Bizde bugun dgru durust birsey yemedik hastane isi Her şeyi bozdu yemek yapamadim kahvalti yedi eve geldiğimzde aksamdi kizda uyudu yorgun düşmüş zavallim hep mama icti kofte vardi dolapta cikardim surekli aglado yediremedim zorlamadim bende az yoğurt yedi. Aksamda elmali muhallebi yaptim birde mama iciyor işte. Bizim disler patladi yine sanırım sıkıntımız ondan birde bana yapisiyor yurumek istiyor ama babayi istemedi bugun yuruturken hafiften dustu diye mi disten mi adama gitmek isemiyor hep agladi surekli adeee edeee diye diye bir iste yapamadim. Salonada yatagi cikardik attik yine yüksek kaldi etrafını doldurduk valla allak bullak oldum iyiceKaşığa ağzını açsa denenebilir ama kaşıkla sıkıntısı var . Şanslıysam kendi kaşığı ile iki kaşık yerse bir huzur doluyorum. Bu aralar önüne yapıp koyuyorum , eziyor ağzına alıyor geri atıyor oynuyor , eğleşiyor kendince . Sabah patates gözlemesi yaptım epey oynadı .öğlene köfte vardı onunla hiç oynamadı bile . Bugun perişan etti zaten . Ağla ağla bir oldu . Neymiş yürüyecekmiş . Ağladığında siz istediğini yapıyor musunuz kızlar ? Nasıl tepki veriyorsunuz , bugun çok yordu beni . Bir de meme meme diye uğundu resmen . Duyan da çocuk aç da meme istiyor sanar . Meme yürümek miş
Bizde de aynı durum söz konusu yemekleri reddiyor 2 aydır 100 gr tam tek almış gerçi hastalıkla da boğuştu kabızlık perişan etti kızımıKaşığa ağzını açsa denenebilir ama kaşıkla sıkıntısı var . Şanslıysam kendi kaşığı ile iki kaşık yerse bir huzur doluyorum. Bu aralar önüne yapıp koyuyorum , eziyor ağzına alıyor geri atıyor oynuyor , eğleşiyor kendince . Sabah patates gözlemesi yaptım epey oynadı .öğlene köfte vardı onunla hiç oynamadı bile . Bugun perişan etti zaten . Ağla ağla bir oldu . Neymiş yürüyecekmiş . Ağladığında siz istediğini yapıyor musunuz kızlar ? Nasıl tepki veriyorsunuz , bugun çok yordu beni . Bir de meme meme diye uğundu resmen . Duyan da çocuk aç da meme istiyor sanar . Meme yürümek miş
Benime evim o kadar dağınık Ki iş mümkün değil zaten hep yüzeysel yapıyorumBizde bugun dgru durust birsey yemedik hastane isi Her şeyi bozdu yemek yapamadim kahvalti yedi eve geldiğimzde aksamdi kizda uyudu yorgun düşmüş zavallim hep mama icti kofte vardi dolapta cikardim surekli aglado yediremedim zorlamadim bende az yoğurt yedi. Aksamda elmali muhallebi yaptim birde mama iciyor işte. Bizim disler patladi yine sanırım sıkıntımız ondan birde bana yapisiyor yurumek istiyor ama babayi istemedi bugun yuruturken hafiften dustu diye mi disten mi adama gitmek isemiyor hep agladi surekli adeee edeee diye diye bir iste yapamadim. Salonada yatagi cikardik attik yine yüksek kaldi etrafını doldurduk valla allak bullak oldum iyice
Biz zaten surekli düşüyoruz birde hic oturmuyor hep yürüyecekmiş birde haliyi kaldirdi gonderdi esim fabrikasına çok tüy veriyordu inceleyecekler ortada hali yok kiz kayiyor diger odalardaki halıları koyduk birleştirdik oda kizin dengesini şaşırtıyor. Bugun esim yuruturken hafifce dustu agladi edeee diye esim Kahkaha atti ona yarim saat agladi. En son mutfakta sarji cekmis telefonu düşürmüş suratina yine esim yaninda iken yapisip kaldi bana gitmiyor yurutecede binmiyor oturmuyordaBizde de aynı durum söz konusu yemekleri reddiyor 2 aydır 100 gr tam tek almış gerçi hastalıkla da boğuştu kabızlık perişan etti kızımı
Ben O durumu daha çok ağzına birşeyler almak istiyor bu yemek dışındaki her şey olabilir izin vermeyince ağladığında yaşıyorum daha hayır demeden o kığğ diyor ama ağzına atıyor bende elinden alınca etini koparıyorlar sanki ağlayıp duruyor genelde camdan baktırıyorum unutsun diye
Yürümeye bizimde çok hevesli odanın kapısını kapattım 4 yanını minder yastık doldurdum gezip duruyor yoruluyor birde uyutmak rahat oluyor ama feci düşmeler oluyor arada
Birdaha çıkmadı kesildi ishal inşallah. Akşamda çorbasını, köftesini birde pirinç unu muzlu muhallebi yaptım Onuda yedi. Genel durumunda keyfinde bir sıkıntısı yoktu zaten, yürümesi yoktu o korkutmustu beni. Akşam odanın içinde eski hızı ile olmasada yürüdü. İnşallah daha iyi olacak.Gelinim nasıl oldu baharım??
