- 11 Şubat 2008
- 7.254
- 17.434
- 773
- 41
Sen hepimizden iyi bilirsin ki kıyaslama yok bebeler arasında canımBizde de o kadar sayilir.vak vak demiyor sadece o eksik..ama sanki Ali daha ileriydi..kafaya taktim bu ara bunu.. acaba diyorum yeterince ilgilenemiyor muyum? Bi yandan Ali ile bile sanki yeterince ilgilenemiyorum.aslinda kendimi ikiye bölsem gene yetemeyecekmisim gibi
Erva Aliye göre daha hareketli..ali kelimeleri severdi hala sever.. ama erva hareketi seviyor.kimildak bi kiz bu ben netcem bunla
Ohh valla benim de içeri giresim gelmez canım sizin oralardanzh99 canım kulaklarını çınlatıyorum gün içinde bolca Ayşe hanım tam bir sokak çocuğu oldu sabah uyanınca kendini dış kapıda buluyor hemen dışarı çıkacakmış kahvaltıyı zor hazırlıyorum doğru dışarı bahçede kahvaltı yaptırıyorum sonra arabasıyla ağaçlık çimenlik bir yer var oraya götürüyorum çiçek ot topluyor orda vakit geçiriyoruz dönüşte bütün hayvan türlerini ziyaret ediyoruz oda yetmiyor evin bahçesinde oyalanıyoruz yok eve girmek istemiyor yorulmak bilmiyor uykular teke düştü şimdi uyuyor uyanınca film tekrar başa sarıyor doğru dışarı şimdi iyi hoş güzelde pazartesi okul başlayınca ne yapıcaz bilmem
Sekerparem bizimki de ayni, iki üç gün bir kelimeye takıyor sonra birakiyor, şu an favorisi Allah (Ammahh diyor tabi ) ezan okunsun hemen söyler, abaa diyordu birakti mesela, cok nadir söylüyor. anne baba yok, sürekli agzi dolu, ama anlaşılır bir ses yok. sözsüz bile olsa seninle iletişim halindeyse takma, bir şeyi getir dediğinde getiriyorsa, basit komut verdiğinde takip ediyorsa, bay bay yap, alkış yap gibi. benim buyuk kizim 3 yadinds kreşe gidince konuşmuştu. eşimin ailesinde genetik geç konuşma, o yuzden daha rahatım galiba. elimizden geleni yaptıktan sonra artık gerisi onlara kaliyor.Bir derdim daha var o da Ervanin dil gelişimi..hic ilerleme yok.. bildigi iki üc kelimeyi bile soylemiyor artik..herseye ııı diyerek isaret ediyor..bi tek anne diyor onu bile seyreltti
Sağolasın teyzesi , 3. Günü de atlamadan küstük yine . Ama sanırım ağladığı için kusuyor . Bugun teyit ettim . Öğlen uykusu için yukarı çıkardım yine içeri girer girmez kıyamet koptu sanki . Sanırım endişelendi yadırgadı ortamı . Bir de içeri girmek de istemiyor zaten . Ağlarken kustu bugun de . Pazartesi ders var zorlanmam inşallah .Midesi hassas zaten üşütmüş olabilir kıyamam boncuk gözlüme geçmiş olsun
