- 14 Haziran 2019
- 2.219
- 7.561
- 158
Ben 31 de anne oldum daha erken olmak istemezdim çok zor ve geri dönüşü olan bişey değil gezdim eşimle vakit geçirdim aileme vakit ayırdım hatta daha da beklesem olurmuş diyorum o yüzden hiç üzülme ne kadar geç o kdar olgun ve bilinçli anne. Enerji zaten bu zamane bebelerine zor yeter. Kaç yaşında olursan ol. Bi de geç çocuk sahibi olmak kadınları genç tutuyor onlara ayak uydurmak için yaşlanamıyorsun. Benim kv 44 yaşında doğurmuş ikinciyi şimdi 59 yaşında ama herşeye koşturur kızının okuluna gider derslerine yardım eder avm lerde kıyafet kombinlerine uğraşır yani yaşlanmıyor kadın.Geç gelen çocukta daha bir farklı oluyor degilmi. Bazen olgunluğun vermiş olduğu artılar var. Bazende geç kalınmışlık hissi yetememek, 20li yaşlarında ben nasıl olurum diye, düsünmuyor değilim. En azından benim için böyle. Bazen karamsarım, bazen çok umutlu. Duygu durum bozukluğum var galiba.
Canını yediğim cok uykusuzlukta geç dalmaya sebep olur. Çok yormaktan kasıt arada geçen zaman degilki. Benim kiz 7 aylik 3 saat uyumadan hayatta durmaz. Mızırdanmadan hemen uyuturum. Cok efor sarfetmesi yeterli. Zorla 3 saat ara şart değil. Ben saat basida uyuttumu bilirim. Ama bebekten bebegede fark var, belki seni yormayı seviyor. Bilemedimki
Burda konuşmuştuk çok zor uykuya dalıyor yarım saat pışpışla geçiyor acaba erken mi uyutuyorum demiştim hakkten ara uzayınca uykusu gelince belli ediyor emiyor uyuyor. Ama demem o ki aralarda uyanması ve kısa uyuması değişmedi. Dediğin gibi destekli uyuttuğum için böyle ama aksi hayal gibi geliyor çok zorHoşgeldin canım Maşşallah sana çoluk çocuk badana işine girmişsin ellerine sağlık. Bu lojman olayını hep kıskanmışımdırablamın eşi de asker onlar da lojmanda ne zaman arasam bir etkinlikteler, kahvaltı, doğumgünleri, 5 çayları hiç bitmezdi ki ablam da doğum yaptı 1 ay olmadı daha artık çıkamaz öyle
3 saat ara çok uzun canım 2 saat yada en fazla 2 saat 15 dk kalıyor benim oğlan. Desteksiz uyumaya alışmadığı sürece aralarda uyanıp nasıl uyuttuysan öyle tekrar uyutman gerekiyor ne yazıkki. Emerek uyuttuysan yarım saat sonra uyandıysa tekrar emzirmen lazım gibi. Kendi uyursa aradaki uyanmalar biter uzun uykuları başlar ancak.
Balık sorun olmaz mi yhaSemizotu yemeği yaptım bugün oğlana bulgurlu 2 yemek kaşığı kadar yedi.hiç ezmeden direk verdim yuttu. Daha istiyormuş nasıl ağlıyorvermedim tabi. Akşam biz yemek yerken pidenin kenarını kemirdi azcık da balık verdim ağzına yuttu bakalım öyle bodoslama gidiyoruz
Olmaz niye olsun parmağımın ucuyla ezdim verdim yumuşacık yuttu. Tüm tatları alsın istiyorum. Ön yargılı olmasın yiyeceklere. Eliyle yemeyi bir başarsa tam anlamıyla neler yapacam onaBalık sorun olmaz mi yha
Yaa yerim ne tatlı bir o kadar da zor bakımı. Benim kızların saçı düz o yüzden bilemiycem ama kurumasını beklemeden spreyleyip hemen açman lazımYa aranizda kıvırcik saçlı olan varsa yazabilir mi benim çaki kızım sülalenin tek kıvırcığı olduğu için herkes tecrübesizne yağlar denedim ama yine de uçlardan birbirine giriyo argan kolay tarama yağları falan kullandım da işte olmuyo yavrum her banyoda sac kremleriyle tarayıp zorla açılıyo artık tarak fobisi oldu yaa bi gorseniz kivirciklik bile degil bildiginiz bonus yani aşırı tatlı ama cok zor
