2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    313
aslında artık kadınlarda sosyal baskıdan ziyade fizyoloji baskı var. ya çocuğum olmazsa diye evleniyor birçok kişi. görümcem 30 oldu bu sene. yumurta mi dondurayim mi dedi valla mantıklı geldi
 
Çok şükür biz memleketimize geldil eve uğrayıp valileri bırakıp kombiyi yakıp annemlere geçiyoruz herkes orda bekliyor çocukları çok özlemiş ler bu gece oradayız yarın dönğcez inş evimize kar kış kıyamet diye korkuttular ama Burda bile prıl pırıl mis gibi hava yollarda boştu mis gibi geldik Ayşe yordu biraz uyumadı hiç daha yeni daldı
 
şekerim parem bence kardesin profesyonel destek alsin. yaşını başını bosver bu adamla evlenilir mi hadi onu geçtim zerre saygı göstermeyen adami ne diye unutmuyor. demem o ki saglikli düşünemiyor. zaten sağlıklı düşünse, enerji dolu, pozitif olsa illa sevebileceği deger göreceği biriyle karşılaşır. ama şu psikolojideyken o da çok zor.

ayy söylemesem içimde kalacak ateistlikle taziye ziyaretinin ne alakası varmış. kalanlara teselli için taziyeye gidilir, sanki adami ahiret hayatına davet ediyoruz da gelmem ben inanmiyorum diyor. bulmuş bir kılıf kendine çevirip çevirip söylüyor demek.
 
Bence de uzaklaşmak İyi gelecektir ya satıpimkan olursa başka yerden alın yada eşinin dediği gibi yapın baharcım tabi en iyisini siz bilirsiniz
 
Sağlıkla atsın adımlarını inşallah. Ben kızımda çok duygulanmıştım gözyaşlarımı tutamamıştım. Şimdi de kızım çok duygulandı nasıl ağlıyor kardeşi adım attıkça. On sene önceki kendimi gördüm kızımda. Ne hissettiğini o kadar iyi anladım ki. Zaman çabuk geçiyor. Doğduydu doğacaktı derken dişi çıktı, yedi, oturdu, emekledi, yürüdü ve bunun gibi nice güzel şeyleri görüyoruz. Allah hepimizin evlatlarının sağlıkla büyüdüklerini göstersin tüm ana babalara inşallah.
 
aslında artık kadınlarda sosyal baskıdan ziyade fizyoloji baskı var. ya çocuğum olmazsa diye evleniyor birçok kişi. görümcem 30 oldu bu sene. yumurta mi dondurayim mi dedi valla mantıklı geldi
Doğru diyorsun canım.gdo su falan birsuru sebepten gebelik de zorlaştı.insanlar da ne yapacagini bilemiyor..hem üzülüyorum hem de kendini bu kadar üzdüğü icin kızıyorum..
Ama emin olduğum herşeyin bir zamani var
 
Dilzarım bilemiyorum net sebebini.ama taziyeye gelmem ben demis.ölmüs işte demis basitçe.o zaman gelmedi zaten o zaman söylemiş ateist olduğunu.kardesim babam insAllah cennete gitmistir deyince kardesimin o acılı haliyle alay geçmiş.birsuru igrenc laf..simdi onlari sarfedemeyecegim.gelmeme sebebi evde Kuran okunması herhalde bilemiyorum.
Ben aslında ilk basta anladım onun kişiliğini kardesime de söyledim.dinlemedi.ayrilirken cocuk demis ki soylemezsem icimde kalır sen cok aptalsin ablan bile anladı benim karakterimi ne oldugumu kim oldugumu sen anlamadin deyip bir kere daha hakaret etmiş.
Ve benim.kardesim hala unutamiyor cildiricam ya
 
Anne baba evindeki rahatlık kabris başka yerde var mı evlenince bir kadın olarak sorumluluk alıyorsun hele ki anne olunca istediğin kadar sev eşini yemeği çamaşırı temizliği zor geliyor Anne olunca hele her şey çarpı10 gibi oluyor valla ben 25 yaşındayım 3 yoldur evliyim o kadar keşke 30larımdan önce bir vlenmeseydim diyorum biraz daha kendim için birşeyler yapsaydım diyorumçğnkğ evliyken daha zor oluyor ya zaman ya mekan uymuyor illa aksilik oluyor ayrıca her evlenen mutlu mu hele yanlış kişi ise sonu mutlaka ayrılık oluyor ateşe atmaya değmez kendini ayrıca o adama neden istediğini veriyor konuşuyor ve huzursuz oluyor ki o kardeşini çıldırtacağına kardeşin onu umursamayıp takmasın ki o çıldırsın
 
