Alanı daralınca böyle olması normal diyor doktorlar. Hiç hareket etmiyo mu peki ? Günde 10 defs etmeli diyorlar yaDevletten sevk ile gidilince bir kismini karsiliyor. Yoksa ozel hastanenin sgk anlasmasi yoksa kesinlikle karsilamaz. Bazi ozel hastanelerde yogun bakimlar sgk anlasmali oluyor ama durum karisik. Karsilamiyormus gibi dusunun...
Ya kizlar benim bu kiz iyice tembel oldu hic kipirti yok deliricem. Yine gidicem doktora herhalde ama boyle zirt pirtta yani ne biliyim. Off valla offf.. bide hafif hafif adet sancim var.
Çok geçmiş olsun, gözünüz aydınBenım oğlumda doğdu hanımlar ben odadayım bebeğim küvezde solunum için burnundan hortum taktılar serumda takılı benim az sancılarım var çok şükür ikimizre iyiyiz
O nasıl iş değişik değişik teşhisler, çok geçmiş olsunSelam kizlar beni de dun hastaneye yatirdilar once kalp krizi dediler sonra emboli dediler ama birsey cikmadi neyseki suan evdeyim hepimize birseyler olmaya basladi
Kızımın adaşı, artık sen de bir Deniz anasının@narantikibi hayırlı olsun, mert bebek hoşgelmiş. İnş sağlıkla kucaklarsın bebişini. Senin bu kadar ani Doğum yapmana çok şaşırdım. Allahım ikinize de sağlık versin. Benim sütüm gelmeye başladı, seninki de gelmeye başlar 2 güne. İstanbul’daysan süt ulaştırabilirim.
@ugultulutepecik rahimi kurtarmışlar. Pek de umrumda olmadı o an. Bir daha çocuk düşünmüyorum kesinlikle.
@MMihrimahh Deniz koyduk kızımızın adını. İdrar testinde pozitif çıktığı gün koymuştuk
Kızlar, son aylar, nolur dikkat. Testleri ihmal etmeyin. Hep dua ediyorum. @2kedi_1deli @CharlesDarwin @Banu Bora kızlar özellikle size diyorum. Şekeri olanlar size de diyorum.
Soranlar olmuş, sonradan gördüm, memorial şişli’de ameliyatım ve doğumum oldu. Taburcu oldum, bakalım bebek ne zaman gelecek.
Kosla çıkarmadı, domestos beklettim %100 olmasa da çıktı sonrada tekrar bebek deterjanı ile yıkadımIyi aksamlar arkadaşlar. Bebek için ilk oğlumun kaldırdığım kıyafetlerini çıkardım ve sandık lekesiAynı sorunu yasayan arkadaşlar tavsiyeleriniz neler? Lekeleri çıkarayım derken daha kötü yapmayayım.
Kız hemen panik yapma yine popişini dönmüştür uykucu belli ki senin minnak 2 3 saat bekle gözlemleDevletten sevk ile gidilince bir kismini karsiliyor. Yoksa ozel hastanenin sgk anlasmasi yoksa kesinlikle karsilamaz. Bazi ozel hastanelerde yogun bakimlar sgk anlasmali oluyor ama durum karisik. Karsilamiyormus gibi dusunun...
Ya kizlar benim bu kiz iyice tembel oldu hic kipirti yok deliricem. Yine gidicem doktora herhalde ama boyle zirt pirtta yani ne biliyim. Off valla offf.. bide hafif hafif adet sancim var.
Kız hemen panik yapma yine popişini dönmüştür uykucu belli ki senin minnak 2 3 saat bekle gözlemle
Kızlar bebeğim dün aşırı şekilde hareket etti kitap okuyorum mesela kitabı zıplatıyor bu normal mi ya? İyice sinirim bozulmaya başladı
Küvez masrafını Sigorta karşılıyor. Yalnızca küvez masrafını. Bunun dışında her gün başka bir uzman görüyor, kalp, göz, beyin.. sürekli kontroller oluyor, bunlar ekstra. Küvezde kaldığı her gün için 500-1000 lira arası masraf oluyor benim bebişe. Cerrahi operasyonlar, ameliyatlar dahil değil bu ücrete. Allah korusun bebişleri, bi ameliyat oldum hala sancı çekiyorum, avuç içi kadar bebekler nasıl kaldırsın. Parasından çok bu geliyor aklıma. Sağlıklı olsunlar da para bir şekilde kazanılır, ödenir. Allah yavrumuza kavuştursun.
