Ben de bulantı kusmadan dolayı 4 kilo verdim, 2 kilo geri aldım. 15 gün önce öyleydi, şu an kaçım bilmiyorum ama hamile kaldığım kiloyu geçmemişimdir daha.. Benim doktorum kilo almamama şimdiye kadar güzel dedi.
Yok aramadım henüz benim üçlü testimde sıkıntı çıktığı için biran önce gitsem mi diyorum. Ama aradığımda zaman söyler herhalde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ama yine de içim rahat da değil bir perinatoloğa da girmek istiyorum gazide deniz altincabayı duydum ona mail attım ama dönüş yapmadı ona da gitmek isterimBenim de altarnatiflerimden biriydi Özgür Deren araştırmıştım ama tercihimi Doç dr Mehmet Metin Altay'dan yana kullandım. 20+4te gideceğim bu haftaiçi. Isterseniz bekleyin 20. Haftayı genelde 20, 21. Haftalar daha iyi sonuç veriyor diyorlar ama bilemedim. Özgür beyin ücretini öğrendiniz mi?
Bulantı kusmaya rağmen 1.5 kg almışsın. Bence almamak daha iyi zaten. Hem çok kilo alıp da bebeği 2,5 kg doğan da var. Zamanla büyür Bebişin bence. Son zamanlarda yersin. Feet lohusa olursunbende henüz kilo almadım hep bulantı vardı kusma olmadı. Yeni yeni yemeye başladım. Bebek büyük dedi dr seninki de büyür. Her ay değişik çıkar. Giyebiliyorsun kaşar ve muz ye bebeğe kilo aldırır.
Bence öyle düşünme senin kilo almanın bebekle alakası yok toplamda 7 kilo alıp 3600 bebek doğuran arkadaşım var 30 kilo alıp 2800 doğuran arkadaşım da var sen onu kafana takma daha hızlı kilo alacağı dönemlere yemeği geliyor bebekler rahat ol
Evet fiyat olarak iyi diğer şehirlere göre . Yer elmasında açacak bir içi yok ki ama300tl çok iyi bir rakam. Adanada başkent hastanesi 520tl ye yapıyor. Ebru tarim diye unlu Bir dr var oda 600tl istedi. Balcali hastanesinde ise eğitim gören dr bakarsa ücretsiz, doçent dr bakarsa 150tl.
Bu arada mide bulandırıcı olmak istemem ama yer elması yerken çok dikkatli olun içini açarak bakarak yiyin Kurt olabilir.genelinde çıkabiliyor bazen
Bebişin kaç kilo canım ? Bende sadece 1 kilo aldım ama doktor bebeğin kilosuyla ilgili kötü bir yorumda bulunmadı.
yok bisey demedi.ben 17 + lardaydim bana bebek 16 ile 17 arasinda dedi.benim ilk oglum hep bir hafta ilerideydi.simdi bu geride olunca uzuldum.Ben 20. Haftadayım 4.5 kilo verip 1 kilo aldım.kilo almamak sağlıklıysanz aksine güzel bşy. Bebeğin için doktr düşük kilolu dikkat et faln mı dedi? Eğer sıkıntı varsa ona bşy diyemem.
Kiloya hic takilmayin ne kendiniz ne bebeginiz icin. Gelisimi iyi ve devam ediyorsa bence sorun degil. onemli olan saglikli olmasiya kızlar ben kilo alamiyorum.valla hamilelikte bunu soyleyecegim aklima gelmezdi ama..18 hafatadayim ve sadece 1.5 kilo aldim.bebegimde alt sinirda kilosu o da oyle cok alamiyor.cok uzuluyorum.ben oglusumda 22 kilo almistim.bunda yok yok yok..oglum 4 kilo dogmustu.ama bu galiba minicik dogacak..istah da yok.bulanti kusma da devam...canim cok sıkkın..
