- 22 Kasım 2019
- 3.169
- 4.553
- 63
Geçmiş olsun inş sıkıntısız atlatırsınız bemceAmeliyattan birkaç gün sonra gidersin destek olursun sendekızlar bir dert ile geldim..yeri burası değil..ama tanımadığım insanlara anlatmayi istemiyorum..
annem bir il önce kapali safra ameliyati oldu.ve bu ameliyat icin ben oraya gittim.15 günlüğüne ama annem ameliyat olmak yerine benimle doktor doktor gezip karar vermeye calisti.bazen de evde oylee oturduk.ama benden once de 3 ay degisik bissuru doktora gitmisti zaten.amaci doktor gezmek degil ameliyat olmak istemiyordu.ayni doktorlari defalarca gezdik.doktorlar bile bıktı artik.anne hergun boşa gidiyor ben 15 gun sonra döneceğim ameliyat olmalisina artik dedim ve ikna oldu 10 gun sonra ameliyat oldu.ameliyathanede bekledim.gece annemine evine gittim cunku erkek kardesim ve ogluma bakmam gerekiyordu.bizde kalan bir kuzenim var.anne baba ayri olunca bizim eve yerlesmek istedi.kuzenimle kızkardeşim annemin yaninda kaldi.ertesi gun cikti zaten.5 gun falan annemin yaninda kalabildim.sonra dönmek zorunda kaldim.bakacak insani vardi ve ben 15 gunde hergun anne ameliyat olmalisin bak ben donmem gerekecek diye yalvardigim halde oyalandi.
simdi de annemin ameliyat yerinde kesi fitigi olustu.yeniden ameliyat olmasi gerekiyor ve annem bu ameliyati erteledikce erteledi gene.koca yaz yalvardim anne ameliyatini olmalisin.bak korona eylulde artacak.doktor bana ekimde gel dedi diyor.olsun anne bak bu fitik kocaman doktora gitmelisin.sen karisma bana diyordu hep.artik son bir ayimiz hergun kavga..anne doktora git ne olur bak ameliyatlı insan korona kaparsa riski cok..ne olursun anne git...ama yok yok yok..belki iiylesirim..dur bakalim..inecek o..
anne gecmez artik bu..doktor arastirin..benden baska 3 kardesim var.hadi sonuncusu minik daha..ama oburleri biri 30 biri 27..afedersinzi eşşek kadarlar..ama annem sen yoksun olmuyor bu isler diyor.yahu ben iki bebeyle nasil doktor doktor gezeyim bu hastalikta..bugun doktora gitmis.doktor kizmis.cok ilerlemis bu hastalik sen nerdesin demiş.şimdi de ameliyat olucam ben diyor.ama benim de gelmemi istiyor.ve ben korkuyorum..hastaneden korona gelirse diye.çocuklarim küçük.hastanede 2 gun kalacaklarmis.ben de dedim ki kucuk kardesimi bana verin.bende kalsin.siz hastanede annemle ilgilenin. ben zaten bir fayda saglamam size.ne kaldirabilirim ne bisey.evde yemek yaparsin diyorlar.ya dedim annemi kucaginizda mi tutacaksiniz.corbanizi yapabilirsiniz.ben zaten iki bebekle cildirmak uzereyim.belki ben bile duzenlu yemek yapamam.sen korona ile kafayi yemissin diyorlar.ayrica erkek kardesim annemin ameliyat olacagini bile bile butun iznini kullandi gezdi tozdu heryeri.simdi ben izin alamam diyor.ve ameliyat tarihi tuhaf bi sekilde (!) benim esimjn izin tarihine denk geliyoryq biz zaten yıprandık...gezemeyiz tozamayiz iki bebekle ama en azindan birlikte biraz daha vakit gecirirz diye bir hafta tatili iple çekiyorduk..annemin yaptigina bak.ogluna hic kiyamadi.gezsin cok yoruldu dedi bi de...ee benim koca hiic yorulmadi ben hic yorulmadim...
