Magnezyum kasılmaları engelliyor canım. O yüzden ben de doktora sordum içeyim mi artık diye, bırak artık dedi. Eh bacağım kasılıyor o yüzden ama içsem bu kez de doğuma.engel olacaktı belki.Kızlar magnezyum ile ilgili brişwyler yazmışsınz doğumu mu engelliyor anlamadım doktor bana bir şey demedi gerçi ben kabız olmamak için içiyorum en başından beri
Kız benim takıntıları yazsam roman olurKızlar çok bunaldım evde pöf içim şişti yahuuher gün bir öncekinin tekrarı olmaya başladı dışarı çıkmayınca. Hava da kapalı. Forum da hareketsiz kızlaarrr canlanın hadeee
Herkes garip olduğunu düşündüğü bir takıntısını yazsın hadi bir konu açmış olalım gülelim biraz
Ben başlıyorum : dışarı çıkacağım zaman sokak kapısını kapatmadan önce anahtara elimle dokunmadan kapıyı kapatamıyorum. Çantamdaki anahtarı görsem de elimle ellerim emin olurum orada olduğuna
yok ya kasilmaları azaltiyor ya.onu dedik.dogumu engellemiyor ya. sen doktoruna daniş canim.Kızlar magnezyum ile ilgili brişwyler yazmışsınz doğumu mu engelliyor anlamadım doktor bana bir şey demedi gerçi ben kabız olmamak için içiyorum en başından beri
merhaba kizlar, mesajlarınizi okumaya çalışıyorum ama yetişemiyorum. doğum yapan varsa gözünüz aydin.
kuzucuk sarılık olmasin diye çok uğraştım ama basaramadim. şimdi fototerapi alıyoruz. 4 saat bugün 4 saat de yarın alacağız. ondan sonra da sürece bakılacak. korkuyordum başıma geldi. Rabbim şifa versin bize ve tüm hastalara.
hepinize kolayliklar diliyorum. hamileligin son sürecinde ve dogumda.
Kuzum demeden yapanı çok nadir. Eşime sağ olsun kv hiçbir şey yaptirmamis. Şimdi bana diyor yaptır diye. E sen ekmek bile aldırmamissin adam alışmış. Geçen kp görmüş elinde poşetlerle eşimi. Şaşırmış gelmiş kv ye anlatmış hoşlarına gitmiş bi de bana onu anlatıyoBen bir şey sorucam kızlar ama istemeyen hiç okumasın uzun olabilir karantina günlerinde bende buna taktım. Şimdi benim eşim çalışıyor ben ev hanımıyım. Çalışmaktan yana gönlüm ama olmadı mülakatta elendim vs..
Yine denicem bu yıl kpss girmeyi falan düşünüyorum. Neyse konu nerden nereye gelecek ama ilk evlendiğimiz sıralar eşim pek yardımcı değildi ev işlerine. Hamile kaldıktan sonra benim söylememle ev süpürmeye başladı. Ben söylersem yapıyordu. Arada kahvaltı hazırlar, çay demler, bazen yemek yapar bunlar yaptığı şeyler.. Ama düzenli değil arada sırada dediğim gibi. Ortada yemek yoksa falan hiç söylenmez anlayışlı aslında her konuda. Şimdi biz 3 ay ayrıydık o çalıştı ben annemin yanındaydım eve döndük tekrar. Artık her şeyi ben yapıyorum. Dün evi süpürelim dedim geçiştirdi. Bugün yanında kendim yaptım asla yardım edeyim demedi ve çıktı gitti hiç işi olmamasına rağmen. Çok uzun oluyor yazı ama kısaltamıyorum affedin okuyanlar :)
Normalde her işimi kendim yapıyorum şükürler olsun zorlanmadan ama bugün çok zoruma gitti yaptığı. Neden yardım etmek bu kadar güç geliyor? Yaptığı sadece süpürge.
Banyoymuş, ütüymüş, çamaşırmış bunlardan bir haber..
Nasıl alıştırıcam onu bana destek olmaya.
