2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Bnu sevmeyen sebzeyi sever mi ki acep yaa
Yok yok olmam inşallah iyi kötü burdayım
Hadi insallah

Bnu sevmeyen sebzeyi sever mi ki acep yaa

Hadi insallah
Canim benim ek gıdaya geçmeyi dört gözle bekliyordun. Ne oldu ilk sevmedigi şeyle karşılaşınca, bi bocaladın sen. İste aramıza hoş geldin. Ek gıda düşünüldüğü kadar zevkli birşey değil. Zaman zaman sinirlerin bile bozulacak, ama sen ne yapacaksın. Acaba bunu yermi diye arayışta gezeceksin. Tekrar tekrar denemeler. Ve en son artık büyüsün rahat rahat yemek yesin diye gözünün icine bakıcaksın.Cocugunun karnını doyurduğunda, ah bugün en güzel gün diyeceksin.

Eğer uyku aşamasına geçerken çok yorgunsa memede uyuduğu oluyor ama genelde uyanma aşamasında çok duruyor memede uykusunu öyle uzatıyor yarım saat 40 dk duruyor işte o aşamada çekersem memeyi direk gözleri açıyor. Yani mecbur yanındayım ay evet ya iki dk iş bile yapamıoz ben bırakırım ağlasın diye babası dibimde bitiyor hadi bitmedi mi daha deyip duruyor

Evet mantıklı aslında düşündüğün.
Patates pirinç nişasta tok tutar, bos kalori diyorlardı pirince bir de.
Mercimek evet 8 ay diye hatırlıyorum ben de.
Gecem de annem yapmıştı patates havuçlu mercimek çorba tabi tuzu da vardı biraz verdim yemişti.
Az önce de 2 tane fasulye 2 tane patates ezdim yemeğin suyuna sakalıydı ama tuz koymamıştı onu da yedi maşallah. Ben de ne yapacagimi şaşırdım be baharcim.

Zaten oğlumun ilmek ilmek işlediğim, kuralcı beslenme düzeninin sosyallestiginde bozulduğunu görünce az daha rahatım ama tabi ne kadar rahat olucam ben.
Yine de dikkat ediyorum tabiki senin dediklerine diğer her şeye. Hani sen dondurmalı irmik helvasından istedi verdim demistin ya ben de dun irmik kavurdum ona muz ezdim icine adini andik
Emiyor zaten eğlence galiba dediğin gibi gülüyor çünkü, cimcikliyor memeyi anlamıyorum.ya da dış için diş kasıyor.
2 yaşındaki yiğenim meme meme ortalığı yıkıyor ben benimkinin kafasink bastiriyorum yine de emmez. Uyku icin iste emiyor. Duru skmdj ek gida yedikce daja mi cok dustu memeye yani.

Ya kanguruda yine uyudu koydum uyanıyor..
Napıcaz yüzüstü yatırmak da ise yaramıyor artık..

Ya jade bu anlattıkların var ya aynı biz
Şuan nerdeyim biliyor musun.evet muhtemelen aynı yerdeyiz.
Yatakta ama memede 1 adet bebe. Uyuşun diye uğraşıyorum. Memeyi çeksem uyanacak.
Uyanınca da kucakta, rahat durmayacak. Uyumadi ki 1 saat anca.
Benim eşim de hemen al durmuyor, ağlıyor diyor.
Bunaldim iyice ama napalim gülüşü yeter, sağlık olsun da. Yuzumuze bakmadigi gunler de gelecek oyun oynatmaktan.

Emzik versek hangisine hemen alışır acaba.
Gece uyuyor mu asya.
Biz 12 1 oturuyoruz cogu zaman.

Ajj bu tempoya akıl mı kalır Allah yardımcın olsun kızumevet diş olayı bizde de varsanırım agzına yumruk falan atıyor nasıl acıyorsa kıyamam ya ne zordur şimdi onlara
Ya sorma iyi ağrıyor sanırım yazık. Elma dilimleyip verdim biraz nasıl çiğniyor.. Kızların da anadişleri çıkıyor. Büyüğün azı, küçüğümün dökülen süt dişleri geliyor. Ağrıyormuş baya ikisi de şikayetçi. Minikler söyleyemiyor da ağrılarını
Benim oğlan da bugün öğleden sonra uyumadı o da ben de yorulduk. Dün iyiydi gündüz güzel uyumuştu bugün telafi etti sağolsun
Uyku tulumuyla alakası pek yok canım onun. Büyük kız 13 e girecek halen örtünmez. Tulum da hiç giydirmedim çok terler hep.kışın yelek giydirip yatırıyorum sırtını tutsun bari diye. Küçüğüm de tulum giyiyor. Ben çok takılmıyorum. Giydir gitsin tulumunu civilde lcw de baya büyük bedenlere kadar var

S Sonsuzsukurler ben tuz hiç kullanmam canım 1 yaşa kadar dikkat ederim.
Dün ıspanak pişirdim mesela bulgurlu zeytinyağıyla. Piştikten sonra Göktuğ a ayırdım bir küçük kase. Sonra tuzunu attım üzerine de az yağla salça kavurdum ilave ettim. O da biz de mis gibi yedik ıspanağı da sevdi baya ezmedim direk verdim yuttu. Bugün de tarhaba çorbası yaptım uşak tarhanası vardı evde. İçine biraz kemik suyu da attım. Ekmek hiç vermemiştim. Kızlara da 1 yaşına kadar vermediydim. Baktım biraz çorba cıvık geldi az ekmek doğradım baya severek yedi..hatta yavaş verirsem ağladı falan deliyanında yoğurt da yedirdim.
Bir de ek gıda konusunda bence tek doğru yok herkesin doğrusu farklı farklı sen ne aklına yatıyorsa onu uygularsın. Doktorlar bile farklı düşünüyor ek gıda konusunda.
minikbebegim9640 ben mercimek vermedim henüz gaz yapar belki diye düşündüm. Pirinçle yoğurt çorbası yapabilirsin sever bebekler.ben yarmayla da yapıyorum güzel yiyor.sebze çorbalara olabilir koyu kıvamlı.