gerçekten ama gercekten kendimi cok kotu hissediyorum...o kadar dil doktum yazin ol ameliyati diye..bos yere direndi.simdi heryer korona ameliyat olacak.bir de bebegimle ona gidicem..faydam olsa..o da olmayacak..psikolojik destek..psikolojim alt ustken nasil destek olacagim bilmiyorum..bi yandan korkuyorum ya ameliyat olurken annem korona olursa..ya anneme bisey olursa..kafayi yemem uzereyim...Allah askina bana yol gosterin..onumu goremiyorum..sanki heryer karanlik
Aynen bende öyle düşünüyorum annem kardeşimde öyle yapardı bana da acı baharat çok koyma her yaptırdığından yedir ki seçici olmasın özellikle tarhana diyor tabi ben yine de doktora bir sorarım çünkü piöpirikli anneyimBen ilk bebeğimden hatırlıyorum. Sebze püresini hiç sevmemişti. Bir gün kayınvalidemle birlikte yemek yiyoruz kabak yemeği yapmıştım kızıma da kabak püresi. Kızım bir lokma bile yemiyor hepsini tükürüyordu. Rahmetli kayınvalidem de "bu ne böyle tatsız tuzsuz tabi yemez yemeği ver bak nasıl yiyecek" dedi. Ben de onu sevmezse bunu da sevmez sanıp kanıtlamak için kabak yemeğinin ucundan tattırdım. Çocuk yalana yalana yedi. Ben de doktoru aradım anlattım. Çok şanslısın daha güzel, bol soğanlı ve havuçlu sebze yemekleri yap salça ve tuz koyma demişti. Böylece bizim sebze püresi serüvenimiz iki üç gün sürdü. Sonra hep yemek yedi çok rahat oluyor bence deneyin. Kendimize yemek yaparken herşeyden kızıma da ayırıyordum. Birçok yemeğe de çok kolay alıştı. Doktorunuza sorup deneyin isterseniz.
Çook mantıklı gaza geldim okuyuncaBen ilk bebeğimden hatırlıyorum. Sebze püresini hiç sevmemişti. Bir gün kayınvalidemle birlikte yemek yiyoruz kabak yemeği yapmıştım kızıma da kabak püresi. Kızım bir lokma bile yemiyor hepsini tükürüyordu. Rahmetli kayınvalidem de "bu ne böyle tatsız tuzsuz tabi yemez yemeği ver bak nasıl yiyecek" dedi. Ben de onu sevmezse bunu da sevmez sanıp kanıtlamak için kabak yemeğinin ucundan tattırdım. Çocuk yalana yalana yedi. Ben de doktoru aradım anlattım. Çok şanslısın daha güzel, bol soğanlı ve havuçlu sebze yemekleri yap salça ve tuz koyma demişti. Böylece bizim sebze püresi serüvenimiz iki üç gün sürdü. Sonra hep yemek yedi çok rahat oluyor bence deneyin. Kendimize yemek yaparken herşeyden kızıma da ayırıyordum. Birçok yemeğe de çok kolay alıştı. Doktorunuza sorup deneyin isterseniz.
Cok sagol canim soracağım. Mamayi da arastirayimBen brda bi doktor var herkes iyo dio ona gittim o anlamadi da diger ay o doktr yoktu basla bi adama aldm o anladi döşünû dinledi bisey yok bogazina bakti e bosey yok deyince bu reflü dedi direk. Yani olmadi basla bi doktora git olmadi bemce. Birde reflü mamasini kemdin sor reflû olabilir mi de ben ilk defa duydum bnun mamasini. Aptamil hn 25 diye geciyo canm adı
söz konusu annem olunca kıyamıyorum babam da yok..ondan anlayış bekliyorum..ama bulamıyorumOff canm iki ucu da ...deynek yani. Gitsen ayri gitmesen ayri. Ay bi de byle yasi ilerledikce inat ediyolar sanki ne varsa gitseydi daha onceden hem daha kolay olurdu hem hastalk var zaten gecmeyecegi belli ne diye inat ederler yahiu anlams değilim. Ve diger kardeslerin var yani onlar da bakabilir ki sen bi de kucuk cocukla beraber nasi bakacaksan. E sen kendi kucuk cocuguna bakmazsan bakacak adam da yok demesi lazm kendilerinin senin bebegin var kimse bakamaz ona diye. Ay ay bazen kimdeye bisey anlatamiyosn gercekten ama sende diren yani kendi annen tabi ama ben olsam gitmezdm şahsen
Geçmiş olsun inş sıkıntısız atlatırsınız bemceAmeliyattan birkaç gün sonra gidersin destek olursun sende
Mama diger mamalar gbi hazirlanmiyo. Yoğun kivamli ilk hazirlayinca 7 8 dk bekliyo snra yine calkaliyosn yinr bekliyo oyle veriyosn. Benm bebe de bulanti kusma gitti şükür bu mamayi içince. Doktor tavsiyesi ile ver ama zaten 400 gr bsey eczanelerde satiliyo sadece 50 lira flan hemen bitiyoCok sagol canim soracağım. Mamayi da arastirayim