Mesela misafir gelsin bana yardım etmesi bile annesine batıyor o derece alıştırmamış el bebek gül bebek yetişmiş.
Doğum baya yaklaştı bana destek olsun istiyorum ben demeden kendi görsün bazı şeyleri ama çok şey bekliyorum demi?
Of ya normal zamanda kafama takmayabilirim ama bugün maalesef işin içinden çıkamıyorum.
Bende de daha çok var ama biriyle başladım.Magnezyum kasılmaları engelliyor canım. O yüzden ben de doktora sordum içeyim mi artık diye, bırak artık dedi. Eh bacağım kasılıyor o yüzden ama içsem bu kez de doğuma.engel olacaktı belki.
Kız benim takıntıları yazsam roman olur
canim gözün aydın. Allah analı babali saglikla büyütsün kuzunu.Merhaba kızlar bende doğurdum 2730 doğdu sıkıntısı yok ama genel anestezi olduğu için ben çok zorlandım omuzlarım çok ağrıyor sıcak uyguluyorum rabbim hepinizi kurtarsın bu arada asla yalnız olmaz eşim tecrübeli olmasına rağmen çok zorlandı mutlaka anne yada kyv olmasa bile eşiniz olsun
Benim çok takıntım var ya.. Mesela yatmadan önce mutlaka mutfağa gider ocaklatın kapalı olduğunu görsem dahi elimle hepsini tekrar kapama yönüne doğru bastırırım. En son tekrar gözle kontrol eder, mutfak kapısını kapatırım. Yani bunu bildim bileli yapıyorum, ailemle yaşarken ev dubleksti bide, hiç üşenmeden inerdim uyumadan evvel..Kızlar çok bunaldım evde pöf içim şişti yahuuher gün bir öncekinin tekrarı olmaya başladı dışarı çıkmayınca. Hava da kapalı. Forum da hareketsiz kızlaarrr canlanın hadeee
Herkes garip olduğunu düşündüğü bir takıntısını yazsın hadi bir konu açmış olalım gülelim biraz
Ben başlıyorum : dışarı çıkacağım zaman sokak kapısını kapatmadan önce anahtara elimle dokunmadan kapıyı kapatamıyorum. Çantamdaki anahtarı görsem de elimle ellerim emin olurum orada olduğuna
Herşeyin farkında aslında canm da diyemiyor da beraber yaşadığımız için hem onlarla kavga etse bende direk diyeceğim ayrı ev diye onu da düşünüyor büyük ihtimal napsın. Hem çalışıyor hemde çalıştığı iş yerinin servisini sürüyor. Akşam 7 de gelip 11.buçuk da geri servis için gidiyor 1 gbi geliyor sabah da servis için erken kalkıyor ek para gelsin diye sırf uykusuz kıyamıyorum daHadi insallah canim senin icin cabalamasi guzel bisey en azindan kendi evinizde daha huzurlu olursun karisan eden olmaz bugunlerde de idare et yavrun icin onlar stres icin olursa dogunca bile etkisi devam ediyormus o yuzden onun icin kendini mutlu edecek seyler bul
16 çıktı canım. 13 son değermiş.
