Oyy oyy işte özet geçmişsin halimizi jadeciiimmYine dönemsel demekki bizimki beni herkesten kıskanıyor şekerparem evde kimse öpemez beni sarılmaz onla oynuyorsam konuşmasına bile kızıyor milletinbiz devam ediyoruz öpmelere falan sonra onu öpüyorum bu sıra azaldı gibi bakalım
Başka şeyler önüne geçmiştir ilerletir kuzum tekrar benimki de yürümede hala kendi çok fazla yürümüyor Anlamsız bi biçimde cesareti kırıldı gidiyor ama hemen bizi istiyor çevresine olmazsak çöküp emekliyor direkBir derdim daha var o da Ervanin dil gelişimi..hic ilerleme yok.. bildigi iki üc kelimeyi bile soylemiyor artik..herseye ııı diyerek isaret ediyor..bi tek anne diyor onu bile seyreltti
Canım sağol iyi çok şükür tabii etkileri yok değil ama zaten uzun sürüyormuş. İpektoşun doktoru geçirmişti 6 ay önce geçen gittiğimizde diyor ki 2 kat merdiveni koşa koşa çıkardım şimdi nefes nefeseyim hala eski halime dönemedim diyor. Öyle şakaya gelecek bir hastalık değil maalesef.@dilzar ömer de mi varmış paşa da. ama asım daha ona uyuyor. bizim de arel behram ve civan ege ama işte arel civan
N Nehir8077 kuzum sen nasılsın? artık daha da zor sanki. yoğunsun eminim. Allah güç sabır enerji uyku versin
S Susam_tanesi canim siz nasılsınız eşin iyi mi tamamen?
@ebru_can_ebru anne kız kombininize bayildimmm
@Sonsuz umut emme tamamen mi bitti canim yani uykuda felan da mi yok. arel de 12 buçuk aylıkken bıraktık doktorlar altin cağını yaşadı dert etme demişti. sadece nacizane tavsiyem sağsan biberonla versen mi yinede malum pandemideyiz şifa niyetine içse hanimaga
Hiç zorlamayın kuzum nasılsa öğrenecek. Bizim de gerileme olunca korktum iste.bu zaman olmuş daha baba dede demiyor.ıhh diyor. Aslinda diyebiliyordu birden bıraktı.dili dönüyor çok şükür ama unutuyor mudur nedir?Başka şeyler önüne geçmiştir ilerletir kuzum tekrar benimki de yürümede hala kendi çok fazla yürümüyor Anlamsız bi biçimde cesareti kırıldı gidiyor ama hemen bizi istiyor çevresine olmazsak çöküp emekliyor direk
Tv bu kadar etkili mi yaa?? Bizimki tv yi hiç bilmiyor ama telefon maalesef bazen elinde oluyor. Kilitli veriyorum ama kamera falan kilitliyken açılıyor onu karıştırıyor. Onu da görüntülü konuşmalardan öğrendi. Annemlerle konuşturuyorum çok özlüyorlar. İnteraktif olduğu için tv gibi tehlikeli gelmiyordu bana ama siz böyle deyince de bilemedim. Telefonda konuştuklarını tanıyor. Hatta telefonun adı dede. Yine de zararlı oluyor mudur bilemedimDönemsel birsey demek ki yaa.korkmayalim umutcum..cogumuzun böyle olduğuna göre normal. içimi rahatlattiniz yaaaiyi ki varsınız
Tesekkur ederim miss nasil rahatlattiniz beniBiz bugün kutu kutu pense oynadik miss Erva da Ali de cok mutluydu cok güldük tavsiye ederim sonrasında kırmızı balik oynadik ama erva balik olmak istemiyor surekli kalkip elimizi tutup donmeye calisiyor sevdi kutu kutu penseyi