Yapacaksn tabi diyo oyle syleri onmesemez ki esim mecburmusim gbi davranir. Umursama diyosn canm oyle de olmuyo ki. Once bi geldi yeni evlendiginde ben hamileydim o zmanlad yeniydi yine ayni koştur babam koştur. Snrasnda geldiginde iste o hamiliydi 5 aylk flandi az yuruyunce ay cocuk düştü hissettim diyodu smdi virüsü bahane ediyo inan yoruluyorm kocaman kiz 28 29 yasinda yani kucuk degil ki. Ben anneme gitsem hizmet beklemem yine ya. Erken doğum riskim varken bile su içmek isteyince gidiyodm aliyodm annem bna syle diyodu o kdar da degil diyodum. Bunda risk vs bsey yok yine istiyo ayagina herseyi. Ya bende sorun vsr ya da bilmiyorm artk ama Allah da iste diyorm cikariyo byle byle. Düşük riskim oldu aramadi etmedi bak smdi ben ona gercektn üzüldüğüm icin ariyorm soruyorm ama anlayan yokminikbebegim9640 canım çok takıyorsun hata yapıyorsun takmayacaksın düşünceli de olmayacaksın bencil ol eşine sorma her şeyi ben yaptım ben gidiyorum de git ve asla eşinle küsme sende alttan alta işle kocana bak karın ne çalışkan kardeşin kalmıyor gibi şakayla karışık Gülerek herkese her lafı söyle
Yoksa öbür türlü düşünmekten harap olursun
Ya tabi oyle annen sonucta ama diger kardeslerin hic mi gidemiyo yani onlarin da annesi sonucta ne biliyim bi çıkmaz sokak gni senin bu durum. Eger hastahameye gidersen yanina cocuklara kim bakacak ki hem biri zaten daha cok küçüksöz konusu annem olunca kıyamıyorum babam da yok..ondan anlayış bekliyorum..ama bulamıyorum
ben de oyle düşünüyorum ama bunu kabul etmiyorlar canım zaten.hic gitmeyim gibi bir derdim yok.hastaneye gelmiyim diyorum.bir de başka sehirlerdeyiz.burada olsalar kv bırakayım cocuklari gideyim.orada birakamam kimseye. bilmiyorum umut kafam karisik
Evlat o evlat yaşı kaç olursa olsun, bi anneye dokunurmu bi nane limon yapmak. Seve seve yapar, yapmalida. Sabah kendini halsiz hisseder sonra iyi hisseder, hep aynı olacak değilya. Sen karnını saklayarak gezersin, ben gererek gezerim tercih meselesi. Hoşuna gidiyordur hamile oldugu icin cok mutludur, yada tadini çıkarıyordur. Kayınpederin grl burda uzan birsey olmaz demis, sen yatmamissin bu senin sorunun. Bunda ne utanma var ne birsey,sen gelin sin demissin.Gelin olunca insanliktanmı çıkılıyor. Kaynanandan sikayetcisin ama geleceğin hiç parlak değil. Çünkü mutsuzsun mutlu insan göremiyorsun, hep negatifi çekiyorsun. İnsanlara öyle bakıyorsunGercekten bu kiz milleti kullanmayi cok seviyo. Sabah ölüyordu sorsan bi halsz konusmalar flan 1 saat snra kahvalti hazirladi bahceye kydu kaynanam onlara gectiler gayet iyi yedi iyice snra keyfi yerine geldi hâlâ da oyle bu saate kdar l. Ay bulandim dedi duydum nane likon yapiyim da ic diyo. Ya onu da yapamiyacak kdar mi ya valla koy icine kaynat saniyelik olay onu bile yapmiyo anca hamileyim diye ayaklari uzatip uzatip oturuyo. Karni da cok yok belli olsn diye karnını tutuyo sadece. Bi resim cekiyo gorseniz valla gulersiniz. Tepeden cekiyo kocasi da dar giydirmiyo bol giy diyo bol olunca iyice bi elini karnına goturuyo oyle resim çekiyo millet anlasn diye sirf. Ay ben de valla saklamaya calisiyodm olmuyodu ama yani karnim coktu otururken zorlansam da kb yaninda asla belli etmedim. Yatmam gerekiyodu odamda yatıyodm kb gel burda uzan bisy olmaz diyodu yok diyodm ayıp olir sonucta yatmiyodm yaninda. Bunda ne utanma var ne baska bisey kendi babasnin yaninda da oyle. Kaynanasi evinde de yoldan geldik gece 12 de yoruldm diye 2 3 e kdar yatilir mi ayıp yami gelinsin sen sonucta. Ben hamileyken karnim burnumda babammesinin evini temizlettiler komple dip köşe ertesi gun sancilanip hastahanelik oldum bana aman sen dur diyen olmadi hic daha kaynanasina laf ediyo daha bsey bile demiyolar sana daha nolsn ya.
