Geç oldu ama 3 saatte bir mama aralarda meme dedi ben bugün 3 kere mama verdim geri kalan hep meme olacak yoksa mememi emmiyor baya kavga ediyoruzkuzu ne kadar surede meme ve mama takviyesi onerdi doktorun.2 saat mi 1 saat mi her istediginde mi?
Bebeğim benim kiyamam Allahım dermansız dert vermesin kuzuna insallah en kısa sürede hızla düşer degeriniz☺ ki ben inanıyorum hemen düşecek se merak etmeKuzum bizimki 17 olmuşinşallah dün geceki ise yaramistir da bu gece kalmak zorunda kalmayiz. Benim bebek çok zor bi bebek. Yatmiyo ki sıpa aletin içinde. Allah razı olsun bi hemşire var da o yatiriyo yüzüstü falan, alıştırdı öyle böyle. Ama her an viklemeye hazir. Öyle olunca da insan ne yapacağını şaşırıyor. Düzgün dursa kalalım iyileşsin yeter ki ama durmuyor ki. Tipik koç burcu en son dursun diye mama verdim bakalım işe yarayacak mı?
Senin 3.doğum tabi bilgilisin bir de ilk doğum gibi uzun sürmüyor gayet iyi keske bende 5 saatte alsam elime ne güzelbilmiyorum ki daha mi kisa sürerdi canim. benim 6 cm açıklıkla keseyi açtılar. sancim öncesinde yoktu. kesenin açılmasıyla sanci basladi. saat 10.30du. 14. 30 da oğlum dünyaya geldi. 4.30 saatte doğdu kuzum. ama ben hep yürüdüm squat yaptim, alaturka tuvalet pozisyonunda çömeldim sanci geldikçe. hatta çok yoruldum tam yatağa geçtim. onda da sanci çoğaldı yine yatamadim. yatakta deve kedi pozisyonda karşıladım sancilari.
Banada rahim yumuşamaya başlamış dedi açıklık yokmuş suan. O yumuşama ne bilmiyorumCanım doktor bana sancın gelirse hemen doğurursun dedi
benim nts de sancım çıkmıyor ağrım da yok
Açılma var mi bilmiyorum bakmadı doktor 2 hafta önce çatı muayenesi yapınca bakmıştı açılma ile ilgili bir şey demedi
Ama bende bacak aramda hissediyorum (tlc de ağır yaşamlarda izledin mi bilmiyorum yağ bezleri baldırlara değiyor yaa bende yürüyünce öyle hissediyorum karnımı bacaklarıma değiyor gibi düz yürüyemiyorum)
Kız çok üşengecim ben ya nası doğurcam bakalım eve geldim duş yemek uyumuşum az önce uyandım çay içiyorum güya squat yapcamKız ayarlada cuma pırtlatalım beraberbugünü sayma artık şafak 1
İnşallah sağ salim alırsın kucağına canım. Allah yardımcın olsun
Canım bununla ilgili emzirme danışmanın söylediği birşey vardı. Eğer bebek mamaya alışmışsa ve memeye dönülmek isteniyorsa önce mama verilip biraz sonra memeye alınmalı bebek diye. Mesela 30 cc veriyorsan 10 cc 15 cc verip sonra memeye tutturmak gerekiyormuş. Acıkan bebekler sabırsız olduğu için önce mamayla biraz besleyip sonra meme denemek gerektiğini savunuyorlar.
Bende aldım depend ama olursa sezeryan olursa dikişlere denk geliyor muKızlar doğum yapmayanlar için söylüyorum mutlaka ama mutlaka depend alın muhteşem bişe 3 gün oldu doğum yapalı hala takıyorum büyük rahatlık benim çok aşırı kanamam oldu hasta bezi taktılar ilk ameliyattan çıkınca ama hiç tutmuyor o size tavsiyem mutlaka bir paket depend alın
Bana da sıkıntı hiç yaramıyor ya. Buzdolabını komple boşaltıp temizledim baştan yerleştirdim bugün. Bunlar hep can sıkıntısıEvde sıkılmacalar baya artti kizlar ya yapacak seyler hep ayni çocukta bende bunaldik artik
Ayyyyy evettt heyecan dorukta valla.heyecan, bilinmezlik, burukluk her şey aynı anda mevcut. Yarın gece karnımdaki son gecesi olacak. Cuma günü hayatımıza çıkmamak üzere giren bir insan dahil olacak. Çok garip hissettiriyor.
