Aynen canim gecenlerdede canli yayini vardi izleme firsati buldum mukemmel doktor yuruyus yap canim suan kilo icin erken dikkat edelimBen de 3 kg ya yakın aldım canımzaten fazla kiloyla hamile kalmıştım nolcak bilmiyorum. Ben de yürüyüş yapmaya çalışıyorum bu ara Dr.Banu Çiftçi yi izlemiştim o ne kadar çok yürüyüş o kadar rahat doğum diyordu
Gözün aydın canım tahmin yapan doktorlara çok özeniyorum benimki hiçbir şey söylemedi bişey diyemem dediKızlar iyi akşamlar,
Herkes iyidir inşallah. Ben iki haftadır giriyorum mesajları okuyorum, doğru düzgün bir şey yazamadan kapıyorum nedense. Şu an çok daha iyi olurum diye umut etmiştim ama neredegeçen hafta 10+4 te doktoruma gittim, ikili test istedi, bulantılarım ve mide sorunlarım için de yeni ilaçlar verdi. Amma travmatik geçirdiniz diyor, iyileştiremedik sizi bir. 3 ay tamamen dolunca bitmesini umuyorum artık. 1 hafta kaldı tam ayımın dolmasına Meptamid verdi bulantı için, güçlüdür günde bir tane al yeter dedi, gerçekten iyi geldi bana 1 haftadır. Ama bu sefer mide ağrılarım oldu ne yesem müdem ağrımaya yanmaya başlıyordu, yine huzursuz mutsuz
Sonra dün ikili test için gittim. Bulantı ilacını bırak istersen artık deyince, bıraktım hemen dün iyiydim. Bugün enkaz gibiyim, Allah yardım etsin gerçekten hepimize. Bu arada kız dedi büyük ihtimal bebiş için. Bir oğlum vardı güzel haber oldu bizeRabbim herkesin gönlüne göre versin, tabi bir de şu bulantı ve çıkarmalarımız bitsin
7 cm açılma mıAnladım canım inşallah bebişini sağlıkla kucağına alırsın. Hayırla gelsin.
Hımm senin olayın da psikolojik sanırım o çok zor valla. Benim sancım açılmam vardı 7cm öyle girdim sezaryene. Ama ameliyat olmak benim için çok zordu o yüzden ben de şu an sezaryenden senin normal doğumdan korktuğun gibi korkuyorum.
Kızlar benim kocaman göbeğim çıktı ama dün doktora gidince tartıldım hiç kilo almamışım şok oldumAynen canim gecenlerdede canli yayini vardi izleme firsati buldum mukemmel doktor yuruyus yap canim suan kilo icin erken dikkat edelim
Ben ikili test yaptırmaya gittiğimde doktorum 12+6 olarak ölçtü diğer doktor 12+2 çok takma 2 hafta fark olmadığı sürece düşünme yani.. makineye doktorun küçücük bir ölçü yanlış almasına bebeğin pozisyonuna göre değişiyor herşeyKızlar bişey sorucam her gittigimde bebegim 1-2 gün ilri çıkıyordu bu sefer 2 gün geri çıktı. Doktor bu haftalada bebegin duruşundan böyle olabilecegini söyledi boynunu felan büker ondan dedi. Böyle bir durum yaşayan oldu mu
Haklısın aslında canım ama bu hamilelik çok delice bişey herşey kafama takılıyorBen ikili test yaptırmaya gittiğimde doktorum 12+6 olarak ölçtü diğer doktor 12+2 çok takma 2 hafta fark olmadığı sürece düşünme yani.. makineye doktorun küçücük bir ölçü yanlış almasına bebeğin pozisyonuna göre değişiyor herşey
Ne guzel işte alma kuzumKızlar benim kocaman göbeğim çıktı ama dün doktora gidince tartıldım hiç kilo almamışım şok oldum
Hmm birde zayifsan o bebişinde olabilir canim zayiflarda hafif belli oluyorKızlar benim kocaman göbeğim çıktı ama dün doktora gidince tartıldım hiç kilo almamışım şok oldum
50 kilo hamile kaldım yedim yedim yedim göbek de çıktı ama hala 50 kiloyum. O göbek gazdır dedi doktorum halbuki pek gazım yok bence senin dediğin gibi bebişim o benimHmm birde zayifsan o bebişinde olabilir canim zayiflarda hafif belli oluyor
Şifa olsun inşallah canımGeçmezse yarın gitmeye çalışıcam canım çok teşekkür ederim dediğini yaptım sarımsak yuttum inşallah şifa olur
Ya ne zaman genişledi canım bu haftalarda mı? saçma ama ben çok istiyorum basenlerimin biraz genişlemesinikızlar sayfaları okudum nerden başlasam uyumadan önce
benim de göbeğim bariz hamile göbeği -2 kilo vermişim ama basenler genişledi az evvel ki yorumlarda yazmıştım..
