2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Çok Sağolun 🙏🏻 Sizinde bebişler sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar olur inşallah 😌 Benim açılma süreci baya hızlı gelişti aslında o yönden şanslıyım ebelerde öyle söyledi. İlk doğumum evet ve başlarda ıkınamıyordum. Ikınmayı bilmiyormuşum bunu anladım😣 O yüzden ıkınma faslı biraz zor geçti sanki 🤦🏻‍♀️
Nasıl ıkınmak gerekiyor peki? Yani kaka yapar gibi mi yoksa karından iterek mi ıkındın

Yaa pis.olacak ama.banada dr kakani yapar gibi ikindedi ayni.osekilee sanki kabizsinda zorluyorsun gibi yaptirmisti.
Bana da o şekilde ıkınma yaptırdılar,ama birde şey diyorlar ıkınma isteği geliyor karından itiyorsun falan diye vallahi neye inanacağımı şaşırdım.ben beceremedim galiba😅

Nasıl ıkınmak gerekiyor peki? Yani kaka yapar gibi mi yoksa karından iterek mi ıkındın
Büyük tuvaletini yapar gibi ıkıncaksın canım
Zaten ıkınma hissi dedikleri de büyük tuvaletin gelmiş gibi hissediyorsun bebek makatta baskı yaptığı için

Büyük tuvaletini yapar gibi ıkıncaksın canım
Zaten ıkınma hissi dedikleri de büyük tuvaletin gelmiş gibi hissediyorsun bebek makatta baskı yaptığı için
Anladım gülüm acaba diyorum bi delilik yapsam normal doğursam belki bu kolay geçer diye düşünüyordum ama yok yok macera aramiyim direkt sezeryandan gireyim 😅😅

Kızlar göbeğim şekil😀 tişörtü giydiğimde inanamadım nasılda büyümüş:anneadayı::KK68: 15 kilo almış halim

Eklentiler

• 0432AE95-76AF-4864-B7F6-22393E5A1227.webp
    0432AE95-76AF-4864-B7F6-22393E5A1227.webp
    25,5 KB · Görüntüleme: 88
Hellooo🤰🏻 Sıkıntıdan ne yapacağımı şaşırdım. Askıdaki Çamaşırları topladım dolaba yerleştirirken eşya çokluğundan fenalık geldi bir an. Sığdıramadım eşyaları😤 Uzun zamandır giymediğim şeyleri kaldırdım attım valla. Elim değmişken de kışlıkların büyük çoğunu kaldırdım bavullara, baharlık ve yazlıkları çıkardım yerleştirdim. Dolapta yer açıldıkça huzur geldi ya. :KK76: Eşimin de giymediklerinin büyük kısmını ayırdım çöp poşetine. Gelince kendi ayırsın kalanı. 🤤
Ohh ne güzel 😅 bende her mevsim geçişinde mutlaka atarım birşeyler 🤭 insan hafifliyor.
Meraba kızlar ben gece saat 2de doğum yaptım çok şükür iyiyiz eve geldik doğumu bekleyen herkesi Allah bi avazda kurtarsın sağlıkla inşallah
Çok şükür sağlıkla almışsın kucağına, allah analı babalı büyütsün. Darısı başımıza 🙏
Akşam bıcı bıcı yaptırmak için sabırsızlanan iki adet ablamız var bizimm💃🏻💃🏻💃🏻
Kuzumun ilk banyosu olacak babamızı bekliyoruz bakalım onunda geç gelesi tuttu. Allahım çalışmak zorunda olanları hastalıklardan esirgesin inşaallah.
Oyyy pamuk iyice pamuk olacak desene 😍😍 kokla annesi onu bizim yerimize 🥰
20 dakika bisiklet sürdüm 3 kat indim çıktım birazda topum üstünde hoplayacağım😀 çok sabırsızım gelsin istiyorum artık ama hiç belirti yok😀 kayınvalidem de bekliyor doğurayım evine gidecek. Eşim diyor sokağa çıkma yasağı gelmeden götüreyim seni diye ama yok. Gitmiyor 😬 sokağa çıkma yasağı gelmeden de doğurmam gerek sanırım😀
Ah bu kayınvalideler 😳 gitmez anacım gitmez bekleme boşuna 😂

Kızlar napıyonuz bugun okudum yazamadım bi türlü🤦🏼‍♀️ evde biraz temizlik yaptım yemek falan sonra uyumuşum bi güzel 🙊 bunlar son uykularım gece uyumayınca gündüz uyur oldum bu aralar yoksa pert olcam uykusuzluktan 🥴

Fırsat bulduğunda uyu boşver sonradan çok ihtiyacımız olacak. 😅
Bende biraz günlük rutin işler yaptım.
Sonra uyudum. Şimdi yemeğim vardı kalan onu ısıtıp yiyeceğiz.
Sonra kaynım ısrarla tatlı istiyor benden onu yapıcam gelir kapıdan alır artık. 🐱

Bana da o şekilde ıkınma yaptırdılar,ama birde şey diyorlar ıkınma isteği geliyor karından itiyorsun falan diye vallahi neye inanacağımı şaşırdım.ben beceremedim galiba😅
Anladim cnm töbe bana dediler.hadi kakani yap😂oyle his oluyor ama degisik bisey.

