Aslında çok da rahat konforlu. Aslında geç mi kaldık dedik geçen hafta kurduk arabaya ağladı çıkardık. Kucakta daha mutlu. Şimdi odamıza geçtik sana fotosunu çekerim yine Eve geldi koltuk. Yarın tüm gün dairedeyim Salı yine deneyeceğiz alışmalı. Yoksa nereye gitsek üçümüz gidiyoruz. Benimle ya da babasıyla tek başına kalabilmeli arabada.Rahat mı değil acaba yeşimcim neyini sevmedi Ata kuzusu
Zehir gibi yakisiklimiz maşallahBen şikâyetçi olmadım ama doktorun odasinda yaramazlık yapınca ilaç verdi. Umut un yapabildikleri her kelimeyi duzgun olmasada söylüyor,ve biliyor. Hayvanları tanıyor seslerini çıkarıyor. Meyveleri taniyor, 1 den 10 na kadar sayabiliyor. 2 tane cocuk şarkısını söylüyor. Kelimeler düzgün değil ama Sübhaneke yi okuyor. Hala dayı dahi olsa verileni, ben almadigim sürece alıp yemiyor veya oynamıyor izin bekliyor. Birinin evine gittiğimiz zaman, yanimda oturur ayağa dahi kalkmaz cekinir. Cikolata dahi verseler almaz anneme ver der. Kendi evimizde durumlar daha farklı özgür. Bir sey anlatirken yüzüne bakarak dinlemezsen, eliyle tutar kafanı cevirir tekrar anlatır. Konsantre olmasında sıkıntı yok, 1 oyuncakla 2 saat oynaya biliyor. Masal anlatildiginda sonuna kadar dinliyor, tekrar anlatmani istiyor. Yada kendi aynısı ni uydur uydur anlatiyor. Tv izlemiyor açıyorum ama goz ucuyla bakıyor ilgilenmiyor. Daha cok oyuncak sokme, kapi kolu sokme, bisiklete binme. Ev toplama, gardolap dağıtma, mutfak dolaplarını bosaltma, böyle şeyler yapıyor gun icinde.
Amaaan çok geçmiş olsun Allah esirgesin canim hissetmedigin iyi olmuş amaBen duştaydım eşim hissetmiş sağol canım.
Ne kadar nazik olsa da o bir erkekKalppare ben de katılıyorum düşmeyi öğrensin kendini tutsun ama başkasının etkisine nasıl cevap versin minik vücudu ancak kendi hareketlerini kontrol edebilir. İpek artık düşerken kafayı kaldırıyor ayaktan yere inerken çömelerek iniyor ama işte kendi halinde. Bir yere takılsa beklenmedik dışardan bişey olsa tutamıyor o da. Yalnız bizim efendi, naif, ince ruhlu oğlumuz Ali den beklemezdik herhalde o da oyun yapıyor kardeşine
Atomu parçalayacak gibi de ciddi hele tipini yidiğimBen de bu etkinliği yaptıram dedimKalppare ponponları çıkarmıyor tembel çırpıcıyı yere vurup düşenleri ağzına sokuyor hızlı hızlı ben almadan hayır diyorum bana bağırıyor bir de zibidi
Not: örtüdeki yeşil leke az önce meyve püresi yedirirken ağzını oraya silmesiyle oldu
Ay kıyamam ahshhahah@Helinnnnn Maşşallah Civan paşa da emeklemeye başlamışbenimki de halen dediğin gibi parke ve fayansta emeklemiyor halının köşesine gelince uçurum kenarında kalmış gibi ağlıyor beni al diye buna şükür zamanla onu da öğrenirler inşallah
Serme battaniye bence hem öğrenir bir iki düşer sonra haa ben düşünce oramburam aciyormus la dur kendimi tutayım derKızlar size bir soruyla geldim.