Araştrp başka hastanede şansını dene derim. Ayrıntılıya doktrlar gönderiyo hep aslında duruma göre bakarız diyene rastlamadım bensonuçta norml muayenede o kadar ayrntılı organ incelemesi yapılmıyo. Kesnlikle yapılmalı diye düşünyrum bu yüzden.
gelisimi iiy de biraz kilosu dusuk..been de biraz istahim acilsa diye uğraşıyorum ama olmuyor.hemen tikaniyorumm...Kiloya hic takilmayin ne kendiniz ne bebeginiz icin. Gelisimi iyi ve devam ediyorsa bence sorun degil. onemli olan saglikli olmasi
Ben 3 tane 3 erli takim almistim. Bi uzun bi kisa kollu zibin ve pantalondan olusan. Bir tane de hastane cikisi. bir suru hediye geliyor o yuzden cok fazla almadim. ben de patikli cok kullanamadim.cok cabuk buyuyorlar patikliler kucuk geliyordu hemen. Ama sonrasinda ayaklarini kesip kullanmaya devam edenler var. Bir de ilk zamanlarda kundak yaptigim icin oyle ayaklari corapsizda olsa sorun olmadi bizim icin.Tecrübeli annelere soruyorum 0-3 ay için ne kadar kıyafet alınmalı çok kullanılıyor mu patikli mi patiksiz mi daha çok kullanılıyor
Ayy çok tatlışkesinlikle marka farkediyor. Azîz bebe diye bir markadan bir tulum almistim onu hiç kullanamadım mesela. hap kadardı. onun dışında da hiç okadar küçüğüne rastlamadim. diğerlerini hep kullandım.
kısa süreli kullanılsa da yenidoğan gerekli. büyük bedenler de çuval gibi oluyor. şimdi aklıma geldi. birinde de kolunu çıkarmıştı bir baktık tulumun kolu boş sallanıyor. bizim minnak elini göğsüne koymuş uyuyor.
Çok geçmiş olsun, bir an önce iyileşsin yavrucaklarbu arada benim küçük oğlan yazdan buyana sürekli öksürük ve burun akıntısı oluyordu. Bikaç kez dr a göturdum alerjik dediler ilaç kullanmıştık. abisi ateşliydi cumadan buyana dun dr a götürünce küçük oglumuda gösterdim dr.a . Akciğer filmi istedi.ve bronsit olmus ciğere inmiş. 3aylik tedavi Uygulayacagiz. Umarım kısa sürede geçer..
18. hafta daha kilosunun az olduğunu düşünmek için erken birazya aslinda bebis kilo alsa dert etmiycem de..bebisimi dusunuyorum..
Elmocum, diliyorum ki huzurla sağlıkla geçireceğiz sürecimizi ve sağlıkla kucaklarımıza alıp büyüteceğiz.B Babybirds Ben de ayni dertten muzdaribim malesef. Ölü dogum riski var benim gebeligimde de . Ilk hamileligimde de ayni sikintilari yasadim. Malesefki bu gebelikte daha da erken basladi sikintilar. Ama yapacak birsey yok dua edip saglikla gelmesini beklemekten baska. Herseyin hayirlisi Allahtan. Daha 1 dk sonra bize ne olacagini bilemezken oyle olursa boyle olursa diye dusunmek bos yere uzuntu kaynagi. Uzuntu ve stres bence bircok seyden daha fazla etkiliyor bebegi. Kolestaz durumunda nasil bir yol izleniyor siz tecrubelisiniz tabi ama doktorunuzla da paylasmaktan bir zarar gelmez diye dusunuyorum nacizane. Belki de kullandiginiz ilaclarin ya da yediginiz bir seyin yan etkisidir sadece.
