Sözde oglum da bittimisskokulumm bu ağza götürme olmasa ben daha neler yaptırıcam amaaa yok anacım ne zaman bitecek bu oral dönem elinden peçete almaktan bir hal oldum
Göktuğ da maşallah oturmuş buralar heep benim der gibi
Ben şikâyetçi olmadım ama doktorun odasinda yaramazlık yapınca ilaç verdi. Umut un yapabildikleri her kelimeyi duzgun olmasada söylüyor,ve biliyor. Hayvanları tanıyor seslerini çıkarıyor. Meyveleri taniyor, 1 den 10 na kadar sayabiliyor. 2 tane cocuk şarkısını söylüyor. Kelimeler düzgün değil ama Sübhaneke yi okuyor. Hala dayı dahi olsa verileni, ben almadigim sürece alıp yemiyor veya oynamıyor izin bekliyor. Birinin evine gittiğimiz zaman, yanimda oturur ayağa dahi kalkmaz cekinir. Cikolata dahi verseler almaz anneme ver der. Kendi evimizde durumlar daha farklı özgür. Bir sey anlatirken yüzüne bakarak dinlemezsen, eliyle tutar kafanı cevirir tekrar anlatır. Konsantre olmasında sıkıntı yok, 1 oyuncakla 2 saat oynaya biliyor. Masal anlatildiginda sonuna kadar dinliyor, tekrar anlatmani istiyor. Yada kendi aynısı ni uydur uydur anlatiyor. Tv izlemiyor açıyorum ama goz ucuyla bakıyor ilgilenmiyor. Daha cok oyuncak sokme, kapi kolu sokme, bisiklete binme. Ev toplama, gardolap dağıtma, mutfak dolaplarını bosaltma, böyle şeyler yapıyor gun icinde.N Nehir8077Helinnnnn
Arkadaslar aklimdasiniz ama yazamadim bir türlü.
helin senin dertlendigini gormemistim canım.siirf mesele neymis diye firsat buldukca geriye donuk okudum bugun.
Helin sen zaten isin geregi eminim cok muhatap olmussundur otizmli çocuklar ve bireylerle..bilirsin zaten takılma bence.amma ekran konusunda şöyle diyeyim benin oglum da cok düşmüştü 2 yasindayken. Ben de ilk olarak yemek yerken kestim ekranı.eglenceli çocuk sarkilari actim.ses olsun goruntu olmasin diye.sonra eline telefon vermeyi kestim tam 1 2 ay ne çektim.hic kolay olmadı.sonra baktım devir bambaşka..eba vs düşündüm ki bu cocuk telefon tablet ogrenmesi gerekecek.kontrollu verdim.tel verdiysem.ucak moduna aldim ki radyasyon olmasın diye.eline asla youtube vermedim.ne zaman youtube girse elinden aldim.bir sure sonra ogrendi.ama tabi hala problem.yasiyoruz.hala tv cok düşkün.ama elimden geldigince kısıyorum. O görmeden ekranin isigini karartiyorum sıkılıyor bir sure sonra.bozulmus diyorum yiyortableti teli eline verecegin zaman sarji az iken veriyorum.aa sarji bitti diyorum.o sarj ertesine gune anca doluyor yani boyle küçük oyunlarla oluyor.kontrol onda zannediyor ama bizde oluyor.hem inatlasma da minumuma iniyor.gerci hala ahliyor sarji bitttii aeghhh diye ama elinden aldigimda ki kadar degil.otizme gelince..benim ogluma down sendromlu mu dediler saglik ocaginda bebekken.neymis cok sakinms gozleri cekikmis diye yeterli tespit hee her gozu cekik downlı her goze bakmayan otizmli la havleeeeee ben de ee uykusu var ondan sakin dedim.ama gozleri de cekik vs dedi.. yaa ben bu isin icinde olmama ragmen icime öküz oturdu.durduk yere pimpiriklendiriyorlar anneleri..ne kolay da teshis konuluyor. 2 yas muayenesinde bize de tv ekran ile ilgili uyari yapildi.bu herkese yapiliyor belli ki.bahar goze bakmamasi olasi bir durum.Ali de tartiyi almaya kalkmisti o zamanda bizim.doktor bu cocuk yerinde duramiyor demisti.ali de kapiya koşmuştu.doktor seslendi ali bakmadi..doktor da bir balon cikartti ali bak balon demesiyle ali balona kostu doktorla bir iki kelime konustu.merhaba ddedi sanirim.doktor isini bilememiş.