Ben salona cift kat battaniye seriyordum halinin üstüne.ben oyle sokaga da cırpamam.bana ayip geliyor sokaktan gecenin kafasına çırpmak.e haliyle evde ne kadar cırpsan toz kalıyor dahası o toz eve ucuyor.neyse ben de kaldırdım.ama benim kızin düşmelerini yavaşlatiyormus meger o battaniyeler.bugun serdim bariz fark var.hali da kalin bir hali ama yine de battaniyeli hali baska.asiri aglamiyor dusunce.ama sorun su ki hapsırmasi artıyor.sanirim alerji yapiyor.iki ucudegnek.. alerji yapmasi mi kafasini durmadan carpmasi mi hangisi daha kötü
Hali ortum de var.ama inanin hic alisamadim.sureklu haliyi kiviriyor veya toplaniyor vs vs.
Sağol canım benim insallah. Aslında yaramaz olmasında benim suçum var, kırılmış dökülmüş hic umursamadım. Kaltim temizledim. Sadece keske yapmasaydin ben yorulucam şimdi derim o kadar. Oda hemen yardim eder, oper özür diler. Seni sevi sevi der.
Sağol canım yaşına gore yaptıkları normal diyorsun yani. Mesela görümcem uzun cümleler kuramıyor, biraz çizgi filme alıştır, kesik kesik konuşması duzelsin diyor. Kıskançlığı da azalır diyor. Bütün gun senle vakit gecirdigi icin, birsey ogrenemez diyor.Maşşallah daha ne olsun baharım..tahtalara vur Umut cok sağlıklı
İçimi rahatlattiniz inan. İnşallah dediğiniz gibidir. Birde doktorun odasindayken duruda kanguru ile kucagimdaydı, sırtını felam dinlemek istedi doktor. O zaman tepki verdi, tek elle de ben açamadım. Doktorda konusuyor diye onu dinliyordum. Lafını kesip umut'u da yönlendiremedim. Birde üstüne duru muane oldu, zaman uzadı. Kapıyı kitledi doktor, oda masadan kalem aldı, kapıyı kurcalamaya başladı. Kötü izlenim verdi sanırım. İnşallah umut'ta yigenin gibidir.Daha ne olsun Baharcım yakışıklı olduğu kadar zeki de Umudumuz Maşşallahhiçbişeyi yok zehir gibi.
Benim yeğenimi yazacaktım sana o gün fırsat olmadı. Çok hareketli bir bebekti koltukların tepesinden hiç inmezdi kaç kere neler döktü kırdı bilinmez. Annesi en son hastaneye götürdü 2 yaşını yeni bitirmişti. Gata o zaman askeri hastaneydi halen. Odaya girince adını söylemiş bakmamış doktora hemen etrafı kolaçan etmiş odada lavabo varmış ordaki bşr oyuncağı alıp üstüne basıp lavaboda suyu açmaya kalkışmış 2 dk içinde. Doktor biraz gözlemlemiş. Hiçbişeyi yok çocuğun hiperaktif de değil zehir gibi zekası var hemen onu alıp üstüne basmayı akıl etti odaklanma sorunu yok bol bol dışarı çıkarın enerjisini atsın demiş o zaman. Şuan 16 yaşında yeğenim fen lisesinde okuyorhiçç tasalanma sen de
Umut 28 aylık. Doğdu doğalı biz pek ayrılmadık. Benden baskada bakanda olmadı. Aslında çok cana yakın, güler yüzlü. Biz pek birinin evine gitmiyoruz, gittimizdede öyle davranıyor. Gittiğimiz kişiler bizim eve geldiyse, tanıyamiyorlar. Bu bu kadar mı yaramaz diyorlar. Kendi evinde cekinmesi hiç yok, hatta bütün hünerlerini gösterir, birde alkış bekler. Sizlerle konuştum içim rahatladı.rahatına bak. umut kac aylik simdi. areli ben 2 aylık bıraktım ise gittim hergun baska biri bakti onun icin umutun aksine herkese gider. isterse yer bi bakis atar ev sahibne yoklar sikinti gormezse tamam. oyle yanimda da oturamaz hemen her yeri kesfetmeye caliair insanlara kur yapar oyun ister. benden bagumsiz buyudu ondan belki de. civan dogdu doğalı birliktyiz şükür
