2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Aynen canim gecenlerdede canli yayini vardi izleme firsati buldum mukemmel doktor yuruyus yap canim suan kilo icin erken dikkat edelim

Gözün aydın canım tahmin yapan doktorlara çok özeniyorum benimki hiçbir şey söylemedi bişey diyemem dedi hayırlısı olsun inşallah mide bulantısı olanların da en kısa sürede geçer Allah şifa versin . Benim de bulanıyor ama farkettim ki aldığım gıda takviyesi mide bulantısı yapıyor onu içtikten sonra oluyor artık gece içmeye başladım biraz daha iyi oldu

7 cm açılma mı o açılmayla neden sezaryene girdin ki canım?
Ssvd sormuştun, ben hiçbir şekilde düşünmüyorum çünkü ilk doğum çok travmatikti. Suyum gelmişti doktorum ısrarla sancı bekledi saatler geçti alttan suni sancı verdiler, defalarca alttan hunharca muayene ettiler ağlara ağlata, kaba saba davrandılar asistanlar hakaret ettiler, yanıma eşim de dahil kimseyi almadılar, sancı geldi bu sefer açılma olmadı kıvranıyorum bağırıyorum hala bekliyorlar en son doktora yalvardım beni sezaryene alın diye öylelikle sezaryen oldu. Normal doğumu çok istedim en sağlıklısı diye, ama keşke açılmam olsaydı. Şimdiki aklım olsaydı öyle davranacaklarını bilseydim en baştan sezaryene karar verirdim. Yani uzatmayayım o yüzden o travmaları kesinlikle bir daha yaşayamam. Ama iyi bir doğum hikayem olsaydı düşünebilirdim.
Senin sezaryenin neden zor geçti peki?

Ben ikili test yaptırmaya gittiğimde doktorum 12+6 olarak ölçtü diğer doktor 12+2 çok takma 2 hafta fark olmadığı sürece düşünme yani.. makineye doktorun küçücük bir ölçü yanlış almasına bebeğin pozisyonuna göre değişiyor herşey

Kızlar umarım hepiniz iyisinizdir ev yemek çocuk derken ara ara okuyabiliyorum burayı, sağlıklı haberler aldıkça sizler kadar seviniyorum iyi haberler alanlar cinsiyet öğrenenler maşallah maşallah hep böyle mutlu haberlerle devam edelim hepimiz inşallah

Kizlar çok mutluyum bebegimi hissetmeye basladim rabbime bin şükür ugurbocuuu canim senden sonra çok arastirdim ve iki gundur daha dikkatli sekilde kendimi dinlemeye basladim ve bugun akşam 9 dan bu yana boyle karın gururdaması gibi acaip şekilde oluyorum ve bunu ayirt ettim bende iki gundur var ben karnim gururduyor saniyordum ve karnim tok oldugu halde boyle oluyordu birde mesela ac degilim ama midem siyriliyor gibi oluyordu arastirdim ve bunlar bebegimin hareketleriymiş çok şaşirdim ama bebegimin varligini hissetmek rabbim herkese nasip etsin insallah

Haklısın aslında canım ama bu hamilelik çok delice bişey herşey kafama takılıyor

kızlar sayfaları okudum nerden başlasam uyumadan önce

benim de göbeğim bariz hamile göbeği -2 kilo vermişim ama basenler genişledi az evvel ki yorumlarda yazmıştım..

Sezeryan normal doğum yorumlarını okudum bende sezeryandan korkanlardanim ugurbocuuu arkadaşım normal doğum dan bunkadar korkma sebebin ne plablir mi acaba

yani travmatik bir olay mi yaşadın? : (

Çok bilmişlik olmasın ama normal doğum için kendinize bir şans verin derim ben tabi ki öyle hiç bir şey hissetmeden lop diye doğum olmuyor

amma ve lakin Rabbim kadının fıtratini bu şekilde yaratmış iyi düşünelim iyi olsun inşallah

Aynı şeyleri kendime de söyleyim sezeryandan bu kadar korkmak mantıksız çünkü oda bebeğin sağlığı yada annenin sağlığı risk içindeyse büyük bir nimet

seker yüklemesine gelince Türkiye'de kaç haftalık yapılıyor ve mecburi mi?

Avusturya'da iki gebeliğimde yaptırdım çünkü zorunlu. Evet berbat bir şey ama işin detayını açıkçası hiç araştırmadım.

orada bir şişe o şurubu veriyorlar içmeden önce ölçüyorlar içtikten bir saat sonra ve içtikten iki saat sonra yani toplam üç değer oluyor sonunda elinde

Türkiye de aynı mı?

