2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Oyy oyy işte özet geçmişsin halimizi jadeciiimm
Bi azalıyor bi artıyor..kendilerini bir anlatsalar ne kadar iyi olacak.
Alinin karnı ağrıdığını ilk söylemesine öyle sevinmiştim ki tövbe tövbe cocuk hasta diye üzüldüm tabi ama artık neresi ağrıyor söyleyebiliyor yaşasın diye de sevinmiştim

Bir derdim daha var o da Ervanin dil gelişimi..hic ilerleme yok.. bildigi iki üc kelimeyi bile soylemiyor artik..herseye ııı diyerek isaret ediyor..bi tek anne diyor onu bile seyreltti
Başka şeyler önüne geçmiştir ilerletir kuzum tekrar benimki de yürümede hala kendi çok fazla yürümüyor Anlamsız bi biçimde cesareti kırıldı gidiyor ama hemen bizi istiyor çevresine olmazsak çöküp emekliyor direk

Canım sağol iyi çok şükür tabii etkileri yok değil ama zaten uzun sürüyormuş. İpektoşun doktoru geçirmişti 6 ay önce geçen gittiğimizde diyor ki 2 kat merdiveni koşa koşa çıkardım şimdi nefes nefeseyim hala eski halime dönemedim diyor. Öyle şakaya gelecek bir hastalık değil maalesef.

Bu arada belki biz de geçirmişizdir. Daha yeni 40 günlük bebeği olan bir arkadaşın eşi pozitif çıktı hemen odaları ayırdılar bizim gibi yaptılar günlerce sonra çevre baskısından kız da test yaptırdı pozitif çıktı sadece burun akıntısı vardı ve de. Ben de o zaman dedim ki belki ben de geçirdim semptomsuz

Siz nasılsınız? Civan ve sen vitaminleri almaya başladınız mı? Hemen toparlarsınız inşallah. Hem babanlar hem kv gil sana iyi gelmiştir herhalde dinlenmişsindir. Gerçi yayla yorucu oldu diyordun ama olsun hava değişimi iyi gelmiştir mutlaka

Hiç zorlamayın kuzum nasılsa öğrenecek. Bizim de gerileme olunca korktum iste.bu zaman olmuş daha baba dede demiyor.ıhh diyor. Aslinda diyebiliyordu birden bıraktı.dili dönüyor çok şükür ama unutuyor mudur nedir?acaba geride mi geliyoruz dedim korktum.ama değilmiş.eminim çok çok ilerde olan vardır.missin de dedigi gibi kimi çocuk ağır oluyor ama dilli oluyor.kimi de kimildak olup geç konusuyor.Asya kontrolcü bi kızçe demek ki.kendine iyice güvenmek istiyor.ben onun minnoş ayaklarına kıyamam

Dün gece tam 4.30 civarı besigine koydum.o da hala kimildaniyordu herhalde 5 i bulmuştur uyumamız sebep de yok.sırıtıyor gece uyanıp.23.30 civarı bir uyandi iste sabaha kadar. Zaten 22.30 da uyumuştu. Sabah da 9 da kalktı.sersem gibiyim.4 saat uyku .neden böyle yaptı hala anlamış degilim Günaydın

Günaydın kızlarrr. İyi pazarlar yasağın son günü ezdik tüm yasakları oğluşumlansabah 6 da güne başlayınca ev ahalisi uyusun diye kahvaltısını yaptırıp çıkardım dışarı( Allahım bu dönemi 12 yıl önce de yaşamıştım ben herkes uyurken ben çocukla parklarda) neyse ben yürüdüm, bekçi, polis de yoktu ortada. Köpek kovaladı, kaplumbağa gördük haşince sevdik şimdi geldik yatırdım.
Gece uykusu toplam 8 saat oluyor çok az daha küçükler. O yüzden madem sabah erkenden kalkmasına çare bulamadım ben de akşam erken yatırayım diyorum gündüz uykularını öne çekeceğim akşam en geç 9 da yatmasını hedefliyorum bugünlük sonra 8 e çekeceğim napayım bari akşam dinleneyim dedim bakalım

