- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Valla şöyle diyeyim ben Erzurumda yaşıyorum Kızım ağustos 25 doğumluydu. Hemen kış geldi. Malum bizde havalar soğuk olur ben hep şöyle giydirdim alttan 1 kat yarım kol çıtçıtlı body, üstüne normal pijama, üstüne yelek. Alttan da beyaz ayaklı pijama ve üstüne de yine 1 kat daha pijama. Sonra zaten bebişler de çok hoşlanmıyor sıcaktan. Evler de sıcak oluyor zaten.Tmm canim oyle yapim olmadi bi kac parca uzun kollu alirim peki altina tek katmi giydirecegiz pamuklu
Yoo bende varım cinsiyeti hala öğrenemeyenBence doktor ne dediyse öle yap canım bazen erken gitmek iyi oluyor sürekli bakılması iyi olabilir. Bu arada hayırlı olsun kızçenseninle bi biz kaldık diyorduk bilmeyen artık bir ben kaldım
Yaaa bide o durum varIlk 3 ay uzun kol aldım. 3-6 ayları hep yarim kol aldım. Uzun kolu nasıl giydiririm bilmiyorum zaten minicik bisey olacak bady çok küçük kolunu nasıl sokarım bilmiyorum☺
Zarf şeklindemi o hangisi ornek bi tane atarmisinKızlar bir de şu zarf şeklinde zıbınlar var, onlar hiç kullanılmıyor. Bana çok kullanışsız gelmişti.
Şöyle işte iple bağlanıyor ama, ilk aylar için satılıyor genelde hastane çıkışında oluyor. Çok kullanışsız gelmişti bana.Zarf şeklindemi o hangisi ornek bi tane atarmisin
Ben yarın gidiyorum inş öğrenebilirimYoo bende varım cinsiyeti hala öğrenemeyen
Bende rabbim nasip ederse adanada dogumumu yapacam normalde adiyamandayiz adanada o aylarda hava guzel oluyor ailelerde orda bi 15 gun annemlerde kalacagiz adiyamana gelincede duruma gore bakarim O sekilde giydiririm ssnin gibi birde yeni bebisler ugur bocegiminde dedigi gibi battaniyeye sarili olacaklar tekkat yeterValla şöyle diyeyim ben Erzurumda yaşıyorum Kızım ağustos 25 doğumluydu. Hemen kış geldi. Malum bizde havalar soğuk olur ben hep şöyle giydirdim alttan 1 kat yarım kol çıtçıtlı body, üstüne normal pijama, üstüne yelek. Alttan da beyaz ayaklı pijama ve üstüne de yine 1 kat daha pijama. Sonra zaten bebişler de çok hoşlanmıyor sıcaktan. Evler de sıcak oluyor zaten.
Şöyle işte iple bağlanıyor ama, ilk aylar için satılıyor genelde hastane çıkışında oluyor. Çok kullanışsız gelmişti bana.
sdk_sfa çok uzun zaman olmuş. folbiolu bırakıp hemen gerekli testleri yaptırıp doktor tavsiyesi ile vitaminlere başlamanız lazım. eşiniz gelemiyorsa da siz en azından sağlık ocağına gidip tahlillerinizi yaptırın. ikili test zamanınız geçmiş zaten. gerekli burun kemiği ense kalınlığı ölçümlerinin yapılması lazımdı 12.haftada.baya geçmiş ama inşallah herşey yolundadır.
Kizlar cinsiyeti ne zaman öğrendiniz
Ben sağlıklı haberlerini alacağınıza inanıyorum bir sonraki kontrolde. Gönlünü ferah tut. Bol bol dua edeceğim sana.Herkese merhaba. Aslında hepinize ayrı ayrı cevap vermek istiyordum grubu sadece bu konuya odaklamak istemedim vazgeçtim. Hepinizin güzel dilekleri duaları için çok teşekkür ederim. Mesajına dönemedigim arkadaşlarım yanlış anlamasın lütfen.