Memleketimin dört mevsimi ayrı güzel hele ki şimdi yemyeşil yerler ağaçlar yerler çiçek dolu ee bide hayvanları kitaplardan kartlardan tanıyordu gerçeğini görünce çıldırıyor. Bakalım şimdilik dönmeye niyetim yok aksi bir durum olmazsa burdan idare etmeye çalışıcam dersler sıkıntı tel int yetmezse tek sıkıntım o o zamanda gidiş geliş yaparız eve çok darda kalırsak 114 km zaten aramız.Abimler falanda buradaydı bugüne kadar tam şenlik ti ev sefa sürdü çocuklar birde küçük bir bahçemiz var abimler orayla uğraştı biraz bişeyler ektik bakalım annemin hatırına hiç birimiz anlamıyoruz ama komşulara falan sora sora yaptık bişeyler Rabbim versin bereketini tutarlar inşOhh valla benim de içeri giresim gelmez canım sizin oralardatadını çıkarın artık eve dönünce ona da ayak uydurur mecbur gerçi ne kaldı yaz tatiline yine gidersiniz biz de öğlen yemeğini yeyip indik top oynadık kum karıştırdı karıncalarla tanıştık kaaa kaaa gell gelll diyor banyosunu yaptırdım yatırdım şimdi biraz dinlensin
114 km yazmışım 14 km olucaktıMemleketimin dört mevsimi ayrı güzel hele ki şimdi yemyeşil yerler ağaçlar yerler çiçek dolu ee bide hayvanları kitaplardan kartlardan tanıyordu gerçeğini görünce çıldırıyor. Bakalım şimdilik dönmeye niyetim yok aksi bir durum olmazsa burdan idare etmeye çalışıcam dersler sıkıntı tel int yetmezse tek sıkıntım o o zamanda gidiş geliş yaparız eve çok darda kalırsak 114 km zaten aramız.Abimler falanda buradaydı bugüne kadar tam şenlik ti ev sefa sürdü çocuklar birde küçük bir bahçemiz var abimler orayla uğraştı biraz bişeyler ektik bakalım annemin hatırına hiç birimiz anlamıyoruz ama komşulara falan sora sora yaptık bişeyler Rabbim versin bereketini tutarlar inş
Bizde öyleyiz kuzum uzanıp emiyor belki dediğin gibi yanına yatınca uyur şuan tek destek meme kaldı müzik ve sallamayı kendi bıraktı Ben bir şey yapmadanBizimki de bu aralar sadece memede uyuyor hem de yastık yastık diyor o yüzden yan yana yatarak emerek uyuyor. Bunu deneyebilirsin. Belki o zaman memeyi bırakınca yanına uzanınca uyur. Çünkü bizimki şimdiden bazen bırakıyor arkasını dönüyor uyumaya çalışıyor uyuyamayınca geri dönüp memeyi emiyor. Böyle böyle uyuyor. Bir noktada o arkayı dönüp uyumaya geçeceğini umuyorum.
Buna şükür diyelim ne diyelim az da olsa emdiEmmesi için çok uğraştım az da olsa emdi doya doya emziremedim yani ama bu zamana kadar yapacak bir şey yok bizde salça sürüyorlar hemen bırakıyor çoçuklar
Bizde de emzik derdi var nasıl bırakacak bilmiyorum benim de hoşuma gidiyor aslıdna emzik ama 18. Aydan sonra bıraktıracağım
Seçicilik başladı canım sevmediği tatları yemiyorlar bazen bi öncebayılalarak yediğini ertesi gün yemiyor zorlama bence önemli ola bir şeyi yemesi ne yiyorsa karnı doyuyoraa tamamGünaydın arkadaşlar
Karya bu ara yemek yemiyor agzina veriyorum çıkartıyor ağzından. Mesela yumurta yemiyor ama zeytini yiyor karnabahar yemiyor ama makarna yiyor bana kafayi yedirtecek. Disten olsa hic birsey yemez diye dusunuyorum neden olabilir sizce huy değiştiriyor olabilir mi ?
Zorlamakta istemiyorum ne yapmamı önerirsiniz ?