Merhaba Kızlar nasılsınızeskisi gibi giremiyorum malesef uykusuzluğa bağlı vertigo oldum . Annemlerde kalıyorum genelde sürekli bir baş dönmesi yemeğimi bile yapamaz oldum. Doğumdan beri kesintisiz 4 saat uyuyamadım bile vücut tepti şimdide Hala uyku düzeni bozuk almilanın para biriktirip eğitim mi versem diyorum sürekli meme ağzında uyuyor
Alerjik bebekler de sorun olur belki.Balık sorun olmaz mi yha
Sarı olsa tam cakiYa aranizda kıvırcik saçlı olan varsa yazabilir mi benim çaki kızım sülalenin tek kıvırcığı olduğu için herkes tecrübesizne yağlar denedim ama yine de uçlardan birbirine giriyo argan kolay tarama yağları falan kullandım da işte olmuyo yavrum her banyoda sac kremleriyle tarayıp zorla açılıyo artık tarak fobisi oldu yaa bi gorseniz kivirciklik bile degil bildiginiz bonus yani aşırı tatlı ama cok zor
Selam canım geçmiş olsun çokMerhaba Kızlar nasılsınızeskisi gibi giremiyorum malesef uykusuzluğa bağlı vertigo oldum . Annemlerde kalıyorum genelde sürekli bir baş dönmesi yemeğimi bile yapamaz oldum. Doğumdan beri kesintisiz 4 saat uyuyamadım bile vücut tepti şimdide Hala uyku düzeni bozuk almilanın para biriktirip eğitim mi versem diyorum sürekli meme ağzında uyuyor
Aynen byle eleri ile yemeleri ne tatli olur ya heleki ufack dişleri cikinca dha bi tatlis olurlar artk ondn sonra saç yolmak yerine ısırırlar galiba biziOlmaz niye olsun parmağımın ucuyla ezdim verdim yumuşacık yuttu. Tüm tatları alsın istiyorum. Ön yargılı olmasın yiyeceklere. Eliyle yemeyi bir başarsa tam anlamıyla neler yapacam onazeytine erken başıycam mesela kızlarım yeni başladı yemeye küçükken yedirmedim sonra da alışmadılar.
Ya ben gecenki corbaya tuz atmadm ondan mi sevmedi aklima o takildi. E bi de reflu cikti basimiza nasl yaparm bilmiyorm zirlayacak beni biraz. Alerji var mi anlayamadm ama o gn domates verdikten snra agiz ici yarasi oldu bazen yüzünde byle kirmizi syler cikiyo aklima gelen de bunlar gizlice agzina bsyler veriyor diyorm. Zeytini nasil veriyorsn ve kacinci ayda.? Ve kabagi tek mi yapicam bi süzgeç le buhar yontemi ile mi pisirecegm catalla mi ezecegim yksa nasl yapacagm kafamda deli sorularAlerjik bebekler de sorun olur belki.
Bir de proteini böbreklere ağır gelir mi diye.
Ama bizimkiler daha 6 olmadı.
Missinki 7 oluyor.
Ben çok araştırırdım ilkinde.
Şimdi daha başlamadım.
Yavaş yavaş temel şeylerden gidiyorum.
Bizim zamanımızda imstagrsm yoktu tabi diycem vardı da bu kadar değildi.
Gurme bebekten falan bakardım.
Şimdi de ben de inst yok. Giriş yapmadan da bakılmıyor bir şeye.
Bir de orası fena ya girince cok şey var sen de varmış inst güncel añne vardı mesela ilk hatırladığım.
Sen kabağı ver mesela var diyosun ya evde.
Pirinçli yemeğini yapıp tuzsuz.
Tuzsuz da zor yiyorlar abizi
Mart annelerine baktım kahvaltıya 7. Ayda başlatan varmış mesela doktor.
Çok farklı görüşler var.
Içine sinen hangisiyse öyle yapıcaz galiba.
Valla benim gündüz memeye bağlılık var gece kendi uyuyor şükür o yüzden şimdilik pek şikayetim yok sadece iş yapamıyorum o biraz sıkıntı onda da eşim sağolsun destekçimNasıl bırakacaklar ki.
Inan wc bile gitmek sknti.
Emmzik de geç kaldık galiba.
Yorulmak acaba zihinleri mi yorulması lazim.
Degisik şeyleri görüp, algılamaları gibisinden.