Tv bu kadar etkili mi yaa?? Bizimki tv yi hiç bilmiyor ama telefon maalesef bazen elinde oluyor. Kilitli veriyorum ama kamera falan kilitliyken açılıyor onu karıştırıyor. Onu da görüntülü konuşmalardan öğrendi. Annemlerle konuşturuyorum çok özlüyorlar. İnteraktif olduğu için tv gibi tehlikeli gelmiyordu bana ama siz böyle deyince de bilemedim. Telefonda konuştuklarını tanıyor. Hatta telefonun adı dede. Yine de zararlı oluyor mudur bilemedim
Her çocuğun mizacı farklı oluyor. Tracy hogg un kitabında bundan da söz ediyor. Karakter doğuştan geliyor değişmiyor ama ona karakterine uygun yaklaşımlarda bulunulabiliyor. Mesela çekingen bir çocuğu hadi arkadaşlarınla oyna bak onlar senin arkadaşın dememek lazımmış ve sürekli anne yanında eşlik halinde oynatmak lazımmış alışması 6 ay kadar sürebilir yazıyordu ipek tamamen hareketli bebek e uyuyor bahçede her gördüğü topu almak istiyor büyüklerin oyununu bozuyoruz sürekli aynı anda 2-3 tanesini kucaklamak istiyor dediği olmazsa kriz çıkıyor. Bu anlara fırsat vermeden müdahale etmek gerekiyormuş. Ben de top görünce yön değiştiriyorum artık. Bu arada tesadüfki sitede aynı gün doğmuş ikiz kızlar var. Şimdilik arkadaş arkadaş diyorum pek bişey anlamıyor ama büyüyünce güzel oynarlar inşallah
Bu da bence karakterle ilgili ipek de hiç böyle bir huy yok. Biz babasıyla sarılıyoruz napıcak diye gülüyor sonra onu da alıyoruz aramıza sevindiril oluyor

Ben kapanma boyunca gündüz tek uyku yaptırdım o yüzden 8 e kadar zor dayanıyordu 8 de yatıyor sabah da 6.30-7.30 arası kalkıyor ama genelde 7 gibi uyanıyor. 7.30 olursa şükrediyoruz bazen de 6.30 da kalkıyor. Bu şekilde gece bir kere mama vermeye uyandırıyordum sonra sabaha kadar uyuyordu. Ama tabi biz evde olduğumuz için tüm gün güzel vakit geçiriyoruz akşam da uyuyor bize kalıyor zaman. Ama işe gidince sistem yine bozulacak çünkü zaten 6-7 arası geliyorum tek uyku yaparsa 8 e kadar çok huysuz geçirir doğru düzgün göremeden uyur. Yine yaparsa 2 uyku yapsın biz yokken. Eğer sabah 6 gibi uyanıyorsa dayanamaz dersen sen 7 gibi bile uyutsan olur bence

O zaman da sabah 5 de falan kalkarsa diye korkuyorum susam halen iki uyku yapıyor çok erken kalkıyor çünkü dayanamıyor ki. 8 gibi kalksa tek uyku onun için de bizim için de çok iyi olacak da bilemiyorum kışın belki güneş geç doğmaya başlayınca düzelir. Küçükken 8 de kalkardı ne güzel

S Susam_tanesi TV interaktif değil canım tek taraflı o yüzden 2 yaş öncesi tavsiye edilmiyor. Amabiz de gündüz çok açmasak da akşam açık oluyor. Durup dalmıyor pek ilgisini çekmiyor reklamlara bakıyorsa değiştiriyorum. Otizmin dostu çok ekrana bakmak. Sabah alt değiştirirken açtım niloya vardı TRT de. Hayvanlar var hepsini sordum seslerini çıkardı alkış falan yaptı altını rahat aldım. Sorarak kitap okur gibi izletiyorım bazen yemek yemek istemediğinde dikkatini dağıtıyorum arada itiraf ediyim