Canım Iki konusmayi birbirine karıstirmisim pardon.Onlar nasil insanlar yok artık denecek durumda. sen benim az önce yazdiklarimi unut. Ben karsindakileri insan sandim. Yaptikları cok fena sen ne yap ne et kendini ve çocugunu koru. Boyle bir durumda bosanma durumuna tabiki gelinir. Sendeki görumce degilmis. Allah çocuguna sağlık uzun ömurler versin sanada sonsuz sabir diliyorum. esin kotü biri degilmis, bebişin olunca bak nasılda dahada değerli olacaksin.Cok güçlü görünme en ufak birşeyde eşinden yardım iste. Bunu tatli tatli iste, zorlandığını görsün hem daha simdiden, alıştırsın kendini adasın yuvasina kendini.Tam soruyu anlamadım canm. Boşanma aşamasına öyle ufak şeyler kesinlikle değildi ablasının bana olan tehditleri flan vardı canm bi ara dövmeye yürüdü yere fena itti düştüm filan bende polisi kapıya dayadım eşim sırf ben polis cagirdim diye bana kızdı olaylarım öyle oldu yani. Boşanma derecesine getirdi eşim bende boşarsan boşa ablanın yaptıklarından snra dedim sonra ben o lafindan snra uzak durdum konuşmadım hiç çocuk yapma planları kurdu hemen kocam 1 ay snra benim minnoş oldu
Allah yardimciniz olsun esine helal olsun. Sorumluluk alan adam iyidir, o iş temposuna ragmen birde evde idare etmeye çalısıyor, tebrik ediyorum. İnsallah hersey yolunda giderde kendi yuvaniza kavusursunuz. Ama bu surecte esinle arana dikkat et, sevgini koruki ciktığinda kaldiğiniz yerden devam edebilesiniz. Birbirinizi o canavarlar için yipratmayın.Herşeyin farkında aslında canm da diyemiyor da beraber yaşadığımız için hem onlarla kavga etse bende direk diyeceğim ayrı ev diye onu da düşünüyor büyük ihtimal napsın. Hem çalışıyor hemde çalıştığı iş yerinin servisini sürüyor. Akşam 7 de gelip 11.buçuk da geri servis için gidiyor 1 gbi geliyor sabah da servis için erken kalkıyor ek para gelsin diye sırf uykusuz kıyamıyorum da
İnşallah heme atlatr kuzucukmerhaba kizlar, mesajlarınizi okumaya çalışıyorum ama yetişemiyorum. doğum yapan varsa gözünüz aydin.
kuzucuk sarılık olmasin diye çok uğraştım ama basaramadim. şimdi fototerapi alıyoruz. 4 saat bugün 4 saat de yarın alacağız. ondan sonra da sürece bakılacak. korkuyordum başıma geldi. Rabbim şifa versin bize ve tüm hastalara.
hepinize kolayliklar diliyorum. hamileligin son sürecinde ve dogumda.
Ya işte daha bayramda olaylarım çok oldu ablası fesat yine olay çıkardı biz de eşimle dedesi gile gittik ailesinden uzak bayram geçirdik çok da keyifliydi. Herkes diyordu işte evlenip gidince ev sana kalacak bilmem ne diye bana durup durup mesaj atıyordu ben uzaktayken ondan o ev benim sen kimsin flan sanki evi isteyen benmisim gbi bunlarla bana kin besledi anlayacağın. Kocamdan kıskandı beni benden uzak tutmaya çalıştı eşim arayı buldu. Ikinci evliligim canm birde benim eşim de aynı çocuk yok her ikimizde. Sırf beni sinir etmek amaclı eşimin ilk şeylerini anlatıyordu ben umursamadım hiç ama inatla hep anlattı. Biliyodm eşim o insanla hiç mutlu olmamış. Biz eşimle o konuları önceden konuşup aşmıştık zatenCanım Iki konusmayi birbirine karıstirmisim pardon.Onlar nasil insanlar yok artık denecek durumda. sen benim az önce yazdiklarimi unut. Ben karsindakileri insan sandim. Yaptikları cok fena sen ne yap ne et kendini ve çocugunu koru. Boyle bir durumda bosanma durumuna tabiki gelinir. Sendeki görumce degilmis. Allah çocuguna sağlık uzun ömurler versin sanada sonsuz sabir diliyorum. esin kotü biri degilmis, bebişin olunca bak nasılda dahada değerli olacaksin.Cok güçlü görünme en ufak birşeyde eşinden yardım iste. Bunu tatli tatli iste, zorlandığını görsün hem daha simdiden, alıştırsın kendini adasın yuvasina kendini.