Evet dün geceden bu muhabbetler kaçırdın sen
Kızlaar ben geldim çok kısıtlı vaktim var okuyamayacağım sayfaları.
Sütüm var çok şülür ama kızım emmiyor binde bir tutuyor tutarsa. Sağıp veriyorum biberonla aradada deneme yapıyorum emecek mi diye. İşk günler mama vermek zorunda kaldım. Sarılık başkangıcı var sık beslenmesi lazım o yüzden mecbur veriyorum biberonla anne sütünü.
Vee hiç uyuyamıyorum iki günde bir geceleri 2-3 saat eşim bakıyor anca öyle. Siz nasıl yapıyorsunuz bu işi süt sağ yedir gaz al altını değiştir derken. Bir saat dolup tekrar acıkıyor . Annelik güzel ama uykusuzluk çok zor. Hiçbirşeye elim ermiyor ya bir tek ben mi böyleyim. Yemek temizlik kişisel bakım hepsi askıda. Zamanla düzeliyor mu bu ? Beni bi aydınlatın yada şöyle diyeyim rahatlatın. Tüm hayatum böyle geçmeyecek dimi?
Evde sıkılmacalar baya artti kizlar ya yapacak seyler hep ayni çocukta bende bunaldik artik
Kuzum korkma evet zor ama iki doğumda zor kolay değil inan nasıl hayırlısı ise öyle olsunBen de öyle düşündüm açıkçası.. Sezaryenden de korkmuyordum ama şimdi bir panik oldum ben ya.. Zor mu iyileşirim
Ağlamak iyi gelmiştir canım. Bazen tek iyi gelen şey ağlayıp rahatlamak oluyorKızlar biz cumartesi giderken kayınvalidemi de götürmeye karar verdik. Zaten arabayı almak zorundayız onlardan mecbur , bizde araba yok. Şayet doğum olursa ameliyatlı olacağım ve eşimin hem benle hem bebekle ilgilenmesi zor olacak. Belki deneyimimiz olsa bir nebze idare ederdik. Ebeye sordum, o da sen odana çıktığında eşin de gelebilir ama gece tek bir kişi kalabilir dedi. Yoksa kesin eşimi alırdım tek kişiye izin olsaydı.. Şu an cumartesi doğum ihtimalini sadece kayınvalideme söyledik, kendi annemleri kesinleşmeden panik yaptırmak istemiyorum. Cumartesi kesinleşirse doğuma girmeden ararım belki.. Kimseye haber vermem diyordum ama işler ciddileşince fikirler de değişiyormuş. Bugün saatlerce hüngür hüngür ağladım o kadar dolmuşum ki.. Hem eve tıkılmış olmak, hem virüs endişesi, hem bugün yaşadıklarım.. O kadar dolmuşum ki fena patladım. Eşim başımda epey dil döktü, sonra rahatladım biraz.. Şimdi daha iyiyim şükür..
Ayy nereye kadar böyle olacak bugun tak etti sanki canima bi bunaldim ki evdeyim hep gun degil haftalar olduBana da sıkıntı hiç yaramıyor ya. Buzdolabını komple boşaltıp temizledim baştan yerleştirdim bugün. Bunlar hep can sıkıntısı
Aynen çocuk dediğin park bahcede oynar bu yavrular evin icinde sıkılıp duruyor mecbur tv telefon la oyaliyoruz . Etkinlik oyun vs bir yere kadar ayy napacaz boyle bilemiyorum cok zorrrr o çinliler yok mu mahvettiler dünyayıİnsan ne kadar hayalini kursada kucağına almadan anlamayacağı bir süreç bence. Ne güzel saatler kaldı canım bir al bir kokla bakalım nasıl hissedeceksin.
