- 11 Şubat 2008
- 7.254
- 17.434
- 773
- 41
Ben de burda yazan olmayınca bdv ye bakıyorum oralarda rastlaşırız belki kızCanımsın bakmazmiyim elimden geleni yaparım.Eminim birbirlerini de çok severler. Bakma sen, bende özledim eskisi gibi pek yazan yok. Boş muhabbetle kimseyi sıkmıyayım diye girer, okur çıkar oldum. Bir iki bdv de takıldım. İş yok güç yok bir içeri bir dışarı vakit öldürmeye çalışıyorum. Sen neler yapıyorsun Göktuğ'um nasıl öpüyorum kocaman
Bence düşkünlük başlamış kuzum senle vakit geçirmek istiyor kitap bahane derdi o değil seninle yürümek istiyor benim ki bugün babacı ya babababababbaba diye nazlanıyor babasına hiç şikayet etmedim kucağıma gelmedi bile sabahKızlar ipekte de şöyle bir alışkanlık başladı 2-3 gündür. Ortada 4-5 kitabı mutlaka oluyor hatta minik kitapları da var daha fazla. Ama o illa bana kalk kalk diyor odasına götürüp kitapları gösteriyor. 1-2 kitap alıyoruz daha oturup bir sayfa açmadan yeniden kalk kalk en son artık bütün kitapları alt rafa alıyorum istediğini alsın diye yok illa beni istiyor yanında. Bütün kitaplar ortada bi onu getiriyor bana bi bunu bi de ikna olmuyor ıh ıh bişeyler istiyor. Anlamıyorum. Babasına yapmıyor bana yapıyor sadece.
Acaba anne düşkünlüğü ilgi isteği vs bizde de böyle mi kendini gösteriyor. Zaten memeye yapışma durumu var herkes gibi onu hiç söylemiyorum. Her yerde meme meme aklına gelince tutturuyor. Bugün artık mama sandalyesinde yemek yerken meme diyordu son noktadayız
Evet maalesef başladı yaa. Tuvalete giremiyorum kapıda ağlıyor. Bugün işten geldim bir süre dayandım ama sonra girmek zorunda kaldım artık çok kötü ağladı.Bence düşkünlük başlamış kuzum senle vakit geçirmek istiyor kitap bahane derdi o değil seninle yürümek istiyor benim ki bugün babacı ya babababababbaba diye nazlanıyor babasına hiç şikayet etmedim kucağıma gelmedi bile sabah
herkese karşı var vurma isteği ama özellikle arele çok çünkü oyun gibi geliyor arel kaçıyor o kovalıyor köşeye sıkıştırıyor. elbette gorusecez ama başbaşa değil yaylada ki gibi. kalabalığa karışırızHelinnnnn peki herkese mi karşı şiddete meyilli yoksa arelle civana mı? Şiddet eğilimli çocuklar şiddet gösterdikçe dışlanır dışlandıkça hırçınlaşırlar maalesef. Anne ne yapıyor o vururken? Törpülemesi lazım okuldan önce. Sen de mümkün olduğunca sık görüştürme, yapacak bir şey yok, niye şiddet görsün ki yavrular durduk yere.
Eşimin bir arkadaşı vardı oğlu 2 yaşlarında benim de büyük kızım tam Göktuğ kadar. Görüşelim tanışalım oturalım dediler iyi deik çağırdık oğlan hareketli maşşallah yerinde durmuyor. Benim kız uslu, ağır oturaklı. Oğlan aldı eline elmayı vurdu benim kızın alnına. Eşimin de benim de içimiz gitti onları yollayın a başladık birbirimize vurmaya nasıl acıdı mı ki şöyle mi vurdu burasıyla mı vurdu diyebikaç kere çağırdılar gitmedik eşim ben kızımı dövdürmeye mi götürecem gitmiyoruz dedi tabi sizinki can kan mecbur görüşülecek ama azamiye indirebilirsiniz biraz laftan sözden anlayana kadar.
