- 14 Haziran 2019
- 2.219
- 7.561
- 158
İşte insanın kızı olsun yaa maşallah Elif e. Diş gibi duruyor sanki ateş de fazla yükselmemiş huzursuzluk hadi bakalım kolayca çıksınGünaydın kızlar bol ağlamalı, sürekli emmeli ve sallanmalı bir geceydi şükür sabah oldugece de ateşlendi verdim yine 1 mama kaşığı calpol. Sabah da uykusunu alamadığı için çok ağladı ayağımda sallaya sallaya uyuttum biraz. Kızların dersleri vardı baktım saat 9 olmuş. Göktuğ da kendine gelmişti şükür. Aldım koştum kaldırayım diye. Elifim toplamış yataklarını kardeşini uyandırmış kahvaltı sofrasını hazırlamış şimdi de Göktuğ a bakıyor kuzum.
Bu oğlanın ateşi diş mi ki dediğiniz gibi38 i pek geçmedi ama çok huzursuzlandı. Burun tıkanıklığı vs yok şimdilik bakalım bekleyelim çıkar kokusu yakında
En büyük masallahi Elif hakkettiGünaydın kızlar bol ağlamalı, sürekli emmeli ve sallanmalı bir geceydi şükür sabah oldugece de ateşlendi verdim yine 1 mama kaşığı calpol. Sabah da uykusunu alamadığı için çok ağladı ayağımda sallaya sallaya uyuttum biraz. Kızların dersleri vardı baktım saat 9 olmuş. Göktuğ da kendine gelmişti şükür. Aldım koştum kaldırayım diye. Elifim toplamış yataklarını kardeşini uyandırmış kahvaltı sofrasını hazırlamış şimdi de Göktuğ a bakıyor kuzum.
Bu oğlanın ateşi diş mi ki dediğiniz gibi38 i pek geçmedi ama çok huzursuzlandı. Burun tıkanıklığı vs yok şimdilik bakalım bekleyelim çıkar kokusu yakında
Başta maşallah dedim yanlış anlama hayranlık benim kimisskokulumm maşallah sen bu kızları nasıl böyle alıştırdın? Söylemeden yapmaları çok iyi söyleyince isteyince de işte anne çok talepkar söylüyor söylüyor kendi yapıyor modu oluşabiliyor. Biz de yapardık 2 kızız ama annem söylerdi isterdi hatta bazen bıkardık şimdi hiç bir işi sevmem mesela kv hiç istemiyor söylemiyor şikayet etmiyor ama kızı tek kız bir şeye dokunmuyor. İki ucu da gördüğüm için doğrusu ne olmalı merak ediyorum. Bizim de kızımız var sonuçta ben kendim için değil ama öğrenmesi için ona alıştırmak istiyorum bazı şeyleri. Senden mi görüyorlar öğreniyorlar?
her yer farklı ya anlamadim ki burda da suçiçeği aşısı yokmuş 4 aydır dikkat edin ya da başka şehirde temin edebilirseniz gidin dedilerBen bugün gittim ama bize 9 ay için yapılmayacak 1 yaş da yapılacak denildi aşı
senden heves edip baktım baktım çıktım. 20kg gidince aslinda pantolon da bol geliyor ihtiyaç ama bedenim ne ki şimdi benim alamadım yine. sen de güle güle giy çalışmak yorucu ama iyi geleceğine eminim.Kızlar işe başlayacağım diye kendime oversize model 2 kazak 1 sweatshirt 1 de pantolon görünümlü tayt aldım internetten hepsi de pek güzel çıktı. Uzuuun zamandır bebeye ve eve almaktan kendime bişey almamıştım pek sevindirik oldum. Sizlerle paylaşayım dedim
daha önce de çekim yaptık güzeldi. albüm yok bu arada bizde. albüm için instada bi sayfa var kizlar orasi guzel yapiyir gibi oraya gonderirim diye dusundumFiyat çok iyiymiş konseptlerini beğeniyorsan hiç durma derim bunlar hep hatıra sonuçta
ay kıyamam ya nazar mi diş mi bu. biz de bu gece milyon kez uyandık sallama da yok ya paso memede esim en son siz napionuz ya diyor 7bucukta da.uyandi valla simdi yine emerek uyutuyorumOlmuş vallahi çok beğendik ıslak gibi bir kek oldu revanimsi ama şerbetsiz
Helinnnnn sağol canım baya huysuzlandı çorbasını içmedi muz yedirdim birazcık uyuyacak bakalım ateş bi düşüyor bir yükseliyor. Bu gece uzun olacak besbelli bir de huysuz ki
herifcik güzelmişBu herifcikler bitirdi bizi dilzar
Attan bizde de var annemlerin depoda duruyor. Getireyim diyordum hiç bulaşmayım o zaman ben de
canım sürekli siz elinden tutup yurutuyorsaniz olmaz. emeklemeden yürümeye niyetli sanirimHelinnnnn sana bir sorum olacak . Bizim Sena sürünüyor ancak bu sıralar sürünmekten çok yürümeye taktı . İlk zaman adım atabilsin diye biz elinden tutup yürütüyorduk ama şimdi her dakika elimizi tutup al beni yürüt diyor . Bu şekilde yürütmek de yürümeyi geciktirmez mi hiç tutunup kendim kalkayım derdi de olmuyor . Hemen bir el arıyor . El bulamazsa ıv ıv ıv ıv . Akşama kadar mızırdanıyor. Zararı olur mu bunun yürümesine . Yürüse de bizi de rahata çıkarsa . Belim dayanmıyor artık onu yürütmekten .