Çok teşekkür ederim. İnş. Zaten şişkoyum, şimdi tam bir Deniz anası oldum:)Kızımın adaşı, artık sen de bir Deniz anasınıntez vakitte kavuşun inşallah
Çok ama çok sevindim, çok duygulandım. Allah bebeğine de sana da sağlık versin bundan sonra.Selam arkadaşlar, hepimize geçmiş olsun. Benim yüzümden çok endişelendiniz, hepiniz stres oldunuz. Ama benim başından beri dış gebeliğim vardı, bu kadar erken yırtılma beklemiyorduk ama sonuçta beklenen bir şeydi. Ne kadar engel olmaya çalışsak da olacağı varmış, olmuş. Allah korumuş, hayattayız. Bir veya iki gün önce yazmıştım zaten ilk ben doğururum diye:) ama yani Kasım’da beklemiyordum, Aralık başında bekliyordum. Yay olacak, oğlak olmayacak diye sevinirken akrep oldu:)
Riskli gebeliği olanlar, lütfen vücudunuzu tanıyın, doktorunuzu dinleyin, sıra dışı bir ağrıyı fark edebilin. (Doktorum bana rahim yırtılırsa anlarsın diyordu. Anlamama rağmen hala Yok ya gaz sancısıdır diye kendimi kandırmaya çalıştım. Hayatımın en büyük acısıydı oysa. ). Aman gözünüzü seveyim son aylar, iZin kullanın, evde yalnız kalmayın. Ne var eşimin iş yeri 2. Dk’lık mesafede diyordum, yan odaya sesimi duyuramadım. Telefon edemedim. Konuşamadım. Bunun dışında çantaymış, kıyafetmiş, gecelikmiş.. hepsi halloluyor. Kızım aldığım hiçbir şeyi giyemedi, prematüre bebek kıyafeti aradılar fellik fellik. Çantam hazırdı, bi gece önce hurçalara yerleştireceğim diye her şeyi çıkarmıştım çantadan. Hastane terliğiymiş! Eşimin ev terliğiyle acile gittim hala da o terliği giyiyorum, kapı süsüm Yok, hediye Yok. Nooldu yani. yeter ki bebişler sağlıklı olsun. Bebişlerin sağlıklı olması için önce biz sağlıklı olmak zorundayız. Boş yere de telaş etmeyin. Benim durumum ekstra riskliydi. Hayatta kalma ihtimalim yüzde 3 iken devam etmiş gebelik. Şimdi aklım başıma geldi, idrak edememişim evvelden. Ekstra dikkat etmesi gereken arkadaşlar doktor her şeyi söylüyor zaten. Lütfen dikkatli dinleyin. Şimdi bakıyorum da doktorumun söylediği risklerin farkına varamamışım. Ama ezberlemişim uterusum yırtılabilir diye. Hemşireler beni nts’ye bağlamak istediğimde bas bas bağırdım benim uterusum yırtıldı diye. Öyle zor bir şey atlamışız ki hastanede çok popüleriz. Mucize diyorlar kızımla bana. Bambaşka bir hastanede Doğum yapmak zorunda kaldım. Her an doktorunuza ulaşamayabilrsiniz. Ona göre riskler bilin ve en yakın hastanede Doğum yapma ihtimalinize karışı dikkatli olun. Benimki tamamen şansmış. Gündüz vakti olması, hastanede o an Prof bulunması, Prof.un ameliyatta olmaması.. Ama dediğim gibi benim durumum çok nadir görülen bir durum, rahim incelmesi değil tam olarak, daha ileri bir aşaması. Hep söylüyorlardı şurada bi ağrı hissettiğinde 1 saat içinde müdahale edilmezse ölürsün diye, yemin ederim abartıyorlar sanıyordum. Sancıyla ameliyata girmem arasına 40 dk var, yine de zor atlattık. Demek ki doktoru dinlemek ve ciddiye almak lazımmış. Hepinize dua ediyorum. İnş hepiniz Doğum yaptığınız gibi sağlıklı bebişleri emzirmeye çalışırsınız. Emzirmek zor işmiş :) süt sağarken telef oldum.