İş anne babada bitiyor çözülmeyecek mesele değil aslında
Ne boş muhabbeti kız yazın biz de boş boş muhabbet ederiz. Ona bile ihtiyacımız oluyorCanımsın bakmazmiyim elimden geleni yaparım.Eminim birbirlerini de çok severler. Bakma sen, bende özledim eskisi gibi pek yazan yok. Boş muhabbetle kimseyi sıkmıyayım diye girer, okur çıkar oldum. Bir iki bdv de takıldım. İş yok güç yok bir içeri bir dışarı vakit öldürmeye çalışıyorum. Sen neler yapıyorsun Göktuğ'um nasıl öpüyorum kocaman
Acaba çok hareketli ve enerjik bir çocuk engellendikçe mi böyle oldu? Biraz mizaç oluyor bu tarz şeyler ama biraz da o mizaca uygun davranmayı törpülemeyi bilmemekten körükleniyor... ama anlatığın da çok zor yani. Aslında dediğine göre biraz da büyük artık laftan anlaması lazım değil mi?herkese karşı var vurma isteği ama özellikle arele çok çünkü oyun gibi geliyor arel kaçıyor o kovalıyor köşeye sıkıştırıyor. elbette gorusecez ama başbaşa değil yaylada ki gibi. kalabalığa karışırızanne baba teyze dede abi kedi onune ne gelirse affetmiyor. anne sakin bir üslupta baba da. ama bence nafile. şiddet taraftarı değilim ama arel asla tepki vermez eminim ama bak civan parçalar vahşi biraz sanki koç ya yani sinirli civan arel oturur ağlar. ve fark ettiğin az konuşuyor yeğenim. babayla daha çok ifade etmeye çalışıyor kendini ams bizlere pek değil anneyle kavga halinde bezdiriyor kadını. sürekli tehlikeli işlere yelteniyor annesi gelsin uğraşsın. çok hareketli. zor bir cocuk. bende onu dusunuyorum sizlerden de fikir almak iyi olur dedim.
Bende özledim sizleri. Ramazandan dolayı buralar biraz sessizlesti, birde tatil girdi.bugün hep aklımdaydın benimde. arel ve wc durumu. aboooow bahar bu ne bittim ben. hiç denk getiremedik ya. kaç kıyafet değişti. banyoya koy çıkar yerleri sil derken bittim. hayır bi de istemiyor. keşke yanimda olabilseydin. ya yaz bende özledim. yayla felan yazamadım ama hep aklımdasiniz. size sürpriz de yapacam inşallah
bugün başladım canim ama uyurken beze devam uyanınca hemen çıkarıyorum serüveni baslatiyorumBende özledim sizleri. Ramazandan dolayı buralar biraz sessizlesti, birde tatil girdi.
Tuvalet eğitimini baslattiysan bırakma, her bırakmada işin dahada zorlaşır. Bol bol konuş Anlamadığını düşünme, şuan arel'in işine gelmiyor. İyi veya kötü ilgi ilgidir. Şuan en büyük ilgi onun üzerinde. Fırsata çevirmesine izin verme. Keşke çişini tuvalete yapsaydın o zaman dışarı çıkabilirdik, sen üstüne yapıyorsun islaniyorsun adda gidemeyiz felam de. Yada en sevdiği şey için söyle, sen kirlendin onu kullanamayiz gibi. Ne kadar oldu başlayalı ilk 3 günden sonra alışır diye düşünüyorum. Altına yaptığında konuşmadan hemen temizleme. Biraz konuş problemi hemen cozersen oda kolayına gelir. 2 güne sen bu işten kurtulacaksin ben sana güveniyorum.
