- 22 Kasım 2019
- 3.169
- 4.553
- 63
Hmm tmm sagl bilmiyordmNe diyim❤
Mercimek alerjen ve gaz yapan bir tahıl.koca insanları bile rahatsız edebiliyor..henuz erken galiba canım.
Bnu sevmeyen sebzeyi sever mi ki acep yaaNasıl bir çorba içer bilmiyorum. Her bebek farklı şeyleri seviyor. Ama patatesle pirinci aynı anda verme bence. Daha sindirimi tam olarak oluşmadı. Sebze çorbalarinin sindirimi daha kolay. Mesela brokoli havuç kabak olabilir.
Hadi insallahYok yok olmam inşallah iyi kötü burdayım
Canim benim ek gıdaya geçmeyi dört gözle bekliyordun. Ne oldu ilk sevmedigi şeyle karşılaşınca, bi bocaladın sen. İste aramıza hoş geldin. Ek gıda düşünüldüğü kadar zevkli birşey değil. Zaman zaman sinirlerin bile bozulacak, ama sen ne yapacaksın. Acaba bunu yermi diye arayışta gezeceksin. Tekrar tekrar denemeler. Ve en son artık büyüsün rahat rahat yemek yesin diye gözünün icine bakıcaksın.Cocugunun karnını doyurduğunda, ah bugün en güzel gün diyeceksin.Bnu sevmeyen sebzeyi sever mi ki acep yaa
Hadi insallah
Eğer uyku aşamasına geçerken çok yorgunsa memede uyuduğu oluyor ama genelde uyanma aşamasında çok duruyor memede uykusunu öyle uzatıyor yarım saat 40 dk duruyor işte o aşamada çekersem memeyi direk gözleri açıyor. Yani mecbur yanındayımEn favori hocasındır valla dersi erken hoca
3 tane cocuk ev işi.tabi şaşar.canim saatler cok normal.
Sağlık olsun.
Rabbim kolaylığını versin insallah.
Ben de 2 cocuk 1 yıldır neredeyse bir yere çıkmadım, gitmedim.
Sonsuz şükürler olsun annem var burda ama yine de kucakci sürekli ağlayan kudurduk bir bebe bile yetiyor insana.
Oğlum zaten Allaha emanet şu sıralar elimden geldiğince ilgileniyorum..
Dis bizde de sknti hala ne zamana kurtulacaklar ki. hep bir yenisi çıkacak.
Parmakla kaşıyınca rahatliyorlar cidden.
Ya benim kız sofrada durmuyor ekmek çekiyor onu emiyor bir şey olur mu takılır mi bogaizna ne bileyim durduramıyoruz resme her şeye karışıyor.
Ekmek veriyor musun sen mesela çorbasına.
Tuz koyuyor musun salca
Uyurken çekebiliyor musin jade memeyi.
Çektim uyandi yine sırıtıyor bir de uyu dedikce.
Acaba ek gıdaya geç kaldık açlar diye mi emiyorlar diyorum uykuda bile sonra da hayır zaten ne ej gıda yiyecek diyorum.
Benimki de benden başkasında durmuyor.
Annem 5 dak geçince al şu kızı ben işlerimi yaparım yavaş yavaş diyor
Evet mantıklı aslında düşündüğün.Vallahi bende senin gibi çokta çözemedim. Pirinc patates ikiside nişaşta, cok tok tutmazmı. Ben versem ikisini bir kıza, diğer öğünde kesin yemez. Ben cok tok tutmayan sebzeler veriyorum. Tek tek kullaniyorum pirinç patatesi sebzeye. Ama daha sık yiyecek teklif ediyorum. Midesi genişlesin diye.ama sen kabak katıyorum demissin, onu simdi farkettim. Olabilir ozaman. Ben mercimekte vardi o yuzden agar olabilir gibi dusundum.Bebekler büyüdükçe memeye daha düşkün oluyorlar, Sanırım eylenceleri.
Valla bi yorgan yada baddaniye ser, at bebegide yere. Benimki emeklediği için yormak kolay oluyor. Emeklemeden öncede sürekli emekketmeye çalışıyordum. Ben oğlumuda dahil ediyorum. Top oynuyoruz yakalamaca oynuyoruz. Oyuncak doldurup boşaltıyoruz. İleri geri gidip duruyoruz. Uzun süreler oturta bilirsin. Dikkatini çeken şeylerle karsisinda oynarsan.yuz ustu koy emeklemesine yardım et.
