2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Merhaba kızlar ben bebeğimin karnımda hiç kıpırdadıgını hissetmiyorum ya da nasıl hissedilir bilmiyorum hamile olduğumu bazen unutuyorum bile göbeğim de yok denilecek kadar az hatta kaynanamların yanındayım iki haftadır o bile sordu senin niye göbeğin yok diye pazartesi eve dönünce mutlaka doktora gideceğim acaba güçsüz mü çok ben her yendiğimi attıgımdan bebek beslenemiyor mu acaba içime kurt düştü

İnşallah çatlamayız ya benim ergenlikten kalma çatlaklarım var zaten yenilerini de istemiyorum :) tabii ki öncelik sağlığımız
Valla bnm en yakın arkadaşım da ergenlikte çatladı ama hamileyken hep krem sürmüş hiç çatlamamış. Genetik kesin ama bol krem ve bol su ile inşallah çatlamayız

Gittiğim hiç bir doktor sağa yat ya da sola yat bunu yap şunu yap hamilelik için bu iyi ya da değil demiyor ilk hamlileliğim hamilelik konusunda aşırı bilinçsizim onu anladım ben hep sağa yatıyorum sıkıntılı bi durum mu moralim çok bozuk ya dünde köpek kovaladı çamur vardı kaçarken kaydım düştüm şimdi yorumları okudum herkes bebeği hissediyor ama ben hiç hissetmedim dr bana 24 haftadan sonra dedi ama bilmiyorum

Ben kullanıyorum hamile yastığı çok rahat ediyorum onunla. E bebekten almıştım

Benim doktor nemli tutmak önemli istersen zeytinyağ sür dedi ama kilo çok alırsan genetiğin yatkınsa ne kullansan da çatlar dedi canım

Biz konuşmuştuk bu konudan dün ilk defa ben sanki içimde kıpırtı hissettim. 3parca çikolata yemis yatmistim ustune bir dalgalanma hissettim göbek deligimin altında sanki 15 dk surdu. Belki başka biseydi bilmiyorum ama acaba böyle birşey olabilir mi? Şu an 20+6yim. Daha önce olmamıştı böyle sanirim

kızlar herkes aynı şeyleri hissetmez ya da yaşamaz. ben de neden olmuyor neden hissetmiyorum gibi olumsuzluk yüklemeyin kendinize. ben 15.haftada hissettim kızımı. oğluşu da aynı haftada hissettim. takılmayın yani bence.
çatlak olayına gelince tamamen irsi bence. kızımda sadece göbeğim çatladı lieraca rağmen. şimdi karnım büyüdükçe o çatlaklar baya belirginleşti. bunda da burts bee mama ve frei oil kullanıyorum. çatlarmıyım tekrar bilemiyorum. bebişim sağlıklı olsun önemli değil.
sola yatma işini bana doktorum son haftalarda önermişti.bunda hiç birşey demedi. benim zaten alerjim var ve burun tıkanıklığı yaşadığım için her türlü yatıyorum dikkat etmiyorum hiç. genelde de sırt üstü yatıyorum rahat nefes alabilmek için.
benim de bu ctesi idi detaylım yasak sebebiyle 4 temmuza aldık. 22.haftada olacağım.

Evet ya perinatolog beni çok korkuttu sonra genetiğe yönlendirdi orda bir doktora denk geldim umut bey diye Allah razı olsun ondan o bana anlattı bebeğin zten kromozamal bozukluğuyla doğacak ama bu down sendromuyla alakalı bir durum değil dedi eşin nasılsa bebeğinde öle olcak dedi ki eşimde bu hastalık olduğunu tüp bebek yaparken genetik testinde öğrendik düşükleri buna bağladı merkez ama hangi doktorla konuşursam konuşim polimorfizmin düşük yada down sendromuna yol açmayacağını söyledi hatta son konuştuğum genetikçi bunu rapora yazmalarına şaşırdım biz bunu not olarak bildiriyoruz bu bizim için genetik bozukluk değil dedi. Dediğin gibi Allah evlatlarımızı korusun. Birde iyi doktorlarla karşılaştırsın inşAllah. Bu arada en yakın arkadaşımın ikili testinde iki sonucu yüksek riskli çıktı birde bebeğin kalbinde arsa hastalığı var dendi kız perişan oldu hemen nifty yaptırdı temiz çıktı kızı şimdi 5 aylık maşAllah çok tatlı teyzesinin kuzusu bişiciğide yok

Kızlar tetanoz aşısını kaçıncı haftaya kadar yaptırmamız lazım 20. Haftada olması şart mı

Bazen doktorlar durumu abartabiliyor o zaman başk doktorlardan fikir almak her zaman doğrudur. Sen içini ferah tut komşunda olduğu gibi ikili testle hatta detaylı ultrasonla bile anneleri korkutabiliyolar ama çocuk sağlıklı doğuyor. Aynı şeyi arkadaşımda yaşadı. Allah korusun hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağımıza alırız hepimiz inş

Ben gündüz burts bee akşamları banyodan sonra lierac kullanıyorum memnunum şimdilik, dokusu çok güZel burtsbee nin limon kokulu yağlı vıcık vıcık bir his bırakmıyor senin dediğin gibi riske atamdm lieracta kullanıyorum ama

Kan sulandırıcı igneyi vurdum göbekten simdi de göbegimde icinde fındik büyüklügünde sertlik var daha önce basina gelen oldumu kizlar ilk defa oldu banada normal mi

Kızlar tetanoz aşısını kaçıncı haftaya kadar yaptırmamız lazım 20. Haftada olması şart mı
Bn 19. Haftada yaptırdım kuzum ama ne zamana kadar yapılması lazım bilmiorum inanki
Kan sulandırıcı igneyi vurdum göbekten simdi de göbegimde icinde fındik büyüklügünde sertlik var daha önce basina gelen oldumu kizlar ilk defa oldu banada normal mi
Çok normal o ödemler yüzünden iğneyi karnımın geri teptiği bile oluodu. Yani ben hem clexane hem prolutex vuruodum ödem hep oluodu maalesef

Canım iğne yaptığımız için sürekli göbek çevresinden, aşağı yukarı aynı yerler oluyor ve beze gibi sertlik oluşuyor oralarda. Ben doktora sordum, alkolle veya kolonyalı pamukla dairesel hareketlerle sil arada ya da buz gezdir üzerinde arada dağılsın dedi. Ben buz gezdiriyorum arada iyi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…