Haricinde benim de üçüncü gebeliğim ilk 11-12 hafta heyecan yoktu çünkü hiç iyi değildim kendimi toparlamaya başlayınca l heyecan geldi hele ki kız olabilir diye düşününce farklı bir heyecan

hava sıcaklığı 30 derece idi bugün nemden bahsetmiyorum bile şuan dahi pencere açık ama bir gram esmiyor bakalım dedikleri gibi hava sıcaklığı virüsü knock out edecek mi? Allahu alem

hayırlı huzurlu geceler dilerm

Son düzenleme:
Hmm birde zayifsan o bebişinde olabilir canim zayiflarda hafif belli oluyor
50 kilo hamile kaldım yedim yedim yedim göbek de çıktı ama hala 50 kiloyum. O göbek gazdır dedi doktorum halbuki pek gazım yok bence senin dediğin gibi bebişim o benim

Ya ne zaman genişledi canım bu haftalarda mı? saçma ama ben çok istiyorum basenlerimin biraz genişlemesini

Ya ne zaman genişledi canım bu haftalarda mı? saçma ama ben çok istiyorum basenlerimin biraz genişlemesini
Arkadaşım tam dikkat etmedim açıkçası göbek pörtleyince basenler de eşlik etti ama vücut yapım gereği öyle sanırım diğer gebeliklerimde de öyle oldu bilemiyorum kişiden kişiye değişir belkide

Normalde 4 kg üstü bebeği normal doğuma almıyorlarmış, devlet hastanesinde yaptım doğumu ama ben çok ısrarcı olmuştum. Kağıt imzalayıp gir dedi doğuma. Karar vermiştim girmeye ama sonra tekrar usg bakıldı kordon dolanmış boynuna, bebek de hiç inmemiş dedi doktor. Öyle acil sezaryene alındım. Tam uyuşmadan operasyona başladılar, sezaryen sonrası da çok zorlandım bilmiyorum. Genel olarak travma tik oldu o son anda acil sezaryene alınmak, o anda yaşadığım psikoloji, devlet hastanesinde insan gibi muamele yok zaten doğum sonrası bebeği emziremedim beceremedim ne yardım eden oldu ne öğreten. Nedense hep böyle travma tik geçti o günler. Sen de sanırım üniversite hastanesinde yaptın doğumu anladığım kadarıyla. Bir arkadaş daha aynı şeyleri yaşamış normal doğum diye günlerce yatırdılar, defalarca alttan kontrol edilmiş filan. Ben de o gün edildim çok ama çok etkilenmedim ondan. Doğum güzel olması gereken bir şey bir kadın için travmatik olmamalı bence. O yüzden bu sefer özel hastanede yapmak istiyorum nasip olursa. Hepimizin doğum hikayesi farklı sezaryen ya da normal doğum sağlıklısı olsun elbette ama anne için travmatik geçmesin lütfen.

Bir de sezaryenden sonra sana muhtaç bir canlı var ve sen zaten ameliyatlı hastasın. O çok zor oluyor.

Bir de sezaryenden sonra sana muhtaç bir canlı var ve sen zaten ameliyatlı hastasın. O çok zor oluyor.
Malesef yanında yardım edecek biri yoksa çok zor oluyor benim köşeden biraz açılmıştı annem hemen dönmüştü eşim çalışıyordu mecbur ben baktım çok zorlamışım ki açıldı

Muayene ücret süresi 10 günde bir ilk gittiğim muayenemde haftaya gel hem süren dolmamış olur dedi bizde sevindik eşimin işi yoğun old için randevu saatini 16.00 a aldık gittiğin de ne doktor da ne de asistanda enerji kalmamıştı rahim agzimi ölçüp gönderdi ve biz neredeyse şehirler arası yolculuk yapıyoruz mesafe çok uzak.Gunu gelmedi dedi ama bize inandırıcı gelmedi 3.hafta gittik güzel baktı enerjisi iyiydi. Serklaj ölü doğum hikayesi olan annelere atılıyor 2 veya 3 çocuk daha fazlası da olabilir ben hiç kendim hamile kalamadim ki düşük olsun.Bana tüp bebek hastanem ameliyat sonrası söyledi 12.haftaya geldiğinde rahme dikiş atilacak demişlerdi rahmin dar bebeği taşımaz demişti. Bu doktorsa serklaj da çok iyiymis o yüzden gittik zaten ilk muayene de biz hemen dikişten bahsettik durun ni ölçelim dedi önce dikisin de zararları var eğer sorun yoksa neden atalım ki demişti o zaman bize samimi geldi.Hakikaten her muayene de ölçüyor iyi durumda .tüp bebek merkezimden görüştüğüm arkadaşlarım var işin tuhaf yani onlara da yani ameliyat ettiği benim bir kaç arkadaşıma da dikis atılacak demişler anlamadim gitti. Doktor bulmadım virüs dönemine geldiği için gidip görüşme şansım da yoktu kafam çok karışık

Malesef yanında yardım edecek biri yoksa çok zor oluyor benim köşeden biraz açılmıştı annem hemen dönmüştü eşim çalışıyordu mecbur ben baktım çok zorlamışım ki açıldı
Aynen benim de biraz kanama olmuştu açılıp korkmuştum biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…