Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334

Sağlık ocağında mı ölçüldü

evet , tam 2 aylikken 40 di, bugün sağlık ocagi 41 ölçtü.hic bisiy demedi, yarın aşı icin tekrar farkli bi sağlık ocağına gidicem onlara sorim..

kızlar bebislerinizin baş ölçüsü kaç? bizim ki biraz yüksek çıkıyor disardan baktığımda bedene göre normal gözüküyor ama persentile baktigimda ortalama 36.5 cm yazıyor bizim 41 çıktı
Benim oğlumun da geçen hafta 2 aylık aşııs vardı o zaman ölçüm yapıldı. 59cm 5100gr baş 39.5. Baş çevresi yüksek değil mi dedim sağlık ocağı ebemiz de boy ve kilosuna göre normal dedi. Hepsi üst sınırdaymış.

benimki de 5 kilo 56 cm ,gerci bence boyu eksik ölçtü çocuk başı yamuk duruyo dedim.."yoo normağğlll bakın" dedi..ben sağlık ocaklarının baş belasi oldum..burayi da şikayet edicem suan sikayet dilekcemi yaziodum..sizede anlatim kisaca
ben annemlerin yazligndayim suan,canakkalenin cok az nüfusa sahip bir köyü burası.canim yurdum insani doktor bize bakmaz hensire bize bakmaz diye her derdini yutuyor burda..onlar yuttukca aile hekimi sanmış kendini prf.Gazi Yaşargil..
hemsire bana gecen hafta randevu vermis olmasina ragmen asiya gittim bugün,bana dedi ki ben aşı acamam tek bebek için,o aşı karma ayni asi 10 bebege vuruluyor harcayamam.napmam lazım dedim ilceye gidin onlar BELKİ açar dedi..
dusunsenize acmazsa Çanakkale merkeze o da acmazsa heralde İstanbul'a geri yollicaklar beni:) dedimki diyelim arabam yok,ya da ehliyetim yok bebegimle ilceye nasıl gidicem ya da olmayan bebekleri napiyosunuz?
"yağniiiii bi sekilde gidiyolar" dedi.
neyse zaten cimere yazicagim için cokta ustune gidip yipratmadim.
kizlar icerisi bomboş, zaten az nufuslu bir yer..denize sifir sirin bie tatil köyü..
yani bi insan orda gorev yaptığı için hastalarına daha bi sahip çıkmalı ben oyle düşünürdüm en azından.istanbuldakiler ne yapsın yazik ya..
neyse hemsirecigimizin yanından ayrilip doktor beye bi selam vereyim dedim.
çünkü aklımda goz muayeneyesi vardi,hani cok guvendigimden deil de olur ya kayma falan vardir ben farketmemisimdir alıp göz dr.gotururum diye..
neyse kapıyı tiklattim girdim içeri dedim böyle böyle gozune bi bakarmisiniz?
" hmm eee yani simdi.., neyse..hmm"
bu arada cekmecede araniyor biseyler..
neyse aradigi cihazi buldu nihayet göz icin olan o ışıklı aleti..kimligi istedi uzattim kucagimda bebek, "aa aletin pili yok yaaa.."
siz bence onu ilcede cocuk doktoru falanca bey var ona götürün" dedi..
olur dedim falanca beye götürürüm..
çıktım ellerim bombos eve döndüm..
şimdi ben haksizmiyim sikayet etmekte?
bence bi silkelenip kendine gelirler...
bu arada yine cok uzun yazdim
okuyanlar hakkını helal etsin, icimi dökmek istedim:)

Kazandıkları parayı nasıl rahat bir şekilde yiyorlar acaba. Sana gün verdiğine göre 10 ya da 10a yakın bebeğe de aynı zamana gün vermiş olması gerekirdi. Eğer bebek sayısı dolmadıysa seni arayıp bilgi vermesi lazımdı. Ne biçim sağlık ocağı ki kullandıkları aletin pili yok. Bakanlık teftişe bir gitse ayvayı yerler. Bu ilgisizlik küçük yer olmasından değil onların vutdumduymazlığından. Benim ablam İstanbulda gebelik boyunca bir kere bile sağlık ocağı tahlil yapmamış. Hep doktorun yapsın demişler. Allah böylelerine eline düşürmesin

AMİN canım, o insanları sindirmisler ama sert kayaya çarptılar, Cimere yazdım az önce varsın onlar düşünsün şimdi..