Elimden geleni yapiyorum ama daha iyisi olur mu evet olur. Mesela hic ozel bir etkinlik yapamiyorum oyle uzun zamandir. Ne zamandır aklımda birkac etkinlik var ama üşeniyorum.ev surekli dağılıyor cekmeceler hep yerde.mandalla oynamayi cok seviyor ikisi de.mandallari kiyafetine takiyorum cikariyor.parmak kaslari calissin diye.yapiyoruz iste boyle spontone biseyler
Beni iyice rahatlattin dilzarim çünkü bizde de baba sözcüğü hala yok ada diyor.en cok da bunu takiyoruzbizim de ezan duyunca Ağğaahh diyor
Evet konusamasa da iletisim var bin şükür hatta kendini anlatamadigi icin ellerini yumruk yapiyor sinirden.abisi Tv bakarken bazen bakiyor.eger müzikli bir sahne varsa bakiyor ama kisa sürüyor.uzun uzun dalmıyor çok şükür.ama bu bile korkutuyor beni.uzak tutmaya çalışıyorum elimden geldiignce. Diger adı Omer mi? Oyy pek severim Ömer ismini.. pek tatlı şirin öğrencilerim oldu Omer adında. Ismi mi etkiliyor bilmem ama hep ağır başli akıllı zeki çocuklardı
Her çocuğun mizacı farklı oluyor. Tracy hogg un kitabında bundan da söz ediyor. Karakter doğuştan geliyor değişmiyor ama ona karakterine uygun yaklaşımlarda bulunulabiliyor. Mesela çekingen bir çocuğu hadi arkadaşlarınla oyna bak onlar senin arkadaşın dememek lazımmış ve sürekli anne yanında eşlik halinde oynatmak lazımmış alışması 6 ay kadar sürebilir yazıyorduAsya kuş kanki ler buldu bugün onlarla oynadı komsunun 16 yaşında kızı var ama nasıl gülüyor onla oynarken görsen yaşıtı erkek var onla kavga etti baya anlaşamıyırlar patlaşamafılar hiçbir şeyi
Nasıl oldun kuzum şimdi
Bu da bence karakterle ilgili ipek de hiç böyle bir huy yok. Biz babasıyla sarılıyoruz napıcak diye gülüyor sonra onu da alıyoruz aramıza sevindiril oluyorYine dönemsel demekki bizimki beni herkesten kıskanıyor şekerparem evde kimse öpemez beni sarılmaz onla oynuyorsam konuşmasına bile kızıyor milletinbiz devam ediyoruz öpmelere falan sonra onu öpüyorum bu sıra azaldı gibi bakalım
Ben kapanma boyunca gündüz tek uyku yaptırdım o yüzden 8 e kadar zor dayanıyordu 8 de yatıyor sabah da 6.30-7.30 arası kalkıyor ama genelde 7 gibi uyanıyor. 7.30 olursa şükrediyoruz bazen de 6.30 da kalkıyor. Bu şekilde gece bir kere mama vermeye uyandırıyordum sonra sabaha kadar uyuyordu. Ama tabi biz evde olduğumuz için tüm gün güzel vakit geçiriyoruz akşam da uyuyor bize kalıyor zaman. Ama işe gidince sistem yine bozulacak çünkü zaten 6-7 arası geliyorum tek uyku yaparsa 8 e kadar çok huysuz geçirir doğru düzgün göremeden uyur. Yine yaparsa 2 uyku yapsın biz yokken. Eğer sabah 6 gibi uyanıyorsa dayanamaz dersen sen 7 gibi bile uyutsan olur benceGünaydın kızlarrr. İyi pazarlaryasağın son günü ezdik tüm yasakları oğluşumlan sabah 6 da güne başlayınca ev ahalisi uyusun diye kahvaltısını yaptırıp çıkardım dışarı( Allahım bu dönemi 12 yıl önce de yaşamıştım ben herkes uyurken ben çocukla parklarda ) neyse ben yürüdüm, bekçi, polis de yoktu ortada. Köpek kovaladı, kaplumbağa gördük haşince sevdik şimdi geldik yatırdım.