Dogumum amerikada oldu ama gerek burdaki arkadaslar gerekse turkiyedekiler hep birseyler alip gonderdiler. Ben o zaman calisiyordum. Esimin de benim de epey bir cevremiz vardi. ben havlu nevresim battaniye yastik yorgan dahil hic birsey almadim denebilir. Doguma kiz kardesim, esi ve bir de kayinvalidem geldi. Kiz kardesimin ufak bebegi vardi 1.5 yasinda ayni zamanda calisiyordu Turkiyede. Kayinvalidemde gorumcemin 9aylik ikiz bebeklerine bakiyordu. Cok kisa sureligine geldiler o yuzden. Bizim ki yardim etmekten cok bebek ziyaretiydi. Ilk gelisleri de olunca hic yardim istemedim kimseden. O yuzden hep yemekleri vs ben yapmisimdir. Cevremizde cok olunca gelip giden de cok oldu onlara bile hazirligi hep kendim yaptim. Bir de mutfak beni rahatlatmistir hep hic eziyet gibi gelmez. Onlar cikip gezsinler istedim vakitleri kisitli olunca. Tabi yardimlari olmasa da varliklari bile yetiyorElmocum, diliyorum ki huzurla sağlıkla geçireceğiz sürecimizi ve sağlıkla kucaklarımıza alıp büyüteceğiz.Çok haklısınız sebepsiz yere, ırsi bile değilken, bu kadar sağlıklı görünüyorken durdum yere hamilelikle gelen rahatsızlık biraz canını sıkıyor. Stres, yorgunluk diyorsunuz hadi onları da hallettik diyelim ve burada güzel doğum hikayelerimizi paylaşalım dilerim. Ben de sıkıntı paylaşmaktan fazlasıyla imtina ediyorum. Anlatmadığım çok şey var ilk gebeliğimde yaşadığım
Burada birbirimize destek olduğumuzu düşünüyorum, güzel iyi dileklerle telkin oluyorum şahsen
Hep güzellikler olsun sağlıkla güzellikleri paylaşalım dilerim
(İlk doğumunuz USA 'da mı oldu, hediyeler çok geldi demişsinizBelki aile yanınızdaydı büyük şans ne güzel Ben burada yalnız başıma doğurduğum için kendim el yordamıyla ne aldıysam o vardı. Ancak 3 ay sonra Türkiye seyahatimde 3-6 ay ve üstü hediyeler gelmişti. Bunda da kısmetse aynı olur herhalde)
Olsun, varlıkları yeter çok güzelDogumum amerikada oldu ama gerek burdaki arkadaslar gerekse turkiyedekiler hep birseyler alip gonderdiler. Ben o zaman calisiyordum. Esimin de benim de epey bir cevremiz vardi. ben havlu nevresim battaniye yastik yorgan dahil hic birsey almadim denebilir. Doguma kiz kardesim, esi ve bir de kayinvalidem geldi. Kiz kardesimin ufak bebegi vardi 1.5 yasinda ayni zamanda calisiyordu Turkiyede. Kayinvalidemde gorumcemin 9aylik ikiz bebeklerine bakiyordu. Cok kisa sureligine geldiler o yuzden. Bizim ki yardim etmekten cok bebek ziyaretiydi. Ilk gelisleri de olunca hic yardim istemedim kimseden. O yuzden hep yemekleri vs ben yapmisimdir. Cevremizde cok olunca gelip giden de cok oldu onlara bile hazirligi hep kendim yaptim. Bir de mutfak beni rahatlatmistir hep hic eziyet gibi gelmez. Onlar cikip gezsinler istedim vakitleri kisitli olunca. Tabi yardimlari olmasa da varliklari bile yetiyorbu sefer kayinvalidem gelip uzun kalmayi dusunuyordu ama yaza bir dugunumuz var tarihi net degil. haziran da olabilir agustos da. Biraz ona gore sekillenecek bizim durum.
Bu 3lü test mevzusuna bazı doktorlar karşı çıkarken bazıları neden yaptırıyor gerçekten anlamadım. Yanılma bayı %50den fazla üstelik 2li de bir sey çıkmadıysa içinizi ferah tutun derim. Perinatoloğa gitmek o testlerden daha sağlıklı geliyor bana.Yok aramadım henüz benim üçlü testimde sıkıntı çıktığı için biran önce gitsem mi diyorum. Ama aradığımda zaman söyler herhalde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ama yine de içim rahat da değil bir perinatoloğa da girmek istiyorum gazide deniz altincabayı duydum ona mail attım ama dönüş yapmadı ona da gitmek isterim
doktorum bisey demedi ben ultrason kagidindan gordum.kilosu 16 haftaya esdeger diyordu ama ben 17 haftdaydim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?