Canım nerelerdesin gözüm hep seni aradı. Doğum mecaranı da okudum şimdi. Maşallah açılmayı hissetmemek güzel ya. Kanal kısmı biraz zor olmuş ama o kadar da oluyor herkes yaşıyor. Maşallah sürecin güzel ilerlemiş bence darısı bizlerin başına.
Hep böylemi gidecek konusu da tecrübeli değilim ama gitmeyeceğine eminim.
Çünkü zaman geçtikçe bir düzene girecek her şey. Uykusu, beslenmesi. En önemlisi sende acemiliği atacaksın. Sonra daha fazla uyuyabilirsin her şeyi halledersin inşallah. Yemek, temizlik bir müddet beklesin olduğu kadar olsun. Hiç stres yapma dua ediyorum sizin için.
Büyükler bunalıyor ama çocuklara da yazık ya. Onlara hem anlatmak zor hem can sıkıntılarını gidermek zor. Allah kolaylık versin canım.
Allah yardimcin, yardimcimiz olsun canim.Kızlar biz cumartesi giderken kayınvalidemi de götürmeye karar verdik. Zaten arabayı almak zorundayız onlardan mecbur , bizde araba yok. Şayet doğum olursa ameliyatlı olacağım ve eşimin hem benle hem bebekle ilgilenmesi zor olacak. Belki deneyimimiz olsa bir nebze idare ederdik. Ebeye sordum, o da sen odana çıktığında eşin de gelebilir ama gece tek bir kişi kalabilir dedi. Yoksa kesin eşimi alırdım tek kişiye izin olsaydı.. Şu an cumartesi doğum ihtimalini sadece kayınvalideme söyledik, kendi annemleri kesinleşmeden panik yaptırmak istemiyorum. Cumartesi kesinleşirse doğuma girmeden ararım belki.. Kimseye haber vermem diyordum ama işler ciddileşince fikirler de değişiyormuş. Bugün saatlerce hüngür hüngür ağladım o kadar dolmuşum ki.. Hem eve tıkılmış olmak, hem virüs endişesi, hem bugün yaşadıklarım.. O kadar dolmuşum ki fena patladım. Eşim başımda epey dil döktü, sonra rahatladım biraz.. Şimdi daha iyiyim şükür..
3 saate bir kaç cc mama veriyorsun canım?Geç oldu ama 3 saatte bir mama aralarda meme dedi ben bugün 3 kere mama verdim geri kalan hep meme olacak yoksa mememi emmiyor baya kavga ediyoruz
Kv cagirmakla iyi etmissin destek olur iyi bir insan zaten hem tecrübe. Dogum olursada haftalarimiz artik tehlike degil Dualarım seninle canim sende bebeginde saglikli olun yeter kiKızlar biz cumartesi giderken kayınvalidemi de götürmeye karar verdik. Zaten arabayı almak zorundayız onlardan mecbur , bizde araba yok. Şayet doğum olursa ameliyatlı olacağım ve eşimin hem benle hem bebekle ilgilenmesi zor olacak. Belki deneyimimiz olsa bir nebze idare ederdik. Ebeye sordum, o da sen odana çıktığında eşin de gelebilir ama gece tek bir kişi kalabilir dedi. Yoksa kesin eşimi alırdım tek kişiye izin olsaydı.. Şu an cumartesi doğum ihtimalini sadece kayınvalideme söyledik, kendi annemleri kesinleşmeden panik yaptırmak istemiyorum. Cumartesi kesinleşirse doğuma girmeden ararım belki.. Kimseye haber vermem diyordum ama işler ciddileşince fikirler de değişiyormuş. Bugün saatlerce hüngür hüngür ağladım o kadar dolmuşum ki.. Hem eve tıkılmış olmak, hem virüs endişesi, hem bugün yaşadıklarım.. O kadar dolmuşum ki fena patladım. Eşim başımda epey dil döktü, sonra rahatladım biraz.. Şimdi daha iyiyim şükür..
O bendede var yattığım yerden kalkamiyorum dönemiyorum yatakta yürürken batıyor acıyor daha 4 hafta varKızlar benim alttaki kemik çok acıyor ya, yürüyemiyorum. Bir de o üçgenimsi kısımda hareketlenme var, canımı acıtıyor hareket edince.. Doktor parmaklayınca mı oldu noldu bilmiyom.
