- 2 Kasım 2012
- 1.028
- 962
- 323
kuzu doğru bildin bende gebelik şekeri çıktı maalesef oyy işten geldim yorgunluktan yatakta uyuyup kalmışım sersem tavuğa döndüm minnak da acıkmış mı ne vuruyorGörümdenim rahminde varis vardı. Hamileliğinde öyle anlattığın gibi olduğu yerde kalakalıyor nefes zor alıyordu. Ona benzettim anlattığını. Belki öyle bir şeydir. Ne zaman gideceksin dra?
Canım benimki de nerdeyse 3 hafta önde. Suyu da bol dedi. Tekrar 3 aylık şekerime bakmak istedi. Sol böbrekte büyüklük var ama hiiiç sormuyorum bile ne durumda diye. Oğlumda da olup düzelmişti. Şeker taraması yaptırmış miydin? Bol bol su iç bi sonraki kontrole kadar. Suyu ihmal ettiysen ondan da olabilir
kuzu doğru bildin bende gebelik şekeri çıktı maalesef oyy işten geldim yorgunluktan yatakta uyuyup kalmışım sersem tavuğa döndüm minnak da acıkmış mı ne vuruyorben çok su içen biriyim suyun az olması ailece bize sürpriz oldu eşim su canavarı der şeker yapıyomuş böyle su azlığı
Bizim çok dikkatli olmamız lazımmış
1 nisan benm son adet tarihii evet onden gidoo 1845 gramdi 30 haftalkkn korkuyom bsy cikcak die iri bebek oluyo ama bakalm yarn ne kadar olucakAminn insallah cok sağolungünlerimiz hemen hemen aynı sanırım ve benimkide gelişimi 10 gün önde gidiyor
Kızlar bebeğim karnımın sağ tarafında top gibi oluyo bi saattir ya. Daha yeni geldim bugün kontrolüm vardı nst de falan bişey çıkmdı. Sabahtan beri hastanedeydm yorulduğum için mi böyle acaba? Ağrı falan yok sadece top gibi oluyo geriliyo
Karnın bi tarafındaysa kasılma değildir zaten bi yerini dayıyodur. Sırtı ya da kafasıdır?Kızlar bebeğim karnımın sağ tarafında top gibi oluyo bi saattir ya. Daha yeni geldim bugün kontrolüm vardı nst de falan bişey çıkmdı. Sabahtan beri hastanedeydm yorulduğum için mi böyle acaba? Ağrı falan yok sadece top gibi oluyo geriliyo
dr ne diyor canim bi cozumu yapilacak birsey yok mu?Sat a göre 32haftalik..25te ilk farkına vardık ama sonra 7 8mm lere kadar düşmüştü şimdi bugün birden gittik 10 olmuş çok üzüldüm bide elden bisey gelmeyince insan çok üzülüyor işte
buyume gitmis cok sukur kiloda guzel cikmis. Sikma canini bol su ic dinlen bol bol tez zamanda duzelur umarım.Kızlar Bu arada Benim 1 buçuk ay önceki kontrolümde dr bebenin böbreğinde büyüme var demişti bu ayki kontrolde yok denecek kadar kaybolmuş hafiflemiş onu söyledi kendimi Bi hayli üzmüştüm hiç gerek yokmuş meğer . Bu seferki geçen hafta gittiğim kontrolde de bebeğin çok iri ve suyun azalmış dedi inşaAllah suyumuz düZelir içeride sağlıkla en az 1-1 buçuk ay daha kalmasını çok isterim 29 haftalığız dahabi de geçen hafta dr şok oldu bebeğin 8 aylık bebek ölçülerinde olduğunu söyledi bebe büyük diye mi suyu azalıyo acaba....bana da dua edin nolur hamilelerin duası kabul olur derler suyun azalması çok tehlikeliymiş her hafta kontrole çağrıldım ne yazıkkiiiii
Bendede gerginlik oluyor uzun surede gecmiyor.yoruldugun icin oluyordur belki.dinlen gecer.Kızlar bebeğim karnımın sağ tarafında top gibi oluyo bi saattir ya. Daha yeni geldim bugün kontrolüm vardı nst de falan bişey çıkmdı. Sabahtan beri hastanedeydm yorulduğum için mi böyle acaba? Ağrı falan yok sadece top gibi oluyo geriliyo
Aynen öyle canım sırt ya da kafa gibi yuvarlak. Olduğu yerde gerginlik hissediyorum sadece. Allahım tecrübesizlik ne zorKarnın bi tarafındaysa kasılma değildir zaten bi yerini dayıyodur. Sırtı ya da kafasıdır?
