Erken zaten ben de 3 yaşını doldurunca başlıcam wc eğitimine.Çocuğun psikolojisini çok etkiliyor bu wc olayı.O yüzden hazır olması çok önemli.Bizim wc egitimi olmadi kizlar. 2.5 gün bekledim. Ama hiç anlamadi, hiç tutamiyor. Az az sürekli yapiyor. Basladigima pişman oldum, konuşmasi vs iyi diye olur sandim ama sinyallere bakmak gerektigini unuttum. Gece emmemesine rağmen sabah bezi dolu kalkiyodu mesela tutamadigini ordan anlamam lazimdi. Olabilir, henüz kaslari gelişmemistir.. bir arkadaşimda emzik emen çocuk kaçırdığını anlayamaz dedi. Yusra da da once emzik birakmistik. Eslemde bende aşırı mutsuzduk bu ne benim ne onun başarisizligi değil sadece erteledik
Konuşmayla ilgilisi olmadığını biliyorum. Yusra anne bile demiyordu ama elimden tutup goturuyordu. Gece kuru kalkmaya başlamıştı. Eslemde kuru kalkmaya başlamadan tekrar denemeyecegim bu sekilde karar aldik :) eşim bile devam etme dedi. 1 saat içinde 3 4 kez çiş yapti. Defalarca kaka kaçırdı. En son kakasini babasi temizlemiş ben disardaydim, babasindan cok utanmis annemi istiyorum diye aglamis. Sonraki gün kaka yapmadi, 2. Gun akşamuzeri yaptı. Bu şekilde devam edilcek psikolojisi yoktuAy kizlar arada okudum ama yazamadim. Busra 2.5gunn denemek cok kisa bir sure . En azindan 1hafta disini sıkmani isterdim. Oyle islana islana ogreniyorlar zaten. Illa kuru kalkmasida sart degil ben bazen 1 bazen 2 defa cise goturuyorum illaki bir duzen oluyor bir sekilde sabretmek ve annenin hazir olmasi cok onemlidefne 6gun full ustune isedi ,cinar ise 1.5gunde ogrenmeye basladi .her cocuk farkli biraz daha zaman tanimani isterdim 2.5gun cidden az kolay bir surec degil dogdu dogali beze yapiyolar sonucta. Wc egitimininde konusmakla ilgisi yok cidden bak benimmi oyle aktif konusmuyor anne cis demesi kafi cok sıkisinca hem anne ciss die bagriyo hemde kosuyo banyoya . Tutmaya alistikca disarda gecen surede uzayabiliyo ilk cocugun deil zaten sende biliyosun hayirlisi olsun .
Geçmiş olsun, son zamanlarda cok duyuyorum geniz eti sorunlarını. İnşallah yaşı uygun olduğunda sorunsuz ameliyatla hallolurBizde bugun kbb ye gittik kizlar %70genizeti buyuklugu yasi tutsa hemen yatis vercekti enn azindan eylulu bekleyelim idare edelim cok kucuk dedi ameliyat icindenize girsin bol bol diyo . Dunusum bana damacanayla deniz suyu yollarsin dimi
ahahha dünüşüm göndereyim burda çok varBizde bugun kbb ye gittik kizlar %70genizeti buyuklugu yasi tutsa hemen yatis vercekti enn azindan eylulu bekleyelim idare edelim cok kucuk dedi ameliyat icindenize girsin bol bol diyo . Dunusum bana damacanayla deniz suyu yollarsin dimi
Tetanoz bende doğumdan sonra yaptırdım ama bitti mi hiç bilmiyorumDün eslemi ara izleme asm ye götürdüm. Benimde 5. Doz tetanoz kalmis gelmisken yapalim dedi ben aşılandimhâla kolum acıyor ya bugunde sel gibi akan yagmurda islandik o da etkiledi mi anlamadimki aksam daha da artti agri
Ananemde anlatir hep en temiz annem birakmis 1.5 yasindaymisahahha dünüşüm göndereyim burda çok varçeşmeden bile arıtılmış deniz suyu akıyor burda sen düşün
Tetanoz bende doğumdan sonra yaptırdım ama bitti mi hiç bilmiyorumdün akşam babamız işten erken geldi dışarı çıktık birlikte Selin’in çıkarken bezini değiştirdim geldiğimizde full şişti bezi söyleyeceklerim bu kadar tabiki tutmayı vs öğrenecekler zamanla biliyorum da işin makarasındayım ama koca karıların ‘ay daha bıraktırmadın mıııııı, ben cocuuma 1,5 yaşında bıraktırmıştımmm, aaaaa öğretemedin miiiiii’ demeleri başladı yaaaa sabır çekiyorum bende