Biz bugun sağlık ocağına kontrole gittik hatta kontrolumuz çarsambaydı gidemedik cuma günü aradı hemşire hanım unutmadımız demi diye birde kendi cep tel no dan aramış sıkıntı olursa bu benim kendime ait cep telim diyo

Merhaba mayis anneleri nisan annelerinden geliyorum sizlere bir sorum olacak...

Bebegim 3 ay 14 gunluk daha ama ek gidaya gececek nasil olsa ve o zamana kdar suan neler hazirlayip dolaba koyabilirim.
Suan erken herseyi taze ve gunluk hazirlamalisin ama soyle birsey yapabilirsin bezelye taze fasulye vs gibi taze sebzeleri buzluga atabilirsin kucuk porsoyonlar halinde zamani geldiginde cikarip pisirirsin

sut tazikliyse kaciriyor sevmiyor öyle bende sagiyorum biraz ohle emziriyorum
Merhaba mayis anneleri nisan annelerinden geliyorum sizlere bir sorum olacak...

Bebegim 3 ay 14 gunluk daha ama ek gidaya gececek nasil olsa ve o zamana kdar suan neler hazirlayip dolaba koyabilirim.
Mesela.seftali,kayisi konabilir.ama ben.acikcasi hazirlamiyorum.herseyi mevsiminde yesin.ama domates komaervesi yapilabilir corbalarina katmak ici guzel olur.

sut tazikliyse kaciriyor sevmiyor öyle bende sagiyorum biraz ohle emziriyorum

Mesela.seftali,kayisi konabilir.ama ben.acikcasi hazirlamiyorum.herseyi mevsiminde yesin.ama domates komaervesi yapilabilir corbalarina katmak ici guzel olur.
Domates buzlukta kötü olmaz mi canm nasil koyacağım

Suan erken herseyi taze ve gunluk hazirlamalisin ama soyle birsey yapabilirsin bezelye taze fasulye vs gibi taze sebzeleri buzluga atabilirsin kucuk porsoyonlar halinde zamani geldiginde cikarip pisirirsin
Bende buzluk icin sordum ki mevsimi gecen seyleri de yiyebilsin diye. Fasulye yi nasi yapiyorsun canm bezelyeyi flan ek gidaya geçişte hemen veriyor musun snrasinda mi.?

Domates buzlukta kötü olmaz mi canm nasil koyacağım
Cnm ben gecen yil rondadan gecirdim sonra olan karisimi az zeytinyagiyla kaynattim sicakken kavonaza koydum ters cevirdim soguyunca normal kapali bir mufak.dolabina koydum bisey olmadi.ama cok.guzel.domates corbalari menemen taze fasulyede kullandim.

Ek gida da ben az az kendi yediklerimizden den tattirmak istiyorum ilk oglumda hep dikakt ettik cok yemek secti ikincide o kadar dikkat etmedim herseyi verdim alerjik.seyler.haric.masallah hic yemek.secmedi kizimdada cok kasmiycam insallah

Rica ederim. Burun aspiratörü kullanıyorum Bruno kullandım ama yedek ucu bitti şimdi eşim başka bir marka almış aslında uçlar çok farketmiyor gibi geldi bana. Bizde de mukus tamamen çıkmıyor o yüzden mecbur bir de aspire ediyorum rahatlasın diye

Bende buzluk icin sordum ki mevsimi gecen seyleri de yiyebilsin diye. Fasulye yi nasi yapiyorsun canm bezelyeyi flan ek gidaya geçişte hemen veriyor musun snrasinda mi.?
Soyle hepsini ayiklayip buzluga attim ortalama yarim kiloluk porsiyonlarla ben kisin ek gidada agirlikli olarak karisik sebze corbalari yapiyorum mesela buzluktan azar azar bezelye fasulye birazda o anki mevsim sebzesi neyse tenecreye koyuyorum birazda patates havuc zeytinyagi pisirip blenderdan geciriyorum cok faydali oluyor epey besleyici ve doyurucu oluyor ben muhallebiyo bile eger fazla cikarsa kendi sutumden cikmazsa devam sutunden yapardim diger ccuklarimda

Dün şikayet ettiğim sağlık ocağı yanlış ölçmüş baş cevremizi, aslında 39.5 imiş, çok şükür bir sıkıntı yok..2. ay asimizi da olduk.umarim ateş olmaz, çünkü vücut direnc gostersin diye calpol vermek istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…