Sanırım yürüme hevesi aynı şeyler bizde de var Hiç oturmuyor hep ayaklanıyor düşüyor haliyle ve çok çok ağlıyor bizde de dün gece eşim diş jeli sürdü azcık parmağını ısırdı refleks olarak da eşim aaa dedi buna kesintisiz 45 dk ağladı dün 17.00 uyandı gece 01.00 e kadar ağlayıp durdu zorla uyuduBiz zaten surekli düşüyoruz birde hic oturmuyor hep yürüyecekmiş birde haliyi kaldirdi gonderdi esim fabrikasına çok tüy veriyordu inceleyecekler ortada hali yok kiz kayiyor diger odalardaki halıları koyduk birleştirdik oda kizin dengesini şaşırtıyor. Bugun esim yuruturken hafifce dustu agladi edeee diye esim Kahkaha atti ona yarim saat agladi. En son mutfakta sarji cekmis telefonu düşürmüş suratina yine esim yaninda iken yapisip kaldi bana gitmiyor yurutecede binmiyor oturmuyorda
Oohh cok sevindim ise yaramasına canimEvet doktor getir dedi kan değerleri normal diyor ama tekrar tekrar kan alıyor. Damar yolu çok zor bulunuyor, birde ishalden dolayı hepten zorlanıyor lar. Sana tedavi uygulandı, evede ilacın verildi. Sadece buraya sıvı takviyesi için gelirsin dedi. Hiç besleyemedigim halde su kaybı çıkmamıştı. Bu sefer zorlada olsa besledim. Gerek kalırsa tabiki getiricem başka çarem yok. Sabahtan bu saate en az 6 veya 7 kere çıkardı.Kalppare tuzlu karbonatlı su demişti, sanırım işe yaradı. Bu saate kadar 1 kere yaptı. Takipteyim duruma göre umut gece uykusundayken gidicem.
Oo güzel fikir dilzarımbu akşam bizde de balık vardi. Asimcik da yemedi atti ağzından hep. ben de bir kaşık unu ( daha az da olabilir) kavurdum. az suyla açıp, biraz limon sıktım. biraz kaynattiktan sonra pişmiş balıkları kattım içine. cok az tadı gecsin diye pisirdikten sonra yedirdim usagima. oyle olunca yedi
Göktuğ,umda az değilmiş. Sirinlikle muzurluğa devam edecek baksen.Meme yürümek miymişkalksın yürüsün dur diyen mi var sanki yok ben yapmıyorum her istediğini hayır diyoruz o da parmak sallıyor bana ama yine devam ediyor istediği şeye. Ben de dikkatini dağıtıyorum çoğunlukla unutuyor zaten ne istediğini. şimdi onlar da bizi ve sınırlarımızı deniyor.çok akıllılar ipleri şimdi verirsek yandık ki ne yandık. Bu akşam yine geldi ben yakalayamadan lavaboyu yaladı kızdım napıyorsun hayır diye şirinlik yapıp devam etmeye çalıştı sahte gülücükler atıyor. Tuttum ellerini hayır yapmıycaksın bir daha dedim aldım koydum yatak odasına iyice ağladı anladı kızdığımı babası aldı götürdü sustu hemen biliyor suçunu.
Bı kaç isim kaldı kızıma yarın doğum günü yapıcam iptal etmedim kız iyi olunca.Oohh cok sevindim ise yaramasına canimAllahım tez elden şifasını versin kuzuların daa sen de biraz dinlen cancağzım
Oo güzel fikir dilzarımteşekkür ettim
Ayy aman AllahımGöktuğ,umda az değilmiş. Sirinlikle muzurluğa devam edecek baksen.
anlıyorlar birşey yapmadan önce birde insanın gözünün içine kadar bakıyorlar. Bende sürekli dıt diye diye onu öğrenmiş, kim biyeri ellese hemen dıt pis diyor. Duru parmağı ile değil piriz deliklerine dilini sokuyordu. Çok korkuyordum geçen hastaneye gittiğimde pirizin, dahada tehlikeli olduğunu öğrendim. Koruyucusunu hemen takıyorum.