Şimdi gelelim haberlere, benim ufaklık hastanede çok meşhur olmuş. Mucize bebek diye hemşireler üstüne titriyor. Yoğun bakım hemşirelerine hayran kaldım, tüm bebeklerle o kadar ilgili ve sevgi dolular ki! Gözüm arkada değil. Sütümüzü başka bir prematüre annesi veriyor, henüz tanışmadım, eşimle hemşire konuşurken duymuş ve hemen sütünü vermeyi teklif etmiş. Allah bin kere razı olsun. Çok tatlı minnacık bir süt kardeşimiz oldu, ufaklıkla tanıştım, 27 hafta doğmuş, şimdi 32 haftada. Maşallah sağlıklı. Benim sütüm damla damla geliyor. Birkaç gün içinde çoğalır dediler, inş çoğalır. Çirkin bir kızım var kedi yavrusu gibi, gördüm, konuştum, okşadım, ağladım. Çirkin kızım benim. Kucağıma alacağım günü iple çekiyorum. Allah size en rahat en kolay Doğumu nasip etsin, en sağlıklı bebişler sizin olsun. Bak gene duygulandım:). Erken Doğum da olacaksa oluyor işte, 6 aylık bebek varmış yoğun bakımda, şimdi taburcu oluyor, maşallah canavar gibi. Tedbiri elden bırakmayın ve dua edin, olacak olan oluyor bir şekilde. Hepinizin güzel haberlerini bekliyorum. Destan yazdım ama çok duygusalım, idare edin.
Çok geçmiş olsun size de. Sağlıkla büyüsün ikinci miniğimiz :)Benım oğlumda doğdu hanımlar ben odadayım bebeğim küvezde solunum için burnundan hortum taktılar serumda takılı benim az sancılarım var çok şükür ikimizre iyiyiz
Öncelikle bebeginizin en kısa sürede sağlığına ve size kavusmasını diliyorum. Sigorta dediğiniz şey sizin kendinize yaptırmış olduğunuz mu yoksa bebeğe mi? Bebek doğmadan sigorta yaptırılabiliyor mu ya da doğar doğmaz mı oluyor bilginiz var mı? Teşekkürler
Ne yazık ki bilgim var. Kaç gündür Sigorta Şi̇rketi̇ ve hastaneyle görüşmekten iyice öğrendim. Ameliyatım 50 bin lirayı buluyor, ödemeyeceğiz diye kırk takla atıyorlar. Herhalde davalık olacağız.Öncelikle bebeginizin en kısa sürede sağlığına ve size kavusmasını diliyorum. Sigorta dediğiniz şey sizin kendinize yaptırmış olduğunuz mu yoksa bebeğe mi? Bebek doğmadan sigorta yaptırılabiliyor mu ya da doğar doğmaz mı oluyor bilginiz var mı? Teşekkürler
Çok teşekkür ederim. İnş. Zaten şişkoyum, şimdi tam bir Deniz anası oldum:)
@Kaizen S hastaneye giderken hep aklıma siz geliyorsunuz. Size demiştim şımarmaya fırsat bulamamışsınız zor günler geçirmişsiniz diye. Şimdi aynı durumdayım. Bi hamile kalsam şımaracağım diyordum, öyle zor geçti ki tek bir kapris yapamadım. Ailevi sorunlar da çıkmıştı, herkesin derdiyle de uğraşmıştım. Lohusayken şımarayım dedim, bebişime süt yetiştirmeye çalışıp hastaneye koştur, doktorla görüş... öyle zormuş ki! Süt sağarken sürekli gözümün önüne geliyor. Galiba psikolojik destek almam gerekecek.
Benim bir fikrim yok canım eğer gidersen doktora bizi de bilgilendirir misin neler söyleyecek bizim de aklımızda bulunsun.Bir Web önce atlatırsın inşallahKızlar benim öksürüğüm geçmedi için yarın göğüs hastalıklarına da çıkmam gerekiyor, doktorum görün dedi.
Hamileyken giden var mı neler yapıyorlar ne testler ben hiç gitmedim de daha önce:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?