Çocuktan sonra ve görümce evlendikten snra durulduk smdi kaynana var o da umrumda değil çocuğumu düşünüyorum artık herşey onun sağlığı için bazen sınır olsamda böyle üzüldüğümde kipirdaniyo ya o beni kendime getiriyor canm. Inşallah düzelecek belki 1 sene daha sabretmek zorunda kalacağım ama geçecek buna eminimAllah yardimciniz olsun esine helal olsun. Sorumluluk alan adam iyidir, o iş temposuna ragmen birde evde idare etmeye çalısıyor, tebrik ediyorum. İnsallah hersey yolunda giderde kendi yuvaniza kavusursunuz. Ama bu surecte esinle arana dikkat et, sevgini koruki ciktığinda kaldiğiniz yerden devam edebilesiniz. Birbirinizi o canavarlar için yipratmayın.
Canım malesef ki bu biraz kişilik biraz da yetiştrlmeyle alakalı. Sen söyleye söyleye alıştırırsan ne ala. Ama ben yapamayacağını düşünyorm. Karamsar oldu ama gördüğüm öyle. Baştan beri böyle gelmişse böyle de gider gibi malesef. Benm eşim her konuda yardım eder sağolsun o konuda hiç sıkıntı yaşamadım. Söylemeden herşeyi yapar yoksa asla ikinci çocuğa girişemez bunalıma girerdim.Ben bir şey sorucam kızlar ama istemeyen hiç okumasın uzun olabilir karantina günlerinde bende buna taktım. Şimdi benim eşim çalışıyor ben ev hanımıyım. Çalışmaktan yana gönlüm ama olmadı mülakatta elendim vs..
Yine denicem bu yıl kpss girmeyi falan düşünüyorum. Neyse konu nerden nereye gelecek ama ilk evlendiğimiz sıralar eşim pek yardımcı değildi ev işlerine. Hamile kaldıktan sonra benim söylememle ev süpürmeye başladı. Ben söylersem yapıyordu. Arada kahvaltı hazırlar, çay demler, bazen yemek yapar bunlar yaptığı şeyler.. Ama düzenli değil arada sırada dediğim gibi. Ortada yemek yoksa falan hiç söylenmez anlayışlı aslında her konuda. Şimdi biz 3 ay ayrıydık o çalıştı ben annemin yanındaydım eve döndük tekrar. Artık her şeyi ben yapıyorum. Dün evi süpürelim dedim geçiştirdi. Bugün yanında kendim yaptım asla yardım edeyim demedi ve çıktı gitti hiç işi olmamasına rağmen. Çok uzun oluyor yazı ama kısaltamıyorum affedin okuyanlar :)
Normalde her işimi kendim yapıyorum şükürler olsun zorlanmadan ama bugün çok zoruma gitti yaptığı. Neden yardım etmek bu kadar güç geliyor? Yaptığı sadece süpürge.
Mesela misafir gelsin bana yardım etmesi bile annesine batıyor o derece alıştırmamış el bebek gül bebek yetişmiş.
Doğum baya yaklaştı bana destek olsun istiyorum ben demeden kendi görsün bazı şeyleri ama çok şey bekliyorum demi?
Of ya normal zamanda kafama takmayabilirim ama bugün maalesef işin içinden çıkamıyorum.
Ay kız ne güzel rüyaymış öyleAy kızlar rüyamda balya balya paralar vardı. 200lükler 100lükler. Karşımda duruyor hepsiUyandım ve dilim damağım kurumuş, saç baş dağınık, pijamam sıvanmış. Tam bir hayal kırıklığı hüsran
Bence en garip takıntı benimKızlar çok bunaldım evde pöf içim şişti yahuuher gün bir öncekinin tekrarı olmaya başladı dışarı çıkmayınca. Hava da kapalı. Forum da hareketsiz kızlaarrr canlanın hadeee
Valla ben yapmıyorum canım. Ev süpürmek beni çok zorluyor, çok nadir yapıyorum. Eşime yaptırıyorum. Hamile kalmadan önce de temizliği bölüşüyorduk biz. O süpürüp siliyordu, ben toz alıp tuvalet banyoyu bitiriyordum. Şimdi kimyasalla uğraşmıyım diye süpürme ve banyoyu o yapıyor, diğerlerini ben. He çok mu iyi yapıyor? Hayır. Ama temizlik yapıcam diye de kendimi mahvedemem her seferinde.Ben bir şey sorucam kızlar ama istemeyen hiç okumasın uzun olabilir karantina günlerinde bende buna taktım. Şimdi benim eşim çalışıyor ben ev hanımıyım. Çalışmaktan yana gönlüm ama olmadı mülakatta elendim vs..