Kızlar bu arada tarhana almayyiı düşünürseniz geçen yıl izmir dönüşü uşakta denk gelmiştik Tarhanacıbaba ya. Yerinde içmiştik tarhanayı eve d almıştık çok sevdik tertemiz bu yıl netten sipariş verecez tarhanacıbaba sitesinin adı. Baya farklı tarhanalar var inceleyin isterseniz

S Sonsuzsukurler Ev akşama kadar sürekli dağılıyor. Oğluma toplatıyorum, hadi burayı yapalım diyorum aklınca yapıyor. Kızda pesimizden geliyor ileri geri. Hepsini taksam kafaya işin içinden çıkamam. Oğlum mutfağa dadandı, bulaşık yıkamaya çalışıyor. Açıyor suyu kapları suya tutup, makinanın icine fırlatıyor çok hamarat. Nelerim kırıldı. Kızda illa yatarak emecek ne zaman meme versem, su sesi geliyor gidiyorum manzara aynı. Bi kaç kez kızdım üstün ıslanıyor diye. 2 keredir çırılçıplak soyunmuş bulaşık yıkıyor. Öyle gördüm birşeyde diyemedim, güldüm videoya çektim. Babasına attım hamarat oğlun diye. Oğlumun üstü ıslanmamış ama halı ıslanmış. Gülermisin ağlarmısın bende bir düzen oluşturdum. Gündüz 3 saat uykuları var ozaman yapıyorum islerimi. Gecede 10da uyuyorlar, 10 la 12 arasını eşime ve kendime ayırıyorum iş yapmıyorum.

Son düzenleme:
Vallahi hemen hemen herşeyi veriyorum. Ağır gelmeyeceğini düşündüğüm şeyleri. Çok takılmıyorum, senin dediğin gibi oğluma ne kadar çok dikkat ederdim. Şimdi yeni şeyler keşfetti o asileşti. Kayınvalidemler başardı yani. Abur cubur için ölüyor. Ama benim de inadım inat, sabah kahvaltısı öğlen yemeği akşam yemeğini, adam gibi yemediği sürece ödüllendir miyorum. Çok kızıyorlar bana ama, maalesef ve tatlım ben duymuyorum. Evet ek gıdaya geçeli duru memeyi arttırdı. İlk başlarda azaltır gibi oldu, suya düşkünlüğü oldu. Sonra tekrar arttırdı artık zevkine emiyor. Ek gıdan iyi gidiyor aslında. Senin tek problemin uyku gibi görünüyor. İnşallah onunsa bir yolunu bulursun en kısa zamanda. Ama o kanguruya hala devam edersen, orada uyutmaya. Öyle de gider gibi duruyor. Uyanırsa uyansın tekrar kanguruya alma. O zaman ne yapıyor. Beşiğine ya da başka bir şeye alıştırma şansın yok mu

Peki ne ile besleniyor sen gelene kadar.

Ya biri bana çorba kivamlarini ve tariflerini burda görsel şekilde atsa çok çok memnun kalırım.

Ya evet hevesliydm ama tarif konusnda da sıkıntım var benm işte. Tarflerini ve görsel sekilde kivamina bakacagm sekilde gorsel atin bana

Ya evet hevesliydm ama tarif konusnda da sıkıntım var benm işte. Tarflerini ve görsel sekilde kivamina bakacagm sekilde gorsel atin bana
İnstagram kullanıyorsan ek gıda anneleri sayfası ve benzer baya bir sayfada tarifler ve resimler var yardımcı olur sana

Ohh ne guzel hem sena esinde duruyor
Hem de eşin ilgileniyor al durmuyor demeden.
Masallah nazar değmesin
Bundan bir ay öncesinde olsa yapardı bu dediklerini .şu an güzel vakit geçirmek olarak baktığı için hoşuna da gidiyor . Ama bugun itiraf etti , yazık iki gündür nerdeyse hep o baktığı için çok yorucu oluyor diyor yorulmasam iyi hoş ama gerçekten yoruyor diyor . Paslaşarak bakıyoruz işte. Sağlıkları yerinde olsun da .

Benim de 18 saat. Yoruyor mu yoruyor. Bir gün de okula gitme günü. Bu haftaya kadar her ders için okula gidiyorduk da şükür müdür insaf etti bir gün gidiyoruz. Bir de program facia. Bir gün 7 saat dersim var. Geri kalan 11 saat 4 güne yayılmış. 7 saat olan gün çok fenaydı. Telefona bile bakamadım dersler bitince. baktıkça midem bulandı.

Ahh kelin ilacı olsa kendi başına dedikleri gibi. 7nyasinda olan hala hep açık yatıyor. 11 yaşındaki öğrendi. Buyuk kızıma tulum giydirdim. Karasal iklimi olan bir yerdeydi ama küçüğe giydirmedim o da üstünü örtmez. Tulumla ilgisi yok galiba. Ahan da bu bucuruk 6 aylık olan, o bile örtülmeyince daha çok uyuyor.

Ama ben senin gibi değilim. Kalkıp da üst örtmem hususi. Ancak başka bir şey için kalkmissam orterim. 5dkya açar zaten. Ondan sebep hasta olduklarını hatırlamıyorum. Yani olsaydı sürekli hasta olması gerekti.

Tarhana çeşitleri oluyor ya sizin de kırmızı toz tarhana mı söylediğiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…