Perinataloga göründüm bebekte ciddi bir organ sorunu yok sadece bir böbreği büyükmüş. Ama suyu az. Sebebini öğrenebilmek için amniyosentez önerdi istemedim. Bir tedavisi yokmuş. Bu suyla ne kadar daha yaşar diye sordumbir hafta sonra kontrole gel, suyun artmış da olabilir kalbi durmuş da olabilir dedi.
Bir süre buralarda olmayacağım hepinize ve o güzelim meleklere bolca dua edeceğimAllah'a emanet
Koronadan dolayi 5 hafta araliklarla cağriliorum benKızlar doktorum 3 hafta iyidir takip için dedi ultasona göre ortalama 18 haftalık olacağım acaba biraz daha bekleyip ayrıntılıya mı gitsem yoksa doktorun dediği gibi gitsem ? Siz ne sıklıkla çağırılıyorsunuz ?
Ay yok ben haziranın 15 inden sonra gidicem kendi doktoruma daha çok var ama şöyle birşey yaptım annemlerin orda istanbul beşiktaşta küçük bir devlet hastanesi var sait çiftçi diye oraya perşembeye randevu aldım bi kadın doğum doktoru çok iyi oranın inşAllah o söyler diye umuyoruz belki öyle öğrenebilirim ama net olarak haziranın 15 inden sonra öğrenicemBen yarın gidiyorum inş öğrenebilirimsağlıklı sıhhatli olsunlarda biz herşeylerini bekleriz minişlerin
Gelir inşallah canım benimHepinize çok teşekkür ederim kızlarBen elimden geleni yapıyorum takdir Allah'ın
Edifar maşallah kızına canım hayata sıkı sıkı tutunmuş, İnşallah benim yavrum da sağlıkla dünyaya gelir
Canım yenidoganlar kendini hiç ısıtamaz anne karnında 37 dereceden çıktıkları için uzunca süre dış dünyaya adapte olamazlar. Tavsiyem ilk aylar için hep uzun kollu çıtçıtlı body al, üstüne yine kalın pamuklu uzun kollu tulum yada alt üst takım al. Altına ikinci kat giydirmedim sadece içine çorap giydirdim ben. Kışı böyle geçirirsin. Alt için dışarı çıkarken giydirmek için bir iki tane kilotlu çorap al canım. Onu da 0-6 ay deği 6-12 ay al çünkü çok küçük oluyor kalıpları.Bende kiyafet falan pijama tulum bi kac sey aldim 10 lu 5 li hastane cikkslarinida aldim ama gel gorki iş içine giydirecegimiz zibinlara gelince kararsiz kaldim askilimi kisa kollumu uzun kollumu almam gerek derken ruyama girer oldu resmenben normalde sicak iklimde yasayan biriyim cevremede soramiyorum onlarda bilmez burasi kişin soguk bi yer o yuzden kafam karişti
Bu alttan çıtçıtlı iyi olabilir ama dediğimin alttan çıtçıtı da yok, beli falan açılıyor hep.bende bunlardan alirim diyordum pratik diye kullanişsizsa almayim evet 10 lu hastane çıkışında da var
Benim arkadaşıma aynı doktor 3 kez farklı söyledi önce kız sonra erkek şimdi tekrar kız dedi şuan 19. HaftadaAy yok ben haziranın 15 inden sonra gidicem kendi doktoruma daha çok var ama şöyle birşey yaptım annemlerin orda istanbul beşiktaşta küçük bir devlet hastanesi var sait çiftçi diye oraya perşembeye randevu aldım bi kadın doğum doktoru çok iyi oranın inşAllah o söyler diye umuyoruz belki öyle öğrenebilirim ama net olarak haziranın 15 inden sonra öğrenicemama dediğin gibi sağlıklı olsunlarda cinsiyet hiç önemli değil
Bende varımmmBence doktor ne dediyse öle yap canım bazen erken gitmek iyi oluyor sürekli bakılması iyi olabilir. Bu arada hayırlı olsun kızçenseninle bi biz kaldık diyorduk bilmeyen artık bir ben kaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?