Ofiste ne yaptiryosun asyaya ya, fotokopiler hep onda dimi nasil uyuyor eve gelinceee
Ay ne güzel fikir oldu sağolasın bende de vardı yapayım yarınSemizotu yemeği yaptım bugün oğlana bulgurlu 2 yemek kaşığı kadar yedi.hiç ezmeden direk verdim yuttu. Daha istiyormuş nasıl ağlıyorvermedim tabi. Akşam biz yemek yerken pidenin kenarını kemirdi azcık da balık verdim ağzına yuttu bakalım öyle bodoslama gidiyoruz
Ben zeytin vermedim.Aynen byle eleri ile yemeleri ne tatli olur ya heleki ufack dişleri cikinca dha bi tatlis olurlar artk ondn sonra saç yolmak yerine ısırırlar galiba bizisenin cocuk benmkindrn buyukmus yahu biz dha 6 bile olamadk
Ya ben gecenki corbaya tuz atmadm ondan mi sevmedi aklima o takildi. E bi de reflu cikti basimiza nasl yaparm bilmiyorm zirlayacak beni biraz. Alerji var mi anlayamadm ama o gn domates verdikten snra agiz ici yarasi oldu bazen yüzünde byle kirmizi syler cikiyo aklima gelen de bunlar gizlice agzina bsyler veriyor diyorm. Zeytini nasil veriyorsn ve kacinci ayda.? Ve kabagi tek mi yapicam bi süzgeç le buhar yontemi ile mi pisirecegm catalla mi ezecegim yksa nasl yapacagm kafamda deli sorular
Aynisinin sehriyelisini ben yaptim bugün. En son da bir dis sarımsak tuz niyetine.Bi uydurma tarife benden geliyor bugün yaptım evde yulaf vardı değişiklik Olsun diye havuç kabak rendeledim içine haşladım yumuşayana kadar zeytinyağı ekledim içine biraz yoğurt çorba yaptım kafama göre ama sevdi yedi valla denemek isteyen olursa eğer tadı da güzeldi bende yedim
Hmm o zamn bnde oyle buharda yda oyle suda yaparm da katı mı olacak o suyla yda bska bsyler açmam gerekecek mi.? Aynen bak ben cok seciciyim benm gbi olsn istemem. Babasina ceksin boğazi herseyo yer o. Bnde o kırmızı benekleri oyle diye umuyorm ve korkuyorm ya dha ciddi sorun açarlarsa ve soylemezlerse nerden bilicem nasl olacak korkusu var hep bi tedirginm yuzunde kirmizi syler çıkınca. Reflu de umarm ek gida syrecinde biter gider de rahat eder yavrumBen zeytin vermedim.
Tuzlu diye de vermem sanırım.
Kabağı bazı arkadaşlar, tadım amaçlı buharda ya da az suda haşlayarak ezerek verdi.
Bazı arkdaslar havuç kabak karıştırdı mesela.
Ben de havuç kabak az pirinç koymuştum yemek gibi yani.
Çok az yiyorlar zaten
Maksat alışsın başka tatlara.
Çok da yüklenmemek lazim ama cok da yavaş gidip uzaklastirmamak da lazim.
Araştırmak lazım iste doktor doktor tavsiyeleri başka oluyor.
Çatalla eziyorum ben başlarda cok ogurdu de sulu püre gibi olunca yavaş yavaş alisicak insallah.
Kırmızı yaralar belki enerjidir.
Domates zaten çilek gibi alerjikti sanırım.
Bir de asit ya yakmış olabilir ağzını.
Reflu varsa tabi daha da dikkat etmek lazim.
Hoşgeldin canım geçmişler olsun vertigo çok zordur bilirim Allah kolaylık versin annelerde olman iyi olmuş dinlen biraz almilacığın uykusuzluğu çok yordu seni vücut Bu şekilde tepki verdi inş toparlarsın Bi an önce.Merhaba Kızlar nasılsınızeskisi gibi giremiyorum malesef uykusuzluğa bağlı vertigo oldum . Annemlerde kalıyorum genelde sürekli bir baş dönmesi yemeğimi bile yapamaz oldum. Doğumdan beri kesintisiz 4 saat uyuyamadım bile vücut tepti şimdide Hala uyku düzeni bozuk almilanın para biriktirip eğitim mi versem diyorum sürekli meme ağzında uyuyor
Senin ki iyiymiş canım gündüz emiyor yine bizim cadının midesi bulanıyor yüzünü buruşturuyorMeme reddi bizde de devam ediyor canım ama ben 2 saate bir gündüz uyur uyumaz yanına uzanıp derin uykuya geçmeden emziriyorum. Yine de biberonu görünce delleniyor. Sen biberonu kestin mi? Biberon kaynaklı mı reddiniz sizin? Ben sabah emzirip kahvaltı yaptırıyorum sonra uyutup emziriyorum. Uyanırken yakalarsam bir daha emziriyorum ayıkmadan. Öğleden sonra bir biberon ağlaması yapıyor yavaştan vazgeçirmek istiyorum da okul başlarsa nasıl yaparız onu bilemiyorum hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?