Gece uykusu toplam 8 saat oluyor çok az daha küçükler. O yüzden madem sabah erkenden kalkmasına çare bulamadım ben de akşam erken yatırayım diyorum gündüz uykularını öne çekeceğim akşam en geç 9 da yatmasını hedefliyorum bugünlük sonra 8 e çekeceğim napayım bari akşam dinleneyim dedim bakalım
O zaman da sabah 5 de falan kalkarsa diye korkuyorum susamBen kapanma boyunca gündüz tek uyku yaptırdım o yüzden 8 e kadar zor dayanıyordu 8 de yatıyor sabah da 6.30-7.30 arası kalkıyor ama genelde 7 gibi uyanıyor. 7.30 olursa şükrediyoruz bazen de 6.30 da kalkıyor. Bu şekilde gece bir kere mama vermeye uyandırıyordum sonra sabaha kadar uyuyordu. Ama tabi biz evde olduğumuz için tüm gün güzel vakit geçiriyoruz akşam da uyuyor bize kalıyor zaman. Ama işe gidince sistem yine bozulacak çünkü zaten 6-7 arası geliyorum tek uyku yaparsa 8 e kadar çok huysuz geçirir doğru düzgün göremeden uyur. Yine yaparsa 2 uyku yapsın biz yokken. Eğer sabah 6 gibi uyanıyorsa dayanamaz dersen sen 7 gibi bile uyutsan olur bence
Maşallah kuzuma benim pek şıkSanırım bu bir süreç baharcım ben sevmediği bir şey olduğunda her zaman sevdiği ama o an yemek istemediği bir şey olduğunda ısrarcı olmuyorum başka bir seçenekle karnını duyuruyorum ama iki gün sonra tekrardan veriyorum bazen yiyor bazen yemiyor
Biz günün yarısından fazlası dışardayız yine oyalayamıyoruz Baharım sürekli evde çok zor vakit geçmiyor bir de Ata uyumayan bir bebek dışarda vakit geçiyor
Yumurta candır . Değişik şekilde yap şaşırt ben bazen patates tostu yapıyorum rendelenmiş patates biraz lor yumurta az un karıştırıp tost makinesine yağlı kağıt serip arasına koyuyorum 3-4 dk da hazır oluyor
Seçmeseler süper olacak taştan yumuşağını yesinler
Çok güzel olmuş da artık evde zor zaptolur. Bizimki de kedileri seviyor horozu tavuğu seviyor çimlerde emekliyor diğer çocukların oyununa dahil oluyor çok güzel
Midesi hassas zaten üşütmüş olabilir kıyamam boncuk gözlüme geçmiş olsun
Sıcaktan şikayet etmek istiyorsanız buraya buyurun missim. Zira şimdiden karardık Atanın peşinde koşmaktan.
Gece gündüz sıcaklık farkı da etkiler reflü bitse rahat edeceksiniz.
Güzel gelinim benim. Kıskanç olacak demek ki... Ata ya söyleyim ayağını denk alsın, kızdırmasın gelinciğimi. Ata selam eder kaynatasının senin ellerinden öper bayramınızı kutlarmış şekerim.
çok iyi anlıyorum. tek vücutken simdi tam bagimsizlik var. arelde bıraktığında civana hamileydim cok uzulmistum suclu hissediyordum. emzirirken de civana haksizlik oluyor mu diye kendimi yerdim. cunku artik kendimi hic iyi hissetmez olmustum. işin temposu arel hamilelik derken neyse geldi geçti. 1 yasina kadar emdi ya rahat ol canim. bak ne guzel buyudu şükür. artik yemesi de artar. uykusu da duzelir. uyanir ama sık sık degil.mamaya devam derim 2 yasa kadar. ben devam sutu vermistim ama süt le ilgili calismalar az da olsa canimi sıkıyor. arel 3 yasi doldursun kesecem suttenEvet canım tamamen bıraktı bizim uzun zamandır aralıksız uyuyordu geceleri saat 01.00 ve 06.00 uyanır gibi oluyordu emziryordım uyuyordu şimdi 1 de kalmıyor ama 6 da kalkıyor o yüzden mama veriyorum o saatlerde sağıyorum ama pek sütüm yok zaten max bir iki haftaya biter bilmem üzüldüm nedense bağımsızlaştı terk edilmiş hissettimduygularım tam olarak böyle bu konuda
arel degil civanAllah sifa versin dedenize canım
Arel demek kedi kovalaya kovalaya kedi demeyi ögrendiaferin ona
geçirdin gibi düşünme ya. illaki hissediliyor bence. ne yazik ki geçiren için oldu bitti olmuyor dikkat etmek gerekiyor da artık kimsenin sabri kalmadı. gerçekten ülkemizde iyi yönetilmedi bence bu kriz. çok basit örnek vereyim eşim özel eğitim merkezinde fizyoterapist. yani engelli bireylerle çalışıyor. çoğunun zaten solunum sıkıntısı var maske takmıyor çocuklar. meb e bağlılar. sağlıkçı olmasına rağmen meb e bağlı olduğu için aşı yok. meb de yüzyüze eğitim yapanlara aşı geldi onlara yine yok. ki bizim işimiz yüz yüze de değil. bebek kucagimizda yakin temasla calisiriz. simdi yine ise devam edecek. çok mantıksız gerçekten. benim eşim olduğu için aşı cıktı sağlıkçı değil de sağlıkçının eşi olduğu için ama bende calismiyroum şu anda misalCanım sağol iyi çok şükür tabii etkileri yok değil ama zaten uzun sürüyormuş. İpektoşun doktoru geçirmişti 6 ay önce geçen gittiğimizde diyor ki 2 kat merdiveni koşa koşa çıkardım şimdi nefes nefeseyim hala eski halime dönemedim diyor. Öyle şakaya gelecek bir hastalık değil maalesef.