Insan cok duygulaniyor.bir de cok hastaydı..hic beklemiyordum.ondan da şasırdim biraz..oglumda da aglamiştım kızımda da agladim.ooyy ben senin o prensesin gozyaslarina kıyamam.gözlerinden öperim nasıl da hassas masAllah yavrum duana da amiiiin diyorum kocaman
 
Haklısın canim..ben de senin dediklerini aynen diyorum.konusmasina izin verme diyorum.engelle diyorum.ben ne zaman söylesem abla zaten engelli baskalarindan ulasiyor diyor.. unutmanin bir ilacı olsa keşke buraya yazmamin sebebi sizlerin yazdiklarini gosterecegim ona.. belki baskalarindan duymak iyi gelir

Sen de kendin icin oyle diyorsun hadi sen diyelim ki erken evlenmissin..valla ben 26 da evlenmeme ragmen biraz beklesem fena olmazdi diyorum bazen ama dusununce bugunumuze şükür ❤❤
 
Ohh.ohh iyi bakalim rahat yolculuk etmenize sevindim iyi eglenceler diliyorum canim
 
Ben de heline katılıyorum kesinlikle psikolojik destek almalı. Bu ilişki travma olmuş olabilir. Yenilerine de engel oluyor olabilir. Ayrıca helin çok güzel demiş insan kendi kendine de mutlu olabilmeli. Herkes evlenecek diye bişey yok. Bu da bir mahalle baskısı. Ama tabi şu an ona böyle bişey demek hah siz de kabul ettiniz ben evlenemeyeceğim algısını oluşturabilir. Bunu kendi kendine telkin ediyor olmalı.

27 yaş geç değil artık nerdeyse bütün evlilikler 30 a kaldı. Ben 22 yaşında eşimle tanıştım 26 yaşında evlendim 31 yaşında anne oldum. Bir çok yaşıtım arkadaşım hala bekar. Çocuk sahibi olanlar da çok az. Yeni nesilin normali bu zaten. Endişe edecek bir durum yok.
 
Biraz takıntı olmuş bu çocuk kardeşin için canım kendi de farkında ama muhtemelen boşluktan onu düşünüyor. Çalışıyor mu kardeşin? Çalışmıyorsa iş arasın kendini oyalayacak kafa dağıtacak aktiviteler bulsun. Evlilik bu şakaya gelmez acele etmesin yaşı da geç değil gayet normal Allah hayırlı kişiler çıkarsın karşısına.
 
Kazasız belasız gelmişsiniz canım hoşgeldiniz
 
Ayyy ne çok yazım yanlışı yapmışım Normalde de hep mesaj da yanlış yazarım şimdi bebekle iki katı oldu
Göster canım izin vermesin kimseden de ulaşmasına izin vermesin bu hayatta Bizden daha değerli bir şey yok başkası değil biz hayatımıza yön ve şekil verelim ayrıca susam tanesine katılıyorum benim de evli arkadaşım 3-5 ya var ya yok hepsi bekar daha evlilik yaşı cidden artık 30u geçti
 
iste ne olursa olsun, ister başka dinden olsun, ister ateist ister deist, yakınını kaybetmiş bir insanin yanında olunur. bu kadar basit bir insanî degerden bile yoksun. Insallah kardeşin de unutup tekrardan önüne bakar. gözünün içine bakan, üzerine titreyen biri karşısına çıkar.


ne kadar zor isler. benim de hep aklıma gelir, çocuklarımı kıymet bilmez birini severse diye, gönül de öyle birsey ki elden birsey gelmez. evlatlarıma da kiyamam, kalplerine de söz geçiremem diye.
 
Annemlerden geleli 4 gün oldu , gelinimiz pozitif çıkmış annem için korkum dua edin bir şey olmasın . Bizde şimdilik bir şey yok ama içime bir kor düştü ki nasıl .
Geçmiş olsun gelininize, inşallah annene ve sizlere geçmemistir.
 
Annemlerden geleli 4 gün oldu , gelinimiz pozitif çıkmış annem için korkum dua edin bir şey olmasın . Bizde şimdilik bir şey yok ama içime bir kor düştü ki nasıl .
allah sizi de anneni de korusun canim. ne illet bu bi bitmedi. gelininize de çok geçmiş olsun. tez zamanda atlatır inşallah.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…