Ya aslında ne desem yapıyor, yapmaya çalışıyor. Tek kusuru kardeşini çok kıskanıyor. Oda aslında kardeşini değilde, beni kıskanıyor diye düşünüyorum. Çünkü babası kızla ilgilenirken hic umursamıyor, ben ilgilendigimde hadi bırak gel diyor. Gidemezsem kızı dövüyor. Bunu kime söylesem normal oldugunu, bizimde çocuğumuz kiskaniyor diyor. İlacı verdigimde hiç uyanamadi, ben cok mutsuz oldum veremedim. Hastaysa veririm tabiki ama, ne bana ne cevresine, nede kendine zararı var. Pandemiden dolayı eskisi gibi aktif olamadı, bi yerde doğru düzgün görmedi. Doktorun oda sındada özgür davrandı.Ya maşallahbu çocuğa hiperaktivite tanısı koymak çok saçma olmuş şuan sen anlatınca. Hele de ilaç vermek
İnşallah canım benim. Allah hepimizin çocuklarını korusun, kollasin. Hiçbiri hasta olmasın.Ne hiperaktivite ve otizm basbaya hareketli ve zeki bir oğlun var maşallah
Yatmadan önce emiyor mu? Artık büyüdüler mideleri de büyüdü belki çok tutmuyordur süt. Mama denedin mi veya yemek düzeni nasıl yatmaya yakın daha tok tutan şeyler denesen belki değişir. Bunları yapıyorsan bir de yormayı dene. Emekliyorsa yatmaya yakın yerde oynat Benim oğlum da geceleri bir ara iyice sapıtmıştı.Kızlar ben delirmek üzereyim artık bizim kız uyumuyor u yu mu yor. Gündüz uykuları düzene girdi ite kaka 1 saat uyuyor onunda yarısında meme emip dalıyor tekrar bu bile kabulüm 2 uyku yapıyor bazen 2.5 bazen 3 saat uyuyor gündüz ama gece bi haller oluyor. Mesela bugün 9 gibi uyudu 11 e kadar 5 kere kalktı 11 de tamamen ayıldı 12.45 gibi uyudu taa tek sese ışığa her şeye uyanıyor yemin ederim 2 bardak çayı zor içer oldum uyku arası ayılıp oynamak istiyor. Bi kere 1 de kalktı 1 kere 4 te kalktı napacağımı şaşırdım artık var mı böyle olan ya napıyorsunuz ben gece beslenmesini de beceri kesemem en son kendimi kesecem
Sinirleniyorum kızıyorum biraz yüzüme bakıp gülünce alıp sarıp sarmalıyorum kıyamıyorum ama kendime hiç vaktim yok hiç ders çalışmaya oturuyorum 50 kere kalkıyor sabah boşluklarda yemek bile zor yapıyorum temizlik hak getire çok doldum uzun yazdım ama bana akıl verin lütfen. Şimdi mart anneleri şubat anneleri hepsine bakcam ya benim gibi olan var mı düzeldi mi diye memelerim sündü emzirmekte
E daha ne yapsın bu çocukbaharcımBen şikâyetçi olmadım ama doktorun odasinda yaramazlık yapınca ilaç verdi. Umut un yapabildikleri her kelimeyi duzgun olmasada söylüyor,ve biliyor. Hayvanları tanıyor seslerini çıkarıyor. Meyveleri taniyor, 1 den 10 na kadar sayabiliyor. 2 tane cocuk şarkısını söylüyor. Kelimeler düzgün değil ama Sübhaneke yi okuyor. Hala dayı dahi olsa verileni, ben almadigim sürece alıp yemiyor veya oynamıyor izin bekliyor. Birinin evine gittiğimiz zaman, yanimda oturur ayağa dahi kalkmaz cekinir. Cikolata dahi verseler almaz anneme ver der. Kendi evimizde durumlar daha farklı özgür. Bir sey anlatirken yüzüne bakarak dinlemezsen, eliyle tutar kafanı cevirir tekrar anlatır. Konsantre olmasında sıkıntı yok, 1 oyuncakla 2 saat oynaya biliyor. Masal anlatildiginda sonuna kadar dinliyor, tekrar anlatmani istiyor. Yada kendi aynısı ni uydur uydur anlatiyor. Tv izlemiyor açıyorum ama goz ucuyla bakıyor ilgilenmiyor. Daha cok oyuncak sokme, kapi kolu sokme, bisiklete binme. Ev toplama, gardolap dağıtma, mutfak dolaplarını bosaltma, böyle şeyler yapıyor gun icinde.