[/QUOTE6]
Ne güzelmiş ya oyunlarınız. Bıcır bıcır iki tane bebe. Hic toplu kalmiyor dimi ev bahar.
Ellerinden oyuncak çekme de vardır eminim.
Ben de istiyorum ikisini boyle oynarken görmek tabi kavgasiz olsun mümkünse
Annemdeyim ya koyamiyorum valla suanlik yerlere.
Yatakta zaten dönüyor, emeklemeye çalışıyor, ayak bastırıyoruz. Yok yorulmuyor yine uyumadi.
Emeklemedi de baya yorucu aslında popoyu kaldırıyor, kafasını gome home gidiyor.
Acaba melisa çayı mi içirsem, kemdim içincee isr yarar mi. Hos bu sefer ben uyuyakalirim o yine uyumaz
Duru bayadır oturuyor dimi kendi.
Ilk zamanlar ne kadar süre oturtuyordun sen.
Ya jade bu anlattıkların var ya aynı bizEğer uyku aşamasına geçerken çok yorgunsa memede uyuduğu oluyor ama genelde uyanma aşamasında çok duruyor memede uykusunu öyle uzatıyor yarım saat 40 dk duruyor işte o aşamada çekersem memeyi direk gözleri açıyor. Yani mecbur yanındayımay evet ya iki dk iş bile yapamıoz ben bırakırım ağlasın diye babası dibimde bitiyor hadi bitmedi mi daha deyip duruyor
Ya sorma iyi ağrıyor sanırım yazık. Elma dilimleyip verdim biraz nasıl çiğniyor.. Kızların da anadişleri çıkıyor. Büyüğün azı, küçüğümün dökülen süt dişleri geliyor. Ağrıyormuş baya ikisi de şikayetçi. Minikler söyleyemiyor da ağrılarınıAjj bu tempoya akıl mı kalır Allah yardımcın olsun kızumevet diş olayı bizde de varsanırım agzına yumruk falan atıyor nasıl acıyorsa kıyamam ya ne zordur şimdi onlara
Benim oğlan da bugün öğleden sonra uyumadı o da ben de yorulduk. Dün iyiydi gündüz güzel uyumuştu bugün telafi etti sağolsunKızlar bişey sorucam..
Hıım şey biz gündüz uykusunu kaybettik te..
Buralarda gören oldu mu?
Tarif et derseniz..
Annenin eli ayagi..anneye de bebeye de tenefüs nefes..herbisey..böyle tatli tatlıcık bişeydi..
Gören olursa bana yollasın..şekerpare teyzen seni özlemiş desin..Elif kızın gözlerine biraz düş desin...
Uyku tulumuyla alakası pek yok canım onun. Büyük kız 13 e girecek halen örtünmez. Tulum da hiç giydirmedim çok terler hep.kışın yelek giydirip yatırıyorum sırtını tutsun bari diye. Küçüğüm de tulum giyiyor. Ben çok takılmıyorum. Giydir gitsin tulumunu civilde lcw de baya büyük bedenlere kadar varmisskokulumm D dilzar
Canlarim sizin cocuklar biraz daha büyük..çocuklar ne zaman üstünü örtmeyi tam öğreniyor?
Ya ben oglanı uyku tulumuyla buyuttum..akılsız başın cezasını çekiyorum her gece.ben ortuyorum o aciyor..uyuya kalirsam kendime kiziyorum..ay simdi ustunu acarsa diye uyuyamiyorum derin derin.bu sene dedim artik ogrensin üstünü örtmeyi.koca cocuk oldu.gece cisi gelse tulum cok zor.ama cocuk ortunmeyi bilmiyor.ben ortuyorum.o aciyor.havalar iyice serinledi burda.usuyecek diye cok korkuyorum.ne yapsam da aliskanlik kazansa..kafam durdu ya..oglum gece battaniyeni ustune ort diyorum cocuk oylee bos bakiyor bana.anlamiyor bile..alismamis ki..ama kizi alistirmayacagim..yani insAllah..
