- 14 Haziran 2019
- 2.219
- 7.561
- 158
Kurufasulye hiç vermemiş miydin canım? İlkse belki ondan olabilir uyandıkça gaz çıkardı mı? Benimki alıştı 1küçük kase nohut yemeği yedi geçen akşam bir sıkıntı yaşamadık şükür. Belki de diştir. Bizim geçen hafta sıkıntılı geçmişti gece uyanıp uyuyamıyorsun üstten dişler geldi. Alt diş tek kaldı onu çiftleşmeye çalışıyor 2 gündür de onun biraz sıkıntısı var belli zor çıkarıyor benim oğlan dişleri.Günaydın mi desem Günaymadi bilemedim. cocukla ilgili şikayet dillendirmeyi pek sevmem ama bu gece tam bir dram belki trajediydi. dün bira kac kuru fasulye verdim ondan mı oldu, baska bir derdi mi var bilemedim. yorgun uyanmak çok beter ama hamdolsun diyeyim. en azindan sebebimiz güzel
Hadi geçmiş olsun Bayıldım çok güzel olmuş sonuç da canımKızlar çekimimiz çok rahat geçti 1 saatte 3 konsept pasta patlatma ve aile çekimi bitti nerdeyse. İpek güzel durdu hem uykusu vardı hem yabancıladı insanları şaşkın şaşkın dururken çektiler bir kaç pozda güldü ama nerde bizim o kahkahalarımız hiç yoktu. Şimdi de kv gile gidiyoruz. Ama hava çok güzel eve kapanasım yok ipek uyusun uyansın açık hava bir yerlere gidelim hep birlikte diyeceğim bakalım.
Sabah verdim karbonatlı su günde kaç kere vereyim. 5 şırınga sıktım ağzına.Ahh kıyamam yaa güldürdün beni
Ya kv ilk söylediğinde içimden bayagi bi saydirdim o zaman.inanmadim. ama ne alakaysa hemen kesmişti ishalini Alinin.o zaman 3 4 aylık bebekti.zaten Ali hala bagırsaklari hassas bir çocuk.ishal kabız sık karşılaştığımız problem.
Ali bi de 2 yaşında böyle bitmez bi ishale yakalandı.15 gün sürdü tam. Perisan oldum. Cok korktum.test yapılıyor ama virusu bulamiyorlar kakada da kanda da.. en son sekerli tuzlu karbonatli sudan kasikla icirdim.sıp diye kesmişti.
Yani ekmekli tarif en son çare
Canım bak nette buldugum ölçuyu mesajin sonuna koydum. Ama ben böyle yapmadım.1 litre suya 1 tatlı kasıği şeker 1 çay kasıği tuz çay kaşığının ucuyla karbonat attım.kasıkla verdim. 2 3 çay kaşıği verebildiysem ne ala. Ama iyi geldi. Doktor bize Ge Oral diye bisey vermisti.aynı işe yarıyormuş eczaci dedi.ben de o yuzden bu tarifi yaptım.ama doktorunuz probiyotik dahil vermemiş. Nedenini anlamadım.şeker de yasak demiş ama acaba bu kadarcık şeker zarar eder mi? Gecmezse git canım ardını bırakma.Allah korusun..ishal çok kötü sonuçlar dogurabilir.kac defa kaka yapıyor? Ates kusma gecti mi peki canım? Nette buldugum tarifi de atayım:
Su, şeker, tuz ve karbonat karışımı sıvı kaybını önlüyor
Genel durumu iyi olan bulantı ve kusmanın olmadığı ateşi olmayan hastalarda 1 litre kaynatılmış soğutulmuş suya 1 çorba kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı sofra tuzu ve 1 çay kaşığı karbonat konularak karıştırılır ve hazırlanan karışım içilebildiği kadar sık aralıklarla içilir. Daha ağır durumlarda kişi ağızdan beslenemiyorsa, ateşi varsa ve ishal 24 saatten uzun sürdüyse mutlaka hastane şartlarında damar yolu ile sıvı ve elektrolit takviyesi yapılmalı, dışkı incelemesi yapılarak tedavi belirlenmelidir.