ilk başta ozlem aliyor sonra bi vicdan yapıyorsun ama eve onu cok ozlemis bir sekilde gittigin icin cok kaliteli enerjisi yuksek bir anneyle vakit gecirme imkani oliyor e sosyallik de sana iyi gelecek sen ona oyle guzel olacak merak etme. yorgunluk olacak o ladsr da olsun.Aynen ben de ipek e aldıklarımı da heyecanla açıyorum ama bu sefer benimki işe başlama heyecanı da sanırım. İlk gün şunu giyiyim falan diye yaz tatilinden sonra okulu açılan öğrenci gibiyim. Büyük ihtimal ilk günden sonra yerini büyük bir ayrılık hüznü ilk haftadan sonra da yorgunluk ve uykusuzluk alacak ama bakalım
Ben de eve ayrıca taktım kavanozlar hurçlar falan alıp düzenleme yapıp duruyorum. Evde kalmaktan kafayı sıyırdım sanırım her şey gözüme batar oldu biraz daha durursam kilerdeki bütün gereksiz eşyaları ve fazla yorgan yastıkları atıcam evden hepsi üstüme üstüme geliyor
civan huzursuz bizi uedi bitirdi valla. deneyecem hamursekeri olayini. merakliyimdim ama usengecimdir bakalim artik ne zamana. teskkurler ben ss aldim.Benim oğlum da pizza yemiyor canim daha.çünku onlara karışık geliyor.çogu çocuk öyle karışık yiyecekleri sevmez.patatesli börek denedin mi? Ama sadece haşlama patates tuz belki az karabiberle.o biraz yalın bir tat olduğu için tercih edebilir.mesela okulda pizza yerine sosis ve kasarla basit düzeyde pizza yapılırdi.poğaça börek yaparken yumurtasını Arel sürsün mesela..çörek otu susam vs serpistirsin..börek sararken ver bir yufka ona da kalem börek yapın.belki dikkatini çeker.hem daha küçük 2 yaş zor bir dönem..zamanla yeni yeni tatlara açılacaklar.bakmayin bizim bebeler simdi yiyor ama büyüdükçe mırın kırın başlıyor maalesefbörege diger alternatif kizartma kalem(sigara) borek,pişi veya gözleme.çocuklar kızarttma da seviyor.yagli falan ama ben yapıyorum valla
Yaa kıyamam civanım nasıl oldu simdi canım?
Canım ben normalde klasik lokum alip nisasta ve pudra sekerini esit olcude karistirarak yoguruyordum.gida boyasi ile sekillendiriyordum.lokumlar tazeyse çok da ugrastirmiyor aslinda.ama yine de cocuklarla gozum almıyor.ben de bi arastirdim kenton üretiyormuş.kenton helal sertifikali ürünlerı olan bir marka.krem santimi de ondan alıyorum.migrosta varmış ben sefamerve den aldim bir defa.şoyle soyleyeyim 1 paketi bir pastayı kapliyor.eger ustune figur dusunurseniz 2 ya da 3 paket alınabilir.açarken de seker hamuru acma videolari var.yapistirma islemi de su ile oluyor canim.
