isterler. Bi de ilk kalp atisina memoriala gttigimde gonul hanim bazi testler istemisti onlarda sorun cikmamisti. Sonra kendi doktorum cok kusuyorum diye idrar tahlili istemisti ama tansyon fln bakan olmadi. Hatta acibademde sira beklerken benden daha ileri haftalardaki hastalarn hepsine dikkat ettm muayeneye almadan once tansiyon olcumune aliyolardi bence bizim.daha o haftalarda degil ondan bana bakilmadi diye dusundm. Uzun oldu bayaArkadaşlar hepinize birşey danışmak istiyorum. Ben tedavimi memorial da gördüm hast çok memnun kaldım ama Gebeligim virus donemine denk geldigi icin ve serklaj işlemim olacak diye ve hastane çok yüksek fiyat verdi diye oradan vazgeçtik birde sgk geçmiyordu. Sonra serklaj icin medicana kadıköy e gitmeye karar verdim evim taaa beylikdüzünde bu arada doktor un yorumları iyi neyse gittik serklaja gerek görmediğini rahim ağzının iyi old söyledi. Buna çok sevindik bu doktorda 12 bin tl fiyat verdi neyse 1 ayda 3 kez çağırdı ilkimde muayene ücreti ödedik sonra gelin 2 li yapalım dedi muayene ücreti ödemeyecektik tabi 1 hafta old için en geç saate randevu aldık ve gittik ultrason göre 1 hafta önceydi o gün 11+5 gününe gelmiş 2 li yapamayız haftaya gel dedi .3.hafta yine gittik hem muayene hem 2 li yapıldı ve tekrar ne zaman geleyim dediğimde 2 hafta sonra yine gel dedi.Simdi size sorum doktorum alanında iyi çok memnun hastaları ama bana göre çok açıklayıcı değil.
Ilk gitmem de kiloma baktılar onun dışında bakılmadı tansiyon hiç olculmedi. Eskiden kullandığım kan sulandığı vs ben söyledim he evet kullanman lazim dedi.
Ilk kontrolde yazmıştım bi kan testine 650Tl aldılar hemen
Demirime d vitamini vs hoc bakılmadı şuan sadece demir ilacı kullanıyorum.
Ultrasonda ilgili eşime gösteriyor video vs gel al diyor ama sanki bisey eksik gibi bana yeterli gelmedi gibi.Ben daha söylemedim ama d vitaminim çok düşüktü sadece tokluk şekeri yapıldı tsh 0.29 cıktı 1 ay sonra test istedi. Eşim diyor değişelim doktoru ama ben bulamadım ve halen serklaj işlemi aklımda old için buna devam edip biraz ilerleyince evime daha bir hastane bulmak istiyorum siz ne düşünüyorsunuz. Doktorum seni sık çağıralım rahim ağzını olcmemiz lazim demişti belki sık çağırma sebebi bunun içindir bilmiyorum
Hımm anladım canım bebiş tombiş gelince risk almıyorlar evet. Bebeğin inmemesi de başlı başına sezaryen. Çok istemişsin normali sen de benim gibi. Keşke tüm şartlar müsait olabilseymiş.Normalde 4 kg üstü bebeği normal doğuma almıyorlarmış, devlet hastanesinde yaptım doğumu ama ben çok ısrarcı olmuştum. Kağıt imzalayıp gir dedi doğuma. Karar vermiştim girmeye ama sonra tekrar usg bakıldı kordon dolanmış boynuna, bebek de hiç inmemiş dedi doktor. Öyle acil sezaryene alındım. Tam uyuşmadan operasyona başladılar, sezaryen sonrası da çok zorlandım bilmiyorum. Genel olarak travma tik oldu o son anda acil sezaryene alınmak, o anda yaşadığım psikoloji, devlet hastanesinde insan gibi muamele yok zaten doğum sonrası bebeği emziremedim beceremedim ne yardım eden oldu ne öğreten. Nedense hep böyle travma tik geçti o günler. Sen de sanırım üniversite hastanesinde yaptın doğumu anladığım kadarıyla. Bir arkadaş daha aynı şeyleri yaşamış normal doğum diye günlerce yatırdılar, defalarca alttan kontrol edilmiş filan. Ben de o gün edildim çok ama çok etkilenmedim ondan. Doğum güzel olması gereken bir şey bir kadın için travmatik olmamalı bence. O yüzden bu sefer özel hastanede yapmak istiyorum nasip olursa. Hepimizin doğum hikayesi farklı sezaryen ya da normal doğum sağlıklısı olsun elbette ama anne için travmatik geçmesin lütfen.