kaynak:
Hızla Yayılan İshal Tehlikesine Karşı Önleminizi Alın - Memorial
Hızla Yayılan İshal Tehlikesine Karşı Önleminizi Alın hakkında detaylı bilgi ve uzman görüşlerine ulaşmak için tıklayın.www.memorial.com.tr
İştahı yok sadece meme ile duruyordu. Doktor kızdı zorlanan lazım, nasıl yedirirsin bilmem ama yedirmek zorundasın dedi. Sürekli emdiği için şu kaybı çıkmamıştı. Ama isahal devam ederse böyle kalmaz dedi. Bende zorla 2 kaşık 2 kaşık saat başı birşeyler veriyorum ağzına. Ağlatarak yediriyorum. Ama bu sefer su kaybetti galiba evin içinde yuruyebiliyordu, şimdi bir cekyattan diğerine gidemiyor. İlk adımda düşüyor. Halsiz kaldı galiba.Ya yemesi içmesi nasıl kıyamam niye geçmedi ki ya
Sağol yeşim'cim yok canım geçmedi. İshal kesilse toplayacak aslında. Bende yarın için kızıma pasta siprasi vermiştim. Gittim dünde elbise aldım ona, resimciyle görüştüm, ufaktan da olsa yapayım biz bize demiştim. Biraz hazırlıkta yaptım. Kimse gelmeyecekti, birtek görümcem gelecekti. Şimdi biraz üzüldüm keşke bir hafta daha erteleseydim. Yürüyemiyor kuzum ben genel durumu iyi diye iyi sanmıştım. Dunle bugün tekrar halsiz düştü. Ya akşama serum takviyesi yapmam lazım, o zamanda çok hirpalaniyor 2 gün korkusu sürüyor. Şeker parenin dediklerini deniyorum. İnşallah iyi gelir.Sağ ol Aslı’cım senin de anneciğinin Nurlar içinde yatsın mekanları cennet olsun inşallah
Kuzenine de Allah rahmet eylesin kuzum bebeyle birlikte melek olmuş
Kuzular ne çektiler ya hayırlısıyla bir bu süreçler atlatılsaydı
Kuzum gözünde bir rahatsızlık olsa fark ederdiniz zaten ama yine de içiniz rahatlasın gösterim bu arada sen güzel bir kadınsın saçını sıfıra da vur dursa uzatsan da kısaltsan da yakışmıştır güle güle kullan
Şükür bugünüme hamd olsun Yeşim’in sağ olasın âmin inşallah
Göktuğum benim sevgi pıtırcığım Allah’ım esirgesin maşallah
Aslında hiç korkmadı zaten fotoğrafçı bayan tek kişiydi girdik kadına gülücükler attı o kadar rahat geçti ki üçlü çekimlerimiz ama saat uzadıkça sıkıldı yani aslında her konsepte bir gün ayırmak gerekiyor muş ben bunu anladım 3 saat çok uzun bir zaman bebek için uykusu geldi diye sıcakmayıştırdı dışı kaşınıyordu çok rahatsızdı şükür geçti ne yapalım ağlattık biraz ama sağlık olsun diyelim
Kuzum sizle hiç ilgilenemedim ben ya geçmedi mi duruşunun ishali kıyamam ona sana da kıyamıyorum vallahi bahar Allah’ım sağlık saat versin
Âmin kuzum tüm geçmişlerimiz Nurlarda yatsın
Âmin âmin Rabbim bahtlarını güzel kılsın inşallah
Umarım bir şey çıkmaz kuzum sağlıkla dönün hastanedenyürüme evresi öyle bu belle Allah ben napacaksam saçlarını beğenmez değilsin de gözün alışmamıştor eminim yakışmıştır güzel kadınsın
Okulda itfaiye yangın tatbikatı düzenlemıs.anaokulu çıkmaz böyle tatbikatlara..okulun boş olmasını fırsat bilmis....ya anlatamayacagim sanırım canım.. denedim ama olmuyor..derya öğretmen cinayti diye google da aratırsan okuyabilirsin
Göz muanesi 6 aylık 1 yaş ve 3 yaş olmak üzere 3 defa gitmesi isteniyor. Bizim aile hekimi zamanları gelince gitti mi, gittiysen evrakları getir der. Bilgisayara kaydeder. Ben duruyu getircem 6 ay sonrada umutu
İnşallah sonuçlar iyi çıkacaktır canım hele düştü diye hiç bişey olduğunu sanmıyorum çünkü kaç gün geçti üstünden ilk iki saatte zaten belli oluyo bişey olsa Allah korusuneşin baya evhamlı demekki normalde anneler daha endişeli olur babalar bişey yoktur ya sakin ol diyen taraftır
Başladın mı bari caniiimm taşınan görünce canım cekiyo kız yeni ev hafiflik değişiklik ben çok seviyorum taşınmayı ya garip bi insanimama ortamim güzel şimdi oturayım evimde
Bişey dicem miss bu çocuk böyle yaptikca isira isira totosuna vura vura sevmemek için nasıl duruyonuz ay burdan kanım kayniyo sarılıp öpmek kesmez beni alacaksın Göktuğu şöyle hamur gibi yogurarak seveceksin mincirakacaksinaşırı sempatik aşırı tatlı ya masallahh
Gördüm çok tatlıydıKızlar çekimimiz çok rahat geçti 1 saatte 3 konsept pasta patlatma ve aile çekimi bitti nerdeyse. İpek güzel durdu hem uykusu vardı hem yabancıladı insanları şaşkın şaşkın dururken çektiler bir kaç pozda güldü ama nerde bizim o kahkahalarımız hiç yoktu. Şimdi de kv gile gidiyoruz. Ama hava çok güzel eve kapanasım yok ipek uyusun uyansın açık hava bir yerlere gidelim hep birlikte diyeceğim bakalım.
