Allah kolaylık versin. Benim de ilk bebeğimde vardı reflü çok çekmiştim. Katı yiyeceklere başladığın anda kesiliyor. İnşallah seninki de öyle olur. Bir ay önce bu bebeğim de çok kusmaya başlamıştı, reflü sandım ödüm koptu. Şimdi de kusuyor ama ara ara.Evet bizim hırıltı da doğduğundan beri var . Reflü dedi , 6. aydan sonra azalır dedi . Gastrotus diye bir şurup verdi ancak şurup içiremiyorum . Başka bir doktor da gaviscon verdi , reflü maması kullanmamı önerdi. Reflü maması çok köpürüyor ve gaz yapıyordu bıraktım doğru düZgün hiç kullanmadım . Gaviscon da ishal yaptı onu da kullanamadım . Durumu kabullendim , 6.ayı bekliyorum
Cağnım nisan anneleri ve nisan bebeleriii bizim karantina bittiiii çok şükür bi sıkıntımız olmadı demek ki kapmamışız virüs bundan sonra da kapmayalım inşallahtabi ben ocak ayında aile boyu hatta lojman boyu geçirdiğimiz gribin grip değil de korona olduğunu düşündüğüm için biraz rahattım ama bihter ziyagil gibi cümle kurdum neyse haydo da bu ara iyice hareketlendi dönmeler bağırış çağırış o biçim gülücükler zaten biliyonuz pek gulec beni benden aliyo bizde durumlar boyleee sizler nasilsiniz
Çok tatlı yemiyolar mı ama yaaaMaşşallah canım hep iştahlı olur inşallah ben de tattırıyorum dün kayısı rendeledim ekşiymiş biraz o da suratı buruştura buruştura yedi 1çay kaşığı kadar. Yoğurt mayaladım dün ondan verecem bugün de.
Denedim canım tadını sevmedi sanırım doğduğundan beri emziriyorum ben nasıl yapıcam bilmiyorumBiberon reddediyo olmasın canım kaşıkla filan dene bi de
Önce hipp sonra aptamil denedim canım biberon istemiyo belki dedim ama kaşıkla da istemedi malesefBiz baştan beri verdiğimiz için red olayı yaşamadık canım.aptamil biraz şekerli diğerlerinden onu sevebilir belki
Sorma o uyku gerilemesi ve meme reddi bu ay herkesin aklını başından aldıbu uyku gerilemesine söyleyin geri gitsin. geceleri ağlayacak durumdayım artık. bittim tükendim valla. bu arada yazamıyorum ama alımdasınız da ben kimsenin aklına düşmemişim hiç.
Ys ne guzel benm oglan kaşıga alışık mamayi bi ara onla veriyodm ama farkli tatlari tadinca nolur bilmiyorm artk. Baska ne vereceksin peki sadece yogurt muİyi haftalar güzel bebelerin güzel anneleri bizim bugün 5. Ayımız doldu doktorumuzun da önerisiyle tadımlara başladık. 2 tatlı kaşığı yoğurt demişti ilk olarak. İlginç şekilde benim oğlan baya hüpletti sanarsın hergün yoğurt yiyorama napcanı şaşırdı emmeden başka bişey bilmediği için kaşığı yalamaya çalıştı döke saça 2 tatlı kaşığını bitirdik bitince ağladı hatta yarın 3 kaşık yicek bakalım beni yalancı çıkaracak mı sevdi dedim ya yarın nefret eder diliyle iter kesin
3 gün yoğurt sonra 3 gün kabak Havuç patates diye gitcez canım buharda haşlayıp ezip vericemYs ne guzel benm oglan kaşıga alışık mamayi bi ara onla veriyodm ama farkli tatlari tadinca nolur bilmiyorm artk. Baska ne vereceksin peki sadece yogurt mu
Bende bekliyorum bakalım kabullendim artık . Etrafımdaki insanlar panik oluyor kusuncaAllah kolaylık versin. Benim de ilk bebeğimde vardı reflü çok çekmiştim. Katı yiyeceklere başladığın anda kesiliyor. İnşallah seninki de öyle olur. Bir ay önce bu bebeğim de çok kusmaya başlamıştı, reflü sandım ödüm koptu. Şimdi de kusuyor ama ara ara.
