• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
eskiden değilmiş de simdi covit de burun akıntısı nezle yapıyormuş. agri kesici olarak parasetemol içeriği ama icinde bir de klorfeniramin meleat diye alerji ilaclarında bulunan bir madde varmış, bizim doktor açıklamayı pek sever uzun uzun konusur ondan anlattı, başkası olsa yazar gecerdi galiba. pazartesine kadar gecmezse teste götürün dedi, o yuzden bu ilacı kullanacağım, kullanmayip gecmezse kendimi suclarım, bir de orada ne diyeceğim. doktor bana su ilaci kullan dedi kullanmadim, geçmedi getirdim dersem cok saçma olur.

Sonsuzum ben sadece salıncağa sıkıyorum, Asimcik yürüyemedigi icin kayincaga bindirmiyorum. yanlış anlama kizlar için almıyorum bu önlemi, onlar zaten maskeli, elinizi yüzünuze gözünüze sürmeyin deyince anlıyorlar. hem ben sizin kadar titiz değilim canim. poşetler pis diyorsunuz ya mesela, poşeti ben de çöpe kullanırim en fazla cok mantıklı mesela ama ayni market elemani makarna paketine, bisküvi paketine çikolata paketine, soğana patatese de dokunuyor. onlari nasil yapıyorsunuz, makarna paketi yıkanmaz da, boşaltıp kavanoza mi koyuyorsunuz, boyle düşününce bunun sonu yok diyorum. salıyorum. soğanı patatesi kovaya boşaltmadan yıkıyor musunuz mesela? kim bilir kaç el değiyor, ooo yerlede surukleniyor onlar. bu işin sonu yok, yemek yapmadan yıkarım ben.

simdi aldığım salıncağı dezenfekte etmek vs de hep kovitle ilgili yoksa eskiden hiç öyle bir derdim yoktu. Asimcik hep elleruni ağzına koyuyor diye.

Marketten alinanlari ben eskiden de zaten sudan geçirir oyle yerleştirdim genelde hep olmasa da.
Patates sogan meyve sebze zaten pis kullanmadan omce yikaniyor. Umuta tembihlerim elleme oglum yikanmadan onlari diye

Niye kac kisinin elledigi yerlere dusen bi buskuvi paketini koltugumda cocukarimin eline vereyim ki.
Ya tabaga bosaltirim ya yikarim ya makarnaysa kavanoz olur ya da masada duruor kullanırken aciyorum.

Zahmetli bir sey degil aslinda dusununce mantıklı bile ama alisamayana sonsuz geliyor evet. Bazi konulardq dusununce isn icinden cikamazsin her konuda oldugu gibi evet dogru.

Burnunu karistiran tuvakrtren sonra el yikamayan insanin yerlestiedigi elledigi paketi neden elliyim neden cocukamrima elleteyim ki. Ilk corona zamani zaten herkes bizim gibiydi bulasir korkusuna. Dmeek ki dedim bir pislik oldugu dogru bu seylerde.

Salincakta kaydirakta bizimkiler oynayinca eve gelince dua alirlar duruma gore ust bas degisip el yikarlar ama benim cocUklarim kafalariyla dahil yerlerde olan cocuklar o yuzden gerekli bana gore.
yine gündemde temizlik var. kızlar bu dipsiz kuyu ben diyim size. kim nasıl istiyorsa öyle yapar ama ruh sağlığımızı düşünelim derim. derinlere inmeden nasıl rahat edersek öyle mutlu olalım. ama ben dilzarin tarafındayım şükürüm. düşünemem o kadar boğulurum. can sağlığı olsun yeter ki ya 🙏
Masallah subhanallah diyelim nazar değmesin
Dilini isir
kicini kasi
Tahtaya vur
bilimum nazar onleyici seyler yap helin aman diyiimmmmm yaa
ahahaa çok haklısın. valla bilemedim ne etsem. dediklerini yaptım 😁 ay ama bi umut lazım inşallah bu akşam her akşam öyle olur 🙏

Hay Allahimmm ruhumuz bile duymadan covid atlatabiliriz o zaman desene 😲😔
Artik beliriler de karışık 😑
Eger belirtileri ile ayniysa biz bu kış kesin covid atlattık..Allahim cok korkunctu zaten boyle nezle olmaz olamaz deyip durmuştum :KK43: zatrn sonrasi da bu kalp sıkıntısını yaşadım..covid kalbe zarar bırakıyormuş ya 😔 aman dikkat edin yavrulara..

Bence Asımcanım normal griptir annesi..covid olsa size de bulaşırdı illa ki..bebekelr hafif atlatıyor dendiydi ya.o böyle olsa siz daha ağır hasta olurdunuz.. mesela biz de cocuklar daha hafifken ben öldüm öldüm dirildim 😬

Zero iyi gelmedi mi size canım?
aile hekimi oyle dedim bilemedim ki şekerimparem. ates yok ama dedim, artik kovit de ates olmuyor dedi. hemen bizi sordu zaten, yok bizde deyince ilaci yazdı, azcik kırgınız vs desek kesin yollayacakti bizi. dur bakalım belli olur bir kaç gune

KSenanin tepkisi normal..sen dışarda kadin icerde olsaydi sana gelirdi emin ol 😊 yani o an annem diye düşünmüyor gezmek derdinde..