Vallahi hemen hemen herşeyi veriyorum. Ağır gelmeyeceğini düşündüğüm şeyleri. Çok takılmıyorum, senin dediğin gibi oğluma ne kadar çok dikkat ederdim. Şimdi yeni şeyler keşfetti o asileşti. Kayınvalidemler başardı yani. Abur cubur için ölüyor. Ama benim de inadım inat, sabah kahvaltısı öğlen yemeği akşam yemeğini, adam gibi yemediği sürece ödüllendir miyorum. Çok kızıyorlar bana ama, maalesef ve tatlım ben duymuyorum. Evet ek gıdaya geçeli duru memeyi arttırdı. İlk başlarda azaltır gibi oldu, suya düşkünlüğü oldu. Sonra tekrar arttırdı artık zevkine emiyor. Ek gıdan iyi gidiyor aslında. Senin tek problemin uyku gibi görünüyor. İnşallah onunsa bir yolunu bulursun en kısa zamanda. Ama o kanguruya hala devam edersen, orada uyutmaya. Öyle de gider gibi duruyor. Uyanırsa uyansın tekrar kanguruya alma. O zaman ne yapıyor. Beşiğine ya da başka bir şeye alıştırma şansın yok muEvet mantıklı aslında düşündüğün.
Patates pirinç nişasta tok tutar, bos kalori diyorlardı pirince bir de.
Mercimek evet 8 ay diye hatırlıyorum ben de.
Gecem de annem yapmıştı patates havuçlu mercimek çorba tabi tuzu da vardı biraz verdim yemişti.
Az önce de 2 tane fasulye 2 tane patates ezdim yemeğin suyuna sakalıydı ama tuz koymamıştı onu da yedi maşallah. Ben de ne yapacagimi şaşırdım be baharcim.
Zaten oğlumun ilmek ilmek işlediğim, kuralcı beslenme düzeninin sosyallestiginde bozulduğunu görünce az daha rahatım ama tabi ne kadar rahat olucam ben.
Yine de dikkat ediyorum tabiki senin dediklerine diğer her şeye. Hani sen dondurmalı irmik helvasından istedi verdim demistin ya ben de dun irmik kavurdum ona muz ezdim icine adini andik
Emiyor zaten eğlence galiba dediğin gibi gülüyor çünkü, cimcikliyor memeyi anlamıyorum.ya da dış için diş kasıyor.
2 yaşındaki yiğenim meme meme ortalığı yıkıyor ben benimkinin kafasink bastiriyorum yine de emmez. Uyku icin iste emiyor. Duru skmdj ek gida yedikce daja mi cok dustu memeye yani.
Ya kanguruda yine uyudu koydum uyanıyor..
Napıcaz yüzüstü yatırmak da ise yaramıyor artık..
Peki ne ile besleniyor sen gelene kadar.Haftasonu geldi Ama hiç sevinemiyorum bile. Ev aldı gidiyor durdurup temizlemem gerek.Tüm Gece oğlan memede yatıyoruz. Sabah kalkıyorum tutulmuş her yanım. Ben gelene kadar emmiyor biberonu yemiyor hiç bişey. Kıyamıyorum da emsin bari diyorum Biberona alışmıştı bi ara o zamanda zor aldı ama uykuda falan içiriyordu annem şimdi oda yok. Püre falanda yemiyor bu oğlan. Süt oda taze olacak direk memeden. Ağzının tadını biliyor
Ya biri bana çorba kivamlarini ve tariflerini burda görsel şekilde atsa çok çok memnun kalırım.S Sonsuzsukurler ben tuz hiç kullanmam canım 1 yaşa kadar dikkat ederim.
Dün ıspanak pişirdim mesela bulgurlu zeytinyağıyla. Piştikten sonra Göktuğ a ayırdım bir küçük kase. Sonra tuzunu attım üzerine de az yağla salça kavurdum ilave ettim. O da biz de mis gibi yedik☺ ıspanağı da sevdi baya ezmedim direk verdim yuttu. Bugün de tarhaba çorbası yaptım uşak tarhanası vardı evde. İçine biraz kemik suyu da attım. Ekmek hiç vermemiştim. Kızlara da 1 yaşına kadar vermediydim. Baktım biraz çorba cıvık geldi az ekmek doğradım baya severek yedi..hatta yavaş verirsem ağladı falan deliyanında yoğurt da yedirdim.
