2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Canım TV nin artıları eksileri var.ve tabi ki eksileri fazla.artisi su ki cocugun dikkat suresini arttırıyor.mesela 2 yas bir cocugun dikkatini bir nesneye 6 7 dakika sabitlemesi pek mümkün degilken bu sureyi biraz arttırıyor.ama iste anne eger bu durumu kullanirsa git gide dikkat vermekten cok hipnoz gibi birseye dönüşüyor.cocuk sadece alıyor ama vermiyir.yani anladigini anlatamiyor.ve iletisimi zayıf kalıyor.duyusal olarak geriliyor. misskokulumm miissin dedigi gibi kitap gibi tv ye bakarak konusmak bana da mantıklı geliyor.Aliyi tv bakarken surekli soru yagmuruna tutuyorum.hem bana baksin diye hem ne izliyorsa ozetlesin diye.ama ervaya pek yapmıyorum simdilik.
Bu arada konusu acilmisken; trt cocuk cizgi filmlerini cok severim ya da severdim diyeyim. Ama su son cikan Z takimi bana hic hos gelmedi. O cizgi dizide cok hakaret var. dunyayi ele gecirmek falan gibi soylemler var.en son bölümde hakaretler azalmisti ama ilk bolumler perisanlik Oglum kac gun agladi etkisine girip.insAllah kaldirilir.
Arkadaslar takdir sizin tabi ama cartooon network u de şimdiden silmenizi tavsiye ederim. Olumsuz nitelikte cizgi filmler barindiriyor. Bence cocuklarin izlememesi gereken cizgi filmler.alismadan silmekte fayda var bence.takdir sizin tabi. son yayin akisindan haberim yok tabi. 3 yildir yok bizim tv de.
Ayy nasil sasirmisim kusuruma bakma cancagzim.aliye elif, elife ali diyen biri olarak civana arel demis olmami mazur gor
Evet uykusuzluk cok zor gercekten.bak simdi oglen uykusu uyutmaya calisiyorum. Uyudu deyip ayagimdan indirdigim anda oturup gozu kapali bana sarıldı.Türk sineması sahnesi gibi bir hasretle hem de sanki aramizda 1 metrelik bir ip var ve uzaklasamiyoruz
Bu disler perisan etti bizi. Alinin erken çıkmıştı disleri o nedenle 1 yastan sonra epey rahattim ben.ooyy oyy vardir bir hayr diyorum ne deyim
Ne güzel dedin agzi laf dolu diye. Bende öyle düşünüyorum
Patates baglamak mi ayy jade ya
Cok komik bi hayal ettim de hahahah
Gec yürümesi daha bile iyi galiba.dusmesi az olur.yani insAllah az oluyordur. Erva cok dusuyor.hic kontrollü degil.keske bu kadar gözü kara olmasa azicik korksa

Kalppare TRT çocukta bir ara keloğlan çizgi filmi vardı büyük kızım zamanında onda da öyle büyü, sihir falan garip sahneler vardı. Rtüğe ve TRT ye şikayet yazmıştım. Şimdi bilmiyorum hangi çizgi filmler var TRT çocuk pek izlenmiyor niloyayla kuzucuk var onlar denk gelirse bir iki açtım Göktuğ a. varsa sevmediğin bir yanı sen de yaz şimdi keloğlan kaldırıldı yayından belki çok şikayet almıştır. Cartoon network tam bir pislik gerçekten yeğenim izlerken baktım içeriği berbat. Ben sanıırm TV yi ilk aldığımızda silmiştim izlenecek kanal değil gerçekten

Helinnnnn kıyamam yorucu olmuş çocuklar hep küçük olunca çok zor oluyor tabi. Yeğenin de vurma işini oyun sanıyor olabilir ama dediğin gibi dışarı çıktıkca çocuk gördükçe azaltacaktır inşallah düzelir yoksa okulda çok sıkıntı olur.
Binada 4 yaşında bir erkek çocuk var Göktuğ la oynadılar dün elinden tutup gezdiriyor, top atıyorlar birbirlerine, çocuk kaçıyor bizimki peşinden koşuyor. Ağlayacaktım valla büyüdü bu diye.
Eşim çıkardı şimdi de ben de mutfağı toparlayıp, çamaşır asıp yemeği yapacağım yani inşallah

kapalı telefonla Asimcik da oynuyor dünürüm, çok renkli hareketli videolar etkiliyor diye biliyorum ben, daha iyi bilenler söyler. şu anda mesela tv açık oyle geziniyor, bakmıyor hic.
görüntülü konuşma yapmadan da olmaz ki bu zamanda, bir yerde duymuştum yas carpi 10 dk izleyebilir diyordu ama ne kadat dogru bilmiyorum