Seni cok iyi anlıyorum.. kovid i bahane et esim izin vermiyor artık kimseyle gorusmeyecegiz de.gerekirse temasliyiz de.

Ama icine sinmiyorsa var orda bi sıkıntı..anne yüreği hisseder..kimseyle cocugunu yalniz birakma canım..

Gerekirse acma kapıyı ben her zaman müsait olamıyorum dersin gördüğünde
Eşim de öğretmen olduğu için sürekli evdeyiz . Yani çocuğu alırken o da oluyor yanımızda eşim izin vermiyor kısmı da zaten çoktan geçti . Kapıyı bir kaç kez açmadım . Zilimizde çocuk uyuyor basmayın yazıyor . Açmayınca basıyor bu sefer zile . Ki bazen de gerçekten uyuturken filan denk geliyor . Dedikodusu çok fena . Bu sebeple içimde bir değişik hisler var ona karşı . Benimle ilgili de sağda solda tüp bebek yaptırdılar da normal diyorlar herkese demiş . Yani şu yapılır mı hiç . Tüp bebek yaptırmak çok normal ama bunu anormalmiş gibi karşılayan insanlar için bilmesinler daha iyi . Ki öğretmeniz küçük yerde yaşıyoruz . Amaaan her neyse işte ne bilim ben de adet öncesi iyice de alıngan oldum sanırım 😑
Canım patlıcan 2 yasa kadar önerilmiyor zaten.cok isterseniz de haslayip verin diyorlar. Ya bu guzele nazar degiyor sanirim ya 😑😑🙄
Patlıcan kusturur mu bilmem ama sen yine de icini yakacak seylere dikkat et canim.
Közde patlıcandı . Sena da pek yemeyen bir çocuk olduğu için bu ara çok şükür yiyor diye isteyince verdim . Ama ters tepti . Yararı yokmuş ama tıbben nasıl bir zararı var onu bulamadım ama dokundu çocuğa
Kırılırsa kırılsın canım.. alıp alıp el kadar bebegi ne diye götürüyor 😒
Ya belki coook iyi biridir..onu bilemem ama ben olsam dur ben de geliyorum sena cok kusuyor.tikanir diye yalniz birakamam derdim.sonra sonralari da ben simdi yalniz birakamam ama gelemem de baska sefere derdim.
Umudum- Umudum- bak bu da iyi bi taktik.hem kadının da gönlü olur hem senin aklın kalmaz.ama yalniz birakma☝️
Baştan dur ben geliyorum ya da gitmesin diyemedik şimdi de önünü alamıyorum .eşini çok severim onun hatrına kadına ses edemiyorum .
Canım çok boşuna endişe ediyorsun bence. Eğer başka sebeplerden kadın götürdüğü zaman sağlığını tehlikeye atıyorsa iyi bakmıyorsa evi pisse vs gönderme ama beni istemiyor ona bağlanıyor falan diye göndermek istemiyorsan bence hiç endişe etme derim. Çocuklar anneyi de bilir başkasını da.. çook iyi ayırırlar. İçleri bilir. Dışarı gitmek istediği için evde sıkıldığı için öyle yapıyordur.

Ben ipekle yaşadıklarımı anlatsam şaşar kalırsın. Kapı çaldığında gelenin arkasından gitmek ister. Karşı komşuya gittiğimiz sayılır pek tanımaz ama göre göre alıştı ona kucak açar o an dışarı çıksın da nasıl olursa olsun. Ben eve geldiğim zaman bakıcımız montunu giyiyor ya hemen onun kucağına gidiyor halbuki bana gelmek için ellerimi yıkamamı bekleyemeyen, ağlayan çocuk bakıcıyla gitmek istiyor çünkü dışarı gitmek istiyor. Dahası bakıcısı ipek e annem diye sesleniyor ama onun annesini karıştırdığını sanmıyorum ve bunu dert de etmiyorum. İyi baksın sevsin anne gibi davransın gerisi önemli değil. Bir arkadaşımın bakıcısı da annem derdi çocuk biraz büyüyünce ona ismiyle seslenmeye alıştı mesela. Onun da iki insan görmeye ihtiyacı var. Götürdüğünde gözün arkada değilse dert etme ama tabi sen de kendi kurallarını koymak istiyorsan koy. İşte yarım saate gelsin yemek vakti uyku vakti vs diyebilirsin.