Canım tup bebek yaptırdığın yerdeki Dr lar yapılacak rahim dar tartmaz demişler zaten 20 haftaya kadar birşey olmuyorki 20 haftadan sonra Allah korusun taşımaz oluyor o zamanda olmazmış dikiş yani ölçtü ve 17 18 haftadan sonra rahim ağzı taşımaz oldu açıldı ne olacak şimdi yapmıyor orda koca bebek varken mi yapacakMuayene ücret süresi 10 günde bir ilk gittiğim muayenemde haftaya gel hem süren dolmamış olur dedi bizde sevindik eşimin işi yoğun old için randevu saatini 16.00 a aldık gittiğin de ne doktor da ne de asistanda enerji kalmamıştı rahim agzimi ölçüp gönderdi ve biz neredeyse şehirler arası yolculuk yapıyoruz mesafe çok uzak.Gunu gelmedi dedi ama bize inandırıcı gelmedi 3.hafta gittik güzel baktı enerjisi iyiydi. Serklaj ölü doğum hikayesi olan annelere atılıyor 2 veya 3 çocuk daha fazlası da olabilir ben hiç kendim hamile kalamadim ki düşük olsun.Bana tüp bebek hastanem ameliyat sonrası söyledi 12.haftaya geldiğinde rahme dikiş atilacak demişlerdi rahmin dar bebeği taşımaz demişti. Bu doktorsa serklaj da çok iyiymis o yüzden gittik zaten ilk muayene de biz hemen dikişten bahsettik durun ni ölçelim dedi önce dikisin de zararları var eğer sorun yoksa neden atalım ki demişti o zaman bize samimi geldi.Hakikaten her muayene de ölçüyor iyi durumda .tüp bebek merkezimden görüştüğüm arkadaşlarım var işin tuhaf yani onlara da yani ameliyat ettiği benim bir kaç arkadaşıma da dikis atılacak demişler anlamadim gitti. Doktor bulmadım virüs dönemine geldiği için gidip görüşme şansım da yoktu kafam çok karışık
Yok canım bisey yaşamadım ama cok korkutuldum galiba herkesin doğum hikayesini dinlersen böyle olur ben ordan o koca bebegin çıkması fikrinden korkuyorum inanılmazkızlar sayfaları okudum nerden başlasam uyumadan önce
Sezeryan normal doğum yorumlarını okudum bende sezeryandan korkanlardanimugurbocuuu arkadaşım normal doğum dan bunkadar korkma sebebin ne plablir mi acaba
yani travmatik bir olay mi yaşadın? : (
Çok bilmişlik olmasın ama normal doğum için kendinize bir şans verin derim ben tabi ki öyle hiç bir şey hissetmeden lop diye doğum olmuyor
hayırlı huzurlu geceler dilerm
İnşallah kuzum tabi biz anlamayız ama cinsiyet için çok dikkatli bakmadı gibime geldi biraz o yüzden tatmin etmedi böyle değişebilir gibide geliyor ama önemli olan ense kalınlığı ve bebeğin gelişimiydi tabiki zaten daha erken ne kadar tahmin etsede 1 ay daha bekleyecez gibi duruyorMaşallah Canım gözünüz aydın :) günlerimiz aynıymış seninle bende salı gidicem bana da tahminde bulunabilir inşallah
Canım sana tavsiyem başka bir doktorla görüş hatta eski doktoruna git görüşünü al..
birde eğer doktorun para için yaptığını düşünüyorsan bence dikiş atardı para yerine seni daha sık takip etmek istiyor olabilir eğer rahim ağzı kısalırsa çaresine bakacaktır..
Birde istersen doktora söyle 2 haftada bir değil de 1 kere para ile gir diğeri 10 gün sonra git.. bir muayene ücretli olmuş olur.. sonraki muayeneye de 2 buçuk 3 hafta sonraya git mesela çok bir şey farketmemiş olacak..
Benim eski doktorum muayene ücretinden sonra kontrol yapardı 15. Günde o zamanda 20-30 tl bişey alırdı ayda bir ücret Ödemiş olurdum..