Benim kız tam kırkında tuttu memeyi , o günden beri de biberon reddi Yaşıyoruz . Ara ara da meme reddi .Denedim canım tadını sevmedi sanırım doğduğundan beri emziriyorum ben nasıl yapıcam bilmiyorum
Benim kızda bile uyku gerilemesi olduysa artık diğer bebekleri düşünemiyorumSorma o uyku gerilemesi ve meme reddi bu ay herkesin aklını başından aldı
Muhallebiye geçtiğimiz anda bir iki gün içinde kesilmişti. Sanırım 6 aylıkken geçiliyordu. Benim ilk çocuğum 10 yaşında. Bazı şeyleri tam tarihiyle hatırlayamıyorum ama beşinci ayda sebze pürelerine altıncı ayda da kahvaltı ve muhallebiye geçilmişti sanki. Kahvaltı dediğim mamaya cicibebe, labne, yumurta, tereyağ falan karıştırıp bulamaç yapıyorduk. Haliyle sabah kahvaltı öğlen sebze püresi akşam da muhallebi yiyince sıvı çok olmadığı için kusamıyordu. Bu arada baya bir hatırladım ben de şaşırdımBende bekliyorum bakalım kabullendim artık . Etrafımdaki insanlar panik oluyor kusuncakatı gıda derken , 6. ayda direkt kesilmez o zaman
Ahahah Sena kuşta da varsa bu durum geçiçi demektirBenim kızda bile uyku gerilemesi olduysa artık diğer bebekleri düşünemiyorum
Benim oğlum ilk başlarda mamayı hiç istemiyordu ama ben sütle doymadığını anlayınca memeyi çekiştirmeye başlayınca mama veriyordum. Anca 40 cc ya içiyordu ya içmiyordu. 60 yapıyordum ama hiç bitiremiyordu. Bu ay sütüm baya azaldı şimdi 120 cc'yi direk dikiyor. Yani almıyorsa belki yarım yarım doyduğu için olabilir. Biraz daha uzun bekletip oyalamaya çalış iyice acıktıklarında mecbur içiyorlar. Hem o arada da sütün biraz daha dolar bir sonraki acıktığında memeyle de doyar. Bu arada ben sütüm azalmaya başlayınca birkaç şey denedim. Lactamil'in emziren anne çayı çok iyi geldi ama içtiğinde bir de yatıp dinlenirsen çok daha faydası oluyor.Anne sütüyle mamayı dönüşümlü veren anneler bebekleriniz de mama istememe durumu olmuş muydu nasıl yaptınız acaba
Buhar daha mi iyi ben hani suda diye dusunuyodm bende oyle yapiyim bari3 gün yoğurt sonra 3 gün kabak Havuç patates diye gitcez canım buharda haşlayıp ezip vericem
Off canm iki ucu da ...deynek yani. Gitsen ayri gitmesen ayri. Ay bi de byle yasi ilerledikce inat ediyolar sanki ne varsa gitseydi daha onceden hem daha kolay olurdu hem hastalk var zaten gecmeyecegi belli ne diye inat ederler yahiu anlams değilim. Ve diger kardeslerin var yani onlar da bakabilir ki sen bi de kucuk cocukla beraber nasi bakacaksan. E sen kendi kucuk cocuguna bakmazsan bakacak adam da yok demesi lazm kendilerinin senin bebegin var kimse bakamaz ona diye. Ay ay bazen kimdeye bisey anlatamiyosn gercekten ama sende diren yani kendi annen tabi ama ben olsam gitmezdm şahsenkızlar bir dert ile geldim..yeri burası değil..ama tanımadığım insanlara anlatmayi istemiyorum..
annem bir il önce kapali safra ameliyati oldu.ve bu ameliyat icin ben oraya gittim.15 günlüğüne ama annem ameliyat olmak yerine benimle doktor doktor gezip karar vermeye calisti.bazen de evde oylee oturduk.ama benden once de 3 ay degisik bissuru doktora gitmisti zaten.amaci doktor gezmek degil ameliyat olmak istemiyordu.ayni doktorlari defalarca gezdik.doktorlar bile bıktı artik.anne hergun boşa gidiyor ben 15 gun sonra döneceğim ameliyat olmalisina artik dedim ve ikna oldu 10 gun sonra ameliyat oldu.ameliyathanede bekledim.gece annemine evine gittim cunku erkek kardesim ve ogluma bakmam gerekiyordu.bizde kalan bir kuzenim var.anne baba ayri olunca bizim eve yerlesmek istedi.kuzenimle kızkardeşim annemin yaninda kaldi.ertesi gun cikti zaten.5 gun falan annemin yaninda kalabildim.sonra dönmek zorunda kaldim.bakacak insani vardi ve ben 15 gunde hergun anne ameliyat olmalisin bak ben donmem gerekecek diye yalvardigim halde oyalandi.