Maşallah kuzuma benim pek şık

çok iyi anlıyorum. tek vücutken simdi tam bagimsizlik var. arelde bıraktığında civana hamileydim cok uzulmistum suclu hissediyordum. emzirirken de civana haksizlik oluyor mu diye kendimi yerdim. cunku artik kendimi hic iyi hissetmez olmustum. işin temposu arel hamilelik derken neyse geldi geçti. 1 yasina kadar emdi ya rahat ol canim. bak ne guzel buyudu şükür. artik yemesi de artar. uykusu da duzelir. uyanir ama sık sık degil.mamaya devam derim 2 yasa kadar. ben devam sutu vermistim ama süt le ilgili calismalar az da olsa canimi sıkıyor. arel 3 yasi doldursun kesecem sutten civan da emdigi kadar kismet ne kadarsa
Allah sifa versin dedenize canım
Arel demek kedi kovalaya kovalaya kedi demeyi ögrendi aferin ona
arel degil civan bu uyku problemini çözmek lazım şekerparem. yoksa tüm döngü etkileniyor. sen uykunu almazsan ne erva ya ne aliye ne kendine eşine eve imkansız yetişemezsin. uykuyu hedef al canim. benimde aklımda uygun zamanı kolluyorum✌
geçirdin gibi düşünme ya. illaki hissediliyor bence. ne yazik ki geçiren için oldu bitti olmuyor dikkat etmek gerekiyor da artık kimsenin sabri kalmadı. gerçekten ülkemizde iyi yönetilmedi bence bu kriz. çok basit örnek vereyim eşim özel eğitim merkezinde fizyoterapist. yani engelli bireylerle çalışıyor. çoğunun zaten solunum sıkıntısı var maske takmıyor çocuklar. meb e bağlılar. sağlıkçı olmasına rağmen meb e bağlı olduğu için aşı yok. meb de yüzyüze eğitim yapanlara aşı geldi onlara yine yok. ki bizim işimiz yüz yüze de değil. bebek kucagimizda yakin temasla calisiriz. simdi yine ise devam edecek. çok mantıksız gerçekten. benim eşim olduğu için aşı cıktı sağlıkçı değil de sağlıkçının eşi olduğu için ama bende calismiyroum şu anda misal trajikomik degil de ne.
valla 2 hafta çok şey yaşandı. arelim de civanim da yeğenimin şiddetine maruz kaldılar canımız çok sıkıldı üzüldük ama idare etmeye çalıştık. yani tedbirliydik. araya giriyorduk hemen. severken bi anda yüzünü cirmaliyor ya da yapistiriyordu ona da ayrı üzüldüm. tek çocuk apartmanda enerjisini atamıyor. annesi hiç ama hiç aşağı bile indirmiyirmus usengecliktenmis çok konuştuk bakalım inşallah değişir birşeyler. içinde biriken bir enerji var ve kontrol edemiyor.cocuk büyütmek zor iş ama ilk 3-4 yıl bence bir çok sey anne babaya bagli .çok iş düşüyor bize bazen olur bazen olmaz ama elimizden geldiğince geri dönmeyecek şu gubler için ugrasmaliyiz diye düşünüyorum. kisacasi yaylayi doyasiya yasayamadik. haftasonları kacacaz artik her firsatta

İyiyiz canım Allah'a şükür, havalar ısındı çocuklar artık durmuyor. Sürekli bir içeri bir dışarı çıkarıyoruz. Gene de doymuyor lar, bıraksan hep dışarda dururlar.
Sizler nasılsınız Arel civan'ım nasıl.

Hoşgeldin evine kuzum benim ne iyi gelmiştir yoruldun ama değdi
Teşekkür ederim bende ondan aldım güzelliğimi derim hep

Ya çabası var kuzum aslında şapka der gibi mesela dıgıdık diyor at sesi kedi falan dedi ama tekrar etmiyor ağzı laf dolu aslında bık bık konuşmaya başlasa başıma patates bağlar gezerim gibi geliyor
Ay sorma annem öpmesin eşim öpmesin sarılmasınlar ben babasına sarılmayım onu da kıskanıyor konuşmayalıma bile geliyor bazen bende sen öp o zaman diyorum oda yok o zaman diğerleri ile sevgi yumağına devam

Yok zorlamıyorum zaten iyice soğumasın diye bi ara hiç gitmiyordu o size yazdığımda onu aştık artık dışarı çıkarız yavaş yavaş gelişir hiç acelem yok dert de etmiyorum açıkçası 14 15 tr yürüsün nolacak ki yetişir elbet diğerlerine dötü azcık ağır bi de çok tedbirli dediğin gibi düşecek gibi olması bile onu çok korkutuyor hayırlısı ya
Biz acele ediyoruz çocuklar normal de biz değiliz işte

Diş iyice değiştirdi erva yı kıyamam sana da ona da bende uyudum ama salak gibiyim yagün aymadı ama olsundu

Gördüm ya tosbik seven ellerini sevsinler güleç oğluş
Sen bi ayar çekersin ben sana güveniyorum

Yok bende zarar vermedikçe müdahale etmiyorum onla hiç oynamıyor zaten çok sevdi gitti geldi mıncıkladı bebeyi ama pas vermeyince vazgeçti hemen kızlarla kahkahalarla oynuyor inşallah arkadaş ortamlarını görelim be susam hak ettik valla
Evet olabilir benimki kıskanç olacak desene yandı haydo Aslihaydo hazır ol kıskanç gelinin çekirdekten yetişiyor. İpek kuzum sevgi kelebeği maşallah zaten

Diş iyice değiştirdi erva yı kıyamam sana da ona da bende uyudum ama salak gibiyim yagün aymadı ama olsundu
Olsundu be jadem....sag olsunlar bizimle olsunlar..bugünleri de sicak çayımızi yudumlayıp kızımın yaptığı keki yerken ona nasıl beni uyutmadigini anlatacagim
Gelinime ahh ahh senin su kocan beni ne yorardı diye dertlenecegim ama laf arasinda oglum diye demiyorum yine de uslu cocuktu deyip ogluma da toz kondurmayacagim
Damadima, bak oğlum kızımı üzme. ben o üzülmesin ağlamasın diye ömrümü verdim diyecegim
Ayy hayali bile bi hoş etti torunlarım olmuş seviyorum minciriyorum ama altını annesi alıyor geceleri annesi bakıyor hadi hadi kiyamadim ben de yardim ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…