Ben de bir kez memeye sürdüm ama yıkadım emzirdim. Dikişler sürmeye korkarım kuzum ya.
Aynen kanka insan korkudan yapamayacağı bir şeyi bile yapıyor hele ki söz konusu bebekse. Bir de bir an önce bitsin istiyor insan o yüzden var gücümle ikindim
Bunu dediğin iyi oldu canım ya. Hamileyken yapamadığım her şeyi yapmaya girisiyorum çünküdemek dikkat etmek lazımmış. Hani sezaryen dikisi değil diye pek onemsememistim ama haklısın zarar görürse dönüşü zor olur Allah korusun. Eşim şükür elinden geleni yapıyor.
Makineyle kurutmayi bana da doktor söyledi ama zaten kan geliyor kurutsam ne olacak deyip kurutmadim. Sen faydasını gordun mü? İse yariyorsa yapayım ben de.
Kullandım canım bugün de. Çok can yakıyor ya gebeliği boyunca kullanan herkese Allah sabır ve kolaylık versin. Altta dikişler, memede kocaman yaralar üstüne de bu olunca acıların kadını oldum resmen
Suyu ihmal etme kuzum hem tuvalete de kolay çıkarsın hem de sütün çoğalır
Eliyle bazen yapistiriyo bihayır yani tut ve em bu kadar basit neyin derdindesin demezler mi adama
Canım iğnenin acısı yok zaten incecik ama ilacın kendi çok fena yakıyor ya. Bu arada senin bebişin sarılığı doğunca mi başladı yoksa ilerleyen günlerde mi?
Yok canım zaten o an sancinin acısını hissettigin için yırtılma falan fark etmiyorsun. Yani ben etmedim en azindan. Hatta aa ne güzel kesi de atmadilar mis gibi doğurdum diye düşünüyordum ki doktor yirtiklarini dikelim dedi
Ben de memeye sürdüm ama yikamak falan biraz zor oluyor. Dikişlere zaten cesaret edememistim iyi ki surmemisim.
Dün bağırsaklarım bozuk falan diyordu
Canım, çok okuyamıyorum, hastane olayı olmuş ama bitmiş çok şükürSağol canım sizler de sağlıkla evlerinize getirin inşallah bebeklerinizibu kolestaz 30. Haftada başlamıştı canım bende. Nette de hep 30. haftada başlar demiş. Sonradan oluyor mu bilemiyorum hiç 36 dan sonrası riskli bu hastalıkta zaten olsa sende 34.haftadaki tahlilde çıkardı diye düşünüyorum. Sen yine cuma günü söyle doktora yoktur inşallah keyifli bir doğumun olur☺
Bilmiyorum kızlar dediğinizde mantıklı ama şöylede düşünüyorum. Normal doğum olsaydı acil gitseydik yine onlara doğumdan sonra haber verecektik. Aklımıza gelmezdi bile o panikle. Aynı şey gibi geliyor bana. Bilemedim
Birde doğum yapan arkadaşlar eşinizi aldılar mı doğuma? Normalde zaten girmek isteyenleri alıyorlar ama bu virüs muhabbetinden ötürü emin olamadım. Sormayı da unuttum doktora.
Bekle canım, hiç endişe etme, maşallah işitme ve kalça durumu iyidir yavrununTeşekkür ederim canım. Kalca ultrasyonu mecburimi bilmiyorum, ama şöyle birsey var. İşitme testi taburcu olurken yapmışlardı, dogum esnasında kulağına kan kaçmış yapamadilar testi. 2 defa devlet hastanesi aradı bebeği getir testi yapmamız lazım süren doluyor dediler. Birde aile hekimi aradı kalca ve isitme testinin sonucunu bize getir diye. Ve ben gidemiyorum beni cagardıkları hastane 1. Plot hastane ne olacak böyle bilmiyorum. Özele yaptırmak istiyorum radyolog çalışmıyor 30 nisana kadar izinli diyorlar. Su virüs bian evvel kalksada herkes rahat nefes alsa. Sarilik gectimi onu bile bilmiyorum. Düzgün bakanadığımı düşünmeye başladım.