hareketli ve suya aşırı ilgisi var ver eline iki bardak su saatlerce oynar. değişik huylar edinmeye başladı geçen ya şekerpare ya da baharda olmuştu aynı durum. suyu koltuğun üstüne parkeye döküp ordan içiyor. neden boyle yapıyor. annesinin stresini hissedip bilerek mi yapıyor oyun mu zannediyor. çok büyük değil canim. 22 aylik. bi de sabit dursa dinlese bi yok.arel de dinliyor gibi yapıyor evet anne tamm anne ama neye öyle havaya evet der durur bazen özellikle bugün çok yaptı çiş muhabbetine deli oldum vallaAcaba çok hareketli ve enerjik bir çocuk engellendikçe mi böyle oldu? Biraz mizaç oluyor bu tarz şeyler ama biraz da o mizaca uygun davranmayı törpülemeyi bilmemekten körükleniyor... ama anlatığın da çok zor yani. Aslında dediğine göre biraz da büyük artık laftan anlaması lazım değil mi?
O da küçükmüş canım yaa bilemedim ki. Büyük çocuklar bile oyun için tv için vs anneleri geçiştirirler tamam olur der sonra unuturlar veya aslında hiç neye tamam dediklerini bile bilmezler. Ben tam bilmiyorum tabi daha oralara gelmediğimiz için hangi yaşta acaba her konuşulanı sebebiyle sonucuyla yaptıklarının ne olduğunu anlayabilirler ki? Şimdi de anlıyor deniyor ama daha çok kelimeler aktiviteler gibi şeyleri anlıyorlar. Hani tam kastettiğim şey bilinç kazanması gibihareketli ve suya aşırı ilgisi var ver eline iki bardak su saatlerce oynar. değişik huylar edinmeye başladı geçen ya şekerpare ya da baharda olmuştu aynı durum. suyu koltuğun üstüne parkeye döküp ordan içiyor. neden boyle yapıyor. annesinin stresini hissedip bilerek mi yapıyor oyun mu zannediyor. çok büyük değil canim. 22 aylik. bi de sabit dursa dinlese bi yok.arel de dinliyor gibi yapıyor evet anne tamm anne ama neye öyle havaya evet der durur bazen özellikle bugün çok yaptı çiş muhabbetine deli oldum valla
Bezi gecede takmaman gerekiyor, birşey olmaz ama eğitimin daha uzun sürer. Ya hep ya hiç. Arel ne zaman tuvalete ne zaman beze yapacak kafası karışır. Bu seferde bir çok şeyin farkında olduğu için, gün içindede seni üzer. Yaptığı şeyden rahatsız olmalı. Tuvalet eğitimi ilk günler çok yorucu, hatta gecede bez takmadan uyandırıp götürmek gerekiyor. Öğrendikten sonra gece çok sıkışmadikca kalkmıyor. Ben lazimlik kullanamadim bana göre en güzeli tuvalet adaptörü. İnşallah bir iki güne hallolur dualarım seninle.bugün başladım canim ama uyurken beze devam uyanınca hemen çıkarıyorum serüveni baslatiyorumama hiç olmadi bugün hep üstüne yapiverdi ve kakasınida yapmadı 3 gun muhlet verdim. çok sabrım yok sanırım. civan da durmuyor zorlanıyorum. kv bırak dedi ben gelince başlarız diyor ama babası hasta onunla ilgileniyor gelemez. onu beklememeliyim. lazimlik mi alsam acaba? tv karşısında felan oturur. sadece klozet adaptörü var renkli merdivenli bi model var ya o.
Sen yaz ya kuzum boş olur muhiçCanımsın bakmazmiyim elimden geleni yaparım.Eminim birbirlerini de çok severler. Bakma sen, bende özledim eskisi gibi pek yazan yok. Boş muhabbetle kimseyi sıkmıyayım diye girer, okur çıkar oldum. Bir iki bdv de takıldım. İş yok güç yok bir içeri bir dışarı vakit öldürmeye çalışıyorum. Sen neler yapıyorsun Göktuğ'um nasıl öpüyorum kocaman
Kafa dinlemeye ihtiyacın var sanırım, bir iki hafta neysede durabilir misin tek o kadar. Gerçi sen tek yaşamayı da başarırsın, sormam hata.Ben de burda yazan olmayınca bdv ye bakıyorum oralarda rastlaşırız belki kız. Boş muhabbet olur mu ya resim, sanat mı konuşuyoruz sanki yaz canım sen. Kalppare de geceleri boşlamazdı o da boşladı buraları sabah kendime gelmeye çalışırken okurdum ne güzel..
