• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Ben yatırmadan veriyorum ama 2 kere kalkıyor gece emmeye gece beslenmesini kesecek babayiğit ben değilim henüz 😂 bizim doktorda 3 ana 2 ara öğün yapın siz ne yerseniz onu yesin ayrı yemek yapmayın dedi öyle yapıyorum ben zaten 2 aydır beğenmiyor sebzeleri falan tek haşlayıp verince 🙄
Bende gece uykusuna yatmadan veriyorum 180lik onu içip yatıyor. Bu ara gece kalkmıyor ama bazen kalktığı da oluyor. Emzikle avutmaya çalışıyorum yerse😂😂 maşallah emsin ne güzel 💙 bende artık kendi yemeklerinizden veriyorum tuzsuz ve baharatsız. Kendimiz yerken ya da ona ayırdıktan sonra koyuyorum. Tek haşlama Duru da yemiyor beğenmiyor😂
Sağlıklı olsunlar mamayla büyüsünler neyapalım büyük kızım öyle güzel emerdi ki aşk vardı memeyle arasında hala daha öyle ama Ayşe görünce püüü püüü diyor uyku sersemliğine ancak emzirebiliyorum anne aynı anne meme aynı meme 🤷‍♀️
Valla bende ilk emerken dedim bu kız baya emecek saat bası yakamdan asılırdı 😂😂 sonra bir anda ne oldu ne bitti anlamadım emmekten vazgeçti işin tuhafı sağıp biberonla verdim onuda kabul etmedi 🤔 dediğin gibi sağlık olsun da gerisi mühim değil zaten tosun gibi 😂😂
Profilimde bir adet Hugo 😂😂 ya bişey dicem bütün dişler üstten çıkıyor altta hiç çıkmadı üstte 4 diş var bı tuhaf 😬 bakınca pek sevimli de yani alttan çıkmaması normal mi bilemedim 🤷
Yaa çok tatlı 😍 bence normal ya illa sıralı cıkacak diye bi kural yok zaten bundan sonra alt dişleri gelecek 🐣

Kızlar hepimizin evleri balonla dolu şu sıra..şoyle bi etkinlik yaptik biz.sert plastik bir bardağın (mika tarzi) agzina balon taktim.parmagiyla cekip birakinca ses cikariyor.arkasina da taktim.iki taraftan farkli ses cikiyor.balonun agzini kesin yoksa cok zor olur yerlestirirken .. ve yalnız birakmayin bu oyuncakla disliyorlar koparirlar çünkü boğulurlar Allah korusun.ben yemek yerken veriyorum.hem egleniyor hem yiyoruz.

Hem duyusal motor becerileri için faydali diye düşünüyorum 😊

Eklentiler

• 20210406_131949.webp
    20210406_131949.webp
    9 KB · Görüntüleme: 41
  • 20210406_131944.webp
    20210406_131944.webp
    6,4 KB · Görüntüleme: 33
Bizim 8. Ayda çıkmıştı bi de 🤷‍♀️ 4 aydir tik yok 😒
Kv de geldi dedi..bazi cocugun 3.5 yasa kadar boyle kalırmış diye😵 dis hekimi bakarmiş..
misskokulumm misskokulumm miss kardesin dis hekimi belki bilirsin.cok geç kalmadi mi ya bizim 🤔🤔
😱😱😱 ya ilk defa duyorum çıkar ya korktum bak şimdi

Ayy şimdi yazmak için girmiştim. Bize geldiler bu akşam zorla kafaları dağılsın diye davet ettik akşam yemeğe geldiler sonrada Zeynep bırakmadı bizde kalacaklar bu akşam Zeynep öyle mutlu ki aralıksız oyun oynuyorlar yengesiyle. Bir sürü hediyeler alıp gelmişler onlar çocukları sevindirdi Rabbim de onları sevindirsin inş. Kızlar uyumadı hala Zeynep halinden çok memnun Ayşeyi de biraz hırpalayarak seviyor yengesi oda datısına şikayet ediyor eh yap hıı hıı yap diyor öyle tatlılar ki oturduk onları izliyoruz yeter ki biraz moralleri yerine gelsin😞
Kendi bebeleri olsun da Zeynoyla Ayşe dayıyı yengeyi kıskansın inşallah
Kızlar hepinize tek tek teşekkür ederim yazdıklarınız için 🌼 bu beslenme konusunu doktorumuzla konustuk. Hem sizinle de paylaşmak istiyorum fikir olur diye. Bizimkiler artık 1 yaşına geldikleri için artık gece beslenmesini tamamen kesmemiz gerektiğini söyledi. Bir de uyurken rüya beslenmesi dediğimiz gece 11-12 arası mama vermeyi bırakmalıymışız. Duru aksam 8-9arası uyuyor sadece uyurken mama vermemi sabaha kadar da o şekilde uyuması gerektiğini söyledi. Sabah 6-7 gibi uyanıp mama isterse ya da emiyorsa verebileceğimi söyledi. Gündüz 3 öğün aralarda da ara öğün yapmamı istedi. Fakat Duru ne yerse yesin üstüne mama içmek istiyor. 18 aylık olana kadar bu sekilde devam edebilirmişim. Zaten zamanla kendisi yemek yemeye yönelecekmiş. Elimde olsaydı 18-24 aya kadar emzirmek isterdim ama emmeyi kendi kesti 😔
Bizimki acıkır kuzum uyumaz uyutmaz
Maşallah 🧿 sena kuşa kendi karnım doymuş gibi sevindim tüm yavrular mışıl mışıl uyusun ham ham ham yesin yesin büyüsün inş💕