Teşekkur ederim İyi olmaya çalısıyorum. Yok be canım alışamadı hiç istemiyor kardeşini. Kucagıma aldıgım anda at at diyor kendisini aldıriyor. O kadar korurken 2 tane tokat bile yedi kızım.çok uykusuzum cok yorgunum ayakta meme veriyorum, ağlama krızi eşliğinde. Duruda gunduz güzel uyuyor gece pek uyumuyor.Gündüzde oğlum cok yoruyor gözler mor geziyorum, baş ağŕısı ile. Ay sizde bir slm verdiniz bin ah isintiniz. Kusuruma bakmayın@baharumutduru2018 nasilsin canim kizin nasil oğlun alışabildi mi kardeşine
İnşallah canım, sağolasınBen olsaydım da günler önceden söylemezdim ama aynı gün ameliyata girmeden arar bir helallik alır dualarını isterdim kızların da dediği gibi zaten 30-40 dk bişey ; o esnada dualarıyla sana güç verirler; zaten hastaneye gelemiyorlar bari öncesinde bilmiş olsunlar diye düşünürdüm ama tabi senin ailen durumu sen daha iyi değerlendirirsin; inşallah gönlünden geçtiği gibi olur herşey
Üzdü beni bu haber şu anBiz sorduk cnm kötü haber(
Hastane genel karar almış kesinlikle eşleri de almıyorlarmış çok üzüldüm ben de duruma ama yapacak bişe yok sanırım
Teşekkür ederim canım. Beklemeye biraktım belki ortalik düzelir. Emziriyorum beslenmesi iyi galiba, 2 saatte bir emmek istiyor. Çisli bezimizinde sayısı iyi. Sarılıga gelince sanirim bizimkide azaldı belkide geçti. Dokroru aradım sariligi sordum kakası altın sarısı ise normal limon sarısı ise getir dedi. Orda bi şüpe ediyorum işte bana göre iki renkte birbirine çok yakın. Hayir altın sarısı diyemiyorum baya açık sarı diyorum doktorda altınmi limonmu diye soruyor. En son ben bilmiyorum dedim, hatta artık bircok seyi bilmiyorum. Uykusuzluktan cok bitkin hissediyorum kendimi sabah 6 lara kadar kucagimda. Siz nasıl anliyorsunuz sarılığın azaldığınıBekle canım, hiç endişe etme, maşallah işitme ve kalça durumu iyidir yavrunun
Onun dışında benim de sarılık eser de olsa var. Emziriyor musun bilemiyorum ama mama da veriyorsan hiç farketmez, beslenmesi iyi olsun şu ilk 1 ay, gerisini 2-3 ayda da halledersin. Ayrıca bebeklerine çok iyi baktığından ben eminimSağlıcakla geçsin günleriniz
Dilzar'cım nasılsın? Umarım herşey yolundadırkan sulandırıcı vermedi canim. hiç bir bilgim yok. yırtık ve epizyo dikişlerim 13 gündür iyileşmedi. ne zaman iyileşecek diye baka baka anatomisini ezberledim artik.
bana doktor değil de ebe günde iki kez kurutma makinesiyle kurut demişti. onu yapiyorum. buradan arkadaşlar ılık su kullan demişti. onu da firsat buldukça yapıyorum. süt olsun diye su ve çaya yuklendigim için dk başı tuvaletteyim. her zaman ilik su hazır edemiyorum yagünde iki kez de batikon ve gazli bezle temizliyorum.
bir de direkt üstüne oturmuyorum. yan oturuyorum. bir de blup hemen iyi oldum sanip kendini işe verme azıcık ağır hareket et. eşin yardımcı olsun. sonrasinda sıkıntı olabiliyor. doğumdan sonra dağa bile tırmanırım gibi geliyor bana da hep aklimda diyorum.
sütüm geldi aslında hemen, kizimdan talimli olduğum için mamaya da basladim hemen ama oldu yine de. çiş kaka da gırla gitsin ama genetik galiba.
şükür düşmüş şimdi. 10 çıktı bugün. geri dönüyoruz simdi. Şifayı veren Rabbime şükür.