Bnmkisi de ogrenci evinde kaldi hep. Yurtta bi kere bile kalmadi. Yemegi temzligi gayette bilio ama genl olrak erkklerin bildgi kadr iste. Istedgim zamn yapar istemezsem demez yardim edim diye. Sennki gibi yani pek farki yokkendi de gecen gun itiraf etti bu konulri konusurken. Is yerinde bisey yesem icsem mutfga goturuorm ama eve gelince yapasim gelmio dedi. Evin rahatligi galiba bole hissettrio onlra.
Canm beklentiye girme . Kendiliginden pek yapmaz esler . Halim yok sunu yapar misin de en fazla sonra yaparim der . Sende sonra yine hatırlat. Ben başım catliyor derim mesela biliyor masaj istiyorum yapayim demez . Illa yapar misin derim bazen duymazdan gelir tekrar tekrar söylerim gelir yapar . Ben cocugumuzu tasiyip bu acıyı cekiyorum ortak olacak hic söylemeye cekinme
Benim eşimin de pek farkı yok canım. İyi anlıyorum seni. Annesi hiçbir şey yaptırmamış. Ben demesem zaten hiçbir şey yapmaz. Mesela etrafı süpürüyorum diyorum of belim ağrıdı artık zorlanıyorum süpürge yaparken. Yapmasana bırak artık niye yapıyorsun diyor. Ama dur ben yapayım demez yani. Yemek yiyoruz geçiyor oturuyor koltuğa. Ben söylenerek yapıyorum bazen anlasın yardım etsin diye. Gel otur biraz sonra yaparız beraber diyor. Sofrayı bırakıyorum olduğu gibi. Saat oluyor gece 11 hiç batmıyor ona o sofra. Kalkıp yine ben yapıyorum. Erkeğin içinde yoksa çok zor alıştırmak artık.
Canm
Canm bütün erkeler aynıdır ben sanmıyorum nadir yapanlar var eşlerine yardım eden. Biz ilk evlendigimzde ailesinden uzakta yaşadık işte borçlardan bende çalışmak zorunda kaldım eşim istemese bile mecburduk. Sabah eşimle 8 de işe gittik ve eşim 6 da geliyordu ben işe 9 da eve gelmeden kahvaltı turu hazırlıyordu genelde beni bekliyordu. O pazar evde oluyordu bense hafta içi evde olduğumda ev işi yemek flan faslı. 2 sefer pazar günü evde komple temizlik yapmış tuvalet banyo hariç tabi. Onu da ben evlenmeden yaptığı borçlardan dolayı çalışmak zorunda kaldigim için yaptı bence. Çünkü biz kaçarak evlendik dugun vs olmadi oyle bi borc olmadi eşime. O yaptığı yardımla kaldı canm başka da olmadı anlayacağın daha da elini vurmaz evim ayrı olsun smdi hamile oluyum flan. Gözünün önünde ayakkabimin bağı çözülmüş o sıra tutunacak yerim yoktu bağlamak için de zorlandım eğilmeye yine yapmadı desem yine yapmazha ama bana olan sevgisinden asla şüphem de yok odun kocam napiyim bende onu öyle seviyorum
Kuzum demeden yapanı çok nadir. Eşime sağ olsun kv hiçbir şey yaptirmamis. Şimdi bana diyor yaptır diye. E sen ekmek bile aldırmamissin adam alışmış. Geçen kp görmüş elinde poşetlerle eşimi. Şaşırmış gelmiş kv ye anlatmış hoşlarına gitmiş bi de bana onu anlatıyodedim ne desem alır hiç ikiletmez sağ olsun. Ama ev işinde illa demem lazım. Deyince hiç oflamadan yapar ama demeden akıl edemez çünkü hiç alışmamis. Bana kıyamaz ama dur ben yapayım o yapmadan diye düşünmez. Kodlarda bi hata var o yüzden hiç üzülme. Söyle yapsın. Ha soylemene ragmen yapmazsa trip atarsın ona hakkın var
Canım malesef ki bu biraz kişilik biraz da yetiştrlmeyle alakalı. Sen söyleye söyleye alıştırırsan ne ala. Ama ben yapamayacağını düşünyorm. Karamsar oldu ama gördüğüm öyle. Baştan beri böyle gelmişse böyle de gider gibi malesef. Benm eşim her konuda yardım eder sağolsun o konuda hiç sıkıntı yaşamadım. Söylemeden herşeyi yapar yoksa asla ikinci çocuğa girişemez bunalıma girerdim.