Buyuk ihtimal ondan sik cagiriyodr serklaj yapmadigi icin riske atmak istememistir. Benim doktorum ayda bir cagiriyor 8. HFtada gittm sonra 12de perinatologa gttm sonra o peranatologu begenmeyip baska dr.a daha gittm 2si de tahlil mahlil demedi, ki 2. Gittgim adam cok meshurdur o da hicbisey istemedi guvendm 16da isterler. Bi de ilk kalp atisina memoriala gttigimde gonul hanim bazi testler istemisti onlarda sorun cikmamisti. Sonra kendi doktorum cok kusuyorum diye idrar tahlili istemisti ama tansyon fln bakan olmadi. Hatta acibademde sira beklerken benden daha ileri haftalardaki hastalarn hepsine dikkat ettm muayeneye almadan once tansiyon olcumune aliyolardi bence bizim.daha o haftalarda degil ondan bana bakilmadi diye dusundm. Uzun oldu baya
Evet yazdıkların doğru sonrası taşımıyor .Benim güvenmediğim durum ameliyat ettiği tüm arkadaşlarıma demisler 5 kişi var hatta biri yurt dışında onun tutmuştu kanaması oldu şuan içlerinde bi ben hamileyim yoksa onlarda fikir olurdu bana .Beni ameliyat eden doktoru mu arasam acaba bi o da gel hast dikişi atsınlar derse iyice kafam bulanacakCanım tup bebek yaptırdığın yerdeki Dr lar yapılacak rahim dar tartmaz demişler zaten 20 haftaya kadar birşey olmuyorki 20 haftadan sonra Allah korusun taşımaz oluyor o zamanda olmazmış dikiş yani ölçtü ve 17 18 haftadan sonra rahim ağzı taşımaz oldu açıldı ne olacak şimdi yapmıyor orda koca bebek varken mi yapacak
12. Haftada olmalı ymis bu ışlem sonrası düşüğü durdurmaz çok zor diyor dr tv de de izledim kadın doğumcu anlattıda
7 cm açılma mıo açılmayla neden sezaryene girdin ki canım?
Ssvd sormuştun, ben hiçbir şekilde düşünmüyorum çünkü ilk doğum çok travmatikti. Suyum gelmişti doktorum ısrarla sancı bekledi saatler geçti alttan suni sancı verdiler, defalarca alttan hunharca muayene ettiler ağlara ağlata, kaba saba davrandılar asistanlar hakaret ettiler, yanıma eşim de dahil kimseyi almadılar, sancı geldi bu sefer açılma olmadı kıvranıyorum bağırıyorum hala bekliyorlar en son doktora yalvardım beni sezaryene alın diye öylelikle sezaryen oldu. Normal doğumu çok istedim en sağlıklısı diye, ama keşke açılmam olsaydı. Şimdiki aklım olsaydı öyle davranacaklarını bilseydim en baştan sezaryene karar verirdim. Yani uzatmayayım o yüzden o travmaları kesinlikle bir daha yaşayamam. Ama iyi bir doğum hikayem olsaydı düşünebilirdim.
Senin sezaryenin neden zor geçti peki?