Ben napıyım eşim çok yoruyor bu ara yine Allah sabır versin ona da bana dadedim en son sen bu sene bir tayin iste memleketine. Git biraz annelerde kal hem. Ben bakarım iyi yer açılırsa gelirim yoksa kalırım dedim. Gözleri fal taşı gibi açıldı ciddi misin diye. Valla ciddiyim ben bakarım çocuklara sıkıntı yok arabayı da satalım 2 ye bölelim sen de orda arabası kalma dedim ne düşünceliyim. Neyse bu kadar mı bıktın dedi yani evet artık dedim. Göktuğ canı sağolsun çok bağırıyor, istediği olmazsa yıkıyor ortalığı. Ben vermiyorum dikkatini dağıtıyorum eşim dayanamıyor bağırmasına yapıyor sonra da bunu çok güzel kullanıyor sıpa. Konuşuyorum ediyorum ama bilmiyorum inşallah düzgün yetiştirebilriiz bu oğlanı. Kızları ben büyüttüm eşimin okulları hep tam gündü sabah gider akşam gelirdi hafta sonraları da etkinlik, sporları falan vardı. Oğlanı babasıyla büyütüyrouz bakalım sonuç güzel olur inşallah
Ben de diyet, yürüyüş evde hareket vs yapıyrıum bakalım inşallah 2 aya istediğim kiloya düşebilrim.işte öyle canım öpüyrıum kuzuları
Çok teşekkür ederim o senin güzel bakışınhıh bahar aynı durum bizde var. durmuyorlarrr. birken iki oldu sokak delisi. yaylada da alıştılar sanirim. bende evde ne yapıyorduk modundayim ama zaten yetişemiyorum ki. iki gündür bize yemek yapmıyorum bile. sadece çocuklara.ama pestilim cikiyor.
asya da senden. boyle genetik aktarim desenehosbuldum özlemişim zor da olsa
ne kusuru. ben kendjm diyorum neydi bu coxugun adi diyeekran konusu geçmiş. valla biz kurtulamadık. ha ekran olmadan ne yapardım onu da bilmiyorum. şu anda bile zor çünkü. webi diye birşey var. bi bakabilir misin müsait olunca. fikrin önemli benim için. onu mu alsam diye düşündüm de.
bende bi yabancıyla oynayınca vay be buyuttun ha diyorum ✌mis çok takildim aslında. yani açıkçası özellikle arel de kalıcı bir travma olmasın diye ara vereyim düşüncesindeyim. ama aklım yeğenimde de. dediğin gibi arel diğer yeğenimle oynar onunla oynamaz. dislansin istemem. bi de neden vurma istwgi var. bugun bir yaziya denk geldim. instadan atayim sana. iyice tedirgin oldum.annesine birsey diyemiyorum. fazlasiyla alingan. dayak yiyor arel tedbirli olmak istiuorum dogal olarak cunku belli bir sebep ya da an yok. bunun icin soylendi cocuk birsey yapmıyorken yapiyor diyorsunuz diye. ama artik bir iki uc degildi. arel de bir cocuk. ve korkuyor her an. yegenim areli opecek o zaman bile gozlerini sıkıyordu korkudan
yakisikliklar cok yarqmaz aslim. ama bosver canlari sağolsun. senin iyi olduğunu okudukça nasıl mutlu oliyorum4. hastalık uzak olsun senden de haydomdanda
alıntı yapmışım tekrar ama izleyince cevapla diyip kestirmeden gittim
Çok mu karışıyor miss ona mı darlandınBen de burda yazan olmayınca bdv ye bakıyorum oralarda rastlaşırız belki kız. Boş muhabbet olur mu ya resim, sanat mı konuşuyoruz sanki yaz canım sen. Kalppare de geceleri boşlamazdı o da boşladı buraları sabah kendime gelmeye çalışırken okurdum ne güzel..
