- 12 Ekim 2009
- 18.676
- 24.172
- 798
He bu incecik bir şeymiş ya, sıkıntı olmaz o zaman.. Benim iki göğsümün yanında hortumlar takılıydı meme ameliyatım sonrası, bundan epeyce bir de kalındı onlar.. Çok merak ediyorum sezaryen mi zor yoksa o mu daha zordu diyeCanım iğne kalmıyor belde sert birşey yok. Sadece bu kalıyor. Bunuda yatay şeklinde bantlıyorlar sırtına rahatsız etmiyormuş.
Eki Görüntüle 2616579
Bence meme ameliyatı daha zordur ya. Şimdi ki sezeryanlar çok konforlu. Olan hemen ayağa kalkıp yürüyor. Acı çekmemen için bir sürü ilaç veriliyor. Memede kollarını kaldıramıyorsun diyorsun herşey daha zordur yemek, tuvalet vsHe bu incecik bir şeymiş ya, sıkıntı olmaz o zaman.. Benim iki göğsümün yanında hortumlar takılıydı meme ameliyatım sonrası, bundan epeyce bir de kalındı onlar.. Çok merak ediyorum sezaryen mi zor yoksa o mu daha zordu diyeOnda kaslar da kesildiği için kollarını hiç oynatamıyorsun ve nefes alamıyorsun göğsündeki acıdan..
Canım doktor bana saat vermedi cuma günü gel bebeği alalım dedi bende sabah erkenden gitmeyi düşünüyorum.anestezi şeklini de cuma konuşucaZ herhalde ama genel istemiyorum spinal yapar zaten büyük ihtimalle.ameliysthane Bodrum kattaymış benim gittiğim hastanede.herhalde hemşire ordan yukarı çıkarıp sonra odaya getiriyormuş tam net bilmiyorum bende.keşke benim kucağımda gitse veya eşimin kucağına verseleragacsizkoalaa CocoChanelmademoiselle Bercestte Saat verildi mi size cuma için ? Bana sabahtan gel bir nst ile bakalım da dediler. Nst de tok musun diyorlar tokluk istiyorlar . Tok giderim nasılsa kendileri öyle dedi , beklesinler artık ne yapayım . Gerçi hemen olsa bitse daha iyi ama oyyy eşimi düşündüm şimdi siz deyince . Çocuğun çıkması 10 dk da oluyormuş , giydirip hemen veriyorlardır herhalde eşlere sizlerde belli mi anestezi şekli ?
Gece yatakta kafam yastığın yanına kaymış öyle kalmıştım boynum yamuk.. Anne anne diyorum ama göğsündeki acıdan sesini yükseltemiyorsun da.. Salya sümük saatlerce ağlamıştım iki büklüm kafaylaBence meme ameliyatı daha zordur ya. Şimdi ki sezeryanlar çok konforlu. Olan hemen ayağa kalkıp yürüyor. Acı çekmemen için bir sürü ilaç veriliyor. Memede kollarını kaldıramıyorsun diyorsun herşey daha zordur yemek, tuvalet vs
Kuzum spinal anestezi bel alti uyusuyor . Epiduralle farki neAnlamadım canım ne demek istediğini?
Ay canım ne zormuş yaGece yatakta kafam yastığın yanına kaymış öyle kalmıştım boynum yamuk.. Anne anne diyorum ama göğsündeki acıdan sesini yükseltemiyorsun da.. Salya sümük saatlerce ağlamıştım iki büklüm kafayla2 cm bile hareket edemiyordum tek başıma ilk 4 gün boyunca.. Şimdi komik geliyor ama zordu. Umarım hepimiz için doğumlarımız kolay olur. Zaten seninki çok kolay olacak bak gör içime hep öyle doğuyor benim..
Kuzum spinalde bu katater kalmıyor, iğneyle anestezi veriliyor başka bir şey yok. Epiduralde bu resimdeki katater kalıyor anestezik ilaca bağlı olarak. Sen ağrın oldukça düğmeye basıyorsun sana ordan anestezik ağrı kesici geliyor.Kuzum spinal anestezi bel alti uyusuyor . Epiduralle farki ne
Himm dur bakalim gidince doktoruma diyeyim ne önerecek hensireler gelip igne yapiyor agri gelince ondan iyidir benceAy canım ne zormuş yaİnşallah hepimizinki çok kolay olur, bir an önce ayaklanır, toparlanırız
Kuzum spinalde bu katater kalmıyor, iğneyle anestezi veriliyor başka bir şey yok. Epiduralde bu resimdeki katater kalıyor anestezik ilaca bağlı olarak. Sen ağrın oldukça düğmeye basıyorsun sana ordan anestezik ağrı kesici geliyor.
Valla bana bunu önerdi doktorum çok rahat edersin diye. İnşallah bir sıkıntı çıkmazda epidural olurHimm dur bakalim gidince doktoruma diyeyim ne önerecek hensireler gelip igne yapiyor agri gelince ondan iyidir bence
Canım epidural doğumda da kesi ile doğuyor bebek dimi yani vajinal doğum değil. Spinal deki gibi. İkisi de öyleyse farkı ne anlamıyorum hiçKuzum benim doktorum epidural dedi direk. Ben spinal sordum, epidural daha komforlu ağrın oldukça basarsın düğmeye dedi. Ayağa kalkışın falan daha sancısız olur dedi. Genel bende istemiyorum, uyanması zor oluyormuş daha çok acı hissediyormuşsun. Epidural yapanlar çok rahat etmiş araştırdım doktorla konuştuktan sonra. Epiduralden sonra baş ağrısı olmaması için bol su ve kahve diyor herkes. Bende öyle yapıcam.