Valla helincan evde kek yapsam vs iş uzuyor ben bim in pandispanyasini kenton krem santiyi kullaniyorum.lezzetli oluyor.yemek yaparken vs musait olduunda baslangic tarzi videolar izle.yaparsin niye yapamayasin.sadece seker hamurunun zemini okusturmak geriyor beni.orda da biri destek olunca iyi oluyor.
bizde oyleydik ates yoktu sadeceGünaydın kızlar bol ağlamalı, sürekli emmeli ve sallanmalı bir geceydi şükür sabah oldugece de ateşlendi verdim yine 1 mama kaşığı calpol. Sabah da uykusunu alamadığı için çok ağladı ayağımda sallaya sallaya uyuttum biraz. Kızların dersleri vardı baktım saat 9 olmuş. Göktuğ da kendine gelmişti şükür. Aldım koştum kaldırayım diye. Elifim toplamış yataklarını kardeşini uyandırmış kahvaltı sofrasını hazırlamış şimdi de Göktuğ a bakıyor kuzum.
canim bakici nasil uyutuyor?Evet kuzum bakıcı bakacak. Geçen hafta başladı şimdi alışma sürecindeyiz yavaş yavaş o uyutmaya falan başladı ben hep yanlarındayım
Ayy ısırmalık ağız
Derdi uyanmakmış sanırsam
aynısınin tipkisinin tipkisi, gündüz de miziklamayla basladi. üç dersim vardı, onlari bitirdi. simdi anne kanguruluga devam edebilirimGünaydın kızlar bol ağlamalı, sürekli emmeli ve sallanmalı bir geceydi şükür sabah oldugece de ateşlendi verdim yine 1 mama kaşığı calpol. Sabah da uykusunu alamadığı için çok ağladı ayağımda sallaya sallaya uyuttum biraz. Kızların dersleri vardı baktım saat 9 olmuş. Göktuğ da kendine gelmişti şükür. Aldım koştum kaldırayım diye. Elifim toplamış yataklarını kardeşini uyandırmış kahvaltı sofrasını hazırlamış şimdi de Göktuğ a bakıyor kuzum.
Talip olmam mııııı dünya güzeli duruya benn hem de nehiri de varmış adı da pek güzel MaşşallahSağol canım benim Talib olursan, senin gelinin adı. Hem şimdiden dilin alışsın. Oğluna bayıldım gülüşüne kurban olduğum. Gelde o evde mutsuz ol, mümkün mü bu. Allah bir ömür güldürsün kısmeti hep açık olsun.
Canım bilmiyorum ki çocuğun huyundan da olabilir benim büyük kızım hep uyumlu, hassas bir kızdı. Benim sözümü hiç ikiletmezdi küçüklükten beri.ben hep sorumluluk verdim ama abartmadım sıkmadım. Kıyamam da fazlasına. Kendi odalarını toplamaları, toz almaları, katlanan çamaşırlarını dolaplarına yerleştirmeleri, sofra kurmaya yardım gibi işleri yapıyorlar. Bazen hadi süpürün bir diyorum kapışıyorlar süpürmek için. Belki hep yapmak zorunda olsalar istemezler bilemiyorum.misskokulumm maşallah sen bu kızları nasıl böyle alıştırdın? Söylemeden yapmaları çok iyi söyleyince isteyince de işte anne çok talepkar söylüyor söylüyor kendi yapıyor modu oluşabiliyor. Biz de yapardık 2 kızız ama annem söylerdi isterdi hatta bazen bıkardık şimdi hiç bir işi sevmem mesela kv hiç istemiyor söylemiyor şikayet etmiyor ama kızı tek kız bir şeye dokunmuyor. İki ucu da gördüğüm için doğrusu ne olmalı merak ediyorum. Bizim de kızımız var sonuçta ben kendim için değil ama öğrenmesi için ona alıştırmak istiyorum bazı şeyleri. Senden mi görüyorlar öğreniyorlar?