Dönemsel birsey demek ki yaa.korkmayalim umutcum..cogumuzun böyle olduğuna göre normal. içimi rahatlattiniz yaaaya şekerparem aynı şey bizde de var hatta burada Kızlar yazıyor şunu diyor bunu diyor tedirgin oluyorum bazen ama normalde diyorum bilmiyorum bizde hiç net kelime yok bir meme dede birkaç kez anne genelde men men diyor bir
Tesekkur ederim miss nasil rahatlattiniz beniSen hepimizden iyi bilirsin ki kıyaslama yok bebeler arasında canım
Benim büyük kızım çok dilliydi ama çok hareketli değildi oturur saatlerce oyun oynar kitap okurduk. Kreşe 3 yaşında başladığında sadece o oturup öğretmenini dinlemişti sınfında. Çok dikkatli dinlerdi herşeyi alırdı. Ama Göktuğ tırmanıyım, koşayım, düşeyim derdinde. İlgi alanı farklı çocuğun
Gün iiindeki konuşmanız bile yeter Erva ya ki sen şarkı türkü söylüyorsundır eminim kitabını eksik etmiyorsundur.Takma kafana yedirdiğin içirdiğine şükür iki küçük çocuk kolay mı bülbül gibi şakır cimcime önünde abisi var zaten onu duysa yeter
Beni iyice rahatlattin dilzarim çünkü bizde de baba sözcüğü hala yok ada diyor.en cok da bunu takiyoruzSekerparem bizimki de ayni, iki üç gün bir kelimeye takıyor sonra birakiyor, şu an favorisi Allah (Ammahh diyor tabi ) ezan okunsun hemen söyler, abaa diyordu birakti mesela, cok nadir söylüyor. anne baba yok, sürekli agzi dolu, ama anlaşılır bir ses yok. sözsüz bile olsa seninle iletişim halindeyse takma, bir şeyi getir dediğinde getiriyorsa, basit komut verdiğinde takip ediyorsa, bay bay yap, alkış yap gibi. benim buyuk kizim 3 yadinds kreşe gidince konuşmuştu. eşimin ailesinde genetik geç konuşma, o yuzden daha rahatım galiba. elimizden geleni yaptıktan sonra artık gerisi onlara kaliyor.
elimden gelen de ona özel televizyon açmıyorum, ama bazen özellikle akşamları babasi izlerken ayni ortamda bulunuyor, pek dikkatini çekmiyor, oturup izlemiyor, reklamlarda kapatıyoruz ya da sesini kisiyoruz, rutinlerini yaparken hep anlatıyorum, şimdi bezini alıyoruz, Ömer asim cis yapmış , üstü kirlenmiş, aa saate bak saat kaç olmuş saat birrr, gibi saçma sapan muhabbet halindeyiz surekli. küçük kizim zaten hic susmaz. bik bik bik. kitapları pek sevmiyor, dört kitabi var kendinin, pek suratlarına bakmıyor, ablalardan kalma 2 yas üstleri de okuyorum ama yeme ve kemirme derdinde daha cok.
bizdeki malzeme bu.yani. 0 ekran olsa, olduğu ortamda açılmasa daha iyi olur galiba, büyük kizimda oyle yapmistim, 33 aydan sonra anlasilir konuşma basladi, demek ekran olsa 5 yasinda konuşacaktı.bunlarda saldım çayıra biraz. bakalim ne zaman başımızı şişirmeye başlayacak.
eminim sen cok daha fazlasini yapıyorsundur. stres olma bence, zamani gelince konuşacak insallah.
Diş dönemi hele hiç çıkmasa ağızlarından sıkıldıkça geliyorlarBenimki gelip gidip açıyor açmaya çalışıyor göğsümü beni de o korku sardı nasıl bırakacak diye
Asya kuş kanki ler buldu bugün onlarla oynadı komsunun 16 yaşında kızı var ama nasıl gülüyor onla oynarken görsen yaşıtı erkek var onla kavga etti baya anlaşamıyırlar patlaşamafılar hiçbir şeyiİnşallah canım inan balkone çıkacak halim yoktu kolum kalkmıyordu hiç
Şurup değil de doğal şeyler kekik ıhlamur falan içiyorm çeki de Haydo da iyi çok şükür Haydo emiyo şu an uyumak üzereasya kuşum nasıl
Evet yenş yeni gittik bizde baya sokmamıştık öyle yerlere valla canavar çıkmış içindenBenimki de ağlıyor da bazen de çıkıp geliyor artık şükür canım gündüz uykularında hep açık beşiği bazen bakıyorum annee diye geliyor bazen de çıldırmış gibi ağlıyor. Market, fırın buralar çok tehlikeline kadar karnı tok da olsa durmaz benimki de
Bu arada gece uykusu için oda ayırmanı tavsiye ederim canım. Benimki de gece boyu yanımda mıç mış ağzında memeye uyurdu. Şimdi 1-2 uyanıyor emzirip bırakıyorum uyuyor şükür.