Bize doktor patlıcanı 4 yaşına kadar yasakladı ben tabi bu yaz vermeyi deneyeceğim. Ailede sevmeyen vs varsa alerjik olabilir. İlginç ki vücut aslında kendine dokunacak şeyleri biliyor ve sevmiyor. Benim eşim hiç zeytin yemez ve sevmez alerji testinde zeytin çıkmıştı mesela. Belki yemediği vücut alışmadığı için çıkmıştır bilemiyorum ama o dokunmuş ondan kusmuş olabilir.
Evet sanırım dışarı için gitmek istiyor ama işte kötü hissettim kendimi . Götürdüğünde bir tek telefon gösteriyordur diye şüphe ediyorum . Bir de işte yukarda da dedim dedikodusu fazla .bir de çocuk bu bazen üstü batıyor pat diye geliyor çocuğu almaya üstünü değiştireyim desem de olsun bir şey olmaz deyip götürüyor . Bir kaç kez baktım götürdüğünde evinde misafir de var . Ne işi var benim çocuğumun senin misafirinin yanında . Bir de üstü başı o halde . Tamam çocuk ama kadın dedikodusunu yapar çocuğuna bakamıyor diye .öyle biri 😑çok dertliyim çok . Bunun için ev değiştirmek istiyorum .

Senacigin verdiği tepki normal canim, seninle ilgisi yok, sadece dışarıyı istiyor. ise giderken Asim da babası ise giderken asla beni istemiyor. ağlıyor ben alınca.

komşuya emanet etmen konusunda ise bu biraz da komşuluk ilişkinizin dinamiğine bağlı. bu yüzden ne desek boş aslinda. bakıcı hariç kizlari kimseye emanet etmedim. kızımın ilkokul döneminde benim de yakından tanıdığım bir arkadaşıma dogum günü etkinliklerine vs gittiler tabi. küçükken su sıkıntı olabilir, sena konuşmuyor ya mesela komsun bir sey yedirebilir mi senden habersiz? zaten midesi hassas kuzunun, atıyorum çilekti, domatesti vs. bu arada ben bunları veriyorum ama kusma gibi bir sorunu olmadigi için. benim cok sevdigim öz ablama bile guvenemem bu konuda, yakın olsam da bıraksam amaaan ne olacak çocuğun canı çekti diye çikolatalı ekmek bile verir. düşüncesini biliyorum. yeğenime bulyonlu corba veriyordu, kj ben evime bile almam, onun lezzeti de şuraya kalsın derim. beni bu konular rahatsiz ederdi sahsen. ve aslinda cok da sevmediğim birinde olmasi fikri rahatsiz ederdi.
Sevmediğim birinde olması da rahatsızlık verici . Aynı zamanda dediğin gibi ağzına bir şeyler de veriyormuş . Kustugunu da çok iyi biliyor . Dün mesela incir verdim kemirdi yedi dedi . O da konusu açıldığı için söyledi yoksa haberim olmazdı ne yediğindrn . İncir tamam ama bir kaç kez benim evimde hazır kek vermeye kalktı . Verme dedim sen de internet annesi misin ne dedi çıktı bir şey olmaz diye . Kalbi kırılmasın diye sus sus şiştim .

gecmis olsun kuzuma, cocuklar pek kalabaligi da sevmiyorlar. ağladıktan sonra da kusmasi tetiklenmis olabilir. ama patlıcan verme bence umutcugum, cok da saglikli bir sey degil aslinda bakma sevip yiyoruz. dil kasintisi olayini çok duydum patlıcanda. galiba içerisindeki bir madde böyle etkiliyor.
Yok daha vermem çocuğu çok etkiledi . Kustu da rahatladı yavrum

Doğum gününüz kutlu olsun canım fotoları bekliyoruz 4 👀 le😍
Komşu kadını istemesi falan normal takma ama ben de vermem yanında olmadığım sürece. Anneme bir de yengeme bırakıyorum kısa süreli. Annem geçen çikolata vermiş 1 çay kaşığı🙄 şimdi dolabı gösteriyor sürekli öğrenmiş yerini. Sen de git yanında illa sevecekse yanında sevsin. Benim büyük kız bakıcısını çok severdi bir dönem sürekli oyun oynarlardı. Ben gelince ağlardı anne gittt diye kapıyı kapatmışlıpı var suratıma 🤣 ben de çıkıp market alışverişiöi yapmıştım. Bebekler de farklılık istiyorlar haliyle.😘😘
Yahu eve gelip seviyor zaten yanımda , üstüne giderken götürüyüm de beş dakika değişiklik olsun diye bir de kendi evine götürüyor Sena arkasına ağladığı için .dün yok artık dedim uyku saati diye vermedim suratı düştü hemen .

Umudum- Umudum- patlıcan dokunmuş olabilir içeriğindeki bir madde ağır geliyor diye ileri yaşlarda veriliyor sena kuşun da hassas bünyesi etkilenmiştir hemen.
Karşı komşu olayına gelince sen zaten zaman zaman çok hoşlanmadığınız dile getiriyorsun ama kalbini kırmak istemediğinden çok mesafe koyamıyorsun ama bence de yalnız gönderme yanında sende ol çocuklar değişik ortam insan arıyorlar ama ben olmadan gitse aklım kalır. Bu arada ondan sana gelmemesine takılma eve girmek istemiyorlar desin ya onlarda değişiklik istiyorlar büyüdüler artık daha bunlar iyi günlerimiz parklarda sokaklardan toplayamayacağız girmek istemeyecekler bu evde mutsuz olduklarından ya da bizi istemediklerinden değil
Bunu da çok iyi biliyorum aslında ama önceki gün lüzümsuzun biri kapıda ilgi görüyor ya ondan gitmek istiyor deyince tepem attı . Sanki ben evde ilgi göstermiyorum da çocuk dışarda ilgi arıyor . Yok o kadın şarkılar söylüyormuş da bilmem ne . Ben de dedim yapıyorum bunları , çocuk değişiklik arıyor . Gel de cahile laf anlat. Yavrular evden çıkmadan büyüdü nerdeyse ne yapsınlar ama gel anlat işte