Bu arada belki biz de geçirmişizdir. Daha yeni 40 günlük bebeği olan bir arkadaşın eşi pozitif çıktı hemen odaları ayırdılar bizim gibi yaptılar günlerce sonra çevre baskısından kız da test yaptırdı pozitif çıktısadece burun akıntısı vardı ve de. Ben de o zaman dedim ki belki ben de geçirdim semptomsuz
Siz nasılsınız? Civan ve sen vitaminleri almaya başladınız mı? Hemen toparlarsınız inşallah. Hem babanlar hem kv gil sana iyi gelmiştir herhalde dinlenmişsindir. Gerçi yayla yorucu oldu diyordun ama olsun hava değişimi iyi gelmiştir mutlaka
İyiyiz canım Allah'a şükür, havalar ısındı çocuklar artık durmuyor. Sürekli bir içeri bir dışarı çıkarıyoruz. Gene de doymuyor lar, bıraksan hep dışarda dururlar.@dilzar ömer de mi varmış paşa da. ama asım daha ona uyuyor. bizim de arel behram ve civan ege ama işte arel civan
N Nehir8077 kuzum sen nasılsın? artık daha da zor sanki. yoğunsun eminim. Allah güç sabır enerji uyku versin
S Susam_tanesi canim siz nasılsınız eşin iyi mi tamamen?
@ebru_can_ebru anne kız kombininize bayildimmm
@Sonsuz umut emme tamamen mi bitti canim yani uykuda felan da mi yok. arel de 12 buçuk aylıkken bıraktık doktorlar altin cağını yaşadı dert etme demişti. sadece nacizane tavsiyem sağsan biberonla versen mi yinede malum pandemideyiz şifa niyetine içse hanimaga
Hoşgeldin evine kuzum benim ne iyi gelmiştir yoruldun ama değdiherkese iyi akşamlar. sizlerle uzun uzun yazismayi özledim. alıntı aldım aldım yazamadım. uzuuuuun bi aradan sonra eve geldik. yayla güzeldi ama yoruldum ordan babamlara geçtik. sağlık personeli eşlerine aşı cıkmış baktık eşime de cıkmış kayinvalidemlerin olduğu yerdeki hastaneyi seçtik hem aşı oldu hem de uzun bi aradan sonra orayada gidebildik dedeyi gördük ama ne yazık ki hiç iyi değil. iki lokma yemedi. yeniden yatısi olacak. simdi aklimda ne kaldiysa yazayim unutursam affola
Aslihaydo kuzummm nasil oldun iyiyim de nolur
@nuriye54 çok geçmiş olsun canim. korkutmuş seni yaramaz ama şükür geçmiş✌
@Umudum- güzel gelinimi güneş mi çarptı. yerim ben o bal yanakları çok tatlı bu cimcime
@BKGK benim güzel gelinim sıkılıyor annesi ev yetmiyor bi havuz al keyif yapsın suda
Kalppare korkularını ve rahatlamani okudum bende rahatladım. bizim sıpa iki gündür kedi diyor ❣
Jadesi annen ne tatlı jade masallah 3 nesil de çok güzelsiniz
misskokulumm senin oğlanı az bana gönder de yiyeyim. kendini fırın başına mi attı sabah sabah
@nzh99 komsum ata çok şanslı hem açık hava şansı var hem de sabırla onunla ilgilenen anne babası var
@Zeyay1420 iyi ki gitmişsiniz canim. açık temiz hava hayvanlar çocuklar için cennetmiş. yaylada daha iyi anladım.
Ya çabası var kuzum aslında şapka der gibi mesela dıgıdık diyor at sesiOyy oyy işte özet geçmişsin halimizi jadeciiimm
Bi azalıyor bi artıyor..kendilerini bir anlatsalar ne kadar iyi olacak.