Yine dönemsel demekki bizimki beni herkesten kıskanıyor şekerparem evde kimse öpemez beni sarılmaz onla oynuyorsam konuşmasına bile kızıyor milletinarkadaşlar erva abisini şiddetle kıskanıyor..abisine sarılsak yıkılıyor ağlamaktan. Elimizi kolumuzu ayırmaya çalışıyor..ve hatta abisine vuruyor..abiisi kıskanacak derken kardeş kıskanıyor.ne yapmamı önerirsiniz? Geçici bir durum mu bu? Küçük kıskanınca zormuş ya..ne desem anlamıyor
Evet canım tamamen bıraktı bizim uzun zamandır aralıksız uyuyordu geceleri saat 01.00 ve 06.00 uyanır gibi oluyordu emziryordım uyuyordu şimdi 1 de kalmıyor ama 6 da kalkıyor o yüzden mama veriyorum o saatlerde sağıyorum ama pek sütüm yok zaten max bir iki haftaya biter bilmem üzüldüm nedense bağımsızlaştı terk edilmiş hissettimD dilzar ömer de mi varmış paşa da. ama asım daha ona uyuyor. bizim de arel behram ve civan ege ama işte arel civan
N Nehir8077 kuzum sen nasılsın? artık daha da zor sanki. yoğunsun eminim. Allah güç sabır enerji uyku versin
S Susam_tanesi canim siz nasılsınız eşin iyi mi tamamen?
ebru_can_ebru anne kız kombininize bayildimmm
SonsuzUmut emme tamamen mi bitti canim yani uykuda felan da mi yok. arel de 12 buçuk aylıkken bıraktık doktorlar altin cağını yaşadı dert etme demişti. sadece nacizane tavsiyem sağsan biberonla versen mi yinede malum pandemideyiz şifa niyetine içse hanimaga
Allah sifa versin dedenize canımherkese iyi akşamlar. sizlerle uzun uzun yazismayi özledim. alıntı aldım aldım yazamadım. uzuuuuun bi aradan sonra eve geldik. yayla güzeldi ama yoruldum ordan babamlara geçtik. sağlık personeli eşlerine aşı cıkmış baktık eşime de cıkmış kayinvalidemlerin olduğu yerdeki hastaneyi seçtik hem aşı oldu hem de uzun bi aradan sonra orayada gidebildik dedeyi gördük ama ne yazık ki hiç iyi değil. iki lokma yemedi. yeniden yatısi olacak. simdi aklimda ne kaldiysa yazayim unutursam affola
Aslihaydo kuzummm nasil oldun iyiyim de nolur
nuriye54 çok geçmiş olsun canim. korkutmuş seni yaramaz ama şükür geçmiş ✌
Umudum- güzel gelinimi güneş mi çarptı. yerim ben o bal yanakları çok tatlı bu cimcime
BKGK benim güzel gelinim sıkılıyor annesi ev yetmiyor bi havuz al keyif yapsın suda
Kalppare korkularını ve rahatlamani okudum bende rahatladım. bizim sıpa iki gündür kedi diyor ❣
Jadesi annen ne tatlı jade masallah 3 nesil de çok güzelsiniz
misskokulumm senin oğlanı az bana gönder de yiyeyim. kendini fırın başına mi attı sabah sabah
nzh99 komsum ata çok şanslı hem açık hava şansı var hem de sabırla onunla ilgilenen anne babası var
Zeyay1420 iyi ki gitmişsiniz canim. açık temiz hava hayvanlar çocuklar için cennetmiş. yaylada daha iyi anladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?