Oyy yerim masallah annesi masallah ağrın sizin geçsin hemen bol sütun olsun inşallahKızlar evimize geldik şükür oğluşum ellerinizden öper. Ben de hepinize duacı olurum. Ameliyat yeri ağrıyor onun dışında sıkıntı yok. Babamız bize yemek yapıyor Allah razı olsun. Ben de bebeğimizle ilgileniyorum
Bazen insan böyle bir içini boşaltıp rahatlamak istiyor. Bugun senin için hepsi üst üste geldi insan bi yerde patlıyor haliyle. Bence kayınvalideni çağırmam iyi olmuş zararı olmaz ama mutlaka yararı olur sana iyi düşünmüşsün. Cumartesi doğum olursa da bebegine kavuşacaksın iyi tarafından bak zaten bebeğin yeterince büyüdü hiç birşey olmaz doğsa bileKızlar biz cumartesi giderken kayınvalidemi de götürmeye karar verdik. Zaten arabayı almak zorundayız onlardan mecbur , bizde araba yok. Şayet doğum olursa ameliyatlı olacağım ve eşimin hem benle hem bebekle ilgilenmesi zor olacak. Belki deneyimimiz olsa bir nebze idare ederdik. Ebeye sordum, o da sen odana çıktığında eşin de gelebilir ama gece tek bir kişi kalabilir dedi. Yoksa kesin eşimi alırdım tek kişiye izin olsaydı.. Şu an cumartesi doğum ihtimalini sadece kayınvalideme söyledik, kendi annemleri kesinleşmeden panik yaptırmak istemiyorum. Cumartesi kesinleşirse doğuma girmeden ararım belki.. Kimseye haber vermem diyordum ama işler ciddileşince fikirler de değişiyormuş. Bugün saatlerce hüngür hüngür ağladım o kadar dolmuşum ki.. Hem eve tıkılmış olmak, hem virüs endişesi, hem bugün yaşadıklarım.. O kadar dolmuşum ki fena patladım. Eşim başımda epey dil döktü, sonra rahatladım biraz.. Şimdi daha iyiyim şükür..
Dikiş altta kalıyor zaten üstüne de su geçirmez bant takıyorlar canım depend üste çıkıyor baya karnını kapatıyor daha iyi dikişi tutuyorBende aldım depend ama olursa sezeryan olursa dikişlere denk geliyor mu
Aynen canım, amin inşallahİnsan neyle karşılacağını bilmediği için bi panik halinde oluyor inşallah sorunsuz geçer herşey hepimiz için
Valla normal herkes ne koyduysa onlar var.Yok canım niye gülsünler. Çok gereksiz bir şey olduğunu sanmıyorum. Neler var çantanda?
Umarım bir an önce memeye döner kuzum o zaman.Canım onlara kalsa bana mama verdirmiyorlardı çocuk 3 gün ne hale gelecekti hepsi ayrı şey söylüyor mamayı eğer önden verirsem daha mememi hayatta almaz çok inat yaramazım alışacak artık zorla deneye deneye bakalım Allah sabır versin hepimize
Ay hadi bakalım. 10 nisan doğumlu ne kadar çok bebiş olacakBenim de cuma.Tembel kız o kadar uzattı ki takvim bile geçen hafta kalktı gitti. 41 haftada doğurcam inş suni sancıyla.
Akşam bi yaramazlıklar yap hiç olmazsaSenin 3.doğum tabi bilgilisin bir de ilk doğum gibi uzun sürmüyor gayet iyi keske bende 5 saatte alsam elime ne güzelbu dediklerini bende uygulicam
Banada rahim yumuşamaya başlamış dedi açıklık yokmuş suan. O yumuşama ne bilmiyorumbenimde göbeğim baya düştü senin haftan benden ileri suan tabi daha cok düşmüş hissedersin
Kız çok üşengecim ben ya nası doğurcam bakalım eve geldim duş yemek uyumuşum az önce uyandım çay içiyorum güya squat yapcamhep eşimden geçiniyorum hiçbişi yapmadım valla bu hareketsizlikle ohoo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?