Canım benim bebeğim tüp değil ama bende de erken menapoz başlangıcı vardı. Tüp bebekle ancak hamile kalırsın dediler. İlk bebeğim normal hem de korunmayı bıraktığım an hamile kalmıştım o yüzden aşırı üzüldük tabi. Tüp bebek için bile çok vaktin yok, yumurtaların çok az dediler. Neyse benim eski bir doktorum vardı aşırı enerjik pozitif ve nazik. Onu ara tara buldum tekrar. Baktım ki tüp bebek konusunda uzmanlaşmş tamamen aradan geçen 7 yılda. Hemen kapısını çaldım. Beni rahatlattı, normal bir deneyelim, kendine süre tanı olmazsa kararını ver gel dedi. O sırada korona filan patladı derken bir baktım hamileyim. Şimdi ona devam ediyorum. Kağıthanede bir özel hastanede. Ama tüp bebek uzmanlık alanı. Bu arada Bahçeci kliniğindeydi en son ama orası ticarethane olmuş dedi ayrıldı hemen. Ara sürede Kağıthane Derindere hastanesine geçmiş. Ben ondan çok memnunum. Dilersen ona bir görün. Bir de kardeşim de Beylikdüzünde oturuyordu, o da Floryada Medical Parkta doğum yaptı o da çok memnundu. İstersen onun doktorunun ismini de alırım. Ama Şu anki doktorun çok bariz paracı ve bu algıdan nefret ediyorum. Hele ilgisizliğe katlanamıyorum. Dediğim gibi yardımcı olmaya çalışırım her türlü. Allah yar ve yardımcın olsunMuayene ücret süresi 10 günde bir ilk gittiğim muayenemde haftaya gel hem süren dolmamış olur dedi bizde sevindik eşimin işi yoğun old için randevu saatini 16.00 a aldık gittiğin de ne doktor da ne de asistanda enerji kalmamıştı rahim agzimi ölçüp gönderdi ve biz neredeyse şehirler arası yolculuk yapıyoruz mesafe çok uzak.Gunu gelmedi dedi ama bize inandırıcı gelmedi 3.hafta gittik güzel baktı enerjisi iyiydi. Serklaj ölü doğum hikayesi olan annelere atılıyor 2 veya 3 çocuk daha fazlası da olabilir ben hiç kendim hamile kalamadim ki düşük olsun.Bana tüp bebek hastanem ameliyat sonrası söyledi 12.haftaya geldiğinde rahme dikiş atilacak demişlerdi rahmin dar bebeği taşımaz demişti. Bu doktorsa serklaj da çok iyiymis o yüzden gittik zaten ilk muayene de biz hemen dikişten bahsettik durun ni ölçelim dedi önce dikisin de zararları var eğer sorun yoksa neden atalım ki demişti o zaman bize samimi geldi.Hakikaten her muayene de ölçüyor iyi durumda .tüp bebek merkezimden görüştüğüm arkadaşlarım var işin tuhaf yani onlara da yani ameliyat ettiği benim bir kaç arkadaşıma da dikis atılacak demişler anlamadim gitti. Doktor bulmadım virüs dönemine geldiği için gidip görüşme şansım da yoktu kafam çok karışık
Nasip işi canım bazı doktorlar emin olsa bile 15-16. Haftadan önce kesin olarak söylemek istemiyolar onlar da haklı tabi meraklı olan heyecanlı olan biziz onlar alışkınİnşallah kuzum tabi biz anlamayız ama cinsiyet için çok dikkatli bakmadı gibime geldi biraz o yüzden tatmin etmedi böyle değişebilir gibide geliyor ama önemli olan ense kalınlığı ve bebeğin gelişimiydi tabiki zaten daha erken ne kadar tahmin etsede 1 ay daha bekleyecez gibi duruyor
O zaman tamamen farklı bir doktor bul bunalanda uzman ona git birde onun görüşünü al.. senin gibi hikayeleri olanları bulmaya çalış yani Rahmi dar olup hamile olan yada doğum yapmış olanları.. rahim gerçekten bebek olunca 10 kattan fazla genişliyor belki gerçekten tartabilir rahmin.. bu şekilde doktoruna da güvenip hak verebilirsinEvet yazdıkların doğru sonrası taşımıyor .Benim güvenmediğim durum ameliyat ettiği tüm arkadaşlarıma demisler 5 kişi var hatta biri yurt dışında onun tutmuştu kanaması oldu şuan içlerinde bi ben hamileyim yoksa onlarda fikir olurdu bana .Beni ameliyat eden doktoru mu arasam acaba bi o da gel hast dikişi atsınlar derse iyice kafam bulanacak
Ayy insallah canimBelki son zamanlarda almazsın hiç belli olmaz. Benim arkadaşım da ilk aylarda çok kilo aldı herkes oo şimdi böyleysen son aylarda nasıl olursun dedi. Kız o kiloyla doğuma gitti
Bende oğlumda 17 kg almıştım doğumda 8 kg ı gitmişti kalan kiloyu da bikaç ay içinde vermiştim emzirirsin inşallah emzirmek zayıf tutuyo insanı tabi yemene dikkat edersen :)Ayy insallah canim
Aynen bende öyle . 52 ile hamile kaldım şu an 49 kiloyum . Son iki gündür göbek hissediyorumPeki kilo almadan göbek çıkması normal mi? Ben şuan o durumdayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?