Ama yine de tedbiren ekrandan uzak tuup bolca konusmaya calisalim.cocuklarin dili 2 yasta açılıyor merak etmeyinpöf diyeceksiniz bi de erkek cocuklari gec konuşuyor.
Bahar hiperaktif demek icin cok erken. Sadece bunu diyebilirim.hemen.ilac vermiş şaşırdım
Umut en uzun kac dakika konsantre olabiliyor bir seye. bi video bi oyuncak ya da sen masal vs anlattiginda.
Şey aklıma geldi sen böyle yazıncaKızlar size bir soruyla geldim.
Ben salona cift kat battaniye seriyordum halinin üstüne.ben oyle sokaga da cırpamam.bana ayip geliyor sokaktan gecenin kafasına çırpmak.e haliyle evde ne kadar cırpsan toz kalıyor dahası o toz eve ucuyor.neyse ben de kaldırdım.ama benim kızin düşmelerini yavaşlatiyormus meger o battaniyeler.bugun serdim bariz fark var.hali da kalin bir hali ama yine de battaniyeli hali baska.asiri aglamiyor dusunce.ama sorun su ki hapsırmasi artıyor.sanirim alerji yapiyor.iki ucudegnek.. alerji yapmasi mi kafasini durmadan carpmasi mi hangisi daha kötü
Hali ortum de var.ama inanin hic alisamadim.sureklu haliyi kiviriyor veya toplaniyor vs vs.
Şimdi canımcım alışır böyle kendini korumaya yavaş bırakır kendini zamanla. Bence serme birşey. Bebekler için zemin kaplama gibi bişey çıkmış bir de oyun matı gibi düşün katlanıp kaldırılabiliyor kalın, yumuşak mat. Şimdi tüm instagram annelerinde o matlardan var. Rengarenk bir de. Pahalı geldi bana tabiKızlar size bir soruyla geldim.
Ben salona cift kat battaniye seriyordum halinin üstüne.ben oyle sokaga da cırpamam.bana ayip geliyor sokaktan gecenin kafasına çırpmak.e haliyle evde ne kadar cırpsan toz kalıyor dahası o toz eve ucuyor.neyse ben de kaldırdım.ama benim kızin düşmelerini yavaşlatiyormus meger o battaniyeler.bugun serdim bariz fark var.hali da kalin bir hali ama yine de battaniyeli hali baska.asiri aglamiyor dusunce.ama sorun su ki hapsırmasi artıyor.sanirim alerji yapiyor.iki ucudegnek.. alerji yapmasi mi kafasini durmadan carpmasi mi hangisi daha kötü
Hali ortum de var.ama inanin hic alisamadim.sureklu haliyi kiviriyor veya toplaniyor vs vs.
Evet daha uzun oynamaya başladılar büyüyorlar ya resmen yerimGerçekten maşallah diyeyim bu aralar kendi kendine vakit geçiriyor ama illa yanında biri olacak. Oyuncakları atıp yuvarlayıp seyrediyor kendi kendine deneyler yapıyor çıkardığı sesleri dinliyor inceliyor
Tabiki önemli olan eğlenmeleri nasıl olursa artıkBen de her güne yapamıyorum be cancagzim..iki cocukla cok zor... biraz buyuuunce farklı olur belki. Bi de cocuklari cok etkinliğe bogmanin da geregi yok.evde dogal bir sekilde kesfetmeye de ihtiyaclari var
Ama şunu soyliyim sana, görümce sesi için, baş ağrıtıyor o çalışırken girmiyorum oraya diyor. Bana kalırsa hersey gibi onuda abartıyor, menopoza giriyor belki ondandır. Onuda ağar yaşıyor.Vooovv iyiymis yaasevindim bu duruma cancagzim tesekkur ederim
Peki yazın nasil oluyor yine hamam mıbir soru daha
Kızlar size bir soruyla geldim.