simdi de annemin ameliyat yerinde kesi fitigi olustu.yeniden ameliyat olmasi gerekiyor ve annem bu ameliyati erteledikce erteledi gene.koca yaz yalvardim anne ameliyatini olmalisin.bak korona eylulde artacak.doktor bana ekimde gel dedi diyor.olsun anne bak bu fitik kocaman doktora gitmelisin.sen karisma bana diyordu hep.artik son bir ayimiz hergun kavga..anne doktora git ne olur bak ameliyatlı insan korona kaparsa riski cok..ne olursun anne git...ama yok yok yok..belki iiylesirim..dur bakalim..inecek o..
anne gecmez artik bu..doktor arastirin..benden baska 3 kardesim var.hadi sonuncusu minik daha..ama oburleri biri 30 biri 27..afedersinzi eşşek kadarlar..ama annem sen yoksun olmuyor bu isler diyor.yahu ben iki bebeyle nasil doktor doktor gezeyim bu hastalikta..bugun doktora gitmis.doktor kizmis.cok ilerlemis bu hastalik sen nerdesin demiş.şimdi de ameliyat olucam ben diyor.ama benim de gelmemi istiyor.ve ben korkuyorum..hastaneden korona gelirse diye.çocuklarim küçük.hastanede 2 gun kalacaklarmis.ben de dedim ki kucuk kardesimi bana verin.bende kalsin.siz hastanede annemle ilgilenin. ben zaten bir fayda saglamam size.ne kaldirabilirim ne bisey.evde yemek yaparsin diyorlar.ya dedim annemi kucaginizda mi tutacaksiniz.corbanizi yapabilirsiniz.ben zaten iki bebekle cildirmak uzereyim.belki ben bile duzenlu yemek yapamam.sen korona ile kafayi yemissin diyorlar.ayrica erkek kardesim annemin ameliyat olacagini bile bile butun iznini kullandi gezdi tozdu heryeri.simdi ben izin alamam diyor.ve ameliyat tarihi tuhaf bi sekilde (!) benim esimjn izin tarihine denk geliyoryq biz zaten yıprandık...gezemeyiz tozamayiz iki bebekle ama en azindan birlikte biraz daha vakit gecirirz diye bir hafta tatili iple çekiyorduk..annemin yaptigina bak.ogluna hic kiyamadi.gezsin cok yoruldu dedi bi de...ee benim koca hiic yorulmadi ben hic yorulmadim...
gerçekten ama gercekten kendimi cok kotu hissediyorum...o kadar dil doktum yazin ol ameliyati diye..bos yere direndi.simdi heryer korona ameliyat olacak.bir de bebegimle ona gidicem..faydam olsa..o da olmayacak..psikolojik destek..psikolojim alt ustken nasil destek olacagim bilmiyorum..bi yandan korkuyorum ya ameliyat olurken annem korona olursa..ya anneme bisey olursa..kafayi yemem uzereyim...Allah askina bana yol gosterin..onumu goremiyorum..sanki heryer karanlik
Ben ilk bebeğimden hatırlıyorum. Sebze püresini hiç sevmemişti. Bir gün kayınvalidemle birlikte yemek yiyoruz kabak yemeği yapmıştım kızıma da kabak püresi. Kızım bir lokma bile yemiyor hepsini tükürüyordu. Rahmetli kayınvalidem de "bu ne böyle tatsız tuzsuz tabi yemez yemeği ver bak nasıl yiyecek" dedi. Ben de onu sevmezse bunu da sevmez sanıp kanıtlamak için kabak yemeğinin ucundan tattırdım. Çocuk yalana yalana yedi3 gün yoğurt sonra 3 gün kabak Havuç patates diye gitcez canım buharda haşlayıp ezip vericem
Evet cnm buharda haşla vitamini ölmüyor öyle oluncaBuhar daha mi iyi ben hani suda diye dusunuyodm bende oyle yapiyim bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?