Çünkü artık onun 1 yaşı var annesi büyüyor benim oğluşum💕

Hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyüsün inş 💕 mis gibidir şimdi yeni doğan bebek kokusu

Ya sen ne güzel kalplisin öyle çok çok 💕💕

Biraz moral olsun kafaları dağılsın dedik. Şimdi abim işe Zeynep okula gitti Ayşe yengesine kaldı mıncık mıncık etti walla Zeynep gelene kadar sevdiğim kardır diyerek Zeynep gelince çok kıskanıyor yengesini hep onunla oynayacak Ayşeye yaklaştırmıyor

Yengeyi görünce otomatik ehh ehhh diyor dayısını görünce de hıı hııı diyor yengesine kızması için 😆😆öyle tatlı ki

En zor zamanları biz hastanede yatarken uyanmadığı zamanlarda hemşireler topuğunu ve burnunu sıkıyorlar.

Ne güzel ya inş bizimkilere de nasip olur öyle seviyorlar ki bizim kızlarda onları çok seviyor Rabbim yaşatsın inş dileyen herkese evlat sevgisini💕
Sensin o canımmm benim
Ben yatırmadan veriyorum ama 2 kere kalkıyor gece emmeye gece beslenmesini kesecek babayiğit ben değilim henüz 😂 bizim doktorda 3 ana 2 ara öğün yapın siz ne yerseniz onu yesin ayrı yemek yapmayın dedi öyle yapıyorum ben zaten 2 aydır beğenmiyor sebzeleri falan tek haşlayıp verince 🙄
Bende de yok o babayiğştlik adaşım
Kv de geldi dedi..bazi cocugun 3.5 yasa kadar boyle kalırmış diye😵 dis hekimi bakarmiş..
misskokulumm misskokulumm miss kardesin dis hekimi belki bilirsin.cok geç kalmadi mi ya bizim 🤔🤔
Bizim 11. Ayda çıktı alttan iki tane şimdi damakta bir diş var nasıl inecek bilmiyorum canı yanıyor çok

Ayy geçer inş ya pamuk prenses.bal vermedim ama çilek verdim pişik yaptı Zeynepte çok sever o yerken istiyor oda ama cesaret edemiyorum çok hassas Ayşe hemen pişik oluyor
Ah kıyamam istemez mi biri bişey yiyince ağzı boş kalsın istemiyorlar🙄 etki ettiyse 1.5 a kadar verme kuzum bence

Yaa evet ya her foto küfürlüydü🤣🤣 koca yürekli jadem benim küfür falan dinlemedi damat olarak bağrına bastı haydomu😎😇🤣🤣🤣 o şapka benim için dönüm noktası oldu dünür bı gaza gelmişim sorma tutmayın küçük enişteyi 🚀🚀🚀😂😂😂😂
Çok şükür canım olsun video iyi ki çekmişsin anı bunlar hep 🥰
Basmam mı çapkın gülüşü yeter 😍😍 canım damadım 😍🧿 hani parti fotoları nerde meraktayım

Kuzum ben şişlijten önce de verdim onla alakalı değil yani evet verme biraz daha dedi 🙄
Ya aslında belki verilir de.. benim.kiz alerjik bünye olmasina ragmen verdim.deli cesareti 😑 takip edemiyorum artik..siz pisik yapti su veya bu diyorsunuz.. ben artik alıştım pisige..kakada kan olmadıkça önemsemiyorum 🙄