Şekerparem ben de bir İskoç battaniye üzerine de İpek gibi olan battaniye seriyorum halının üzerineŞey aklıma geldi sen böyle yazıncagörümcem dedikodum geldi
Onun oğlan 3 yaşında şimdi tek çocuk. İşte bizimkiler kadarken bir video atmıştı eşime evin salonu olduğu gibi yatak yorgan yastık serilidedim bu ne hal düşünce acımasın diye heryeri yorganla kaplamışlardı ne gülmüştüm ama bebe gidemiyor emekleyemiyor bile yorganlara yastıklara gömülüyordu. Aman Allahım didim bu ney ya
Maşallah göktüğa Ahahah bizde acaba ne lekesi o dedikBen de bu etkinliği yaptıram dedimKalppare ponponları çıkarmıyor tembel çırpıcıyı yere vurup düşenleri ağzına sokuyor hızlı hızlı ben almadan hayır diyorum bana bağırıyor bir de zibidi
Not: örtüdeki yeşil leke az önce meyve püresi yedirirken ağzını oraya silmesiyle oldu
Yaa kıyamam Ata 'maŞekerparem ben de bir İskoç battaniye üzerine de İpek gibi olan battaniye seriyorum halının üzerinemisskokulumm un görümcesi misali çocuğum anca sürünüyor emekleyemiyor. Ama diğer türlü de kafasını çok vuruyor kıyamıyorum
Maşşallah daha ne olsun baharım..tahtalara vur Umut cok sağlıklıBen şikâyetçi olmadım ama doktorun odasinda yaramazlık yapınca ilaç verdi. Umut un yapabildikleri her kelimeyi duzgun olmasada söylüyor,ve biliyor. Hayvanları tanıyor seslerini çıkarıyor. Meyveleri taniyor, 1 den 10 na kadar sayabiliyor. 2 tane cocuk şarkısını söylüyor. Kelimeler düzgün değil ama Sübhaneke yi okuyor. Hala dayı dahi olsa verileni, ben almadigim sürece alıp yemiyor veya oynamıyor izin bekliyor. Birinin evine gittiğimiz zaman, yanimda oturur ayağa dahi kalkmaz cekinir. Cikolata dahi verseler almaz anneme ver der. Kendi evimizde durumlar daha farklı özgür. Bir sey anlatirken yüzüne bakarak dinlemezsen, eliyle tutar kafanı cevirir tekrar anlatır. Konsantre olmasında sıkıntı yok, 1 oyuncakla 2 saat oynaya biliyor. Masal anlatildiginda sonuna kadar dinliyor, tekrar anlatmani istiyor. Yada kendi aynısı ni uydur uydur anlatiyor. Tv izlemiyor açıyorum ama goz ucuyla bakıyor ilgilenmiyor. Daha cok oyuncak sokme, kapi kolu sokme, bisiklete binme. Ev toplama, gardolap dağıtma, mutfak dolaplarını bosaltma, böyle şeyler yapıyor gun icinde.
Bak görmüşsün gördün müMaşallah göktüğa Ahahah bizde acaba ne lekesi o dedik(nerde diye 2 dk baktım sonra buldum)
yaa göktuğ da mı öyle Zara da öyle ben görmeyeyim diye o kadar kızlı ağzına atıyor ki birde arkasını dönüyor bugğn kahvaltıda koca bir parça ekmek atmış ağzına ben yaklaşınca da yüzüstü uzanıp kaçmaya çalışıyorud
Daha ne olsun Baharcım yakışıklı olduğu kadar zeki de Umudumuz MaşşallahBen şikâyetçi olmadım ama doktorun odasinda yaramazlık yapınca ilaç verdi. Umut un yapabildikleri her kelimeyi duzgun olmasada söylüyor,ve biliyor. Hayvanları tanıyor seslerini çıkarıyor. Meyveleri taniyor, 1 den 10 na kadar sayabiliyor. 2 tane cocuk şarkısını söylüyor. Kelimeler düzgün değil ama Sübhaneke yi okuyor. Hala dayı dahi olsa verileni, ben almadigim sürece alıp yemiyor veya oynamıyor izin bekliyor. Birinin evine gittiğimiz zaman, yanimda oturur ayağa dahi kalkmaz cekinir. Cikolata dahi verseler almaz anneme ver der. Kendi evimizde durumlar daha farklı özgür. Bir sey anlatirken yüzüne bakarak dinlemezsen, eliyle tutar kafanı cevirir tekrar anlatır. Konsantre olmasında sıkıntı yok, 1 oyuncakla 2 saat oynaya biliyor. Masal anlatildiginda sonuna kadar dinliyor, tekrar anlatmani istiyor. Yada kendi aynısı ni uydur uydur anlatiyor. Tv izlemiyor açıyorum ama goz ucuyla bakıyor ilgilenmiyor. Daha cok oyuncak sokme, kapi kolu sokme, bisiklete binme. Ev toplama, gardolap dağıtma, mutfak dolaplarını bosaltma, böyle şeyler yapıyor gun icinde.