Nasıl oldun canım biraz daha toparlandın mı
Çok şükür iyiyim canım tat koku çok hafif gelmeye başladı halsizlik ve biraz öksürük dışında daha iyiym sen nasılsın balım pamuk kızçelerin nasıl
Onun kahkahasını yerimmm hmm demek yaşıtı erkekle kavga etti Haydom çok sevinecek iyiym dünürcan kefeni yırttım
İyiyim helinim çok şükür hiç iyi olmam sanmıştım bi ara çok şükür toparlıyorum yavaştan sen nasılsın yakışıklı delikanlılar nasıl
Gelinimin arkasındayım Haydo da kıskandıracak ortam yaratmasın

Annelik hatip bir duygu en iyisi olsun istiyor ama ne iyi onu da kestiremiyor inş hayırlı evlatlar yetiştiririz hee konuda

İyi olmana sevindim canım Allah hasta etmesin bir daha

Aynen bizimkiler tam kışın tek uykuyu oturtacaklar iyi olacak. Gerçi benim kız karanlıkta ben işe giderken de uyanıyordu. Bebeklerin de herkes gibi saat 4 de melatonin salgılaması duruyor kortizon salgılanmaya başlıyormuş. Ondan sabah uyanma iç güdüsü var biyolojik olarak yani. Aslında sağlıklı olan da bu biz de sabah güneşin doğmasıyla kalkmalıymışız. Sirkadiyen ritme uyan buymuş. Ama tabi yapamıyoruz..
Çok zor yaa böyle de kızsan kızamazsın bişey demesen senin çocuğun zarar görüyor içi içini yer insanın. Zor bir durum. Ama hareketli çocuk için evde enerji atılmıyor. Ben her gün çıkarmaya çalışıyorum ancak yoruluyor.
Biz zaten tv olan odada ipekle hiç oturmuyoruz akşam o uyuyunca geçiyoruz oraya o yüzden tv ile hiç tanışmadı ama anlayabildiği zaman ben de eğitici içerik izletirim diye düşünüyorum. Şu an o oda tehlikelerle dolu sadece tv yi izleyeceğini düşünmüyorum başka şeyler de yapmak isteyecektir ve anlamayacaktır. Tv de de dünyanın başka bir yüzünü görebiliyorlar. Bir dışarı çıkmaya başladık neler neler öğrendi çocuk hiç bir yere de gidemiyoruz ki dünyayı tanısın öğrensin. Çok sıkıntı.

Ben de trt çocuk çizgi filmlerini seviyorum eğitici ve öğretici ayrıca kültürümüze de uygun
Babası bazen hayvan videoları izletiyor öğrensin diye o da çok ilgiyle izliyor ayy oyy diye sevgi kumkuması halinde onun dışında kilitli ekrandan neye ulaşırsa onu görüyor işte

Evet ben de duydum onu doğru uzmanlar söylüyor. Ekran süresi toplamı o olmalıymış.

Ayyy şekerparem ben bile hayal ettim ne güzel dedin dün gibi gelecek bu konuşma o zaman
Bizde Asya hanımla çok yer gezeceğiz bir sürü hobi edinecepiz kekler yapacağız yemekler birlikte arkadaş olacağız birbirimize yanına gelince Aaa annen mi inanmam diyecekler ben hiç yaşlanmamışım inşallah çok güzel günlerimiz olsun be

Valla safi çene benimki de ama dillerini yerim öyle seviniyorum ki... Patates tabi kız bağla sende foto atarız
Evet açıkçası bende çok şikayet edemiyorum bu durumdan şimdilik yolları güzel olsun inşallah kuzumların

Ya daha yeni kahveye gittik çağırdılar çocuk bağırıyor ablasına elindekini vermiyor diye benimki ona bile ağlıyor sese alışkın değil ya gülsem mi ağlasam mı bilemedim haydo dan başkası yalan yüz verir mi en son cici diye gözlerini sevmeye çalışıyordu
İşte bir kv nasıl olmalı böyle geline sahip çıkmalı
Tat koku da gelir canım iyi olmana çok sevindim

Kızlar ipekte de şöyle bir alışkanlık başladı 2-3 gündür. Ortada 4-5 kitabı mutlaka oluyor hatta minik kitapları da var daha fazla. Ama o illa bana kalk kalk diyor odasına götürüp kitapları gösteriyor. 1-2 kitap alıyoruz daha oturup bir sayfa açmadan yeniden kalk kalk en son artık bütün kitapları alt rafa alıyorum istediğini alsın diye yok illa beni istiyor yanında. Bütün kitaplar ortada bi onu getiriyor bana bi bunu bi de ikna olmuyor ıh ıh bişeyler istiyor. Anlamıyorum. Babasına yapmıyor bana yapıyor sadece.