Eşim de öğretmen olduğu için sürekli evdeyiz . Yani çocuğu alırken o da oluyor yanımızda eşim izin vermiyor kısmı da zaten çoktan geçti . Kapıyı bir kaç kez açmadım . Zilimizde çocuk uyuyor basmayın yazıyor . Açmayınca basıyor bu sefer zile . Ki bazen de gerçekten uyuturken filan denk geliyor . Dedikodusu çok fena . Bu sebeple içimde bir değişik hisler var ona karşı . Benimle ilgili de sağda solda tüp bebek yaptırdılar da normal diyorlar herkese demiş . Yani şu yapılır mı hiç . Tüp bebek yaptırmak çok normal ama bunu anormalmiş gibi karşılayan insanlar için bilmesinler daha iyi . Ki öğretmeniz küçük yerde yaşıyoruz . Amaaan her neyse işte ne bilim ben de adet öncesi iyice de alıngan oldum sanırım 😑

Közde patlıcandı . Sena da pek yemeyen bir çocuk olduğu için bu ara çok şükür yiyor diye isteyince verdim . Ama ters tepti . Yararı yokmuş ama tıbben nasıl bir zararı var onu bulamadım ama dokundu çocuğa

Baştan dur ben geliyorum ya da gitmesin diyemedik şimdi de önünü alamıyorum .eşini çok severim onun hatrına kadına ses edemiyorum .

Evet sanırım dışarı için gitmek istiyor ama işte kötü hissettim kendimi . Götürdüğünde bir tek telefon gösteriyordur diye şüphe ediyorum . Bir de işte yukarda da dedim dedikodusu fazla .bir de çocuk bu bazen üstü batıyor pat diye geliyor çocuğu almaya üstünü değiştireyim desem de olsun bir şey olmaz deyip götürüyor . Bir kaç kez baktım götürdüğünde evinde misafir de var . Ne işi var benim çocuğumun senin misafirinin yanında . Bir de üstü başı o halde . Tamam çocuk ama kadın dedikodusunu yapar çocuğuna bakamıyor diye .öyle biri 😑çok dertliyim çok . Bunun için ev değiştirmek istiyorum .
Yumuşak yüzlüyüm dur yani öyle tanırım kendimi. Ama bu durumda kesinlikle vermem. Benim çocuğum oyuncakmi, pat gel al. İstediğin zaman al. Bide kakabaliga sokuyor o ayrı öpüyor digeri ayrı. Vallahi çocuklar girdimi işin içine, iş değişir bende. En kötü kadın olabilirim. Üstelik hoslanmadigin dedikodunu yapan biri. Sen şimdiden durdurmadan, havalar ısınınca sokagada alır gider. Umudum ne sakin kadınsın yahu. Senin için rahat olmayarak canım sikilacagina, kadın sıkılsın biraz. Benim arkadaşlarım var işin olduğunda bırak dediler, hayır ben neredeysem onlar orada olacak dedim. İçimin rahat etmeyeceği hiç bı yere bırakmam. Uzun uzadıya anlatma, direk alma isim var de Tekrarla. Belki Anlarda almaz.

Yahu eve gelip seviyor zaten yanımda , üstüne giderken götürüyüm de beş dakika değişiklik olsun diye bir de kendi evine götürüyor Sena arkasına ağladığı için .dün yok artık dedim uyku saati diye vermedim suratı düştü hemen .
Verme boşver ben vermem emanet bebek bu ötesi var mı canım. Darılsın asılsın suratı. Bir de hastalık var bak misafiri falan da geliyormuş ne gerek var. Şimdiden alışınca ilerde düşünsene Sena da kaçıp kaçıp gider şeker bir çikolataya bakar kandırmak çocukları

bisküvi paketini yıkayıp verdin, iki paket makarna aldın, onu dolaba yerleştirecksin diyelim, yikayamazsin, içine su geçer, en fazla silersin ki silmekle de maalesef korktuğun hic bir şeyden kurtulamazsın, en hijyenik olani masumlar apartmanindaki safiye gibi hepsini kavanozlamak lazim, uzerilerine de son kullanma tarihlerini yazmak lazım ki, o da bana göre değil canim.

hadi paketli gıdaları gectim,fırından ekmek alıyoruz, simit aliyoruz onlari nasil yikayacagiz sileceğiz, doğum günlerinde pasta aldik, yedik yedirdik. Allaha emanet diye yiyoruz mecbur.