Canım gelinciğim Ervammm iyi ki doğdun iyi ki annene yoldaş abine kardeş oldun. Atacık ben ve kayınpederin doğum gününü kutluyoruz. Anneli babalı abili Sağlıkla mutlulukla şansla sevgiyle büyü güzel çiçeğim . Seni seviyoruz 💕🥰 Kalppare Kalppare
Ne güzel dileklerr 🥰🥰🥰 Ataciğin da dogum gunu yarın.. 1gün ara ile doğdu guzel yavruslar 🥰🥰
Teşekkür ederim yesim annesi hepinize sevgilerrimizi yolluyoruz 🥰🥰🥰

Aynı şeyleri düşünüyordum misim ya. Ayşecik uyuyor dersim şimdi bitti evde misafir var akşama ne yemek pişecek abim yemek konusunda çok seçicidir uykum var yarına konu hazırlamam gerek evde bunaldım kaç gündür dışarı çıkmak nefes almak istiyorum hoyy hoyy hoyyy
Konuları haftalık hallediyorum ben de dün yaptım gruplara attım defterlere yazılsın çalışılsın diye. Dolaştık geldik göktuğ un elinden tuttum yürüttüm nasıl hoşuna gitti. Park sakindi tek tek istediklerine bindi 🥰geldim şimdi uyutup yemeğe girecem🙄
14aya kadar hiç diş çıkmazsa muayene edilmesi lazım demişti kardeşim canım biizm oğlan da geç çıkardı ya. Kendi eliyle baktı var süt dişleri dedi bazen anne karnında oluşmuyormuş dişler falan onun için bir kontrol lazım oluyormuş. Aralıkları çok önemsemiyoruz çıkarken dedi.

Kendi bebeleri olsun da Zeynoyla Ayşe dayıyı yengeyi kıskansın inşallah

Bizimki acıkır kuzum uyumaz uyutmaz

Sensin o canımmm benim

Bende de yok o babayiğştlik adaşım

Bizim 11. Ayda çıktı alttan iki tane şimdi damakta bir diş var nasıl inecek bilmiyorum canı yanıyor çok
Bizim de cok şiş üstler ve alt yanlar..alt yanlarda beyazlama da var ama ikisinde de dis yok 🤷‍♀️ sanki dördü bir çıkacak gibi ama 🤔

Ne bileyim dünyadaki en üşengeç kişi benmişim gibi hissediyorum 😂😂😂
Ya aslinda ruhen çıkıp dışarı tur tur gezmek istiyorum kosar adımlarla hızlı hızlı.. otobüs kullanmadan ordan oraya koşmak..carşı pazar..ama disari çıkınca maskeden mi nedir nefessiz kalıyorum..o yuzden hicbiryere çıkasım yok 😑🙄
Evde de kala kala insan tembellesiyor 😒 bak markete gidilmesi lazım..üşeniyorum 😒🙄 misskokulumm misskokulumm miss duymasin 🤫🤣🤣🤣

Konuları haftalık hallediyorum ben de dün yaptım gruplara attım defterlere yazılsın çalışılsın diye. Dolaştık geldik göktuğ un elinden tuttum yürüttüm nasıl hoşuna gitti. Park sakindi tek tek istediklerine bindi 🥰geldim şimdi uyutup yemeğe girecem🙄

14aya kadar hiç diş çıkmazsa muayene edilmesi lazım demişti kardeşim canım biizm oğlan da geç çıkardı ya. Kendi eliyle baktı var süt dişleri dedi bazen anne karnında oluşmuyormuş dişler falan onun için bir kontrol lazım oluyormuş. Aralıkları çok önemsemiyoruz çıkarken dedi.
Yani hiç çıkmazsa mi önemli? Yani simdi çıkmış olmasi devami gelecegi anlamına mi geliyor 🤔

Kizlar anneme gectim ama ne gecmek çok yoruldum simdiden.
yarim saatte gunes kaynar cayi doktu allah korudu cok kat giydirmem ise yaradi sadece goneginde az kizariklik vardi
1kavanoz suyu doktu.
Kekikyagli su vardi tabakta onu doktu.
Toz sekeri yere doktu.
Peceteleri parcaladi.
Pilav tencresini yere dokmus yiyordu yerden avuc avuc oy oyyy.
kac kes ust degistik yerleri sil derken simdi emiyor cok yaramaz bir bebek masallah.

Yazmama kalmadan birakti memeyi indi.

Yigenleri kizlari dovuyor sac sevme olarak yaklasip cekip isiriyor sonra siritiyor.

Daha bu baslangic bakalim aksama daha ne maceralar bekliyor beni.

Sizler de iyisinizdir insallah.

Sadec kabuk havuc kerevi Rendeleyip sarimsakli yoğurtla yedirdim az pilavla insallah baska biseyler yapabilirim hos yemez de neyse

Back
X