Ben napıyım eşim çok yoruyor bu ara yine Allah sabır versin ona da bana dadedim en son sen bu sene bir tayin iste memleketine. Git biraz annelerde kal hem. Ben bakarım iyi yer açılırsa gelirim yoksa kalırım dedim. Gözleri fal taşı gibi açıldı ciddi misin diye. Valla ciddiyim ben bakarım çocuklara sıkıntı yok arabayı da satalım 2 ye bölelim sen de orda arabası kalma dedim ne düşünceliyim. Neyse bu kadar mı bıktın dedi yani evet artık dedim. Göktuğ canı sağolsun çok bağırıyor, istediği olmazsa yıkıyor ortalığı. Ben vermiyorum dikkatini dağıtıyorum eşim dayanamıyor bağırmasına yapıyor sonra da bunu çok güzel kullanıyor sıpa. Konuşuyorum ediyorum ama bilmiyorum inşallah düzgün yetiştirebilriiz bu oğlanı. Kızları ben büyüttüm eşimin okulları hep tam gündü sabah gider akşam gelirdi hafta sonraları da etkinlik, sporları falan vardı. Oğlanı babasıyla büyütüyrouz bakalım sonuç güzel olur inşallah
Ben de diyet, yürüyüş evde hareket vs yapıyrıum bakalım inşallah 2 aya istediğim kiloya düşebilrim.işte öyle canım öpüyrıum kuzuları
o da çocuk canim nihayetinde. dünyaları oyun. kızamıyorum da zaten ama çocuklarıma özellikle arele de üzülüyorum izin veremem onun için yani olmaz yazık olur kara kuzuma . düşünüyorum bir çözüm buluruz inşallah.Çok teşekkür ederim o senin güzel bakışın
Ya yeğeninin tavrına üzüldüm keşke öyle yapmasa ama ne demeli çocuklara böyle durumlarda sende vur desen olmaz vurma desen olmaz ay Allah kolaylık versin annelere
Evet bizde olmuştu Umut artık daha çok söz dinliyor yapmıyor. Akıllı ve iyi çocuğu oynuyor şuan. Ama nedeni var kızın gözünün önünde yapa yapa, artık Duru yapıyor. Bizde tek değişen şey artık duruya yapma diyoruz. Ve bu durumdan Umut çok keyif alıyor. Ben duruya kizdikca hoşuna gidiyor. Hatta yetişemediği yerden pet şişeleri ağzını açıp eline veriyor, ve bana şikayete geliyor. Biz ıslanmaya sanırım bir süre daha devam edeceğiz. Şu yasaklar kalksın ikisinide denize aticam, bol bol islansinlar.hareketli ve suya aşırı ilgisi var ver eline iki bardak su saatlerce oynar. değişik huylar edinmeye başladı geçen ya şekerpare ya da baharda olmuştu aynı durum. suyu koltuğun üstüne parkeye döküp ordan içiyor. neden boyle yapıyor. annesinin stresini hissedip bilerek mi yapıyor oyun mu zannediyor. çok büyük değil canim. 22 aylik. bi de sabit dursa dinlese bi yok.arel de dinliyor gibi yapıyor evet anne tamm anne ama neye öyle havaya evet der durur bazen özellikle bugün çok yaptı çiş muhabbetine deli oldum valla
Uzun sürecek biraz canım misafirlikte falan bile öyle oluyor görümcemin oğlu öyleydi banyota bile birlikte girdikleri olurduEvet maalesef başladı yaa. Tuvalete giremiyorum kapıda ağlıyor. Bugün işten geldim bir süre dayandım ama sonra girmek zorunda kaldım artık çok kötü ağladı.
En güzeli arada babaya kitleyip ben de yemek falan yapıyorum. Başka türlü zor yani sürekli yanımızdalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?