ama sen ben ekmeğimi, yoğurdumu, tereyağını, peyniri kendim yapıyorum dersen. amenna saygıyla eğilirim önünde. fabrikalarda üretilen ürünler de öyle sper hijyenik şartlarda degil,teyzem cok bilindik bir süt ürünleri fabrikasında çalışıyordu, ordan biliyorum. tabi ki hijyen sıfır diyemem ama senin standartlarında asla degil. eldiven takıyorlar ama o eldivenle gida dışında başka yerlere de temas oluyor, sonucta ameliyat yapan doktor hassasiyetinde çalışmıyorlar.

yanlis anlama sen parki nasil dezenfekte ediyorsun tümden diye sorunca cevapladım, benim öyle bir derdim yok diye. kizlar yaz mevsiminde bazen üç dört kez parka gider eve gelirler. her defasında yıkasam cocuklarin derisi soyulur. ust değişimi yaparlar el ayak yikarlar hepi topu bu kadar. o çıkardıkları üstleri cok pis değilse ayni gün içinde tekrar parka giderken giyerler. günde dört beş kez kıyafet değiştirmezler, en son akşam atarlar kirli sepetine. o kadar çamaşıra kullanilan deterjan ve su asil dünyayı kirletir. buna müsaade etmem.

sonucta sen öyle rahat ediyorsun ben böyle. önemli olan bu. herkesin yasama bakışı, hayattan beklentisi farkli, 0 mikrop gibi bir beklentim yok, idare ediyorum böyle 😊😊
Sorun zaten mikrop degil benim icin.
Mikrop kapacaksa kapar cocuk da ben de.
Hastalik Allahtan.

Hic fe oyle kendim yaparim hijyenik olsun derdim de yok.

Sokaktaki adamin pisligini sokagin parkin pisliğini eve tasimaya gerek yok.

Korona ilk cikinca sen de eminim simdi elestirdiklerin gibiydin.ama ben hic de oyle degildim.

Niye kaudirakya ayagiyla basilan kaydiraktaki kıyafetle kumda oynadigi kiyafetle evde otursun ya oolur mu oyle sey.

Herkes pis diye ben de pis olmak pislige alismak zorunda degilim.

Ev temizlemeye camasir yikamaya zamanim yok benim basta onlemimi alirim rahat ederim.

Fazla duyar kasan bir cebap yazmisiin deterjan falan.
Da cok yanlis anlayip yazmissin.

Aslinda yazip senle ttartismaya da girerdim ama gerek yok zamanom da yok.

Sana sadece domestos ben.hic kullanmiorum.larklarda evde nasil.kullanoorsun diye sordum.

Asil o.mikrop beklentisi olan sen oluorsin ben ne koronada ne oncesinde boyle bir sey yapmadim. Eleştirdiğin seyi yapiyorken bari elestirme.

Konuyu yazidigimi cok baska yonden anlamissin uzatmicam herkesn kendi hayati bakis acisi.
Ben sevmiorum insanlarin dışarının pisligini evime getirmek bulastirmak. Insanlar cok pis çünkü

Bitmedi kuzum da evde kalabalık çoğaldı almak istemiyorum sanırım artık🤣🤣bugün uğradım yine şu vurmalı müzik aletinden aldım kleksofon mu ne öyle garip bi adı var. Çalıyorum oynuyor benimki🤣 at vardı baya alan olmamıştı burda ben 10 gibi gittim belki vardır sizin orda da. Benim kızlardan kalma var yeğenlerim sırayla kullandı tam kardeşim başkasına verecekmiş benim hamile olduğum çıktı ortaya geri bana geldi tertemiz biniyor Göktuğ da sürüyor baya hoşuna da gidiyor. Hava sabah iyiydi ama şimdi çok soğudu kar geliyor. Ağaçlar da çiçeklenmişti yazık son vuracak sanırım. Bu gece🙄
Bu arada bim demişken haftaya şoka çok güzel şeyler geliyor fisher price marka oyuncaklar hep. Ben telefonunu alıyım diyordum bakıyım alabilirsem gidem çarşamba günğ😁
Ben dr onlardan almak istedim ama bitmis ya burda niter heme.

Umutunkiler saglam kalmadi kirik ne yazik ki.internetren bari alicam sevmis goktug da masallah

Ya Helinnnnn Helinnnnn
Neyse bir sey demiycem kizlar.

Hicbir sey bilmeden oylesine elestirip bir de duyar kasiliyor ya hic anlami yok buraya gelmenin cidden.
Moral bulmak icin geldigin yerde uzuluorsun.

Hijyen delisi takintili bos isker dusunen birine ceviriliorsun iki cümleyle.
Acaba benm evladim gibi hasta evladiniz olsa mikrop takintisi olmaz miydiniz meraktayim bende yok cok sukur o kadar aciya rağmen.
Sorun bazi seylerden igrenmekte.
Herkesin hassas noktasi var bu dünyada herkesn onceligi baska. Dikkat ettigi sey baska.

Neyse ne diyim
Ya yazicam da nye yazayim ki gerek yok

Ya Helinnnnn Helinnnnn

Hicbir sey bilmeden oylesine elestirip bir de duyar kasiliyor ya hic anlami yok buraya gelmenin cidden.