O gün hastanede bir kadınla tanıştım 3 yaşında çocuğunu getirmiş. Pirizi ellemiş ay demiş çekmiş hiçbir şey yokmuş. Kendine ilaç yazdırmak için aile hekimine gitmiş, oğlum çok yaramaz bugün elektrik çarptı demiş. Öylesine anlatmış. Doktor hemen hastaneye gidin çok tehlikeli demiş. Saçma gelmiş ama genede gideyim demiş. Mehmet akife gitmiş. Orada kalp ekosu ultrasyonlar ve kan alınmış temiz çıkmış. Burada yapacaklarımız sınırlı daha büyük bir hastaneye sevk vermiş. Bakırköy e gelmiş. Burada o filimden bu filme o tahlilde bu tahlile sürekli yapıyorlardı ve temiz çıkıyordu. 3 gün burada yatacak ve serum yiyecek dedi doktor.
Çocuklar elektriği belirli bir yaşa gelene kadar bizler gibi vücuttan atamaz. 2 veya 3 gün sonra ani bir kalp krizi veya beyin kanaması geçirebilir, sizin basit gördünüz çarpılma hayatı önem taşıyor dedi. Ve çocuğa sürekli serum takıyorlar di, tansiyonu kalbi makina ile takip ediyorlardı. Ben bilmiyordum bunu. O günden sonra elektrik ten ekstra korkmaya başladım Allah evlatlarımızı korusun
Hadi bakalım minik prenses haketti bunuBı kaç isim kaldı kızıma yarın doğum günü yapıcam iptal etmedim kız iyi olunca.
Kalppare şekercim teşekkür ederim canım, Duru birdaha çıkmadı.
İlacimiz senmişsin iyiki varsın. Ben çok mutlu oldum. Seni seviyorum canımsın.
Neler gelmiş başına öyle Aman Allah korumuş. O lamba tozlu kalsaydı keşke. Bu korkular yettimi sana peki, ben birdaha asla dokunmazdım. Yanan ışıktan korkar Teksem karanlıkta otururdum heralde.Ayy aman AllahımAllah korumuş...bunu öğrendiğim iyi oldu canim.. Allah yaşatmasin ama aklımızda bulunsun..
Dur ben gene bir iki anı anlatayım
Beni de yıldırim yeli çarptıyakınımıza yıldırım düştü rüzgarla elektrik bize geldi..anneme sarılmasam ölürdüm herhalde anamla elentrigimi bolustum yağmurlu günde bahce süpürürsek olacagi oydu saçlarımız havaya uctu..tavanlara yapıştı eve girdigimizde bir kere de köyde dedemlerin lambayi silmek istedim.açık kablo varmış ne bilem beni bi tuttu lamba..havada daire çizmişim.dedem koşup salteri indirince yere düştüğümü hayal meyal hatırlıyorum..sonra toprağa oturdul günlerce ama o elektrik benden kolay kolay çıkmadı..kalbim cok hızlı atıyordu.teyzem korktun ondan diyordu.. bunlar hep 16 17 yaslarimdayken oldu... ben de amma ölümden dönmüşüm haa bugünlerde başımdan geçen kötü olayları anlatma egilimim var
Yaa o zamanla devam etti tabi.. ama hala dikkat etmiyorum..camasir makinasini kapatmadan camasir alıyorum misal..esim cok kızıyor..düğmesini bile cevirmiyorsun..çarpar anlamazsin diyor..Allah sorar hesabını dikkat etmedigin icin diyor.haklı da..forumda kac kisi okudum çamaşır makinasindan çarpılan.Allah korusun..dikkat etmek lazım aslindaNeler gelmiş başına öyle Aman Allah korumuş. O lamba tozlu kalsaydı keşke. Bu korkular yettimi sana peki, ben birdaha asla dokunmazdım. Yanan ışıktan korkar Teksem karanlıkta otururdum heralde.
Bu ara ne boyle anlamadim ya bizim kiz sendroma girmis diyorum bendeSanırım yürüme hevesi aynı şeyler bizde de var Hiç oturmuyor hep ayaklanıyor düşüyor haliyle ve çok çok ağlıyor bizde de dün gece eşim diş jeli sürdü azcık parmağını ısırdı refleks olarak da eşim aaa dedi buna kesintisiz 45 dk ağladı dün 17.00 uyandı gece 01.00 e kadar ağlayıp durdu zorla uyudu
Ohh cok sukur cok sevindimBı kaç isim kaldı kızıma yarın doğum günü yapıcam iptal etmedim kız iyi olunca.
AynnBu ara ne boyle anlamadim ya bizim kiz sendroma girmis diyorum bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?