Üzülme stres yapma inşallah kaybolur daha zamanı var gelişimi de güzel bi an önce sağlıklı haberleirni duyarız inşallahKızlar kontrolden çıktım şimdi..bebek 2hafta ilerdeymiş 2400g 44cm dedi..daha önce beyinde ödem var demişti ama bi süre sonra azaldı bugün gittiğimizde yine artmaya başlamış 10.6 mm dedison haftalarda artk kaybolması gerekirdi erken doğum riskimiz de var
Yenidoğan yogunbakimlarini devlet karşılıyor diye biliyorumKizlar erken dogum yapanlar cok gecmis olsun insallah bir an once alir bebisleri saglikla evlerinize donersiniz. Iyi olun daBirsey sormak istiyorum mesela boyle erken dogum durumunda ozel hastanede de olsa dogum bebek kuvozde kaliyor ya ekstra odeme oluyor mu ozel hastanede kalsa devlet mi karsiliyor
ben araştırma hast.ambulansla özel hastaneye sevk edildim gölcükte.devlet iki geceyi ambulans hizmt. sezeryan doğumu ve bebeğin küvez bakımını karşılıyor bız 1 gece ücret ödedik. sevkli olunca bu şekildeymişKizlar erken dogum yapanlar cok gecmis olsun insallah bir an once alir bebisleri saglikla evlerinize donersiniz. Iyi olun daBirsey sormak istiyorum mesela boyle erken dogum durumunda ozel hastanede de olsa dogum bebek kuvozde kaliyor ya ekstra odeme oluyor mu ozel hastanede kalsa devlet mi karsiliyor
Aynen benimde 1nisan1 nisan benm son adet tarihii evet onden gidoo 1845 gramdi 30 haftalkkn korkuyom bsy cikcak die iri bebek oluyo ama bakalm yarn ne kadar olucak
Dr bi sürü tahlil istedi herşeye tekrardan bakilicak herşeyim normaldi şimdiye kadar..amniyosentez bile yapilabilirmiş..Ama anne karnında tedavisi yok sadece sürekli kontrol edilmeli dedi doğduktan sonra ne yapılır hiç bilmiyorumdr ne diyor canim bi cozumu yapilacak birsey yok mu?
Ayniymis sevidimm bakalim hangi minik gelicek ilkAynen benimde 1nisançok çok iri olmadıkça korkma canım iri bebeklerin doğumu daha kolay oluyor daha fazla açılma oluyor normal doğum için iyi yani..tabi Çok aşırı kilodaysa sezeryan ol.yiak zorunda kaliyosun..ama bence bizimki o kadar da aşırı irilik yok benimde 30da 1800gr 32de 2200olmus..sağlıcakla zamanında kucağimiza alırız inşallah
Dr bi sürü tahlil istedi herşeye tekrardan bakilicak herşeyim normaldi şimdiye kadar..amniyosentez bile yapilabilirmiş..Ama anne karnında tedavisi yok sadece sürekli kontrol edilmeli dedi doğduktan sonra ne yapılır hiç bilmiyorum
dilerim en kısa zamanda sağlıkla bebeklerinize kavuşursunuz. Kızım 37+3 de doğmasına rağmen ciğerine su kaçtığı için 11 gün yoğun bakımda yatmıştı. 8 gün dokunamamıştım bile. Be hissettiğinizi çok iyi anlıyorum. Allah yardımcınız olsun Allah sabır versin. Geçecek inşallah. Benim ki 9 yaşında oldu şükürler olsun biti geçti o günler. Allah sizede mutluluk gözyaşları döktürsün inşallah.ben araştırma hast.ambulansla özel hastaneye sevk edildim gölcükte.devlet iki geceyi ambulans hizmt. sezeryan doğumu ve bebeğin küvez bakımını karşılıyor bız 1 gece ücret ödedik. sevkli olunca bu şekildeymiş
Küvez masrafını Sigorta karşılıyor. Yalnızca küvez masrafını. Bunun dışında her gün başka bir uzman görüyor, kalp, göz, beyin.. sürekli kontroller oluyor, bunlar ekstra. Küvezde kaldığı her gün için 500-1000 lira arası masraf oluyor benim bebişe. Cerrahi operasyonlar, ameliyatlar dahil değil bu ücrete. Allah korusun bebişleri, bi ameliyat oldum hala sancı çekiyorum, avuç içi kadar bebekler nasıl kaldırsın. Parasından çok bu geliyor aklıma. Sağlıklı olsunlar da para bir şekilde kazanılır, ödenir. Allah yavrumuza kavuştursun.Kizlar erken dogum yapanlar cok gecmis olsun insallah bir an once alir bebisleri saglikla evlerinize donersiniz. Iyi olun daBirsey sormak istiyorum mesela boyle erken dogum durumunda ozel hastanede de olsa dogum bebek kuvozde kaliyor ya ekstra odeme oluyor mu ozel hastanede kalsa devlet mi karsiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?