Acaba benm evladim gibi hasta evladiniz olsa mikrop takintisi olmaz miydiniz meraktayim bende yok cok sukur o kadar aciya rağmen.
Herkesin hassas noktasi var bu dünyada herkesn onceligi baska. Dikkat ettigi sey baska.

Neyse ne diyim
Bence biraz haksızlık yapıyorsun. Sen gelip burda iç sıkıntısıyla bişeyler yazdığında her birimiz ayrı ayrı seninle dertlendik destek alman için teşvik ettik çocuğuna hepimiz üzüldük. Sen bu temizlik konusunda gördüğün tepkilerden biraz alıngan olmuşsun bence.

Sen burda yazılanları görünce kendini mikrop takıntılı gibi hissediyorsun ama ben de burda temizlik konusunda yazılanları gördükçe kendimi ben mi pisim yoksa bunlar mı biraz fazla diye sorgularken buluyorum. Herkes farklı herkesin temizlik hijyen anlayışı farklı. İnan benim çevrem de ayakkabıları kapıda çıkardığım için beni eleştirenlerle dolu. Ben de pek takılmıyorum o kadar ama çocuktan sonra her şeyi düşünür oldum. Yerlerde geziyor herşeyi ağzına alıyor diye daha fazla dikkat ediyorum ama bir yere kadar gücüm yetiyor orası da ayrı.

Sorun zaten mikrop degil benim icin.
Mikrop kapacaksa kapar cocuk da ben de.
Hastalik Allahtan.

Hic fe oyle kendim yaparim hijyenik olsun derdim de yok.

Sokaktaki adamin pisligini sokagin parkin pisliğini eve tasimaya gerek yok.

Korona ilk cikinca sen de eminim simdi elestirdiklerin gibiydin.ama ben hic de oyle degildim.

Niye kaudirakya ayagiyla basilan kaydiraktaki kıyafetle kumda oynadigi kiyafetle evde otursun ya oolur mu oyle sey.

Herkes pis diye ben de pis olmak pislige alismak zorunda degilim.

Ev temizlemeye camasir yikamaya zamanim yok benim basta onlemimi alirim rahat ederim.

Fazla duyar kasan bir cebap yazmisiin deterjan falan.
Da cok yanlis anlayip yazmissin.

Aslinda yazip senle ttartismaya da girerdim ama gerek yok zamanom da yok.

Sana sadece domestos ben.hic kullanmiorum.larklarda evde nasil.kullanoorsun diye sordum.

Asil o.mikrop beklentisi olan sen oluorsin ben ne koronada ne oncesinde boyle bir sey yapmadim. Eleştirdiğin seyi yapiyorken bari elestirme.

Konuyu yazidigimi cok baska yonden anlamissin uzatmicam herkesn kendi hayati bakis acisi.
Ben sevmiorum insanlarin dışarının pisligini evime getirmek bulastirmak. Insanlar cok pis çünkü
belli ki tartışmak istiyorsun, benim hiç öyle bir amacım yok. bastan beri kaydırağı nasil siliyorsun ki diye beni araştıran sensin. (belli ki bunun mümkün olmadığıni düşündüğün için beni yanlislamak için bu kadar irdeledin) sana bir şey dediğim yok, herkes nasil mutluysa oyle yaşasın demişim. seni elestirmemisim, ama yazdıklarını okursan satir aralarında surekli bir yargılama var, ben milletin pisliğini getirmek istemiyorum yazmışsın ben cok istiyorum çünkü milletin pisliğini evime getirmek. 3 cocuk eşim ve ben pislik içinde yaşıyoruz.

korona ile ilgili önlem aldığımı belirttim evet bundan 1.5 sene önce yapmadığım şeyleri almadığım önlemleri simdi alıyorum, bunun kadar normal birsey yok. eskiden maske yoktu, el dezenfektani yoktu, çamaşır sulu sert yüzey spreyi yoktu hayatımda kovit geçince de olmayacak. hangi şeyi eleştirmisim acaba?

herkes pis diye ben de pis olmak ve pisliğe alışmak zorunda değilim derken beni pis olmakla itham ediyorsun. sonra mesajlarımla duyar kasan ben oluyorum. mesajlarinla kendini titizlik abidesi beni de pis olarak gösteren, senin gibi biri nasil kullanır ki o dezenfektani zaten ayakla tekrar basiliyor gibi saçma şüphelerle beni yargılayan sensin.

başından beri burada cok da titiz biri olmadığımı söylüyorum, belli ki bana yakıştiramadin. ama titiz olan, cam silen vs vs arkadaşları da hep taktir ettim. niye eleştireyim ki? temizlik titizlik eleştirilecek bir sey mi? seni niye elestireyim mesela, herseyi yıkıyorsan sadece tebrik ederim. ama sen gelip onu nasil kullanıyorsun, zaten oraya ayaklarını basiyorlar diye yaptıklarımı sacma görecek şekilde soru sorarsan kendimi açıklama gereği hissederim.