Anlayış beklemekte haklısın canım sonuçta senin bakıma muhtaç bebeğin ve çocuğun var. Annenin özellikle senden bakım beklemesi maalesef üzücü. Seni de düşünmesi lazım. benim annem ben ünide yaz stajı yaprken safra kesesi ameliyatı olmuş bana haber vermemişti aklım kalır kalkıp giderim zaten 2-3 hafta bişey bitirip gelsin diye. Bu da iyi bişey değil ne zaman şüpheli bir durum olsa endişe ediyorum yine bana bişey haber vermiyorlar diye. Herkesin huyu suyu farklı oluyor iste..söz konusu annem olunca kıyamıyorum babam da yok..ondan anlayış bekliyorum..ama bulamıyorum
ben de oyle düşünüyorum ama bunu kabul etmiyorlar canım zaten.hic gitmeyim gibi bir derdim yok.hastaneye gelmiyim diyorum.bir de başka sehirlerdeyiz.burada olsalar kv bırakayım cocuklari gideyim.orada birakamam kimseye. bilmiyorum umut kafam karisik
Canm ben digeri poset gbi ya bu hn 25 dedigim kutuya boşaltıyorum sana yanls yazdm lepicim sagolsn syledi de yaxiyim dedim hemen. Aptamil ar sen onu sor doktora. Benm dedigm hn 25 ishal mamasydi kutu degistirdm aklm da basimda degl bugn kusura bkma yanls yazdmAnladim canim sagol doktorlar konuşayım bi daha balalim.
Baharcım çok dobrasın açıkça düşündüğünü yazmışsın dürüst olmak gerekirse sen gelinsin lafına ben de takıldım ama bişey yazmadımEvlat o evlat yaşı kaç olursa olsun, bi anneye dokunurmu bi nane limon yapmak. Seve seve yapar, yapmalida. Sabah kendini halsiz hisseder sonra iyi hisseder, hep aynı olacak değilya. Sen karnını saklayarak gezersin, ben gererek gezerim tercih meselesi. Hoşuna gidiyordur hamile oldugu icin cok mutludur, yada tadini çıkarıyordur. Kayınpederin grl burda uzan birsey olmaz demis, sen yatmamissin bu senin sorunun. Bunda ne utanma var ne birsey,sen gelin sin demissin.Gelin olunca insanliktanmı çıkılıyor. Kaynanandan sikayetcisin ama geleceğin hiç parlak değil. Çünkü mutsuzsun mutlu insan göremiyorsun, hep negatifi çekiyorsun. İnsanlara öyle bakıyorsun
O ben sorunlu hamilrlik yasadim diye ilgi cekiyo sadece. Cocuk dusunmuyodu ben hamileyim doye istedi sirf ve buna 100 de 100 eminim yani. İlgi ustumde olsn diyo ben normal gebelik geçirmedim dusuk riski erken dogum riski hep yattim o donem hastahane de evde flan bu gidiyo e bisey yok diyo doktor ama annesi kizim bilir dio. Ya doktorun anlamadigini bilmedigini anlamaz ki bi insan. O yatiyim hizmet etsinler diyo saygisi yok ben yapsam laf edilir ama agrima giden o. Bak kb anlayislidir benm kv fena kızı da ona cekms.Evlat o evlat yaşı kaç olursa olsun, bi anneye dokunurmu bi nane limon yapmak. Seve seve yapar, yapmalida. Sabah kendini halsiz hisseder sonra iyi hisseder, hep aynı olacak değilya. Sen karnını saklayarak gezersin, ben gererek gezerim tercih meselesi. Hoşuna gidiyordur hamile oldugu icin cok mutludur, yada tadini çıkarıyordur. Kayınpederin grl burda uzan birsey olmaz demis, sen yatmamissin bu senin sorunun. Bunda ne utanma var ne birsey,sen gelin sin demissin.Gelin olunca insanliktanmı çıkılıyor. Kaynanandan sikayetcisin ama geleceğin hiç parlak değil. Çünkü mutsuzsun mutlu insan göremiyorsun, hep negatifi çekiyorsun. İnsanlara öyle bakıyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?