bak bizde henüz o yok oturmaya geçemiyor ama çok komik bi görsenEvet cok seviniyor ilk baslarda korkuyordu sonradan alıştı Allahtanbugun tum evi temizledim yine canim cikti esim ise evde su bitmis bir su soylememis. Zavallim karya da hep pesimde dolandi.
Siz bakıyorsunuz bal kızın nasil ?
Helinnnnn oy masallah. Benimkini yatir yere kalkip oturuyor emeklemek istemiyor surekli yuzustu koymam lazim gucum yetmiyor valla.
Aa aferin onaa maşallah maşallah
yazın yanacaz sanirim yeşim bu ne sıcaktır doğalgaz bile yanmaz olduSaolun kızlar iyiyiz bir yoğunluktur gidiyor. Ata biraz huysuz şu sıralar. Diş çıkaramadı ondan mı bilemiyorum. Sokağı çok seviyordu ama çıkar dolanır girerdik Eve . Şimdi kapıdan içeri girerken ağlıyor girmek istemiyor. Mersin yazdan kalma günler yaşıyor oldukça güneşli ve sıcak. Zaten hep bahçedeyiz. günün büyük bölümü ama ona kalsa hiç girmeyecek.alıntı yapıyorum sonra yazamadan çıkmam gerekiyor sonra kopuk kopuk oluyor hex
ya o bağırmalar ne yaaa. bizimki de ehyyyyy diyo biz de tekrar ediyiruz o daha bi yukseliyo resmen kabadayi ama disardi pambikBen de bu etkinliği yaptıram dedimKalppare ponponları çıkarmıyor tembel çırpıcıyı yere vurup düşenleri ağzına sokuyor hızlı hızlı ben almadan hayır diyorum bana bağırıyor bir de zibidi
Not: örtüdeki yeşil leke az önce meyve püresi yedirirken ağzını oraya silmesiyle oldu
susam benim ki de iki gün önce bir hırsla peçete yırttı anlatamam hıh dedim at sinirini de rahatla yavrum bana.sariyor yoksamisskokulumm bu ağza götürme olmasa ben daha neler yaptırıcam amaaa yok anacım ne zaman bitecek bu oral dönem elinden peçete almaktan bir hal oldum
Göktuğ da maşallah oturmuş buralar heep benim der gibi
bence sermemelisin. düşmeyi öğrenmek de bi evre zaten. kendini koruyarak düşmeyi öğrenecek. kaslarının motor becerisi için hayatı normal akışında yaşasın. herşeyi kontrol edemeyiz sadece sivri köşeler olur oralar için önlem al derim. bak benimki emekliyor dedim ya hali da evet ama parke ya da fayans'da anarya devam kayiyor ama ugrasa ugrasa öğrenecek izin verelim yeter kiKızlar size bir soruyla geldim.