Yaa ben göremedim paylaştın miiKızlar çekimimiz çok rahat geçti 1 saatte 3 konsept pasta patlatma ve aile çekimi bitti nerdeyse. İpek güzel durdu hem uykusu vardı hem yabancıladı insanları şaşkın şaşkın dururken çektiler bir kaç pozda güldü ama nerde bizim o kahkahalarımız hiç yoktu. Şimdi de kv gile gidiyoruz. Ama hava çok güzel eve kapanasım yok ipek uyusun uyansın açık hava bir yerlere gidelim hep birlikte diyeceğim bakalım.
Ahahah manyak ya canım çekiyor nedirben çıkayım evden sen gel Allah gönlüne göre eş vermiş desene bol bol gezmelik evet ev hafifler doğru diyorsun fazlalıklar çöpe bahar temizliği gibi
Yaa ay anlamı da güzelmişamin canim tüm evlatlarımızı korusun rabbim inşallah canım güzel kalplim ay hemen tarif edeyim beyaz tenli yuvarlak güleç yüzlüydun kaşların biraz kalınca duruyordu boylu poslu öyle güzel gördüm yani inşallah o sensindir
Bu ara da dönümü olduğu icin zaten icim buruk..her ilkbaharda içime hüzün dolar deryayı hatırlarım zaten.. ecel birmiş degişmezmis.. ne yapalım Hak Teala ömrünü o kadar biçmiş..yıllar geçti bak üstünden..ömür dedigin nedir ki..hem ne diyor Peygamber sas ahirette seven sevdiği ile hasrolacaktır diyor.hamd olsun ahirete inanıyoruz..ve bu acımızi hafifletiyor.orada kavusmak var buluşmak varÜzdüm seni tekrar kuzum
Çok tatlı çok güzel olmuş İpek maşallahKızlar çekimimiz çok rahat geçti 1 saatte 3 konsept pasta patlatma ve aile çekimi bitti nerdeyse. İpek güzel durdu hem uykusu vardı hem yabancıladı insanları şaşkın şaşkın dururken çektiler bir kaç pozda güldü ama nerde bizim o kahkahalarımız hiç yoktu. Şimdi de kv gile gidiyoruz. Ama hava çok güzel eve kapanasım yok ipek uyusun uyansın açık hava bir yerlere gidelim hep birlikte diyeceğim bakalım.
İyi yapmışsın çektirmemekle. Ben bir kez çektirdim o panikle ama çok pişman oldum tomo da radyasyon oranı çok yüksek. Takip en güzeli düşme gibi durumlarda. Göz muayenenize de sevindim bende götürecek bi ara da bakalım ne zaman olurnzh99
Sagolun kizlar gittik doktora adam 3 gun gecmis birseyi yok cocugun iyi bence neye bakayim dedi. Esinde evham yaptik flan drdi tomografi cekelm isterseniz ama gerek yok olsa coktan cikardi dedi bende zararli dedim zaten tomgrafi vs esim oyle ikna oldu bosu bosuna bizi hastaneye soktu oradanda göze gittik uzaktan cihazla ölçüyorlar sonra doktor yine uzaktan cihazla baktı numaralar iyi cikti 2 ve 4 yasta birde görmek istedi suan problem yok dedi. Simdi evdeyiz cok şükür.