Bir de ek gıda konusunda bence tek doğru yok herkesin doğrusu farklı farklı sen ne aklına yatıyorsa onu uygularsın. Doktorlar bile farklı düşünüyor ek gıda konusunda.
minikbebegim9640 ben mercimek vermedim henüz gaz yapar belki diye düşündüm. Pirinçle yoğurt çorbası yapabilirsin sever bebekler.ben yarmayla da yapıyorum güzel yiyor.sebze çorbalara olabilir koyu kıvamlı.
Ya evet hevesliydm ama tarif konusnda da sıkıntım var benm işte. Tarflerini ve görsel sekilde kivamina bakacagm sekilde gorsel atin banaCanim benim ek gıdaya geçmeyi dört gözle bekliyordun. Ne oldu ilk sevmedigi şeyle karşılaşınca, bi bocaladın sen. İste aramıza hoş geldin. Ek gıda düşünüldüğü kadar zevkli birşey değil. Zaman zaman sinirlerin bile bozulacak, ama sen ne yapacaksın. Acaba bunu yermi diye arayışta gezeceksin. Tekrar tekrar denemeler. Ve en son artık büyüsün rahat rahat yemek yesin diye gözünün icine bakıcaksın.Cocugunun karnını doyurduğunda, ah bugün en güzel gün diyeceksin.
İnstagram kullanıyorsan ek gıda anneleri sayfası ve benzer baya bir sayfada tarifler ve resimler var yardımcı olur sanaYa evet hevesliydm ama tarif konusnda da sıkıntım var benm işte. Tarflerini ve görsel sekilde kivamina bakacagm sekilde gorsel atin bana
Bundan bir ay öncesinde olsa yapardı bu dediklerini .şu an güzel vakit geçirmek olarak baktığı için hoşuna da gidiyor . Ama bugun itiraf etti , yazık iki gündür nerdeyse hep o baktığı için çok yorucu oluyor diyorOhh ne guzel hem sena esinde duruyor
Hem de eşin ilgileniyor al durmuyor demeden.
Masallah nazar değmesin
Benim 17 saat ders. Çok zorluyor ama şükür . Okul zamanı olsa 17 saat nedense az geliyordu. Şimdi alıştık mıdır nedir evde olmaya , ya da uzaktan eğitim zorluyor sanırım . Evet her şerde bir hayır vardır . Bakalım gördüğümüz en kötü gün o olsun . Daha kötülerini görmeyelim inşallah
Ahh kelin ilacı olsa kendi başına dedikleri gibi. 7nyasinda olan hala hep açık yatıyor. 11 yaşındaki öğrendi. Buyuk kızıma tulum giydirdim. Karasal iklimi olan bir yerdeydi ama küçüğe giydirmedim o da üstünü örtmez. Tulumla ilgisi yok galiba. Ahan da bu bucuruk 6 aylık olan, o bile örtülmeyince daha çok uyuyor.misskokulumm D dilzar
Canlarim sizin cocuklar biraz daha büyük..çocuklar ne zaman üstünü örtmeyi tam öğreniyor?
Ya ben oglanı uyku tulumuyla buyuttum..akılsız başın cezasını çekiyorum her gece.ben ortuyorum o aciyor..uyuya kalirsam kendime kiziyorum..ay simdi ustunu acarsa diye uyuyamiyorum derin derin.bu sene dedim artik ogrensin üstünü örtmeyi.koca cocuk oldu.gece cisi gelse tulum cok zor.ama cocuk ortunmeyi bilmiyor.ben ortuyorum.o aciyor.havalar iyice serinledi burda.usuyecek diye cok korkuyorum.ne yapsam da aliskanlik kazansa..kafam durdu ya..oglum gece battaniyeni ustune ort diyorum cocuk oylee bos bakiyor bana.anlamiyor bile..alismamis ki..ama kizi alistirmayacagim..yani insAllah..
Tarhana çeşitleri oluyor ya sizin de kırmızı toz tarhana mı söylediğinizKızlar bu arada tarhana almayyiı düşünürseniz geçen yıl izmir dönüşü uşakta denk gelmiştik Tarhanacıbaba ya. Yerinde içmiştik tarhanayı eve d almıştık çok sevdik tertemiz bu yıl netten sipariş verecez tarhanacıbaba sitesinin adı. Baya farklı tarhanalar var inceleyin isterseniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?