2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    352
Bende ilk cocuktayken her yer pür pak temiz olsun diye ugrasirdim. Her gece oyuncak toplardim. Simdi onlari bile ellemiyorum. Odanin her yerinde oyuncak. Toplamamla dagitmasi bir oluyor. Virüs nedeniyle gelen gidende yok. Saldim yakasina. Gün icerisinde bir iki kere hepsini bir yere topluyorum o kadar.
Bazen benimde toplayamadığım oluyor işte o zaman sinirlerim bozuluyor 😂
 
Bayram sonrası iş başlıyor benim. Normalde 2 ay daha ücretsiz izin kullanıcaktım ama çok bunaldım çalışmak istiyorum. Patronum evden çalışabilirsin o 2 ayı anlaşırız falan demişti bende evden çalışcam heralde hem bebeğimle olmuş olurum. Annem gelir işleri yapar bebekle ilgilenir bende çalışırım. 6 aylık olhncada işe başlarım. Bebekle ilgilenmek çok güzel ama ben alışkın değilim hergün evde olmaya hele bu corona beni mahfetti psikolojim bozuldu evde ev işi yapmaktan.
Başka işe başlıycak olan var mı?
 
Deme bunu deme.
Bebekten bebeğe o kadar fark var ki.
Oğlumda kafayı yiyordum insanlar neler yapıyor, ben çorba bile karıştıramıyorum diye.
Çocuk huysuz ama ben de beceriksizim herhalde derdim.
Kızımda anladım sorun kesinlikle bende değilmiş 😁
İyi o zaman içimi rahatlattın😂
 
bugun evi süpür sil ,pilavı,yemekti,tatlısıydı,sut geldi kaynat yogurt yap, ramazan olunca,oglani da yikadim ben ve kizim yikancaz iftardan sonra sofra toplanacak gözümde büyüyor yoruldum resmen yaaa
 
Ekliyim o zaman tane kimyonum yok çekilmişle olur mu ki? Valla bana anason iyi geliyordu ama kızımda pek işe yaramadı.


Yaa. Kıyamam ona. Erkek bebeklerde daha öok oluuormuş sanırım. Kolik tüm bebekler yaşıyor ama şiddeti süresi farklı oluyomuş. Benim kızda da var.. İyi yaklaşmak lazım bacım o zaman bebekte kolay atlatıyor. İnşallah kısa sürer çok çekmez minnoşlar ♥
İnşallah canım 🙏
 
Cnm uzme kndini sen uzulursen sutunde azalir ,biz bebeklerimizikilo alsin diye emzirmiyormuzki senin sicakligin, kokun,kalp atisin hepsi onun icin cok ama cok kiymetli her bebek ayni kiloyu alamaz ayni olcude buyuyemez ilk 3ayda dogumkilosunu 2ye katlamışsa hicbir sorun yoktur ..
Yeterki hasta olmasinlar benim ilk oglum sadece ilk 2ay iyi kilo aldi 3.ay gastro gecirdi 4.aydada dis çıkarınca hep zayif kaldi ona ragmen doktoru yinede ekgida icin bile 6.ayi bekletti herzaman ben az almis dedikce hayır kilosu gayet iyi obez mi olsun dedi simdide kilolu degil ama alistik artik surekli boyuna aliyor..senin bebeginde belki oyle olur uzun yazdim biraz cunku ne kadar uzuldugunu anlayabiliyorum hergoren kilosunu sordukca icim acirdi
İlk uc ay değil ilk 6 ayda dogum kgsunu 2 ye katlamasi lazim :)
 
Yalnız değilsin bende 2 haftadır bir kere yemek yapabildim. Uyudugunda bisiler yapayım diyorum 20 dk uyuyo bişi yapamıyorum. Kendim kahbaltıyı zor yiyorum valla. Artık umursamıyorum.
Ee siz me yiyorsunuz o zaman😂 ben kahvaltıda bide yemekte kv. Lerdeyim😂😂
Benimkide öyle uyumaya başladı evi toplayıp çamaşırları anca ayarlıyorum o kadar amaan geçecek bu günlerde
 
'nu arada kizlar oglu mu yikiyorum aksama sacları yaglaniyor,kokuyor demistim buradan bi kaç arkadaşım benimki de öyle demisti saçını kesince farkettim ki onlar kobakmis az olduğu icin anlamamışım , yüzündeki gibi egzama sanmistim,bugun banyodan bi iki sat once badem yagi sürüm saçlarına bolca buzundakiler de banyodan once o derileri bebek saç fırçası ile fırçaladım o deriler cikti ilk şampuanlamadan sonra da fırçaladım su anda hepsi gitti bklm ne zaman kokacak bi sonraki banyoya da yaparim biter kizimda da vardi boyle gecti
 