vermiştim aslinda, öyle bir kase de yemiyor bakliyatlari pek sevmiyor nedense. hepi topu iki yemek kasigi ya yedi ya yemedi. belki de distir. dur bakalım disse cikar kokusu bir kaç güneKurufasulye hiç vermemiş miydin canım? İlkse belki ondan olabilir uyandıkça gaz çıkardı mı? Benimki alıştı 1küçük kase nohut yemeği yedi geçen akşam bir sıkıntı yaşamadık şükür. Belki de diştir. Bizim geçen hafta sıkıntılı geçmişti gece uyanıp uyuyamıyorsun üstten dişler geldi. Alt diş tek kaldı onu çiftleşmeye çalışıyor 2 gündür de onun biraz sıkıntısı var belli zor çıkarıyor benim oğlan dişleri.
ayhh masallah nasil da guzel nasil tatli ipekcigim. minnoş prensesim benim. bayıldım fotolaraKızlar çekimimiz çok rahat geçti 1 saatte 3 konsept pasta patlatma ve aile çekimi bitti nerdeyse. İpek güzel durdu hem uykusu vardı hem yabancıladı insanları şaşkın şaşkın dururken çektiler bir kaç pozda güldü ama nerde bizim o kahkahalarımız hiç yoktu. Şimdi de kv gile gidiyoruz. Ama hava çok güzel eve kapanasım yok ipek uyusun uyansın açık hava bir yerlere gidelim hep birlikte diyeceğim bakalım.
Benimkide çekmeceleri yastıkla saklamıştık keşfetti 2 gündür karıştırıyor hiç ses etmiyorum aslaAman işte anam neye kızarsa onu yapam saldırma Bi hikmet var diyor
Aslihaydo kızz biz hep bunu öyle seviyoruz ki böyle basa basa hırpalaya hırpalaya çok seviyor onu da kahkahalar atıyor sıpacım
Ah su perisi gibi maşallah çok güzel çıkmış susam taKızlar çekimimiz çok rahat geçti 1 saatte 3 konsept pasta patlatma ve aile çekimi bitti nerdeyse. İpek güzel durdu hem uykusu vardı hem yabancıladı insanları şaşkın şaşkın dururken çektiler bir kaç pozda güldü ama nerde bizim o kahkahalarımız hiç yoktu. Şimdi de kv gile gidiyoruz. Ama hava çok güzel eve kapanasım yok ipek uyusun uyansın açık hava bir yerlere gidelim hep birlikte diyeceğim bakalım.
Biz bile dökülüyoruz hastalıkta kuzum normal halsiz olması kıyamam sen denemeye devam ede en artık mecbur sende çok yoruldun üzülüyorum sana da yavrum ya,İştahı yok sadece meme ile duruyordu. Doktor kızdı zorlanan lazım, nasıl yedirirsin bilmem ama yedirmek zorundasın dedi. Sürekli emdiği için şu kaybı çıkmamıştı. Ama isahal devam ederse böyle kalmaz dedi. Bende zorla 2 kaşık 2 kaşık saat başı birşeyler veriyorum ağzına. Ağlatarak yediriyorum. Ama bu sefer su kaybetti galiba evin içinde yuruyebiliyordu, şimdi bir cekyattan diğerine gidemiyor. İlk adımda düşüyor. Halsiz kaldı galiba.
Görünmüyor ki canım Allah Allah bı daha bakimTeşekkürler canlar D dilzarSonsuzUmut Sevgi22884550
Aslihaydo instagrama koydum canım.
D dilzar noldu benim damadıma acaba dün gece de ipek çok güzel uyudu kaç gündür çok ağlıyordu her neyse bitmiştir umarım. Benim de belim tutuk o yüzden uyusa azcık ben de iyileşeceğim iyi olacak.
N Nehir8077 kuzum sizin de hastalıklar bitemedi inşallah atlatırsınız. İshal çok uzun sürmüş hastaneye götürüp perişan etmek istemiyorsun anlıyorum ama bir yandan da getir demiş doktor. İnşallah geçer yarına da gitmenize gerek kalmaz..
Aa sen yokmuşsun yakın arkadaşlarda ama herkes vardı nasıl olur anlamadım neyse ekledim şimdi. Önceden görüyor muydun yakın arkadaşlar diye paylaştıklarımı? Allah allahGörünmüyor ki canım Allah Allah bı daha bakim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?