Ahh kötü olmuş neden öyle oldu ki😳😳 dediğin doğru ya misafir gelmesi yine bi nebze ama misafirliğe gitmek aşırı gıcık bi durum çocukla ben de çok zorlanıyorum
Ben ikisinde de zorlanıyorum vallahi . Kafam kaldırmıyor artık . Genç anne olmak varmış 😑
Yumuşak yüzlüyüm dur yani öyle tanırım kendimi. Ama bu durumda kesinlikle vermem. Benim çocuğum oyuncakmi, pat gel al. İstediğin zaman al. Bide kakabaliga sokuyor o ayrı öpüyor digeri ayrı. Vallahi çocuklar girdimi işin içine, iş değişir bende. En kötü kadın olabilirim. Üstelik hoslanmadigin dedikodunu yapan biri. Sen şimdiden durdurmadan, havalar ısınınca sokagada alır gider. Umudum ne sakin kadınsın yahu. Senin için rahat olmayarak canım sikilacagina, kadın sıkılsın biraz. Benim arkadaşlarım var işin olduğunda bırak dediler, hayır ben neredeysem onlar orada olacak dedim. İçimin rahat etmeyeceği hiç bı yere bırakmam. Uzun uzadıya anlatma, direk alma isim var de Tekrarla. Belki Anlarda almaz.
Sadece bu konu değil hayatımda bir çok zaman karşımdaki kırılmasın diye hayır diyemem . Sinir oluyorum kendime ve her seferinde kendimi yiyorum . Üzerine gitmem gereken bir konu 😑
Verme boşver ben vermem emanet bebek bu ötesi var mı canım. Darılsın asılsın suratı. Bir de hastalık var bak misafiri falan da geliyormuş ne gerek var. Şimdiden alışınca ilerde düşünsene Sena da kaçıp kaçıp gider şeker bir çikolataya bakar kandırmak çocukları
Kendisi de çok iyi biliyor bu durumu zaten . Yarın iki gün sonra kaçar kaçar gelir diyor . Taşınmak istiyorum burdan 😑😑😑

Ya Helinnnnn Helinnnnn

Neyse ne diyim
istediğini söyleyen istemediğini işitir sonsuz, sen beni pis olmakla eleştirirsen ben de cevap veririm.

hastalık konusunda yasadikarin cok agir şeyler, ben yasasam belki cok daha titiz olurdum. bunu bilemeyiz. ama ben sana kendi yasamlimla ilgili bilgi verirken, sunu yapmıyorum, gerek duymuyorum derken seni eleştirmiyorum kendi mantığımı açıklamaya çalışıyorum. yoksa her zaman titiz insanlara özenmişimdir ki biri de benim ablam. evi mobilya mağazası gibidir her daim.

Rabbim tez sifa versin Umuda. sen de iyi ol. nasil mutlu oluyorsan öyle iyi ol. seni kırdıysam özür de dilerim. amacım seni eleştirmek yargılamak degil, ben neden yapmıyorum onu açıklamakti. yazi dilinin azizliği de olabilir, jest yok mimik yok haliyle agresif gibi görünmüş olabilir.

burada sana değer veriyorum ki diğer hanımlar da sık sık soruyor seni, uzaklaşmana sebep olmak da istemem. daha ne diyeyim bilemedim.

Günaydın, sabah aile hekimine gittik, adam bizi bir korkuttu, covid olabilir diye. ates yok diyorum, artık covid de ateş yok diyor. neyse Aferin pediatrik verdi, N Nehir8077 sizin aile hekiminiz de vermisti ya. icinde alerjiyi bastirici bir madde varmış. bahardan da olabilir. 3 gun icinde gecmezse devlet hastanesine gidin dedi. artik öyleymiş, nezle belirtileri ile de covit oluyormuş. siz de bir sey var mi dedi. dediğinden beri bir kırgınlık çöktü üzerime 🤪🤪.

gelirken bime uğrayacaktım, şüphe girince onu da unuttum.

Rabbim bilir elbette ama ne kimseye gittik, ne kimse bize geldi. ne dışarıda biriyle görüştük. esim ise gidiyor bir, o da ayrı odasında calisiyor. kizim okula gidiyor ama öğretmeni de cok sıkı. Asimcigi sitenin parkına götürüyorum, elimde domestos spreyle. çarşı pazar yok. tedbirimizi aldik hep ama tevekkül ediyoruz elbette.