Sezeryan normal doğum yorumlarını okudum bende sezeryandan korkanlardanim @ugurb
Ya ne zaman genişledi canım bu haftalarda mı? saçma ama ben çok istiyorum basenlerimin biraz genişlemesini
Normalde 4 kg üstü bebeği normal doğuma almıyorlarmış, devlet hastanesinde yaptım doğumu ama ben çok ısrarcı olmuştum. Kağıt imzalayıp gir dedi doğuma. Karar vermiştim girmeye ama sonra tekrar usg bakıldı kordon dolanmış boynuna, bebek de hiç inmemiş dedi doktor. Öyle acil sezaryene alındım. Tam uyuşmadan operasyona başladılar, sezaryen sonrası da çok zorlandım bilmiyorum. Genel olarak travma tik oldu o son anda acil sezaryene alınmak, o anda yaşadığım psikoloji, devlet hastanesinde insan gibi muamele yok zaten doğum sonrası bebeği emziremedim beceremedim ne yardım eden oldu ne öğreten. Nedense hep böyle travma tik geçti o günler. Sen de sanırım üniversite hastanesinde yaptın doğumu anladığım kadarıyla. Bir arkadaş daha aynı şeyleri yaşamış normal doğum diye günlerce yatırdılar, defalarca alttan kontrol edilmiş filan. Ben de o gün edildim çok ama çok etkilenmedim ondan. Doğum güzel olması gereken bir şey bir kadın için travmatik olmamalı bence. O yüzden bu sefer özel hastanede yapmak istiyorum nasip olursa. Hepimizin doğum hikayesi farklı sezaryen ya da normal doğum sağlıklısı olsun elbette ama anne için travmatik geçmesin lütfen.7 cm açılma mıo açılmayla neden sezaryene girdin ki canım?
Ssvd sormuştun, ben hiçbir şekilde düşünmüyorum çünkü ilk doğum çok travmatikti. Suyum gelmişti doktorum ısrarla sancı bekledi saatler geçti alttan suni sancı verdiler, defalarca alttan hunharca muayene ettiler ağlara ağlata, kaba saba davrandılar asistanlar hakaret ettiler, yanıma eşim de dahil kimseyi almadılar, sancı geldi bu sefer açılma olmadı kıvranıyorum bağırıyorum hala bekliyorlar en son doktora yalvardım beni sezaryene alın diye öylelikle sezaryen oldu. Normal doğumu çok istedim en sağlıklısı diye, ama keşke açılmam olsaydı. Şimdiki aklım olsaydı öyle davranacaklarını bilseydim en baştan sezaryene karar verirdim. Yani uzatmayayım o yüzden o travmaları kesinlikle bir daha yaşayamam. Ama iyi bir doğum hikayem olsaydı düşünebilirdim.
Senin sezaryenin neden zor geçti peki?
Malesef yanında yardım edecek biri yoksa çok zor oluyorBir de sezaryenden sonra sana muhtaç bir canlı var ve sen zaten ameliyatlı hastasın. O çok zor oluyor.
Muayene ücret süresi 10 günde bir ilk gittiğim muayenemde haftaya gel hem süren dolmamış olur dedi bizde sevindik eşimin işi yoğun old için randevu saatini 16.00 a aldık gittiğin de ne doktor da ne de asistanda enerji kalmamıştı rahim agzimi ölçüp gönderdi ve biz neredeyse şehirler arası yolculuk yapıyoruz mesafe çok uzak.Gunu gelmedi dedi ama bize inandırıcı gelmedi 3.hafta gittik güzel baktı enerjisi iyiydi. Serklaj ölü doğum hikayesi olan annelere atılıyor 2 veya 3 çocuk daha fazlası da olabilir ben hiç kendim hamile kalamadim ki düşük olsun.Bana tüp bebek hastanem ameliyat sonrası söyledi 12.haftaya geldiğinde rahme dikiş atilacak demişlerdi rahmin dar bebeği taşımaz demişti. Bu doktorsa serklaj da çok iyiymis o yüzden gittik zaten ilk muayene de biz hemen dikişten bahsettik durun ni ölçelim dedi önce dikisin de zararları var eğer sorun yoksa neden atalım ki demişti o zaman bize samimi geldi.Hakikaten her muayene de ölçüyor iyi durumda .tüp bebek merkezimden görüştüğüm arkadaşlarım var işin tuhaf yani onlara da yani ameliyat ettiği benim bir kaç arkadaşıma da dikis atılacak demişler anlamadim gitti. Doktor bulmadım virüs dönemine geldiği için gidip görüşme şansım da yoktu kafam çok karışıkCanım 15 gunde bir muayene ücreti vs agir olmazmi serklaj dedigin şey acilma olmasın diye rahim ağzı yetmezligi olanlara dikis atiliyor omu eger oyse 12 haftaya kadar yapilmasi gerekiyor canim surekli kontrole cagirana kadar yapsaymış ya açılma baslarsa acilma baslayinca tutma olasılığı da azalıyor ayrıca 11+5 de ikili test pekala yapılıyor tekrar muayene ücreti icin kontrol vaktini geçirip oyle randevu veriyor eğer icine sinmiyorsa hemen arastir ben devlet hastanesi imkani varsa ozelde tahlil ikili test uclu dörtlü test ayrıntılı usg yyatırıp o kadar para vermemeli diye düşünüyorum keske baslarda devlete gitme imkanimiz olsaydı
Aynen benim de biraz kanama olmuştu açılıp korkmuştum birazMalesef yanında yardım edecek biri yoksa çok zor oluyorbenim köşeden biraz açılmıştı annem hemen dönmüştü eşim çalışıyordu mecbur ben baktım çok zorlamışım ki açıldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?