oy maşallah. ay bahar sen martí da boşver canim rahatına bak. umut kac aylik simdi. areli ben 2 aylık bıraktım ise gittim hergun baska biri bakti onun icin umutun aksine herkese gider. isterse yer bi bakis atar ev sahibne yoklar sikinti gormezse tamam. oyle yanimda da oturamaz hemen her yeri kesfetmeye caliair insanlara kur yapar oyun ister. benden bagumsiz buyudu ondan belki de. civan dogdu doğalı birliktyiz şükürBen şikâyetçi olmadım ama doktorun odasinda yaramazlık yapınca ilaç verdi. Umut un yapabildikleri her kelimeyi duzgun olmasada söylüyor,ve biliyor. Hayvanları tanıyor seslerini çıkarıyor. Meyveleri taniyor, 1 den 10 na kadar sayabiliyor. 2 tane cocuk şarkısını söylüyor. Kelimeler düzgün değil ama Sübhaneke yi okuyor. Hala dayı dahi olsa verileni, ben almadigim sürece alıp yemiyor veya oynamıyor izin bekliyor. Birinin evine gittiğimiz zaman, yanimda oturur ayağa dahi kalkmaz cekinir. Cikolata dahi verseler almaz anneme ver der. Kendi evimizde durumlar daha farklı özgür. Bir sey anlatirken yüzüne bakarak dinlemezsen, eliyle tutar kafanı cevirir tekrar anlatır. Konsantre olmasında sıkıntı yok, 1 oyuncakla 2 saat oynaya biliyor. Masal anlatildiginda sonuna kadar dinliyor, tekrar anlatmani istiyor. Yada kendi aynısı ni uydur uydur anlatiyor. Tv izlemiyor açıyorum ama goz ucuyla bakıyor ilgilenmiyor. Daha cok oyuncak sokme, kapi kolu sokme, bisiklete binme. Ev toplama, gardolap dağıtma, mutfak dolaplarını bosaltma, böyle şeyler yapıyor gun icinde.
masallah ataya ya daha cok erken halbukimisskokulumm Kalppare misim Göktuğuma maaşallah. Biz de herşeyi ağıza götürüyoruz. Magnetlerden aldım buzdolabına koyduk direk yemek istedi yükselttik daha erken bizim çocuğumuza dedik. Ata diyor kendini çağırıyor biz şok. Uzandım okuyorum. Özlemişim sizleri. İyi ki varsınız.
Ya yok oyle yastık sermiyorum özel.oglum sagolsun tüm.kırlentleri bir araya getirip yere attığı icin gerek kalmıyorŞey aklıma geldi sen böyle yazıncagörümcem dedikodum geldi
Onun oğlan 3 yaşında şimdi tek çocuk. İşte bizimkiler kadarken bir video atmıştı eşime evin salonu olduğu gibi yatak yorgan yastık serilidedim bu ne hal düşünce acımasın diye heryeri yorganla kaplamışlardı ne gülmüştüm ama bebe gidemiyor emekleyemiyor bile yorganlara yastıklara gömülüyordu. Aman Allahım didim bu ney ya
Sen de iyi ki varsin Yeşimimmisskokulumm Kalppare misim Göktuğuma maaşallah. Biz de herşeyi ağıza götürüyoruz. Magnetlerden aldım buzdolabına koyduk direk yemek istedi yükselttik daha erken bizim çocuğumuza dedik. Ata diyor kendini çağırıyor biz şok. Uzandım okuyorum. Özlemişim sizleri. İyi ki varsınız.
Canim.miss kendi düşmüyor ki düşürülüyorŞimdi canımcım alışır böyle kendini korumaya yavaş bırakır kendini zamanla. Bence serme birşey. Bebekler için zemin kaplama gibi bişey çıkmış bir de oyun matı gibi düşün katlanıp kaldırılabiliyor kalın, yumuşak mat. Şimdi tüm instagram annelerinde o matlardan var. Rengarenk bir de. Pahalı geldi bana tabi
Bahar cok alemsin yaaaAma şunu soyliyim sana, görümce sesi için, baş ağrıtıyor o çalışırken girmiyorum oraya diyor. Bana kalırsa hersey gibi onuda abartıyor, menopoza giriyor belki ondandır. Onuda ağar yaşıyor.
40 dk da bitiyor zaten 40 dk oraya uğramazsin. Yada 5 dakika girip cikilsa ne olcakkki. Uğramıyorum çalışırken oraya. Banyoda cam varsa açarsın bitene kadar. Ama ben kurutma yokkende yaniyordum yazın. Her türlü yandım. Yazın hamamı 3 le çarp o sıcaklıkta, yağ yakar öyle diyim.
Benimki battaniye varken emekledi.battaniye engel olmadi.toplanan turden bi battaniye değil.yünlu eski tip biseyler.ceyizimdeydi.Şekerparem ben de bir İskoç battaniye üzerine de İpek gibi olan battaniye seriyorum halının üzerinemisskokulumm un görümcesi misali çocuğum anca sürünüyor emekleyemiyor. Ama diğer türlü de kafasını çok vuruyor kıyamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?