İlk uc ay değil ilk 6 ayda dogum kgsunu 2 ye katlamasi lazim :)
cnm benim kız hic katlamadı bebeklerin yapısıyla alakalı oğlumda ikiye katlar,3 'le çarpıp 5 e böler 😂😂😂 kizima cok üzülüyordum dr a bile götürdük diyet verdi kg alması icin yok yiyor yerinde durmuyor :)
 
Aynen bende acaip takığım. Kv i o konudan dolayı sevmiyorum 😂 yani aslında çok iyi anlaşarız seviyorum ama çok dağınık ve temizlik yapmayı sevmiyor bende uyuz oluyorum. Bebeğimin dolabı bile düzen nizam içinde her şey kategorize edilmiş 😂 dolaplarımın içi bozulsun asla istemem. Ortalık dqğılınca ruhum daralıyor. Dün mesela oğlum hiç durmadı etrafı toplayamadım psikolojim bozuktu 😂 bugün topladım kyfim yerine geldi.
Haha yeminle aynıyız geçen gün akşama kadar evi toplayamadım nasıl moralim bozuk nasıl sinirlerim bozuk bkıp bakıp gözümle topluyorum 😂 sonrasında ilk işim ortalığı toplamak herşeyi yerine kaldırmak oldu. Bizim dolaplarda öyle bide katlayıp koyduğum kıyafetlerde aynı hizada olmalı hepsi aynı katlanmalı😂😂
Alt değiştirme kutusu da yaptım bezler ıslak mendil krem hepsi o kutuda düzenli😂😂 her alt açmada düzenliyorum bıkmadan ayy ben hastaymışım meğer😂
 
Canım valla let go dan ikinci el aldım 140 tl ye gayet temizdi eve gelincede hemen sildim kılıfınıda yıkadım öyle kullanıyorum. Zaten kısa süreli kullanılcak diye gidip bir sürü para vermek istemedim. Bak şu modeli tek parmağımda sallıyorum.bazen ayağımla sallıyorum yemek yaparken falan uyanırda durmazsa gayet rahat ettim.
Ben 2,3 ay kullanılıyor diye biliyordum o yüzden ikinci el aldım. Ama aynısından kuzenimin var bebeği 7 aylık o hala kullanıyor. 20 kiloya kadar kullanılabildiği yazıyor canım. Sıfır fiyatı 350 tl civarı. Ben memnun kaldım baya ona koyuyorum yemeğimizi rahatça yiyoruz. Durmazsa ayağımla oturduğum yerden sallıyorum bize bakarak susuyor. Otomaik olsa daha iyi olurdu belki ama çok para vermek istemedik.
Canım iki büklüm durmaz mı içinde benim kafamı o karıştırıyor? İçinde uyanıkken ne kadar oyalananiliyor?
İşe başlamayı sormuşsun ben de başlayacağım öncesinde yıllık izinleri kullanıp sen kamuda mısın? Bebeğine annen mi bakacak işteyken?
 
Kızlar ben hep ana kucağında uyutuyorum gece-gündüz.
Beşikte uykusu kısalmaya başlamıştı.
Pusette, ana kucağında daha iyi uyuyor bebeler.
Gittiği yere kadar.
 
Bayram sonrası iş başlıyor benim. Normalde 2 ay daha ücretsiz izin kullanıcaktım ama çok bunaldım çalışmak istiyorum. Patronum evden çalışabilirsin o 2 ayı anlaşırız falan demişti bende evden çalışcam heralde hem bebeğimle olmuş olurum. Annem gelir işleri yapar bebekle ilgilenir bende çalışırım. 6 aylık olhncada işe başlarım. Bebekle ilgilenmek çok güzel ama ben alışkın değilim hergün evde olmaya hele bu corona beni mahfetti psikolojim bozuldu evde ev işi yapmaktan.
Başka işe başlıycak olan var mı?
Rapor almakla uğraşmasam da hazır okullar kapalıyken başlasam diyorum ben de.
Ama evden ders yapmam gerekecek, onu da istemiyorum sanki şu an.
 
Doktorumuz mamayı sütümde azalma olursa diye elimde bulunması için verdi. Şimdi başlamayacağız... Ama muhtemelen azalacak sütüm ve ihtiyaç duyacağız. Çok üzülüyorum
Üzülme, asıl üzüntü etkiler sütünü. Senin kestigin her şeyi ben de kesmiş durumdayım. Et ve bakliyata yüklendim. Hâlâ rahatsız eden bir şeyler var ama bulamıyorum. Bulgur köftesi deneyebilirsin. Uzun süredir emzirme sırasında diğer göğsüm akmıyordu. Dün onun sayesinde birkaç damla aktı. Sütünü artiran yiyecekleri illa bulursun.
 
Back
X