Bana anormal bi tepki gelmedi acikcasi kendimi ne kdar kotusune hazirlamissam artikKonuşmayla ilgilisi olmadığını biliyorum. Yusra anne bile demiyordu ama elimden tutup goturuyordu. Gece kuru kalkmaya başlamıştı. Eslemde kuru kalkmaya başlamadan tekrar denemeyecegim bu sekilde karar aldik :) eşim bile devam etme dedi. 1 saat içinde 3 4 kez çiş yapti. Defalarca kaka kaçırdı. En son kakasini babasi temizlemiş ben disardaydim, babasindan cok utanmis annemi istiyorum diye aglamis. Sonraki gün kaka yapmadi, 2. Gun akşamuzeri yaptı. Bu şekilde devam edilcek psikolojisi yoktu
Oooo hesapsiz ignelendin desene ayyDün eslemi ara izleme asm ye götürdüm. Benimde 5. Doz tetanoz kalmis gelmisken yapalim dedi ben aşılandimhâla kolum acıyor ya bugunde sel gibi akan yagmurda islandik o da etkiledi mi anlamadimki aksam daha da artti agri
Uuuuu cok guzeell bizim ihtiyacimiz olanahahha dünüşüm göndereyim burda çok varçeşmeden bile arıtılmış deniz suyu akıyor burda sen düşün
Tetanoz bende doğumdan sonra yaptırdım ama bitti mi hiç bilmiyorumdün akşam babamız işten erken geldi dışarı çıktık birlikte Selin’in çıkarken bezini değiştirdim geldiğimizde full şişti bezi söyleyeceklerim bu kadar tabiki tutmayı vs öğrenecekler zamanla biliyorum da işin makarasındayım ama koca karıların ‘ay daha bıraktırmadın mıııııı, ben cocuuma 1,5 yaşında bıraktırmıştımmm, aaaaa öğretemedin miiiiii’ demeleri başladı yaaaa sabır çekiyorum bende
Sagol arkadasim insallah rahat edememesine daha cok uzuluyorum sagligina kavussun insallah evladim. Bende su 2gaftada 3akrabam cocuguna genizeti ameliyato ettirdi yaa cok yayginGeçmiş olsun, son zamanlarda cok duyuyorum geniz eti sorunlarını. İnşallah yaşı uygun olduğunda sorunsuz ameliyatla hallolur
Ne bikeyim bama bublar efsane gibi geliyor ama benide annem 1yasinda biraktirmis iste ozamanlar elde bez yikaniyordu erken birakma cabasi ondandi demekkiAnanemde anlatir hep en temiz annem birakmis 1.5 yasindaymis
Evet ya hâla ağrıyor ama bende bu aralar ev işine sardım.o gün yapmadim ama dün biraz eslemi kucakta tasidim falan. Zaten artik kol bel kalmıyor kucak deyinceOooo hesapsiz ignelendin desene ayyagriyomu bugunde
Muhtemelen oyledir annemin zamanında ne bağlıyorlardi acabaNe bikeyim bama bublar efsane gibi geliyor ama benide annem 1yasinda biraktirmis iste ozamanlar elde bez yikaniyordu erken birakma cabasi ondandi demekki
Bende bu yil cok duydum. En son karsi komşum söyledi okul kapanınca yaptircam diye. Ben yusra dan cok suphelenmistim surekli hastalanıyor diye ama kbb ye iki kez götürdüm birşey cikmadi. Allah sifa versinSagol arkadasim insallah rahat edememesine daha cok uzuluyorum sagligina kavussun insallah evladim. Bende su 2gaftada 3akrabam cocuguna genizeti ameliyato ettirdi yaa cok yaygin
Aynen öyle dünüş bi de bunu diyen kadının (50) annesi(75vardırUuuuu cok guzeell bizim ihtiyacimiz olandunus adresi yaziyorum sana artilmamis dumduk olandan gonder hee . Hahahaha valla annem bama 1yasinda igretmis ben 5yasina kadar altima kacirdigimi hatirliyorum islanan carsafi kendimin cikardigimi falan hatirliyorum erken ogretmek marifet degil . Basladiktan ve sabredebikdikten sonra hepsi zamanla oturuyor . Banada kocakarilar aferin kizim iyi iyi dio ogrettim is becerdimya
Benimki gorunusu zayif ama cok agir bence bana agir yaniEvet ya hâla ağrıyor ama bende bu aralar ev işine sardım.o gün yapmadim ama dün biraz eslemi kucakta tasidim falan. Zaten artik kol bel kalmıyor kucak deyince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?