Kuzum spinal sezeryanda dogum oncesi igne yapiyor doğumdan bir sure sonra etkisi geciyor .Canım epidural doğumda da kesi ile doğuyor bebek dimi yani vajinal doğum değil. Spinal deki gibi. İkisi de öyleyse farkı ne anlamıyorum hiç
Kız evde daha ne sosyal izolasyonu ayrı yataklarda mı yatıyosunuzCanım bana 12den sonra birşey yiyip içme 6 gibi hastanede ol 8de alıcam seni dedi. Epidural olacak benim. Anestezi doktoruda uygun görürse tabi. Benim bildiğim bebek doğuyor, çocuk doktoru ameliyathanede değerlendiriyor. Bazıları orda, bazıları bebek odasında giydiriyor. Sonra babanın kucağına bir veriliyor ama anne odaya gelmeden bebeğide odaya getirmiyorlar.
Kız ben diyorum ki evde bile sosyal izolasyon uyguluyor. Sen diyorsun son geceyi değerlendir
Tabi ki canım. Sezeryan dediğin zaten karından kesi ile çıkması bebeğin. Epiduralde anlattığım gibi bu katater kalıyor, spinalde katater yok. İğneyle ilacı verip çıkarıyorlar.Canım epidural doğumda da kesi ile doğuyor bebek dimi yani vajinal doğum değil. Spinal deki gibi. İkisi de öyleyse farkı ne anlamıyorum hiç
Yok canım okuduğum kadarıyla anestezi süreleri aynı, uyuşma geçince ağrı hissettiğinde epidural takılıysa basıyorsun düğmeye ilaç geliyor. Spinal olmuşsam hemşireyi çağırıyorsun ağrı kesiciyi damardan takıyor.agacsizkoalaa canım epidural de 2 saatte bir anestezinin etkisi geçiyormuş herhalde,spinalde de 6 saat diye biliyorum ama kesin bi bilgim yok tabi.yalnız ilk doğum epiduralli olmuştu benim,Başta yüksek doz almama rağmen ayağa kalkıp yürüyebiliyordum,hissediyordum.sadece sancı yoktutam uyuşma sağlanıyormu ki spinaldeki gibi?
Evet salonda yatıyor beyfendiKız evde daha ne sosyal izolasyonu ayrı yataklarda mı yatıyosunuz
O Zaman epidural daha iyi gibi duruyor ama benim ilk doğumdan sonra o katater yüzünden belimde bi sancı kaldı,uzuuunca bi dönem eğilip doğrulamadım sürekli ağrıdı.6-7 ayda geçti çok şükür.doktora sorayım yine öyle olacaksa spinal yaptırayım ben iyisimi.Tabi ki canım. Sezeryan dediğin zaten karından kesi ile çıkması bebeğin. Epiduralde anlattığım gibi bu katater kalıyor, spinalde katater yok. İğneyle ilacı verip çıkarıyorlar.
Yok canım okuduğum kadarıyla anestezi süreleri aynı, uyuşma geçince ağrı hissettiğinde epidural takılıysa basıyorsun düğmeye ilaç geliyor. Spinal olmuşsam hemşireyi çağırıyorsun ağrı kesiciyi damardan takıyor.
Baslarim onun rahatsizligina ben cocugun verdigi rahatsizliktan ofluyorsam o da uyanirsa uyansin katlanacakEvet salonda yatıyor beyfendiyarın teşrif edecek yatak odasına. Ben zaten gece uyuyamıyorum sürekli dönüp duruyorum, oflayıp pufluyorum o da uyanıyor. Ondan ayırmıştık yatakları
Unutuluyor fotoğraflara bakarken hatırlar oluyorsun çoğu şeyi. Mesela emzirmeyi çok severdim oğlum üç aydır bıraktı acaba nasıl bir histi çok hissedemiyorum:)Yok 3 4 gün sonrasinda acım azaldi baya ama yine de kolay değil ilk zamanlar hamilelik uzun bir süreç evet sonucu muhteşembakalım şuan böyle derim 4 5 sene sonra nolur bilmem
Bu biraz bünye ve ya şans meselesi sanırım emin değilim. Bel ağrısı yaşayanda var hiç yaşamayanda. Sor bakalım ne diyecek.O Zaman epidural daha iyi gibi duruyor ama benim ilk doğumdan sonra o katater yüzünden belimde bi sancı kaldı,uzuuunca bi dönem eğilip doğrulamadım sürekli ağrıdı.6-7 ayda geçti çok şükür.doktora sorayım yine öyle olacaksa spinal yaptırayım ben iyisimi.
Kız ben yatıyorum ama sonra 11e kadar. O garibim 8de açıyor bilgisayarı çalışmaya başlıyor.Baslarim onun rahatsizligina ben cocugun verdigi rahatsizliktan ofluyorsam o da uyanirsa uyansin katlanacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?