İlki niye zor geçmişti kuzm?
Doğumdan sonra sıkıntı çektim baya kuzum makat çatlağım olmuştu ameliyat olmak zorunda kaldım.şimdi tekrardan aynı güçte ıkınmak tekrar çatlatır diye ıkınmaya korkuyorum.o yüzden sezeryan istiyorum.keşke kendiliğinden pırt diye çıksa ama yok 🤣

Sağlıkla gelsin inşallah canım.ikinci doğumun daha mı kolay olmuştu? Doğumdan sonra hiç makat rahatsızlığı çekmedin diymi
Amin.Ikinci kolaydi dikis azdi makatta sıkıntı olmadi cnm .dogum suresi daha kisaydi.ilk oglumun biraz kafa buyuktu ikinci normaldi kafasi kafada önemli.

Yenidoğanı eve getirince emzirme süresi 2 saatte bir , maksimum 3 saatte bir olmalı. Sarılık dışında uykuya meyilli olan bebeğin bir sorunu daha olabilir 2 saatte bir emzirilmezse; o da "açlık şekeri düşüklüğü" ki çok önemli.
İlk 1 ay önemli bu kısa aralıklı beslenme. Uyanık , meme aranan bebeye zaten her mıkırdandığında meme tutulmalı. Uyuyorsa saat kurup uyandırmak ve beslemek gerekiyor. Bir de beslenme dışında 3-4 saat gibi uzun süre, altı , uyuyor diye değişmezse yanar.🙈
1 ay sonunda kilo alımına göre 2-3 saatte bir emzirme rutini doktora sorulup ona göre karar verilir. Önemli olan ilk 1 ay🙏🙏
Emzirme aralıkları ve uyandırılmalı mı diye sorulmuş, etiketleyemedim sizleri ama açlık şekeri düşüklüğü meselesi oluyor bebeklerde, gözardı etmeyin lütfen🙏🙏

Fırsat bulduğunda uyu boşver sonradan çok ihtiyacımız olacak. 😅
Bende biraz günlük rutin işler yaptım.
Sonra uyudum. Şimdi yemeğim vardı kalan onu ısıtıp yiyeceğiz.
Sonra kaynım ısrarla tatlı istiyor benden onu yapıcam gelir kapıdan alır artık. 🐱
Evet bende ondan uyku stoğu yapıyorum 🙊 karantina da eşimin evde olması iyi oldu açıkcası yardım ediyor bana çok faydası oldu baya ağırlaştım çünkü onun sayesinde uyuyorum biraz da😊 ah önceki günden yemeğim olunca kafam nasıl rahat oluyor 😂 bu ara bende tatlı canım çekiyor da yapmaya üşeniyorum aslında mozaik yapasım var cok basit ama nedense yerimden kalkamıyorum 🙊

Evet bende ondan uyku stoğu yapıyorum 🙊 karantina da eşimin evde olması iyi oldu açıkcası yardım ediyor bana çok faydası oldu baya ağırlaştım çünkü onun sayesinde uyuyorum biraz da😊 ah önceki günden yemeğim olunca kafam nasıl rahat oluyor 😂 bu ara bende tatlı canım çekiyor da yapmaya üşeniyorum aslında mozaik yapasım var cok basit ama nedense yerimden kalkamıyorum 🙊
Cherycim, mozaiği yaparken benim gibi sütü unutma😂 neden kıtır kutur oldu diyorum bir de lohusa kafayla süt koymamışım🙈
Ben eksik gedik her gün hemen hemen tatlı, kek birşeyler yapıyorum. İnsanın canı istiyor. İmkân varsa stok veya buzluk yapın☀🌸
Afiyet olsun🌸

Mozaik pasta bende çok severim ya bizede ondan mı yapsam. 😅

Cherycim, mozaiği yaparken benim gibi sütü unutma😂 neden kıtır kutur oldu diyorum bir de lohusa kafayla süt koymamışım🙈
Ben eksik gedik her gün hemen hemen tatlı, kek birşeyler yapıyorum. İnsanın canı istiyor. İmkân varsa stok veya buzluk yapın☀🌸
Afiyet olsun🌸

Lohusa değilken bu kadar düşkünsem, o dönemde canım daha çok çekecek kesin. 😇
Her şeyden vazgeçerim de tatlıdan geçemem gibi geliyor.

Back
X