Bayramda memlekete gitmek istiyorduk bir sene oldu, ablamlari görmedim. o da hayal olacak galiba. cocuklar bunaldı iyice, güçlü durmaya çalışıyoruz, bakalim hayırlısı.
Çok iyi anlıyorum seni canım. Ben de çok bunaldım bugün aslında doğum günü yapacaktık iptal ettik. Doğum günü dediğimde öyle kalabalık falan değil sadece anne babalarımız olacaktı bizimle beraber o kadar. Eşimin hastalığı bizi de korkuttu erteledik. Herşeye korona der olduk. Büyük ihtimal üşütmeymiş negatif çıktı ama bir korku yaşadık. Kendimi geçtim kimsenin vicdan azabını taşıyamam üzerimde.. haftaya yapayım diyorum ramazan falan bi şekilde iftarla yaparız diyorum. Pzts yeni kararlar çıkacak diyorlar. Bayram desen kapatırlar mı diye bekliyoruz. Nasıl bir illetmiş ki bitmek bilmediği gibi daha kötüye gidiyor.. 😞😞😞

Umudum ben bu detaylarla birlikte düşününce bir şekilde arayı soğutman gerektiğini düşündüm. Dedikodu hiç hoş değil bi kere. Ben de senin gibi hayır diyemem ama yeme içme uyku saati daha doğrusu çocuğum konusunda direkt hayır derim. Kendi düşüncelerimi destekleriyle birlikte savunurum. Anlamayacak insanlara da hiç açıklamam ben öyle düşünüyorum ben öyle istiyorum derim. Taşınma düşüncen varsa hayata geçirmen iyi olur. İyi bir ev kısmet olsun inşallah size..

Kızlar bir konu artık çok canımı sıkmaya başladı , bilmem sizler ne düşünürdünüz yorumlarınızı merak ediyorum. Karşı komşum var , kocası beni 5 yaşından beri bilir ama kadınla sonradan evlendi ilk eşi ölünce . İlk eşi varken bu aile ile babamlar aile dostu idi . Tevafuk yıllar sonra bu şehirde ben kapı komşusuyum bu aile ile şimdi . Ama şimdiki eşini buraya taşınınca tanıdım . Velhasıl kendisinden pek hoşlanmadım.Kendisi senayı çok seviyor , her gün gelir Sena için . Ama son bir kaç aydır geldiği yetmiyor gibi bir de senayı da alıp götürüyor . Değişiklik olsun diye götürüyor . Yok diyemedim , bir çok zaman da gidince bazen az dinlendim işime geldi yalan yok . Ama bu gitmeler beni rahatsız ediyor artık . Sena bağlandı kadına . Bugun yine aldı senayı , içeri sokamıyorum kadının kucağından alamıyorum çocuğu . Annesi benim bana gelmiyor çocuk . İçten içe kendimi inanılmaz kötü hissettim . Ne yapmalıyım neden böyle oluyor 😑 kadının çocuğu yok diye kırmaktan çekiniyorum bir şey demeye . Siz böyle bir durumda ne yapardınız ? Sena’nın verdiği tepki normal mi 😭
Kuzum öncelikle ben göndermem tek başına kızımı başka yere çok çok yakın olmadıkça ya da derdini anlatacak durumda olmadıkça çok iyi olabilir ama yapma bence eğer kırmak istemiyorsan her aldığında bende geleyim kahve içeriz bende geleyim sohbet ederiz bende geleyim huysuz bu sıra durmaz şimdi falan de 1 2 3 derken anlar zamanla umarım. Sena seni istememesi normal bakıcı ya anne diyen gitmek istemeyen çocuklar çok fazla. Değişik geliyordur orası kadın farklılık ister sanırım

Çok iyi anlıyorum seni canım. Ben de çok bunaldım bugün aslında doğum günü yapacaktık iptal ettik. Doğum günü dediğimde öyle kalabalık falan değil sadece anne babalarımız olacaktı bizimle beraber o kadar. Eşimin hastalığı bizi de korkuttu erteledik. Herşeye korona der olduk. Büyük ihtimal üşütmeymiş negatif çıktı ama bir korku yaşadık. Kendimi geçtim kimsenin vicdan azabını taşıyamam üzerimde.. haftaya yapayım diyorum ramazan falan bi şekilde iftarla yaparız diyorum. Pzts yeni kararlar çıkacak diyorlar. Bayram desen kapatırlar mı diye bekliyoruz. Nasıl bir illetmiş ki bitmek bilmediği gibi daha kötüye gidiyor.. 😞😞😞

Umudum ben bu detaylarla birlikte düşününce bir şekilde arayı soğutman gerektiğini düşündüm. Dedikodu hiç hoş değil bi kere. Ben de senin gibi hayır diyemem ama yeme içme uyku saati daha doğrusu çocuğum konusunda direkt hayır derim. Kendi düşüncelerimi destekleriyle birlikte savunurum. Anlamayacak insanlara da hiç açıklamam ben öyle düşünüyorum ben öyle istiyorum derim. Taşınma düşüncen varsa hayata geçirmen iyi olur. İyi bir ev kısmet olsun inşallah size..
söylentisi bile yetiyor degil mi? çok gecmis olsun canim size de. bir şeyler planlayıp da yapamamak da insanın moralini bozuyor. sağlık olsun deyip geçiyoruz ama sadece dilimiz söylüyor bazen. yüreğimiz neden diyor? benim de sürekli aklıma gelip durdu bugün. burun akıntısı, geniz akıntısı ve halsizlik var, büyük ihtimal hava değişimiyle ilgili bir şey ama doktordan duymak tedirgin etti açıkçası.

ipek kuzumun dogum günü de en guzel şekilde gönlünüzce olur inşallah. çoook güzel günlerimiz olacak diye avutuyorum kendimi.

Back
X