aynısınin tipkisinin tipkisi, gündüz de miziklamayla basladi. üç dersim vardı, onlari bitirdi. simdi anne kanguruluga devam edebilirim
uyandi yine bence bizim de dis geliyor onuj icin memeye sardiTalip olmam mııııı dünya güzeli duruya benn hem de nehiri de varmış adı da pek güzel Maşşallahgüldürür benim oğlum onu kitap okur bol bol 2 kızım olduğundan ben de iyi bir kaynana olurum diye düşünüyorum kızlarımdan ayırmam duduyu
@aslı emreHelinnnnn sanırım diş ay inşallah alttakinin biri azcık kabarmış gibi. Ateş hep 37-37.5 arası seyrediyor. Ateşi düşünce terleme de yok üşütmedi sanırım. Koala style olduk yalnız bana yapışık oldu bakalım sonumuz güzel olur inşallah
Ay canım ya dişten mi acabaGünaydın kızlar bol ağlamalı, sürekli emmeli ve sallanmalı bir geceydi şükür sabah oldugece de ateşlendi verdim yine 1 mama kaşığı calpol. Sabah da uykusunu alamadığı için çok ağladı ayağımda sallaya sallaya uyuttum biraz. Kızların dersleri vardı baktım saat 9 olmuş. Göktuğ da kendine gelmişti şükür. Aldım koştum kaldırayım diye. Elifim toplamış yataklarını kardeşini uyandırmış kahvaltı sofrasını hazırlamış şimdi de Göktuğ a bakıyor kuzum.
Sus çiçeği 1 yaş aşısı mı gelir ki o zamana kadarher yer farklı ya anlamadim ki burda da suçiçeği aşısı yokmuş 4 aydır dikkat edin ya da başka şehirde temin edebilirseniz gidin dediler
senden heves edip baktım baktım çıktım. 20kg gidince aslinda pantolon da bol geliyor ihtiyaç ama bedenim ne ki şimdi benim alamadım yine. sen de güle güle giy çalışmak yorucu ama iyi geleceğine eminim.
daha önce de çekim yaptık güzeldi. albüm yok bu arada bizde. albüm için instada bi sayfa var kizlar orasi guzel yapiyir gibi oraya gonderirim diye dusundum
ay kıyamam ya nazar mi diş mi bu. biz de bu gece milyon kez uyandık sallama da yok ya paso memede esim en son siz napionuz ya diyor 7bucukta da.uyandi valla simdi yine emerek uyutuyorum
herifcik güzelmişatın ekmeğini bizde yiyoruz arel daha bağımlı bi araba bi at sırayla takiliyorlar
canım sürekli siz elinden tutup yurutuyorsaniz olmaz. emeklemeden yürümeye niyetli sanirimemekleme önemli yürüse bile sonrasında bol emeklemeli surunmeli oyunlar oynarsınız beyin gelişimi için etkisi var. yürüme konusunda elinden değil de koltuk altından destekle govdeyi ve yükün hepsini alma ara ara yokla onu. koltuk kenarinda arkasinda dur onune sevdigi bir oyuncagi koy agirlik aktarimi yap yani soyle bi sag bacaga bi sol bacaga bastir yere birsey dusurur gibi yap onu destekle egilip almaya calissin ya da 20-30 cm lik bi minder dusun kenarina oturt oyun gibi elinden tut ama cekme ayaga kalkmasi icin cabala bazen bi ayak onde digeri arkada.seklinde yine yuk aktraimi yapabilirsin yani yine hersey oyun ama.biz oyun icinde kaslarini uyaralim e tabi arada onun gonlunu de hoş edin tutun elinden yurutun
ilk başta ozlem aliyor sonra bi vicdan yapıyorsun ama eve onu cok ozlemis bir sekilde gittigin icin cok kaliteli enerjisi yuksek bir anneyle vakit gecirme imkani oliyor e sosyallik de sana iyi gelecek sen ona oyle guzel olacak merak etme. yorgunluk olacak o ladsr da olsun.
ben evde zorlansam da 3 yaşa kadar yanında olabilir miyim diye düşünüyorum sonrası kreş zaten.
civan huzursuz bizi uedi bitirdi valla. deneyecem hamursekeri olayini. merakliyimdim ama usengecimdir bakalim artik ne zamana. teskkurler ben ss aldim.
bizde oyleydik ates yoktu sadece
canim bakici nasil uyutuyor?