Sana tavsiyem şu olabilir. Herşeye yetebildiğini gösterme. Bırak biraz seni çaresiz görsün. Yapamadığını görsün. O zaman brlki vicdan yapıp yardım eder.
Ay kız ne güzel rüyaymış öyle
Bence en garip takıntı benimçocukken pembe penyeden pöti kareli bir battaniyem vardı. Hafif pürüzlü bir yapısı vardı kumaşın. Ona dudaklarımı sürterek uyumayı çok severdim. O bende alışkanlık kaldı, penye şeylere dudaklarımı sürtmeyi çok seviyorum. Eşime sarılırım mesela tshirtine dudaklarımı sürterim, yorganıma sarılırım dudaklarımı sürterim. Bunu farkında olmadan yapıyorum bu arada, eşim ilk zamanlar şok olmuştu sevgiliyken şimdi alıştı el mahkum
Valla ben yapmıyorum canım. Ev süpürmek beni çok zorluyor, çok nadir yapıyorum. Eşime yaptırıyorum. Hamile kalmadan önce de temizliği bölüşüyorduk biz. O süpürüp siliyordu, ben toz alıp tuvalet banyoyu bitiriyordum. Şimdi kimyasalla uğraşmıyım diye süpürme ve banyoyu o yapıyor, diğerlerini ben. He çok mu iyi yapıyor? Hayır. Ama temizlik yapıcam diye de kendimi mahvedemem her seferinde.Arada ben yine yapıyorum banyoyu mesela. He eğer yapmasaydı, yardımcı olmasaydı bana tek birşeye elimi dahi sürmezdim. Ev hanımı değilim, çalışıyordum biliyorsun. Çalışmasam elimden geldiğinde tabi ki yapardım, ona iş bırakmamak için. Şu an durum farklı ama hamilesin. Bazen eşime diyorum mesela şunu yap diye tamam yaparım deyip geçiştiriyor. 1 diyorum 2 diyorum hala yapmıyorsa bir cırlıyorum mecbur yapıyor.
Ahahah olabilir canm aman tek evim ayrı olsn da yapmasın kız valla hiç de kafama takmamEvde de götürse ne olur sanki ama işte dediğin gibi evin rahatlığı demek daha cazip geliyor ona.
Aslında çok haklısın canım. Söyleyeceksin ben mesela gurur yapıyorum birde ama gurur benim neyime gerçekten. İki kere söylesem hatta emrivaki gibi o zaman kesin yapar.
Evet sonradan alıştırmak gerçekten çok zor.
Dün mesela çay demleyecekti suyu koydu geldi o su orda fokur fokur kaynıyor benim sinirler tepeme çıkıyor. Ya bir git demle gel be adam. Sonra gittim ben demledim. Servisi o yaptı öyle saçma sapan geçiyor bazen.
Canım bir kere yapmış tam yapmış ondan yanaşmıyor daha heralde.
En azından şu konuda rahatladım. Yap demeden kimse yapmıyormuş.
Birde huylarda aynı canımcım.
Kıyamaz kendini yorma der sürekli ama geçip ben yapim demez.
Odunluk hep baki demek ki.
İleride birde oğlum olursa böyle yetiştirmem tabii orası ayrı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?