Amin canimm Evet bende aynı hissediyorum buradaki tüm bebelere karşı acayip bişey görmeden böyle sevmek ne güzelKızlar İnanın kuzuların hepsini öyle seviyorum ki hepsini bağrıma basıp sevesim geliyor iyi ki hepinizle kesişmiş yollarımız oğlumun arkadaşları diye diye seviyorum. Rabbim acılarını göstermesin. Sağlıkla anneli babalı kardeşleriyle büyüsünler inşallah
Bu şey değil mi ya kocamŞey aklıma geldi sen böyle yazıncagörümcem dedikodum geldi
Onun oğlan 3 yaşında şimdi tek çocuk. İşte bizimkiler kadarken bir video atmıştı eşime evin salonu olduğu gibi yatak yorgan yastık serilidedim bu ne hal düşünce acımasın diye heryeri yorganla kaplamışlardı ne gülmüştüm ama bebe gidemiyor emekleyemiyor bile yorganlara yastıklara gömülüyordu. Aman Allahım didim bu ney ya
Bizde seni özledik naif adaşımmisskokulumm Kalppare misim Göktuğuma maaşallah. Biz de herşeyi ağıza götürüyoruz. Magnetlerden aldım buzdolabına koyduk direk yemek istedi yükselttik daha erken bizim çocuğumuza dedik. Ata diyor kendini çağırıyor biz şok. Uzandım okuyorum. Özlemişim sizleri. İyi ki varsınız.
Geçmiş olsun canım Allah yaşatmasın bir dahaBen duştaydım eşim hissetmiş sağol canım.
Sağol canım Allah razı olsun uzun uzun yazmışsınYatmadan önce emiyor mu? Artık büyüdüler mideleri de büyüdü belki çok tutmuyordur süt. Mama denedin mi veya yemek düzeni nasıl yatmaya yakın daha tok tutan şeyler denesen belki değişir. Bunları yapıyorsan bir de yormayı dene. Emekliyorsa yatmaya yakın yerde oynat Benim oğlum da geceleri bir ara iyice sapıtmıştı.
Ben önce muhallebiyi en son öğün vermeye başladım bu sefer on kere suya kalktı. Şimdi yatmadan hemen önce değil, muhallebiyi akşam veriyorum iki saat sonra da mama içirip yatırıyorum. Akşam uykusuna geçmeden önce mutlaka en az bir saat yerde oynatıyorum. Emeklemeye başladığında hep yerde oynattım. Koltuklara tutunup kalkmaya başlamıştı bir iki hafta önce. Şimdi bir saatte bile pert olup yatınca daha güzel uyumaya başladı. Ben de daha önceleri çok sıkıntı çekmiştim ama şimdi daha iyi. İnşallah senin de düzene girer de sen de biraz nefes alırsın.
Yeni yeni ayaklandı ya birkac gün daha sereyim.sonra kaldırayım diyorum ama bakalim yarın hapşurmasi nasil olacakHassasiyetine öperim alerji yoksa ser bence şekerparem
Geçmiş olsun canım.Allah korusun hepimiziBen duştaydım eşim hissetmiş sağol canım.