Acaba anne düşkünlüğü ilgi isteği vs bizde de böyle mi kendini gösteriyor. Zaten memeye yapışma durumu var herkes gibi onu hiç söylemiyorum. Her yerde meme meme aklına gelince tutturuyor. Bugün artık mama sandalyesinde yemek yerken meme diyordu son noktadayız

Bağa geldik ama daha çok yoruldum tam da bu sebepten . Hiç oturamıyorum . Sürekli elimden tutup bir yerlere sürüklüyor . Evdeyken de böyleydi oda oda geziyorduk . Şimdi dışarda kalma süresi arttı , hatta hiç içeri giremiyoruz . Uykusunu bile dışarda yaptı . Benden başkasına da yapmıyor bunu . Babaya bile gitmiyor böyle . İyice sokak çocuğu olduk biz yapışık geziyoruz , elimi vermesem üstümden tutuyor çekiyor, kaldırdığında kalkmazsam kıyamet kopuyor . Çok yorucu geçiyor bu zamanları . Uygulamada bu düşkünlüğün 6 ay kadar süreceği yazıyordu

Aslihaydo daha iyiymişsin şükür canım hadi öyle geçmiş gitmiş olsun bir daha gelmesin inşallah
S Susam_tanesi 18 aya kadar ayrılık kaygısı zirvede oluyor bildiğim kadarıyla. Bir de çalıştığın için biraz daha fazla olması normal tabi bize tam bağımlılar bu dönemde. Büyüdükçe bağımlılık da azalacak zamanla

Aynen benim de hep üstümden çekiyor terliğimi getiriyor gak diyor bi de sabahları uyanır uyanmaz yatakta ayağa kalkıp gak diyor. İyi ki öğrendin şu kelimeyi kızım diyorum ben de

6 ay evet maalesef 18 aya kadar ayrılık kaygısı sürüyormuş. Tam da bu ara 1 ay evde kalıp tekrar işe gitmem kötü oldu. Bu sabah çok ağladı çocuğum çok üzüldüm aklım evde kaldı. İnşallah ayrılık kaygısı iyice fena olmaz güven sorunları yaşamayız

N Nehir8077 kız bugün seni rüyamda görmüşüm. Göktuğ u ve Betüşü sana bırakıp işe gidiyordum bi sıkışık durum olmuş mecbur kalmışım ama nasıl içim rahat o bakar güzel bakar diyip bıraktım döndüm baktım duruyla oynuyorlardı falan güzeldiyazmıyorsun özledim sanırım muhabbetini

Canımsın bakmazmiyim elimden geleni yaparım.Eminim birbirlerini de çok severler. Bakma sen, bende özledim eskisi gibi pek yazan yok. Boş muhabbetle kimseyi sıkmıyayım diye girer, okur çıkar oldum. Bir iki bdv de takıldım. İş yok güç yok bir içeri bir dışarı vakit öldürmeye çalışıyorum. Sen neler yapıyorsun Göktuğ'um nasıl öpüyorum kocaman

bugün hep aklımdaydın benimde. arel ve wc durumu. aboooow bahar bu ne bittim ben. hiç denk getiremedik ya. kaç kıyafet değişti. banyoya koy çıkar yerleri sil derken bittim. hayır bi de istemiyor. keşke yanimda olabilseydin. ya yaz bende özledim. yayla felan yazamadım ama hep aklımdasiniz. size sürpriz de yapacam inşallah

hıh bahar aynı durum bizde var. durmuyorlarrr. birken iki oldu sokak delisi. yaylada da alıştılar sanirim. bende evde ne yapıyorduk modundayim ama zaten yetişemiyorum ki. iki gündür bize yemek yapmıyorum bile. sadece çocuklara.ama pestilim cikiyor.
Hoşgeldin evine kuzum benim ne iyi gelmiştir yoruldun ama değdi
Teşekkür ederim bende ondan aldım güzelliğimi derim hep
asya da senden. boyle genetik aktarim desene hosbuldum özlemişim zor da olsa
ne kusuru. ben kendjm diyorum neydi bu coxugun adi diye ekran konusu geçmiş. valla biz kurtulamadık. ha ekran olmadan ne yapardım onu da bilmiyorum. şu anda bile zor çünkü. webi diye birşey var. bi bakabilir misin müsait olunca. fikrin önemli benim için. onu mu alsam diye düşündüm de.
bende bi yabancıyla oynayınca vay be buyuttun ha diyorum ✌ mis çok takildim aslında. yani açıkçası özellikle arel de kalıcı bir travma olmasın diye ara vereyim düşüncesindeyim. ama aklım yeğenimde de. dediğin gibi arel diğer yeğenimle oynar onunla oynamaz. dislansin istemem. bi de neden vurma istwgi var. bugun bir yaziya denk geldim. instadan atayim sana. iyice tedirgin oldum.annesine birsey diyemiyorum. fazlasiyla alingan. dayak yiyor arel tedbirli olmak istiuorum dogal olarak cunku belli bir sebep ya da an yok. bunun icin soylendi cocuk birsey yapmıyorken yapiyor diyorsunuz diye. ama artik bir iki uc degildi. arel de bir cocuk. ve korkuyor her an. yegenim areli opecek o zaman bile gozlerini sıkıyordu korkudan
yakisikliklar cok yarqmaz aslim. ama bosver canlari sağolsun. senin iyi olduğunu okudukça nasıl mutlu oliyorum4. hastalık uzak olsun senden de haydomdanda
alıntı yapmışım tekrar ama izleyince cevapla diyip kestirmeden gittim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…