Alinin karnı ağrıdığını ilk söylemesine öyle sevinmiştim ki tövbe tövbecocuk hasta diye üzüldüm tabi ama artık neresi ağrıyor söyleyebiliyor yaşasın diye de sevinmiştim
Yok zorlamıyorum zaten iyice soğumasın diye bi ara hiç gitmiyordu o size yazdığımda onu aştık artık dışarı çıkarız yavaş yavaş gelişir hiç acelem yok dert de etmiyorum açıkçası 14 15 tr yürüsün nolacak ki yetişir elbet diğerlerineHiç zorlamayın kuzum nasılsa öğrenecek. Bizim de gerileme olunca korktum iste.bu zaman olmuş daha baba dede demiyor.ıhh diyor. Aslinda diyebiliyordu birden bıraktı.dili dönüyor çok şükür ama unutuyor mudur nedir?acaba geride mi geliyoruz dedim korktum.ama değilmiş.eminim çok çok ilerde olan vardır.missin de dedigi gibi kimi çocuk ağır oluyor ama dilli oluyor.kimi de kimildak olup geç konusuyor.Asya kontrolcü bi kızçe demek ki.kendine iyice güvenmek istiyor.ben onun minnoş ayaklarına kıyamam
Diş iyice değiştirdi erva yı kıyamam sana da ona daDün gece tam 4.30 civarı besigine koydum.o da hala kimildaniyordu herhalde 5 i bulmuştur uyumamızsebep de yok.sırıtıyor gece uyanıp.23.30 civarı bir uyandi iste sabaha kadar. Zaten 22.30 da uyumuştu. Sabah da 9 da kalktı.sersem gibiyim.4 saat uyku .neden böyle yaptı hala anlamış degilim Günaydın
Gördüm ya tosbik seven ellerini sevsinler güleç oğluşGünaydın kızlarrr. İyi pazarlaryasağın son günü ezdik tüm yasakları oğluşumlan sabah 6 da güne başlayınca ev ahalisi uyusun diye kahvaltısını yaptırıp çıkardım dışarı( Allahım bu dönemi 12 yıl önce de yaşamıştım ben herkes uyurken ben çocukla parklarda ) neyse ben yürüdüm, bekçi, polis de yoktu ortada. Köpek kovaladı, kaplumbağa gördük haşince sevdik şimdi geldik yatırdım.
Gece uykusu toplam 8 saat oluyor çok az daha küçükler. O yüzden madem sabah erkenden kalkmasına çare bulamadım ben de akşam erken yatırayım diyorum gündüz uykularını öne çekeceğim akşam en geç 9 da yatmasını hedefliyorum bugünlük sonra 8 e çekeceğim napayım bari akşam dinleneyim dedim bakalım
Yok bende zarar vermedikçe müdahale etmiyorum onla hiç oynamıyor zaten çok sevdi gitti geldi mıncıkladı bebeyi ama pas vermeyince vazgeçti hemen kızlarla kahkahalarla oynuyorTv bu kadar etkili mi yaa?? Bizimki tv yi hiç bilmiyor ama telefon maalesef bazen elinde oluyor. Kilitli veriyorum ama kamera falan kilitliyken açılıyor onu karıştırıyor. Onu da görüntülü konuşmalardan öğrendi. Annemlerle konuşturuyorum çok özlüyorlar. İnteraktif olduğu için tv gibi tehlikeli gelmiyordu bana ama siz böyle deyince de bilemedim. Telefonda konuştuklarını tanıyor. Hatta telefonun adı dede. Yine de zararlı oluyor mudur bilemedim
Her çocuğun mizacı farklı oluyor. Tracy hogg un kitabında bundan da söz ediyor. Karakter doğuştan geliyor değişmiyor ama ona karakterine uygun yaklaşımlarda bulunulabiliyor. Mesela çekingen bir çocuğu hadi arkadaşlarınla oyna bak onlar senin arkadaşın dememek lazımmış ve sürekli anne yanında eşlik halinde oynatmak lazımmış alışması 6 ay kadar sürebilir yazıyorduipek tamamen hareketli bebek e uyuyor bahçede her gördüğü topu almak istiyor büyüklerin oyununu bozuyoruz sürekli aynı anda 2-3 tanesini kucaklamak istiyor dediği olmazsa kriz çıkıyor. Bu anlara fırsat vermeden müdahale etmek gerekiyormuş. Ben de top görünce yön değiştiriyorum artık. Bu arada tesadüfki sitede aynı gün doğmuş ikiz kızlar var. Şimdilik arkadaş arkadaş diyorum pek bişey anlamıyor ama büyüyünce güzel oynarlar inşallah
Bu da bence karakterle ilgili ipek de hiç böyle bir huy yok. Biz babasıyla sarılıyoruz napıcak diye gülüyor sonra onu da alıyoruz aramıza sevindiril oluyor
Olsundu be jadem...Diş iyice değiştirdi erva yı kıyamam sana da ona dabende uyudum ama salak gibiyim yagün aymadı ama olsundu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?