Zavallım bazen alnınin tam ortasından bir parmakla yere düşürülüyor.daha dengeyi koruyamiyor.ama bazen de koltuk örtüsünü tutarak yavaş iniş yapıyor parasütle iner gibi hahahahahSerme battaniye bence hem öğrenir bir iki düşer sonra haa ben düşünce oramburam aciyormus la dur kendimi tutayım der
2 yaşında çocuk ne kadar uzun bir cümle kurabilir ki?Sağol canım benim insallah. Aslında yaramaz olmasında benim suçum var, kırılmış dökülmüş hic umursamadım. Kaltim temizledim. Sadece keske yapmasaydin ben yorulucam şimdi derim o kadar. Oda hemen yardim eder, oper özür diler. Seni sevi sevi der.
Sağol canım yaşına gore yaptıkları normal diyorsun yani. Mesela görümcem uzun cümleler kuramıyor, biraz çizgi filme alıştır, kesik kesik konuşması duzelsin diyor. Kıskançlığı da azalır diyor. Bütün gun senle vakit gecirdigi icin, birsey ogrenemez diyor.
İçimi rahatlattiniz inan. İnşallah dediğiniz gibidir. Birde doktorun odasindayken duruda kanguru ile kucagimdaydı, sırtını felam dinlemek istedi doktor. O zaman tepki verdi, tek elle de ben açamadım. Doktorda konusuyor diye onu dinliyordum. Lafını kesip umut'u da yönlendiremedim. Birde üstüne duru muane oldu, zaman uzadı. Kapıyı kitledi doktor, oda masadan kalem aldı, kapıyı kurcalamaya başladı. Kötü izlenim verdi sanırım. İnşallah umut'ta yigenin gibidir.
Umut 28 aylık. Doğdu doğalı biz pek ayrılmadık. Benden baskada bakanda olmadı. Aslında çok cana yakın, güler yüzlü. Biz pek birinin evine gitmiyoruz, gittimizdede öyle davranıyor. Gittiğimiz kişiler bizim eve geldiyse, tanıyamiyorlar. Bu bu kadar mı yaramaz diyorlar. Kendi evinde cekinmesi hiç yok, hatta bütün hünerlerini gösterir, birde alkış bekler. Sizlerle konuştum içim rahatladı.
Ya aslında ne desem yapıyor, yapmaya çalışıyor. Tek kusuru kardeşini çok kıskanıyor. Oda aslında kardeşini değilde, beni kıskanıyor diye düşünüyorum. Çünkü babası kızla ilgilenirken hic umursamıyor, ben ilgilendigimde hadi bırak gel diyor. Gidemezsem kızı dövüyor. Bunu kime söylesem normal oldugunu, bizimde çocuğumuz kiskaniyor diyor. İlacı verdigimde hiç uyanamadi, ben cok mutsuz oldum veremedim. Hastaysa veririm tabiki ama, ne bana ne cevresine, nede kendine zararı var. Pandemiden dolayı eskisi gibi aktif olamadı, bi yerde doğru düzgün görmedi. Doktorun oda sındada özgür davrandı.
İnşallah canım benim. Allah hepimizin çocuklarını korusun, kollasin. Hiçbiri hasta olmasın.
Yaaa Asyaaa tatlı kuzum benim...almıyor mu anne seni kıyamam sana..anne yorgun Asya anne yorgunSabahları böyle kalkıp konuşup uyandırıyor beni bıdık gülüyordu almayınca ağladı yakalayamadımAma böyle de pek minnoş
Bizde bügün öyle yedik yarın eşimle sıkı bir diyete ve zumbaya başlıyoruz genel hedef 15 kilo bu haftaki hedef 3 kiloKızlar tam porsiyon küçültme olayım iyi gidiyordu ki regl oldum hunharca yedim bugünAllah affetsin ne diyem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?