Sanırım öyleymişEvet kuzum bakıcı bakacak. Geçen hafta başladı şimdi alışma sürecindeyiz yavaş yavaş o uyutmaya falan başladı ben hep yanlarındayım
Ayy ısırmalık ağız
Derdi uyanmakmış sanırsam
canim 4 aydır mersin genelinde yokmuş. ebe de dr da çok ümitli değildi gelmeyebilir dediler.Sus çiçeği 1 yaş aşısı mı gelir ki o zamana kadar
İnşallah diştir diyorum şuan bakalım alt dişin biri hafif kabarmış. Kızlar hiç böyle ateşlememişti erkek işte yaygaracılık doğuştan geliyorAy canım ya dişten mi acaba
Yaa sen böyle anlatınca iyi ki kızım olmuş diyorum gerçekten anneye arkadaş gibi maşallah çoluklarına
Burda da yok canım su çiçeği aşısı. Bakalım inşallah 2 aya kadar gelir inşallah. Büyük kızda özel aşıydı onu haricen yaptırmıştım. Eczanelerde var mı acaba şuan?canim 4 aydır mersin genelinde yokmuş. ebe de dr da çok ümitli değildi gelmeyebilir dediler.
Yanlış cümle olmuş yani ilki iyi kız olmuşİnşallah diştir diyorum şuan bakalım alt dişin biri hafif kabarmış. Kızlar hiç böyle ateşlememişti erkek işte yaygaracılık doğuştan geliyor
Tabiki iyi ki kızın var canım Rabbim hep gönlüme göre verdi ilk çocuğumu kız hayal ettim sonra ona bşr kız kardeş olsun dedim. Sonrası bir de oğlum olsa nasıl olur ki dedim hepsini tattım çok şükürGöktuğ olmadan 3 kız bizim kimselere ihtiyacımız olmadan gezdik tozduk hatta şimdi de öyle kızlar yanımda olduğunda kimseye ihtiyacım olmuyor.Rabbim iyi günlerini göstersin. Eşim gezmeyi sevmez. 1-2 yıla oğlanı ona bırakıp kızlarla inşallah yine gezmeyi düşünüyorum hayal kurmuyorum gerçi nasip aman dilimiz yandı hayal kurmaktan yana
İyi olmanıza çok sevindim canım Allah yardımcınız olsun biz yaptırmayacağız bir yaşında yapılacakmış bizim sağlık ocağında ama bazı arkadaşlar yaptırdı bazı sağlık ocakları 9. Ayda yaptırmış bazıları 1 yaşındaSelam arkadaşlar hepinizi çok özledim umarım iyisinizdir bebişleriniz de iyidir..
biz Siirt’ten taşındık kızımın eğitimi için.Tekirdağ muratlıya taşındık.eşimin askeriyeden arkadaşının ablası özel eğitim öğretmeni burda çalışıyormuş onun alt katına ev tuttuk.her gün eve eğitime geliyor ve şuan başladığımız noktadan çoook ilerideyiz rabbime şükürler olsun.daha yolumuz uzun tabi 1 sene burdayız.eşim Siirt’te ben ise burda annemlerle beraberim.çooook yorucu bi süreçten geçtik umarım sonucu da güzel olur.1 buçuk aydır buradayız.
canlarım size bir soru soracağım siirtteki sağlık ocağından aradılar beni.9.ayda kızamık aşısı yapılıyormuş.aşı ellerinde yokmuş 12.ayda yapılacak aşıyı 9.ayda yapacaklarmış.ben Siirt’te değilim dedim.şuan bulunduğum mahallenin sağlık ocağına gittim orda varmış bu aşı tek doz kızamık aşısı.12. Ayda da tekrar yapılacakmış.pazartesi getir demişti bana ebe ama emin olamadım gitmedim.kızımda 9.ayda aşı yaptırmamıştık hiç.yeni çıktı bu zannedersem.sizler yaptırdınız mı?acaba yaptırmayıp 1 yaş aşısı mı yaptırsam kızamık sürekli vurdurmak ağır gelmez mi bilemedim kafam çok karışık
Çok teşekkür ederim canım benim.ben tam 12 aylıkken yaptırmayı düşündüm.yani 12.ay aşısını şimdi değil de,12 aylıkken yaptıracağım.tek doz kızamık yaptırmıycam galiba.inşallah doğru kararı verebilirim.kızamık vakası çoğaldığı için böyle bişey yapmışlar galiba zaten 3 ay kaldı şunun şurasındaİyi olmanıza çok sevindim canım Allah yardımcınız olsun biz yaptırmayacağız bir yaşında yapılacakmış bizim sağlık ocağında ama bazı arkadaşlar yaptırdı bazı sağlık ocakları 9. Ayda yaptırmış bazıları 1 yaşında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?