Olur mu canm halini sordum zaten tabiki anlatacaksin . Ah ne zordur simdi annelik zor uykusuzluk bir yana pskolojik bile bunalir insan . Biraz zor bir dönem olacak bir kac ayin ama düzelir insallah . Bende oglumun verecegi tepkileri endiseyle merak ediyorum kardesi dogunca . Simdiden ona aci biber alacam dışarda yatircam diyor bezen seviyorum diyor . Gündüz uykusuna devam ettir oglunu en azından o ara uyursun iyi gelir sana . Allah yardımcımız olsunTeşekkur ederim İyi olmaya çalısıyorum. Yok be canım alışamadı hiç istemiyor kardeşini. Kucagıma aldıgım anda at at diyor kendisini aldıriyor. O kadar korurken 2 tane tokat bile yedi kızım.çok uykusuzum cok yorgunum ayakta meme veriyorum, ağlama krızi eşliğinde. Duruda gunduz güzel uyuyor gece pek uyumuyor.Gündüzde oğlum cok yoruyor gözler mor geziyorum, baş ağŕısı ile. Ay sizde bir slm verdiniz bin ah isintiniz. Kusuruma bakmayın
Ben hastaneye giderken haber verdim canım. Ben çıkana kadar dua etmiş ikisi de. Bilmem bana iyi geldi ama tercih meselesi tabii.Bilmiyorum kızlar dediğinizde mantıklı ama şöylede düşünüyorum. Normal doğum olsaydı acil gitseydik yine onlara doğumdan sonra haber verecektik. Aklımıza gelmezdi bile o panikle. Aynı şey gibi geliyor bana. Bilemedim
Eşim doğumdan hemen sonra girdi. Doğuma arkadaşım girdi.Birde doğum yapan arkadaşlar eşinizi aldılar mı doğuma? Normalde zaten girmek isteyenleri alıyorlar ama bu virüs muhabbetinden ötürü emin olamadım. Sormayı da unuttum doktora.
Doğuran kayboluyor huhuuu kizlarrrrr memisleri sütle dolup tasasicalarrr bol bol bebeleri emesiceler arada yazin yahuuu
Sorma lepistesim yaa, bu minik yidi bitirdi beni
Kuzum bunun pekmezli versiyonunu yaparlar. O daha sağlıklı hem. Ama cidden süt yapıyor. Komşum getirmiş sağ olsun bana da.
Amin kuzum çok sağ olKıyamam sana ya. İnşallah hepsi bir an önce geçer canım dua edeceğim. Memelerin yara olması kaçınılmaz heralde okuduğum kadarıyla herkes sıkıntı yaşamış. İyi olur inşallah biraz zaman geçsin oda düzelir.
Aynı durumdayımTeşekkür ederim canım. Beklemeye biraktım belki ortalik düzelir. Emziriyorum beslenmesi iyi galiba, 2 saatte bir emmek istiyor. Çisli bezimizinde sayısı iyi. Sarılıga gelince sanirim bizimkide azaldı belkide geçti. Dokroru aradım sariligi sordum kakası altın sarısı ise normal limon sarısı ise getir dedi. Orda bi şüpe ediyorum işte bana göre iki renkte birbirine çok yakın. Hayir altın sarısı diyemiyorum baya açık sarı diyorum doktorda altınmi limonmu diye soruyor. En son ben bilmiyorum dedim, hatta artık bircok seyi bilmiyorum. Uykusuzluktan cok bitkin hissediyorum kendimi sabah 6 lara kadar kucagimda. Siz nasıl anliyorsunuz sarılığın azaldığını
İnşallah biran evvel bir düzene gireriz yoksa boyle hiç verimli olmuyorum. Oğlum bensiz yatmiyor yanindan kalktığim anda uyaniyor. Ve mecburen kızim icin ikide bir kalkiyorum, ve ağlma eşliginde kızımı emziriyorum evimiz çok sesli. Uykusuzlukmu oğlumun bagırmasindanmi bilmem müthiş bir baş ağrım var. Sanırım dediğiniz gibi biraz zamana ihtiyacımız var.Aynı durumdayımDün sadece 2 saat uyudum Gözler kısık, kısaları yakıp leyla gibi dolanıyorum
Doktor da hoşmuş yani ben de bilemedim şimdi , altın sarısı iyice has altınlar var ya 24 ayar o mu acaba?limon iyice açık sarı herhalde ya Çok emiyor, her bez kakalı çişli, 10 taneyi geçiyor 2 saatte bir alıyorum. Uyku düşkünlüğü gözlenmeli ama yenidoğan hem de erken doğanda zaten uykuya düşkünlük oluyor. Eller ve ayak tabanlarına inmemeli dendi. Bende karna kadar var sarılık. Ve bazen azalıp bazen sararıyor benzi. 40'ını bekliyorum.
Benim de oğlan 06h30 gibi uyanıyor, ben kucağımda bebekle yeni dalmaya çalışıyor oluyorum. Birkaç aya düzeliriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?